Sveikutės, nusprendžiau savo nuomonę ir aš išsakyti
QUOTE(regido @ 2007 06 28, 12:05)
bet jei tai yra ne metu neturintis "angeliukas" ir taip garsiai klykia reikalaudamas neleistino "dalyko", kad vos ausu bugneliai neplysta, vat ka tada daryti??? - nemusi, aiskinimai vargu ar pasieks ju ausytes (pirmiausia tu turesi perrekti, kad isgirstu, ar suklustu...), ka tada daryti??? Tikrai esu pries musima, bet balso tono pakelimas kartais neisvengiamas, nors apsurdas ima po to, kaip atrodai is salies... bet tai didesniam vaikui gali taikyti, o ka daryt su pypliu, kai sis piktybiskai erzina, ir baramas juokiasi ir toliau darbuojasi? Tikrai buciau dekinga, jei kas pasiulytu auksine taisykle tokiais atvejais.
Na, maniškiui jau 13 mėnesių beveik
Taigi, labai puikiai padeda
visiškas vaiko ignoravimas (jau aišku buvo minėta). Kas dėl klyksmo, ausų būgneliai neplyš visgi, o jei bijai, įsidėk kamštukus
, o rimčiau tai tiesiog sukandi dantis, užsimerki darai ką nori, kad negirdėtum to klyksmo. Manau daugiau kaip 10 min vaikas neišklyks, pamažu nusiramins.
Tiesa, su tokiais mažiukais ypač svarbu atskirti, ar tai tikrai ožiukai, ar pagalbos šauksmas, gal ką skauda, vaikas jaučiasi blogai, nerimas jį kamuoja ir pan. Jei įsitikini, kad ožiukai, ignoruoji.
Nebeatrenku, kuri minėjo, kad vaikas pradeda dusti, mėlynuoti. Iš tiesų reikia būti budriai, bet tik labai išskirtiniais atvejais gali kas nors blogo nutikti. Maniškis irgi taip darydavo. Tiesiog reikia apsišarvuoti kantrybe
Bet jei jau vaikas tikrai siaubingai įsirėkė ir tikrai matot, kad blogai jaučiasi, tiesiog paimkit vaiką ant rankų, pabučiuokit, pamyluokit. Tik jau jokių moralų, prašau. Bent jau su mažiukais.
Beje, balsą kartais tenka ir man pakelti
Šiaip esu labai nervuota, bet manau gana neblogai susitvarkau su ožiukais. Ir negalvokit, kad mažiukai nieko nesupranta. Supranta, ir labai daug, tik dažnai apsimeta
Dar veikia jei jau visai neklauso, pvz. daužo klaviatūrą, tiesiog švelniai bet tvirtai patraukiu ranką ir paaiškinu, kad taip negalima. Žinoma, tai yra kartojam
, bet ir aš kartoju. Bet labai padeda, kai net nekreipdama dėmesio tiesiog švelniai neleidžiu. Tada ateina, pasisukioja ir nueina savo keliais
O tėveliui sunkiau, jam labai trūksta kantrybės
, todėl man geriau išeina su vaiku susitarti, bet vaikas tėvelį labai myli
QUOTE(Katiusa @ 2007 07 10, 16:33)
1.zinai as manau kad viena karta sudavus nieko tu nusikalstamo nepadarei.
2.mes irgi esam zmones su emocijom jausmais ir kartais nesusitvardom, juk netalzai jos istisai!.
3.as dazniausiai stengiuos absoliuciai ignoruot jo ozius ir varyt toliau savo politika (tarkim, sakau svelniai mazuti gulk ant soniuko mama tave apklos, paskaitys knygute, jis tycia rekia neeee nenoriu nereikia ir tt...as pakartoju ta pati tik biski grieztesniu labiau pakeltu tonu).
4. kartais griebiuos nelabai gero budo bet veikia, santazuoju ji bet palieku pasirinkimo laisve visada: JEIGU tu manes neklausysi, TADA as ta ir ta darysiu arba to ir to nedarysiu ir visada stengiuos pazada vykdyt kad jis negalvotu kad as cia tusciai grasinu.
5. dar vienas negeras dalykas kuri darau ir kuris padeda, tai pasakau gerai, jei tu isterikuoji jei mamos tau nereikia, tai iseinu. ir pradedu eit. kaipmat pasikeicia vaikas....
1.nu kaip pažiūrėsi
Tiesa, ir man yra tekę per rakytę pliaukštelt, bet daugiau nežadu.
2. taip, tikrai mes žmonės, bet
talžymas tai jau atleisk, bet čia jau
net ir vieną kart gyvenime
3.tai ką tu aprašei, visiškai neignoravimas
o būtent savo politikos varymas
4.kartais tai visai neblogas būdas, jei tai nevirsta tikru šantažu ir naudojamu nuolat
be to, jei pasakėte, kad vaikas bus nubaustas ar kažko teks atsisakyti dėl blogo elgesio ir pan. , tai būtina tai ir įvykdyti, kitaip jokio efekto nebus
5.va, čia jau yra ignoravimas kaip ir
tik gal užtektų pasakyti, "jei nenusiraminsi, aš išeisiu" neakcentuojant, kad tau mamos nereikia, nemyli ir pan.
Beje, Hacone parinkti pavyzdžiai yra tikrai labai geri.
Tiesa, kažkuri klausė ką daryti kai vaikas atsisako rengtis, daužosi ir pan. kai reikia kur išeiti. Labai neblogas būdas yra išrinkti porą komplektų rūbų ir leisti pasirinkti vieną. Taip pat vyresniam vaikui tinka įtraukimas į rūbų tvarkymą, susidėjimą pačiam ir pan. O leidimas pasirinkti iš
dviejų pasiūlytų alternatyvų tinka bet kurioj situacijoj, nes taip vaikas pajaučia, kad ir jis gali turėti savo nuomonę, rinktis, daryti sprendimus ir pan. Tai labai gerai veikia vaikus.
Nu lyg ir tiek
Nepykit, kad taip išsiplėčiau