Įkraunama...
Įkraunama...

Kai labai knieti suduot

QUOTE(Roga @ 2007 01 17, 09:09)
sunkoka apsispresti, ar susilaikyti ir vaikui nepaimti diržo, kada vaikas tokius dalyksu daro, kaip maniškis. sumano kokį dalyką, tai net iki policijos nueiname, o kai pagalvoji, jam tik dar septyneri metai. pamatė filma, kad kaskadininkai gali iššokti per balkona, tai maniškis, bent jau taip sako pro trečia aukšta iššoko. ir nepatikėsite nieko, nei įbrėžimo, nieko. po visų policijų, kurią pats išsikvietė, sako taip reikia. niekaip nbegaliu sužinoti, kas ištikro įvyko sausio 5 diena. ir visi bandė, net ir psichologė nieko pasakoja pasakas ir tiek. galiausiai sakau ateis laikas ir pats pasakys. nei mušiau už tokią išdaiga tik bausmė,atėmiau telika ir kompa, sakau gal pamastys, bet kur tau. sausio 11 diena sumastė nueiti į šokių treniruote, nors ką tik iš ligoninės grįžo ir jam neleido nei daktarai, nei aš. apskaičiavo taip, kad spės greičiau grįšti nei aš iš darbo, bet nespėjo, va tada ir su diržiuku per užpakaliuka. tik kad velnias, aš blogiau jaučiausi taip padariusi nei mano vaikas gavęs. tai va kaip su tokiais neklaužadom kovoti, ir diržo aš neimu, tas kartas buvo vienintelis, ir nenoriu diržu auklėti, nes tai nepadeda. tai net nežinau nei ką besumastyti...... g.gif

ojei mastau.gif ir ką tikrai tokioje situacijoje daryti g.gif bet iš tiesų tai tikrai manau, kad bausdama mama jaučiasi blogiau nei vaikas. Nors aš kartais jaučiu, jei pritaikiau gerą bausmę ir veiksmingą, ir tinkamą vietoje, tai man vaiko negaila. Žinau, kad taip turi būti, vardan jo gerovės ir tiek.
Atsakyti
Už negerą poelgį baust reikia. Būtinai. Tik reikia surast tokią bausmę, kuri būtų efektyvi. Pažįstu tokių vaikų, kurie gauna diržo vos ne kasdien, o jie nebijo. O yra tokų vaikų kuriems didžiausia bausmė pasėdėti ant kėdės. Bausmę reikia pritaikyt prie vaiko charakterio. Kol vaikas mažas, tai turi gaut per šikną. Tokios lietuviškos tradicijos. ax.gif
Atsakyti
Aš manau, kad bet kokia fizinė bausmė ateityje gali iššaukti vaiko agresiją. Esu prieš mušimą, todėl visada, kai tik kyla noras suduot (nes mus taip auklėjo), prisimenu, kaip man būdavo bloga. Ir tas noras pradingsta akimirksniu.
Atsakyti
Musti vaiku nereikia, reikia su jais tartis ir viskas turi iseiti gerai:)))jie yra supratingi, tik reikia kalbetis, bet nereikalauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ZAIZA-PAIZA @ 2007 02 07, 14:50)
Aš manau, kad bet kokia fizinė bausmė ateityje gali iššaukti vaiko agresiją. Esu prieš mušimą, todėl visada, kai tik kyla noras suduot (nes mus taip auklėjo), prisimenu, kaip man būdavo bloga. Ir tas noras pradingsta akimirksniu.

As taip pat manau,kad pyktis gimdo pykti,o smurtas smurta.As buvau labai aktyvus vaikas,visko pridarydavau,tai ir musdavo i diena po kelis kart.Daznai tai budavo ir neteisingai-paprastas auklejimas ,-primusiau vaika ir tegu supranta,kad negerai.Bet ir tevai daznai neisigilina i reikala,juk paprasciau suduot.Todel ir po siai dienai turiu islikusiu nuoskaudu.Pati bandau to isvengti ir visokias kitokias priemones isbandyti.Kartais kepstelnu ar per rankute gauna,bet kai jau piktybiskai daro..Paciai ant dusios labai negera buna po to...Bandau save nuramint ir blaiviai elgtis,nes ant emociju 'pavaziavus'galima labai negerai pasielgt.Baisu mazam zmoguciui,kai ranka pries ji kelias pats brangiausias zmogus,kuris turi gint.Prisiminus savo emocijas is vaikystes,norisi kitokio auklejimo,mokejimo baust.Daug valios ir supratimo reikia,apie kantrybe jau nekalbu smile.gif
Atsakyti
Tik ant vaiku nerekit labai, pažystu tokia, kuri reke reke, del bet ko, tai jau vaikai paaugliai, tai jau nereaguoja, pati skundesi, kad dabar staugti reikia ir tai nereaguoja blink.gif , čia seip, pamastymui g.gif
Atsakyti
jei knieti suduoti vadinasi nebereikalo...taigi duoti reikia nesvarscius

Atsakyti
QUOTE(Riole @ 2007 03 15, 15:45)

devil.gif šalin tokias mintis. Kvėpuoti giliai reikia...kvėpuoti...
Atsakyti
Sveikos.
turiu ir as bedu del savo dukrytes,kai ji gyme mes visa demesi skirem tik jei,o dabar pas mus gyme antra dukrite,pirmai tik suejo 2met o ji rodo tokius ozius kad baisu daros,jei tik pasitaiko proga bega must seses as suprantu kad tai pavidas,mes jei aiskinam kad taip negalima ir panasei bet ji atsisukus daro ta pati.ji daznai serga del to nelankom darzelio o as nespieju jai skirt tiek diemesio kiek anksciau,o ji ko toliau to sunkiasne daros,yra daug kartu gavus per uzpakaliuka,tai ji dabar sako kad jos negalima must,as ir dantis sukandu ir grazei bandau su ja bendraut.nieko.gal jus man patarsit ka man darit.ir nesinori baus jos.o jai jei ka netaip pasakai tai ji pati save must pradeda ir matosi kad pasidaro labai agresivi,pikta,net neimanoma pasakit kas su ja daros,gal yra kokie nor psixologu uzsiemimai ar dar kas.patarkit.aciu cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Riole @ 2007 03 15, 15:45)

blink.gif Dar pasakyk, kad nereikia svarstyti KUR ir KAIP STIPRIAI suduoti blink.gif
Taip ir iki fizinio smurto prieiti galima verysad.gif
BŪTINA svarstyti ar fizinė bausmė konkrečioj situacijoj yra TINKAMIAUSIA, ar ji atneš naudos? Ir ar pamokys vaiką???

Tėvai "lupa" diržiuku nes tuo momentu (kai supykę) nesubega pagalvoti, kad yra ir kitų būdų kaip nubausti vaiką (aš čia ir sau taikau) unsure.gif Reikia išmokti kontroliuoti savo pyktį ir emocijas...vat tada pasidaro įmanoma pagalvoti apie kitokią bausmę vaikui cool.gif
Papildyta:
QUOTE(bazrcar @ 2007 03 23, 23:48)
Sveikos.
turiu ir as bedu del savo dukrytes,kai ji gyme mes visa demesi skirem tik jei,o dabar pas mus gyme antra dukrite,pirmai tik suejo 2met o ji rodo tokius ozius kad baisu daros,jei tik pasitaiko proga bega must seses as suprantu kad tai pavidas,mes jei aiskinam kad taip negalima ir panasei bet ji atsisukus daro ta pati.ji daznai serga del to nelankom darzelio o as nespieju jai skirt tiek diemesio kiek anksciau,o ji ko toliau to sunkiasne daros,yra daug kartu gavus per uzpakaliuka,tai ji dabar sako kad jos negalima must,as ir dantis sukandu ir grazei bandau su ja bendraut.nieko.gal jus man patarsit ka man darit.ir nesinori baus jos.o jai jei ka netaip pasakai tai ji pati save must pradeda ir matosi kad pasidaro labai agresivi,pikta,net neimanoma pasakit kas su ja daros,gal yra kokie nor psixologu uzsiemimai ar dar kas.patarkit.aciu cray.gif  cray.gif  cray.gif

Visų pirma palinkėsiu stiprybės ir kantrybės 4u.gif
Norint atsakyti į tavo pagalbos šauksmą reikėtu žinoti šiek tiek daugiau pvz.: Ar vaikas buvo ruošiamas sesytės atėjimui? Ar jam buvo aiškinama, kas bus, kas pasikeis, kad sumažės dėmesio? Ir sesytei jau gimus, pvz.: koks buvo jos pirmas įspūdis? Ar leidot jai iškart prieit prie lialiuko ar leidot jai atsargiai palaikyt (aišku kontroliuojant situaciją), ar įtraukiate ją į kasdieninę sesytės priežiūrą, (kaip pvz "paduok sesei žaisliukus, paglostyk galvytę", ir pan ) ar sakot kokia jį dabar ypatinga, nes ji vyresnė sesutė ir galės daug ko išmokyti jaunesnią sesytę, kad bus jai pavyzdys...ir t.t.
Aš suprantu, kad jai dar tik 2m tačiau vaikiškais ir jai suprantamais žodžiais tikrai galite jai viską aiškinti mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikinu visas kurios tikrai susitvarko ir vaikuciams i uzpakaliuka neduoda.Labai daug jegu reikia,kad vaika nuramintum, suprastum ir isaskintum,kad taip ar anaip daryti negalima.O aiskinti reikia per diena manau ne viena karta unsure.gif ,tai vat .As ir turiu dvi grazuolias,abi skirtinos,abi geros,abi turi oziuku.Tik kazkodel atrodo ta vyresne,ju turi daugiau,nuo pat gimimo ji kitokia,uzsispyrusi,kaip " ozka" mastau.gif Kad ir siandien,na bliauna,ir ko sakau verki,nesneka bliauna ir taip per diena tris kartus,galvele mano nors ir nusisauk.Dirzo stengiuos neduoti,bet pagazdinu,turiu sakau toki raudona.Bet jau po sios tokios dienos,mano galvele nieko nebemasto, nieko nebesinori nei veikti ,nei galvoti,jauciuos pavargusi ir tiek verysad.gif
Atsakyti
Papasakosiu viena savo auklejimo istorija.Nežinau kaip jum,bet man ji labai patiko ir istrigo.Sunui buvo kokie septyni metai.Bendravo su kaimynu vaikais tokio pat amžiaus.O tie vaikai visiškai nesiskaite su savo tevais.Jie galejo mama ir durne pavadint ir karve.Grižo maniškis iš ju ,toks visas mandras.Neatsimenu ka aš jam pasakiau ,o jis man sako ;eik tu šikt ir dar kažka siaubingo.Net nebeatsimenu,nes toks šokas buvoMano akys išlipo ant kaktos doh.gif Aišku moralas didžiausias,paskui sakau ,keliauk į savo kambari ir man nesirodik.Prasedejo visa diena savo kambaryje,verke,verke.Paskui pradejo man piešinius piešti.Nu skauda širdi negaliu,bet turiu pamokyt.Nuo pat mažumes vaikai įprate vakare nusiprause pas mus į lova sulįst,nors keliom minutem.Tas vakaras buvo pirmas ir paskutinis,kada aš griežtai pasakiau,kad nusiprauses keliautu tiesiai į lova.Vel ašaros.Ryte atsikelem,susedom su sunum aptarti,ka darysim toliau už toki elgesi.Sakau pats susigalvok sau bausme.Jis greitakalbe išbere:Mamyte ,su draugais dvi savaites nesusitiksiu,prie kompo dvi savaites nesesiu,tik buk gera,LEISK VAKARAIS PAS JUS Į LOVĄ doh.gif Nu čia tai geras,nežinojau kad šis ritualas jiem an tiek svarbus.Niekada gyvenime nesu mušusi savo vaiku,net neisivaizduoju kaip tai turetu buti smile.gif
Atsakyti