Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

WB prie natūralios šviesos

AWB
user posted image

Debesėlis
user posted image

Custom
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 02 08, 10:31)
vaje.

nu ir prishnekejot, katik baugiau 54 tema, galvoju, jau va busiu naujoje, uzeinu, ziuriu, 50 psl, kazhka ne taip padariau matyt, bet ne, 55 tema. pavarot panos lotuliukas.gif

mes su dukra grizom vakar is trumpu siokiu tokiu atostogu, kadru neatneshiau jokiu beveik. beje, ar speju i zaidima..? labai norec.

i 6 grupe rasykis biggrin.gif Ji pas mus tokia leta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellos @ 2011 02 08, 11:18)
WB prie natūralios šviesos

kaip WB dievas sakau, kad tavo fotikas su auto geriau tvarkosi negu tu su baltu lapu smile.gif geltonuoja
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 02 08, 11:33)
kaip WB dievas sakau, kad tavo fotikas su auto geriau tvarkosi negu tu su baltu lapu smile.gif geltonuoja

o gali butu del to kad tas baltas lapas geltonai baltas? as kazkaip galvoju kad kai dariau,tai su skirtingais lapais skirtingai gaudavos g.gif Juk ta balta irgi visokiu atspalviu buna biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ersė: 08 vasario 2011 - 11:39
QUOTE(Ersė @ 2011 02 08, 11:38)
o gali butu del to kad tas baltas lapas geltonai baltas? as kazkaip galvoju kad kai dariau,tai su skirtingais lapais skirtingai gaudavos  g.gif Juk ta balta irgi visokiu atspalviu buna biggrin.gif

as manau, kadangi fotikas visiskai balto neatpazysta kaip balto, tai reiktu fotkinti pilka arba fotkinant balta ekspozicija pakelti +1 ar +2
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 02 08, 11:41)
as manau, kadangi fotikas visiskai balto neatpazysta kaip balto, tai reiktu fotkinti pilka arba fotkinant balta ekspozicija pakelti +1 ar +2

tai tada tas ND nera labai teisingas g.gif jei norima kad isgautu visiskai balta, su baltu lapu kurio fotikas neatpazista kaip balto g.gif
Atsakyti
labas zmones 4u.gif

pirmiausia pasidziaugsiu - perziurejau flirke grupes - na grazu ziuret.. 4u.gif 4u.gif

antra, Yvette idomus ir geras zaidimas smile.gif

trecia, del kompozicijos zaidimo, (manau dbr kartosis jau su yvettes pasiulytu), bet kazkada kai mes buvom labai pradziamoksliai darem zaidima toki - pasirinkom kompozicijos taisykle - pvz istrizaine, ir turejom pateik po nuotrauka su ta taisykle.. butu tikrai labai verta smile.gif cia kitam kartui galima turet omeny smile.gif
Atsakyti
Išvada ta, kad aš namuose neturiu nei vieno tokio balto daikto, kaip popierius. Visų atspalviai skiriasi. Netgi jei tą patį popierių išlankstau jis būna šiek tiek kitoks, nes yra kitaip pasuktas, šviesa ne visai taip pat apšviečia. Va, jei apšviesčiau iš visų pusių, tai gal ir toks pats būtų. Norėčiau, kad kas nors įdėtų man savo custom wb.
Kai patikrinu spalvą su photoshop'u, tai man rodo, kad mano custom gitara baltesnė už auto. Kiek aš supratau ,tai visiškai balta yra 255, o mano gitara balčiausioj vietoj 245.
Apie ekspoziciją kol kas nieko neišmanau.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 02 08, 10:59)
Kas turit Kuzminų knygą? Yra pirmam psl. nuoroda, galima siųstis.
Idėja tokia. Skaityti, analizuoti knygą kartu, po kiekvieno skyriaus ar kokios svarbesnės pastraipos sutvirtinimui atliekant užduotį ta tema. Manau tiek visai naujai pradedantiems, tiek daugiau ar mažiau pramokusiems bus įdomu. Tiesigo gali skirtis užduočių atlikimas. Kai kurie bandys primityviau, kiti kažką įdomesnio galės sumąstyti.

Jeigu knygą galima atsisiųsti, tai aš už smile.gif

QUOTE(Ersė @ 2011 02 08, 12:32)
i 6 grupe rasykis  biggrin.gif  Ji pas mus tokia leta  lotuliukas.gif

Ėėė, nu nevarykit gi tongue.gif Kaip ten sako "festina lente" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellos @ 2011 02 08, 12:06)
Išvada ta, kad aš namuose neturiu nei vieno tokio balto daikto, kaip popierius. Visų atspalviai skiriasi. Netgi jei tą patį popierių išlankstau jis būna šiek tiek kitoks, nes yra kitaip pasuktas, šviesa ne visai taip pat apšviečia.  Va, jei apšviesčiau iš visų pusių, tai gal ir toks pats būtų. Norėčiau, kad kas nors įdėtų man savo custom wb.
Kai patikrinu spalvą su photoshop'u, tai man rodo, kad mano custom gitara baltesnė už auto. Kiek aš supratau ,tai visiškai balta yra 255, o mano gitara balčiausioj vietoj 245.

ne, visiskai balta yra kai visi trys RGB skaiciai praktiskai sutampa, jei butu 255 255 255 tada jau isdege. Tavo gitara yra 212 212 200, B per mazas.

Ersė taip teisybes cia nera, manau ellos pati principa suprato rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellos @ 2011 02 08, 12:06)
Išvada ta, kad aš namuose neturiu nei vieno tokio balto daikto, kaip popierius. Visų atspalviai skiriasi. Netgi jei tą patį popierių išlankstau jis būna šiek tiek kitoks, nes yra kitaip pasuktas, šviesa ne visai taip pat apšviečia.  Va, jei apšviesčiau iš visų pusių, tai gal ir toks pats būtų. Norėčiau, kad kas nors įdėtų man savo custom wb.

tai vat, gi daiktas kuri fotkini gali but irgi su kazkokiu atspalviu, su kuo nusistatai irgi su atspalviu. Juk siaip kai ta nd padaro buna kad is kart matos, balta ne tai kad su atspalviu bet visai geltona, zalia, raudona ir t.t. Bet kaip dabar nufotkinta tavo gitara man butu gerai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Žydraakė @ 2011 02 08, 12:08)
Jeigu knygą galima atsisiųsti, tai aš už smile.gif
Ėėė, nu nevarykit gi tongue.gif Kaip ten sako "festina lente" rolleyes.gif

nezinau ka tai reiskia, bet kai mano eile ateis jauciu greit irgi nebus padaryta lotuliukas.gif
QUOTE(Forgete @ 2011 02 08, 12:09)
Ersė taip teisybes cia nera, manau ellos pati principa suprato  rolleyes.gif

o man pasirode, kad tu ja jau siuntei is naujo daryt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 02 08, 12:09)
Ersė taip teisybes cia nera, manau ellos pati principa suprato  rolleyes.gif

hmm.. kartais keistai skamba visi tie namu darbu aptarinejimai... yra teisybe ar nera..
bet viskas cia labai paprasta - namu darbai skriti, kad naujokas suprastu esme - kad jeigu darysiu taip tai gausiu toki rezultata, o jeigu anaip tai gausiu va toki.. kad yra kazkoks budas, kaip isgaut norima efekta.. kartais naujokas ideda namu darbus be jokio skritumo (pvz antram ar treciam) tai aisku, kad reikia perdaryt, nes jau vien tas faktas kad jis juos idejo pasako, kad nesuprato esmes! kas cia ir svarbiausia..
(forgete, cia tavo posta pasiskolinau tik )
pvz as Ellos nd uzskaitau smile.gif
Atsakyti