Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2011 02 08, 09:59)

Pasirašau biggrin.gif Reiks vakare parsisiųst, dabar išbėgu į biblioteką...
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 08, 11:12)
manau lb gera mintis  ax.gif  tik klausimas kaip  bus su prisijungusiais vėliau  blush2.gif ?
Man mama iš savo palikimo perdavė knygą "25 fotografijos pamokos" (V. P. Mikulinas)  smile.gif  ar ši knyga verta dėmesio?

nesu skaičiusi, sunku pasakyti smile.gif

O ką darys vėliau prisijungę nežinau. Galima juk ir senesnes temas perskaityti
Atsakyti
Na žodžiu aš už 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 08, 10:12)
manau lb gera mintis  ax.gif  tik klausimas kaip  bus su prisijungusiais vėliau  blush2.gif ?

Nu, tai ir mes tą patį darysim ką ir pažengusieji bigsmile.gif Tiksliau bandysim daryti blush2.gif Aš irgi už, manau būtų labai naudinga rolleyes.gif
Atsakyti
vaje.

nu ir prishnekejot, katik baugiau 54 tema, galvoju, jau va busiu naujoje, uzeinu, ziuriu, 50 psl, kazhka ne taip padariau matyt, bet ne, 55 tema. pavarot panos lotuliukas.gif

mes su dukra grizom vakar is trumpu siokiu tokiu atostogu, kadru neatneshiau jokiu beveik. beje, ar speju i zaidima..? labai norec.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 02 08, 11:31)
vaje.

nu ir prishnekejot, katik baugiau 54 tema, galvoju, jau va busiu naujoje, uzeinu, ziuriu, 50 psl, kazhka ne taip padariau matyt, bet ne, 55 tema. pavarot panos lotuliukas.gif

mes su dukra grizom vakar is trumpu siokiu tokiu atostogu, kadru neatneshiau jokiu beveik. beje, ar speju i zaidima..? labai norec.

aha, si karta pasistenge pleputes ax.gif man atrodo 6 grupelej dar yra vietos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellos @ 2011 02 08, 11:28)
Nu, tai ir mes tą patį darysim ką ir pažengusieji  bigsmile.gif  Tiksliau bandysim daryti  blush2.gif  Aš irgi už, manau būtų labai naudinga  rolleyes.gif

manau čia buvo apie tuos kalba, kurie vėliau prisijungs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 02 08, 10:59)
Kas turit Kuzminų knygą? Yra pirmam psl. nuoroda, galima siųstis.
Idėja tokia. Skaityti, analizuoti knygą kartu, po kiekvieno skyriaus ar kokios svarbesnės pastraipos sutvirtinimui atliekant užduotį ta tema. Manau tiek visai naujai pradedantiems, tiek daugiau ar mažiau pramokusiems bus įdomu. Tiesigo gali skirtis užduočių atlikimas. Kai kurie bandys primityviau, kiti kažką įdomesnio galės sumąstyti.
Dabar žiūrinėju knygą, nuo kompozicijos ten pradeda.
Galima ir Fotografo akį imti, tik man reiktų palaukti, nes kol kas neturiu  smile.gif

Taip pat pirmam psl. pravartu paskaityti Kompoziciją ir įtaigą. Labai p-aprastai, žemiškai paaiškinta. Su pavyzdžiais

Labai geras zaidimukas....

QUOTE(*monikute* @ 2011 02 08, 11:12)
Man mama iš savo palikimo perdavė knygą "25 fotografijos pamokos" (V. P. Mikulinas)  smile.gif  ar ši knyga verta dėmesio?

Si knyga labiau apie juostine fotografija ir daug visko apie ryskinimus ir siaip apie apdirbima yra, bet yra ir naudingu dalyku... paskaitinek... atsirink kas tau idomu.... as ja neperseniausiai gavau ir buvo visai idomu paskaitineti... Galu gale ir apie pacias juostas idomu paskaitineti smile.gif
Atsakyti
Pažiūrėjau, kad mano ta knyga 1958 metų blink.gif mane domina ten esantys skyriai apie atskiras fotografavimo sritis (portretavimas, peizažas, kompozicijos klausimai). Įdomu ar tos taisyklės yra kaip visad išliekanti klasika ar šiuolaikiniai fotografai yra sukūrę kitas taisykles blush2.gif
Atsakyti
green_tea, blykstes neleidzia trumpesniam islaikymui nes ji trumpinant, tiesiog galines uzuolaideles pradeda uzsidarineti nespejus atsidaryti pirmosiomis ir blicas is principo negali apsviesti viso kadro per viena pasvietima.
Yra variantas "high speed sync" (bent jau ant canon taip vadinas), tada blicas gudrauja ir apsvietineja kadra "porcijomis", todel galima daryti islaikymus net ir labai trumpus. Bet cia jau blicas toki finta turi moket wink.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 08, 11:50)
Pažiūrėjau, kad mano ta knyga 1958 metų  blink.gif  mane domina ten esantys skyriai apie atskiras fotografavimo sritis (portretavimas, peizažas, kompozicijos klausimai). Įdomu  ar tos taisyklės yra kaip visad išliekanti klasika ar šiuolaikiniai fotografai yra sukūrę kitas taisykles  blush2.gif

zinai, kaip as sakau viskas ka perskaitysi bus naudinga.... dabar galvoju ir labai nepamenu, kad kazkas butu buve kitaip aprasyta nei siuolaikinese knygose, nes buciau pastebejus tikriausiai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 02 08, 11:59)
zinai, kaip as sakau viskas ka perskaitysi bus naudinga.... dabar galvoju ir labai nepamenu, kad kazkas butu buve kitaip aprasyta nei siuolaikinese knygose, nes buciau pastebejus tikriausiai...  g.gif

Reiškiasi tikrai bet kokiu atveju naudinga pasiskaitinėti ax.gif
Atsakyti