Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2011 02 08, 08:31)
Šiandien aš bambeklė, bet iš pačių pačių pradžiamokslių iniciatyvos tikrai trūksta. Vat imkit ir siūlykit. Sudarykim sąrašą dalykų, kurie neaiškūs ir apie kurios būtų gerai žaidimą suruošti. KAd ir į pirmą psl. įkelkit, taip nepasimes. Ir žinosit kokia tema po kokios ir žinios bus įtvirtintos, spragos užkamšytos.

pradžiamoksliai bijo visokių D hihihi.gif mirksiukas.gif

o šiaip manau čia green_tea turėjo minty ne žaidimą, o privalomų (ir nebūtinai) namų darbų pakeitimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Almost: 08 vasario 2011 - 08:38
QUOTE(Yvette @ 2011 02 08, 08:31)
o kodėl nesiūlot temų ?

aš pvz kompozicijos norėčiau pasimokyt blush2.gif kad ir kas ta dinamika pvz.. padaryti dinaminį kadrą 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas. Ištrėmiau vieną vaiką į darželį, kai saulė pasirodys, kitą užsupsiu miegot ir kibsiu baltai spalvai į atlapus aggressive.gif

QUOTE(Almost @ 2011 02 08, 08:37)
pradžiamoksliai bijo visokių D hihihi.gif  mirksiukas.gif

Kas tiesa, tas ne melas hihihi.gif
Atsakyti
labas rytas smile.gif Ar pas jus irgi diena su naktim maišos? unsure.gif Mūsų lėkštę net vėjas atklibino doh.gif

Tai jau pasiūlė smile.gif Man įdomu.

Labai naudinga informacija, green tea, dėkinga 4u.gif

O mažiausi pradžiamoksliai mokosi teoriją ir techniką, ne iki žaidimų, sakysit, mokykitės spalvas susitvarkyt biggrin.gif O be to baisu ko paklausti, sakysit teorijos neskaitei - aišku, kad dar neskaičiau visko, šitiek daug, maišosi galvoj viskas 4u.gif

spalvų sureguliavimas, kodėl vienos ar kitos spalvos dominuoja
išlaikymas (jau papasakojo)
sporto fotografavimas (arba judančių objektų), o gal čia tas pats? Nes niekad nepavyko normaliai nufotografuoti.
Judantis objektas ryškus, viskas išsilieję, pavyzdžiui automobilis (kažkada buvo pavykę)
Va, dinamiką paminėjo
dar paminėjau j/b fotografavimą.
Viską galima rasti aišku, bet praktika duoda savo, įsitikinau jau 4u.gif

QUOTE(Almost @ 2011 02 08, 08:37)
o šiaip manau čia green_tea turėjo minty ne žaidimą, o privalomų (ir nebūtinai) namų darbų pakeitimą  smile.gif

drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 08 vasario 2011 - 08:49
QUOTE(Almost @ 2011 02 08, 09:37)

o šiaip manau čia green_tea turėjo minty ne žaidimą, o privalomų (ir nebūtinai) namų darbų pakeitimą  smile.gif

jei ir apie tai, siūlykit ir netylėkit.
O Dievų ir Protų be reikalo geriau neminėti. Pačios juk kažkada jais tapsit, jei tik noro yra smile.gif
Ir ko bijoti irgi nesuprantu. Tema tai juk pradžiamokslių. Aš tarkim svečias čia. O svečius, trečią dieną galima mandagiai lauk išprašyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE("agrastuke" @ 2011 02 07, 22:21)
Biskiuka uztempiau su tais kolezais, tai noriu pasirodyti  4u.gif Maniske pirmoji.
Ir prisipazinkite kieno tie grazus pakabinti batukai?

Sveikos dvynukes!!! hmm...gaila, kad jus jau kazkas "pakabino"
user posted image

agrastuke, patinka, priderinta. Aš manau, netgi pirmoji batelių foto ir galėjo būti pirmoji, o va antroj foto pasirodo tie vyriški batai ir pamato, kad bateliai jau "pakabinti" biggrin.gif

QUOTE("agrastuke" @ 2011 02 07, 22:44)
Aciu forgete. siaip pirma mintis pamacius tuos batukus buvo basos kojos su pavadinimu "Mano batai buvo du, kur jie dingo nerandu", bet neturejau kas papozuoja, tad teko issisukt kitaip. smile.gif

Aš sakyčiau tavo sprendimas smagesnis, nes kai pamačiautuos batelius, tai pagalvojau apie kojas žiedlapių vonelėj ax.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 02 08, 09:31)
Šiandien aš bambeklė, bet iš pačių pačių pradžiamokslių iniciatyvos tikrai trūksta. Vat imkit ir siūlykit. Sudarykim sąrašą dalykų, kurie neaiškūs ir apie kurios būtų gerai žaidimą suruošti. KAd ir į pirmą psl. įkelkit, taip nepasimes. Ir žinosit kokia tema po kokios ir žinios bus įtvirtintos, spragos užkamšytos.

Ne bambeklė tu, tu puikus kritikos D 4u.gif

P.S. Žinau, kad ne pasiteisinimas, bet pas mane dabar nekokios miego naktys...mažoji... doh.gif
Visas užduotėles stengiuosi padaryti. Liko piešimas su šviesa, bet pamečiau melodi nuorodą, kaip viskas vyksta doh.gif
Pačiai dar įdomu kompozicija, na kaip gražiai nufotografuoti daug daiktų, kaip juos pateikti "skaniai", suderinti, kad nebūtų per mažai ar per daug.

O kaip dėl vasario 16, bus norinčių susitikti? Vyras išleistų be vaikų mane bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 02 08, 08:50)

O kaip dėl vasario 16, bus norinčių susitikti?

o kas vasario 16d bus? bigsmile.gif
nors, ech.. pas mane per mažas vaikas, kad galėčiau kur išlėkti doh.gif
Atsakyti
Yvette, tu čia labai daug informacijos pradžiamokslėms suteiki, tad niekas nieko iš čia išprašyt ir nenorėtų. Juk jeigu vien tik žalios liksim, tikrai nieko neišmoksim.

Mane labai domintų kompozicija. Atrodo, kad nusigrybauju į lankas kartais. Kad ir vakarykštė foto žaidimui...... Galėtų gi kas nors pasakyt, ką negero padariau, nesvarbu kad žaidimas, kad pratęsta.

O kad Dievų ir protų kartais klausti nejauku, tai tiesa absoliuti. smile.gif Nors tikiu, kad nėra jie tokie baisūs kaip mes galvojam. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės,
buvo kalba apie 'Fotografo akį', man ji labai patiko (aišku, kad viską perprast reikia laiko )4u.gif Po švenčių jau turiu dvi tokias knygas biggrin.gif Gal kam vienos reik? 4u.gif
Yvette, Frederica - Jūs auksas čia smile.gif
Va, nusiperku normalų fotiką- tai tada jau pasiraitosiu rankoves ir... biggrin.gif
Green tea , pagarba ( už koliažo su vėliava kurimą) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 02 07, 20:38)

as galiu betkada taisyt pirma zinute, tik rasykit ka norit kad itraukciau ir itrauksiu  cool.gif

Gal dar ir mane galima būtų prijungti prie sąrašiuko ax.gif
Canon EOS 550D + obj. 18-55 II IS
Atsakyti
Kas turit Kuzminų knygą? Yra pirmam psl. nuoroda, galima siųstis.
Idėja tokia. Skaityti, analizuoti knygą kartu, po kiekvieno skyriaus ar kokios svarbesnės pastraipos sutvirtinimui atliekant užduotį ta tema. Manau tiek visai naujai pradedantiems, tiek daugiau ar mažiau pramokusiems bus įdomu. Tiesigo gali skirtis užduočių atlikimas. Kai kurie bandys primityviau, kiti kažką įdomesnio galės sumąstyti.
Dabar žiūrinėju knygą, nuo kompozicijos ten pradeda.
Galima ir Fotografo akį imti, tik man reiktų palaukti, nes kol kas neturiu smile.gif

Taip pat pirmam psl. pravartu paskaityti Kompoziciją ir įtaigą. Labai p-aprastai, žemiškai paaiškinta. Su pavyzdžiais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 08 vasario 2011 - 10:05
QUOTE(Yvette @ 2011 02 08, 10:59)
Kas turit Kuzminų knygą? Yra pirmam psl. nuoroda, galima siųstis.
Idėja tokia. Skaityti, analizuoti knygą kartu, po kiekvieno skyriaus ar kokios svarbesnės pastraipos sutvirtinimui atliekant užduotį ta tema. Manau tiek visai naujai pradedantiems, tiek daugiau ar mažiau pramokusiems bus įdomu. Tiesigo gali skirtis užduočių atlikimas. Kai kurie bandys primityviau, kiti kažką įdomesnio galės sumąstyti.
Dabar žiūrinėju knygą, nuo kompozicijos ten pradeda.
Galima ir Fotografo akį imti, tik man reiktų palaukti, nes kol kas neturiu  smile.gif

Taip pat pirmam psl. pravartu paskaityti Kompoziciją ir įtaigą. Labai p-aprastai, žemiškai paaiškinta. Su pavyzdžiais

manau lb gera mintis ax.gif tik klausimas kaip bus su prisijungusiais vėliau blush2.gif ?
Man mama iš savo palikimo perdavė knygą "25 fotografijos pamokos" (V. P. Mikulinas) smile.gif ar ši knyga verta dėmesio?
Atsakyti