Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(green_tea @ 2011 02 07, 22:27)
Viskas prisideda: indas pas mane yra juoda keptuvė, tik ji ir matosi kadre. Už jos stovi mėlynas plastiko lakštas ("pašikniukas", kur nuo kalniukų čiuožinėt), plius blykstė, plius WhiteBalance - lemputė (tungsten, ar kaip ten ji rašosi), plius lempa iš šono, plius lempa iš viršaus, plius saulė pro langą. Plius Lightroom saturation kiek pakėliau. Gaunasi mėlyna. Keičiant "foną" (kuris nepatenka net į kadrą), keičiasi ir spalva. Na ir LR galima spalvas žinoma pakeisti  mirksiukas.gif

O štai kas man atsakys, kodėl įjungus blykstę, fotikas neleidžia trumpinti išlaikymo trumpiau nei 1/200 - tam duosiu balioną blush2.gif

Manau kad taip jau nustatyta toms imontuotoms blykstems, man leidzia 1/250 smile.gif Ir nieko cia nepakeisi biggrin.gif (nebent pridedama blykste) bet kodel taip yra, tikrai nzn, gal atsakys kas ismano wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiga: 07 vasario 2011 - 22:34
O štai kas man atsakys, kodėl įjungus blykstę, fotikas neleidžia trumpinti išlaikymo trumpiau nei 1/200 - tam duosiu balioną blush2.gif

Green tea, duosiu tau du balionus, jei man papasakosi apie išlaikymą žmogiška kalba. Nes jaučiu čia tas pats kaip su WB, atrodo, kad viską suprantu, bet turiu nuojautą, kad ne. Bandysiu vakare dar gilintis į instrukciją.
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 07, 22:35)
Green tea, duosiu tau du balionus, jei man papasakosi apie išlaikymą žmogiška kalba. Nes jaučiu čia tas pats kaip su WB, atrodo, kad viską suprantu, bet turiu nuojautą, kad ne. Bandysiu vakare dar gilintis į instrukciją.

Haha lotuliukas.gif Jei išlaikymas trumpas, pvz - 1/500 ar 1/200 ar 1/50, jis yra mažesnis už vieną sekundę, todėl tinka "pagauti" ar "sustingdyti" vaizdą. Tinka bėgiojantiems vaikams, lašams, viskam, kas greitai juda ir tiems, kad dreba rankos. Jei išlaikymas ilgas, pvz 1s ar 5s ar 30s, jis yra ilgesnis už vieną sekundę, todėl tinka tada, kai fotikas ant trikojo (rankos nedreba) ir objektas nejuda (pvz. pyragas). Taip pat tinka panning efektui išgauti.
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 02 07, 22:46)
Haha  lotuliukas.gif Jei išlaikymas trumpas, pvz - 1/500 ar 1/200 ar 1/50, jis yra mažesnis už vieną sekundę, todėl tinka "pagauti" ar "sustingdyti" vaizdą. Tinka bėgiojantiems vaikams, lašams, viskam, kas greitai juda ir tiems, kad dreba rankos. Jei išlaikymas ilgas, pvz 1s ar 5s ar 30s, jis yra ilgesnis už vieną sekundę, todėl tinka tada, kai fotikas ant trikojo (rankos nedreba) ir objektas nejuda (pvz. pyragas). Taip pat tinka panning efektui išgauti.

hihi, tai 1/500 reiškiau mažiau už vieną sekundę? biggrin.gif Ačiū ačiū, daug pasakei vienu post'u. Jei nepavyks man šį vakarą išsiaiškinti kaip nustatyti teisingai (nes pirmą kartą nesupratau ar gerai darau), tai tada dar teks pabūti tokiai mielai biggrin.gif

Prašom 4u.gif 4u.gif ir dar viens avansu 4u.gif
Atsakyti

Ko gero blykstė nespėja suveikti per trumpesnį laiką smile.gif Nes pvz su studijinėm blykstėm galima trumpinti išlaikymą, bet pusė kadro lieka juoda :S
Atsakyti
šakės, niekaip nepamenu savo flickr prisijungimo ID doh.gif naują jaučiu prisijungimą teks darytis doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 07, 23:21)
šakės, niekaip nepamenu savo flickr prisijungimo ID  doh.gif  naują jaučiu prisijungimą teks darytis  doh.gif  doh.gif

yahoo pašto vardas be .yahoo.com
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2011 02 07, 23:21)
Ko gero blykstė nespėja suveikti per trumpesnį laiką smile.gif Nes pvz su studijinėm blykstėm galima trumpinti išlaikymą, bet pusė kadro lieka juoda :S

Aha, visai gali būti!
4u.gif
Atsakyti
atsiminiau ID po 100 bandymo doh.gif

isitraukiau is savo senu darbu dar ka radau, klausimas protams- ar čia dinamika? jei ne, tai einu fotkint kažką naujo, kol daeis, kas ta dinamika doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 07 vasario 2011 - 23:36
QUOTE(Ellos @ 2011 02 07, 19:31)
Ačiū už naujus namus  4u.gif

Nu, pažiūrėjau kitų namų darbus su WB. Tai nėra ten visi custom tokie jau labai balti  bebe.gif Matyt nelabai patyrę dievai tikrino  biggrin.gif  Aišku, aš šaunuolė ir stengsiuosi išspausti maximumą  pioneer.gif  biggrin.gif

Aš irgi tuos senus peržiūrėjau. Mano galva, tai dabartinius lašiukus bei baltas baltame braukčiau lauk (kai nebūtini, tai ne visi juos ir daro), bet prie privalomų priskirčiau "natūrali šviesa":
1. Objekto atstumas kinta tris kartus:arčiau, tolėliau ir toliau lango.
2. Tarp objekto ir lango dedama sklaidomoji medžiaga ( galima viena arba daugiau, priklausomai nuo tos medžiagos storumo ).
3. Objekto neapšviestoj pusėj pastatome reflektorių (tai greičiausia bus kartono ar ko nors patvaraus lakštas uždėtas folija ).

Lašiukai iš viso labai specifinė užduotis (panašiai kaip dūmų fotografavimas), nelabai įkertu, kodėl ji prie namų darbų. Vietoj jų siūlyčiau kokį darbelį išlaikymo pajutimui: "sustabdyti" judantį objektą ir "sustabdyti" tik jo aplinką. Objektas tas pats. Turbūt reiktų pačiai padaryti kelias nuotraukas, kad aišku būtų, apie ką aš. Kol kas tamsu, tai iš archyvų idėsiu:

Sustabdytas judantis objektas, trumpas išlaikymas:
user posted image

Nesustabdytas judantis objektas, ilgas išlaikymas:
user posted image

Aš žinoma iš kiaušinio dar neišsiritusi (kad vištas mokyti hihihi.gif čia aš nepiktai, tai prašom neįsižeisti), bet tokie (ar panašūs) namų darbai išlaikymui bei "natūrali šviesa" (o tą nd galima ir su staline lempa vietoj saulės daryti manau) man būtų daug klausimų atsakę žymiai anksčiau, nei aš pati "savieigiškai" iki tų atsakymų atėjau blush2.gif O tų žinių (ypač apie šviesą) labai trūko.
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 02 07, 23:27)
Viskas prisideda: indas pas mane yra juoda keptuvė, tik ji ir matosi kadre. Už jos stovi mėlynas plastiko lakštas ("pašikniukas", kur nuo kalniukų čiuožinėt), plius blykstė, plius WhiteBalance - lemputė (tungsten, ar kaip ten ji rašosi), plius lempa iš šono, plius lempa iš viršaus, plius saulė pro langą. Plius Lightroom saturation kiek pakėliau. Gaunasi mėlyna. Keičiant "foną" (kuris nepatenka net į kadrą), keičiasi ir spalva. Na ir LR galima spalvas žinoma pakeisti  mirksiukas.gif

Labai ačiū už išsamų atsakymą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 02 08, 03:37)
bet tokie (ar panašūs) namų darbai išlaikymui bei "natūrali šviesa" (o tą nd galima ir su staline lempa vietoj saulės daryti manau) man būtų daug klausimų atsakę žymiai anksčiau, nei aš pati "savieigiškai" iki tų atsakymų atėjau blush2.gif

o kodėl nesiūlot temų ? Dar praeitoje temoje užklausiau kokią temą imam šalia žaidimo, kuris jau gerai įsibėgėjo. Atsakymo ir nesulaukiau, o klausiau rodos du kartus. Tik kažkas buvo brūkštelėjęs kad iliustruoti dainą.Pati net temą siūliau "Linijos", vėlgi jokios reakcijos.
Su šviesa, tarkim, kur Rarity parodomąją pamokėlę pati pirma įkėlė, kiek iš čia esančių darėt? Tikrai ne visos, kuriom būtų pravartu. Melodi pasiūlytas piešimas šviesa, pati dar nepadariau, bet po jos man rodos dar du ar trys piešimai buvo ir viskas.

Aš atsiprašau, kad cituoju tavo žinutę, tikrai ne tau vienai rašau.

Šiandien aš bambeklė, bet iš pačių pačių pradžiamokslių iniciatyvos tikrai trūksta. Vat imkit ir siūlykit. Sudarykim sąrašą dalykų, kurie neaiškūs ir apie kurios būtų gerai žaidimą suruošti. KAd ir į pirmą psl. įkelkit, taip nepasimes. Ir žinosit kokia tema po kokios ir žinios bus įtvirtintos, spragos užkamšytos.
Atsakyti