Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

maggie, jei nebandzius tai bus sunku ir stipriai smile.gif. d5000 geresnis.
Atsakyti
maggie, bet gali pasibandyt..

as fotkinau neseniai su canon 5 mark, pabandymui - pries tai man drauge pravede pamokele...dziaugiuos kad pabandziau, bet lengva nebuvo smile.gif man fokusavimo sistema visai kitokia... bet aisku gali pasibandyt puse dienos kokios..paskui eit fotkint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 02 11, 00:27)

as tai nesu organizavusi jokio forumiecio susibegimo ar panasiam dalyvavus... bet uzsakyti vieta kazkur man nebus sunku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 02 11, 00:47)
Zirzilija - man patiko foto, tokia is idomesniu, minciu kyla i ja beziurint, bet man ji netinka prie puoduku, jei nepavadinimas, tai visishkai, kaip dvi skirtingos fotkes. o ir atspalviai skyriasi labai. zodz, man ji paviene ziurisi zyymiai geriau.

cia toks klausimas - nikon dt5000? ir canon 400d - kuom jie skyriasi, ta prasme kuris padarytu geresnes nuotraukas? paprashe draugas pafotkint kai ka, bet as ziauriausiai suabejojus savo technika, o jau net nekalbu apie blykstes naudojimus ir apskritai igudzius.. mano canonas, o jis turi vat toki butent nikona, bet nera papildomos blykstes pas ji, as turiu, bet ji tik canonui. zodziu susimaisiau, nes as patalpose silpnai fotografuoju ir bijau apsikvailint... ne tai kad silpnai fotkinu, ishvis nemoku, nes naudoju tik 50mm, su kuriuo patalpose niekada beveik nefotografuoju, tuo labiau su blykste, kai mazhai shviesos. patarkit, nes susibalamutinau. netgi jei tas nikonas geresnis, visgi as nemoku su juo, niekada nebandzius jo, matyt tik apsunkiciau sau viska..

Aisku, kad su savu bus daug lengviau ir pasiimk blykste... namie pasibandyk su blykste pafotkint... pasiziurinek kokie nustatymai geresni.... Nes siuo atveju jei kazkur tamsesnej patalpoj tai d5000 taves tikrai neisgelbes.... taip jis su iso gerisu tvarkosi, bet ne tiek kad tamsesnej patalpoj... Beje speju, kad objektyvas ant nikono irgi ne per sviesiausias ir dar zoominis... Kai pati bandziau nuo 50-tuko ant zoominio pereit reikejo daugiau laiko priprasti nei pakeitus fotika...
na pabandyk is to psties draugo paiimti kokiai dienai jo fotika ir pasimaigyk... taip pat pasibandyk ir patalpose, pamatysi, kaip su apsvietimu draugauja... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 02 11, 00:27)
ar iš džiaugsmo, kad tokia šaunuolė esi, širdutė baladojasi? Apie koliažus nieko nenusimanau, bet žinok tavo foto tai suuuuuuuper.
Džiugini.

man sisdis baladojosi del to, kad i ta foto idejau ziauriai daug laiko darbo ir nemiego biggrin.gif butu buves man totalus krachas, jei butu niekam nepatike smile.gif

QUOTE(Cheles @ 2011 02 11, 01:31)
as tai nesu organizavusi jokio forumiecio susibegimo ar panasiam dalyvavus... bet uzsakyti vieta kazkur man nebus sunku  mirksiukas.gif

tai gerai, tada jei apsiimi uzsakyti, tai uzsakyk, reikia tik kad dalyvaujantys garsiai pasireikstu.
Atsakyti
Zirzilija, man nuotrauka labai patiko, tik koliaže ji nesižiūri ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 02 11, 11:04)
Nes siuo atveju jei kazkur tamsesnej patalpoj tai d5000 taves tikrai neisgelbes....

drinks_cheers.gif

aha, man irgi koliaze nesiziuri ir man nesirisa, ir isviso tie koliazai nereikalingi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 11 vasario 2011 - 10:15
Laba, Zirzilija, as tiesiog zaviuosi kaip tu eini i prieki, man labao patiko tavo tulpes,kaip tu graziai ispildei yvetes mintis...tokia gavosi asmeniska pamokele ir tu ja 10 padarei,saunuole...Dabar si foto isties puiki...tik ne koliazui ji skirta...sauniai padirbejai...
Vakar pusnakti masciau apie foto ideja...minciu tai oi kiek...bet kelioms net neverta issipildyt ,nes neturiu tokiu modeliuku,kurie man atsiduotu, tai mastysiu kita linkme, bet po savaitgalio zadu jau prisiduot...

Ar kas patars kur ieskot apie vertima foto i J/B bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 02 11, 11:12)
Zirzilija, man nuotrauka labai patiko, tik koliaže ji nesižiūri  ax.gif

QUOTE(robobebras @ 2011 02 11, 11:13)
aha, man irgi koliaze nesiziuri ir man nesirisa, ir isviso tie koliazai nereikalingi biggrin.gif

is tikruju ir pati abejojau ar tinka koliazui, nes tie puodukai labai stambiu planu, antroje jo visai nebeivk nesimato, na bet labai norejau isbandyt sita reikala, o tos foto mintys kilo butent del Airv nuotraukos smile.gif tai ir sudejau jas i koliaza, na bet nesvarbu, svarbu kad nenubaubet mano foto ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzilja: 11 vasario 2011 - 10:28
QUOTE(juratike13 @ 2011 02 11, 10:19)

Ar kas patars kur ieskot apie vertima foto i J/B bigsmile.gif

ar bent bandei ieškotis pirmas klausimas smile.gif

įvedi į google paiešką konvertavimas juoda balta, ir panosei iškrenta lietuviški straipsniai smile.gif

pvz čia ir tą patį youtube įvedus black white išmeta krūvą video pamokėlių čia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 02 10, 03:19)
Sekanti trečios grupės nuotrauka:

user posted image

. Nuotraukoje užslėpiau tris skirtingas (ir skirtingo gilumo) mintis, daiktus sujungiau dviem skirtingom sąsajom ir daiktų įdėjau cielus keturis cool.gif

žinai, Green tea, nagrinėju tavo foto, paslėtų minčių ir sąsajų ieškau biggrin.gif Na kaip ir radau (bet gali būt, kad tik mano jos, asmeniškos rolleyes.gif ). Žodžiu, smagu į tokias foto žiūrėt thumbup.gif ( net naktį nubudus tą foto prisiminiau, mintyse nagrinėjau 4u.gif )
Zirzilija, šaunuolė, balionėlis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Labai džiaugiuosi atradus jūsų temą. 4u.gif Ar priimsit dar vieną mokinę? smile.gif
Noriu pradėti ir mokytis fotografuoti. Tačiau pasiėmus kelias knygas iš bibliotekos buvo sunku suprasti apie ką ten kalba eina. Perskaičius ir bandant fotografuoti kai kas pasimiršdavo, nuotrauka nesigaudavo, supykdavau ant savęs ir fotoaparatas kurį laiką būdavo neliečiamas. Žiūrint kitų žmonių nuotraukas imdavo pyktis 'kodėl aš nesugebu'. Dažnai sakau, kad esu visai ne meniškas žmogus, neturiu fantazijos kompozicijai. Taip matyt dar daugiau blokuodama save.
Tačiau vis dėlto pasiryžau susikaupti ir pabandyti. Fotoaparatą turiu tik pusę metų, ir dar jo nesuprantu. O visada fotografuoti tik su 'auto' funkcija nesinori. Kaip draugė man sakė 'norisi kažkaip kad daiktas maksimaliai būtų išnaudotas'.

Tai nuo šiandien imsiuosi jūsų namų darbų. Iš tikrųjų ir pačiai labai įdomu kaip kažką keičiant kinta ir nuotrauka.
Atsakyti