Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rarity @ 2011 02 10, 12:16)
Patinka man tavo šios foto. JB gražus.
Pirmąją foto kirpčiau kvadratu, nukerpant dalį išplaukusios merginos pirmame plane.
Paskutinėje foto trūksta vietos žvilgsniui. Labai nuotaikinga foto, bet norisi horizontalios arba kvadrato  4u.gif

man irgi patiko jb, bet kai cia idejau, jis kotais papilkejo, arba man galvoje papilkejo blink.gif .
as pagrinde dirbu su lr, pabandziau apkirpt kvadratu foto, bet dabar susimasciau, kad reikia ziuret tiksliai pagal skaicius, nes man gali atrodyti kvadratas, bet realiai galiu juk nepataikyt. jus kerpat su ps speju? ten tiksliau? idedu cia mazhesnes, man lyg ir skirtumo nesimato g.gif

priesh
user posted image

po
user posted image

hmm, o gal visgi kvadratas geriau. blush2.gif bet vos vos iziurejau skirtuma, galvojau dvi tokias pacias idejau, nes dydis jus ishliko tas pats =]

del kitu - nu myliu as 50tuka, bet pas drauge toks mazhas butukas, daug merginu buvo, paprasciausiai netilpau, nes yra daugiau ir geresniu kadru, bet visur galunes nukapotos, arba labai suspaustos. jau sita taisykle as ismokus, kad zhvilgsniui reikia "vietos" smile.gif kaip man ziauriai noretusi platesnio kampo, kad ir fix'o, dar nebrangaus biggrin.gif

labai dekuj uz pastabas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 10 vasario 2011 - 11:53
Aš turiu cs5 berods.
Atsakyti
QUOTE(Ellos @ 2011 02 10, 11:59)
Labai nedrąsu, bet bandau dėti savo menų darymo bandymus  blush2.gif  biggrin.gif  Juk kaip išmoksi, jei nesulauksi kritikos  cool.gif

Auto

man per daug grudo, pilkoka, lyg kokybes daugiau noretusi. primena "the ring" filma smile.gif bandyk dar ir dek cia.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 09, 23:51)
na, gal kas kažką pasakys apie mano vėl koliažą? smile.gif Reikėjo blogui sugalvot foto su citrinom..

man visai smagiai ziurisi, tokia shviesi. bet - gal cia mano monikas, nors is esmes jis puikiai rodos ir sutinka su musu forumo nariais, kas turi sukalibruotus, tai darau ishvada, kad visks pas mus ok. bet - per geltonos man citrinos, lyg ir faina, bet ilgiau panagrinejus, jau toookios geltonos. kelei saturation bishki ar cia naturaliai taip gavosi? gal bent jau kontrasta?
QUOTE(ASTYT€ @ 2011 02 10, 00:18)
ateinu su pratęsimu  smile.gif
tušti delnai...

man labai patiko, tik uzkliuvo .... ilgi nagai blush2.gif man noretusi cia tvarkingai apkirptu arba trumpesniu. o gal nulakuotu raudonai..? net nezinau.
QUOTE(green_tea @ 2011 02 10, 03:19)
nes nepriaugau dar iki švelnumo/meškinumo/arbatėlinumo stiliaus, tai nusprendžiau nestabdyti grupinio darbo.

man patinka ishtikimi savo stiliui zmones 4u.gif ir patiko zodis "arbatelinumas" hehehehe

man patiko tvarkingumas ir juodumas. idomiai atlikta, tik neiziuriu kas ten per "zemes" po kaire.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 09, 16:20)
man nedaeina kaip su šviesa šitaip susitvarkyt.. gal galimą procesą visą sužinot šios fotosesijos? labai įdomu būtų  blush2.gif

na neliudek. nepamirshk kad pas Paprasta ff ir iso gali kelti vos ne iki maximumo, o triukshmu nesimato mirksiukas.gif su atitinkama technika ir atitinkamos nuotraukos... man irgi nusibodo, kad vos ne tik lauke galiu fotkint su savo turima technika, patalpoje sunkoka, bet ka daryt..
QUOTE(Mustachio @ 2011 02 09, 14:13)
'Kitu kampu' visas nuotraukas ištryniau lauk susinervinusi. Nes tai krūmai lenda,tai šiukšlės,tai vyro koja ar ranka....arba fokuso nėra.... dar belekokie trūkdžiai... Niekas man nepatiko iš vakarykščio pasivaikščiojimo nuotraukų  verysad.gif Ir taip,šuo pagr. objektas....
.....jaučiuosi nevykėle  verysad.gif

o man sita foto patiko. spalvishkai irgi idomi. siaip pas mane panashus jausmai, man patinka vos ne visu fotkes, apart savo. man atrodo, kad per metus, kiek sedziu sitame forume, nepaejau i prieki, nepatobulejau ir technishkai, ir apskritai mane zhudo, kai nesulaukiama komentaro po savo fotke, nes tai reishkia, kad nieko gero. va cia tai blogiausia. kartais atrodo, kad is tikruju tai yra laiko gaishinimas, nors teikia begalini malonuma, visgi kartais reiktu gal daugiau demesio skirti dukrelei, mokslams, knygoms. o as uzsiciklinau ant fotkinimo. nors ilga laiko tarpa, beveik visa vasara, rudeni, realiai nei vienos normalios foto nesu padarius (na kokia fotosesija speciali ar daikto fotografavimas su spec pasiruoshimu - viskas pas mane pyksht poksht...). ple. ir as nuliudau.
QUOTE(Ersė @ 2011 02 08, 14:59)
kodel man tai atrodo dirbtinai, o todel kad atrodo kad daiktu kruva specialiai sudeta  biggrin.gif  Kai studentas ruosias egzui ta vieta atrodo kitaip  biggrin.gif , tikrai nebus vienas sasiuvinis, ne ant tokio stalas bus, tas peilis su sumustiniu per daug graziai padetas, kaip ir suglamzytas lapas, na tiesiog dirbintai viskas atrodo, ypatingai pirmojoje nuotraukoje. bet kaip ir sakau, cia tik mano kukli nuomone

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 02 10, 12:51)
man irgi patiko jb, bet kai cia idejau, jis kotais papilkejo, arba man galvoje papilkejo blink.gif .
as pagrinde dirbu su lr, pabandziau apkirpt kvadratu foto, bet dabar susimasciau, kad reikia ziuret tiksliai pagal skaicius, nes man gali atrodyti kvadratas, bet realiai galiu juk nepataikyt. jus kerpat su ps speju? ten tiksliau? idedu cia mazhesnes, man lyg ir skirtumo nesimato g.gif
po
user posted image

hmm, o gal visgi kvadratas geriau. blush2.gif bet vos vos iziurejau skirtuma, galvojau dvi tokias pacias idejau, nes dydis jus ishliko tas pats =]

del kitu - nu myliu as 50tuka, bet pas drauge toks mazhas butukas, daug merginu buvo, paprasciausiai netilpau, nes yra daugiau ir geresniu kadru, bet visur galunes nukapotos, arba labai suspaustos. jau sita taisykle as ismokus, kad zhvilgsniui reikia "vietos" smile.gif kaip man ziauriai noretusi platesnio kampo, kad ir fix'o, dar nebrangaus biggrin.gif

labai dekuj uz pastabas.

del kirpimo, tai LR irgi nusistato krastiniu santykis gi, nes is akies tikrai gali nepataikyt...
Si foto man daug geriau ziuretusi, jei stumteltum mergina is centro..... Man pavyzdziui ta merginos galva priekyve visai neinformatyvi.... ir jei visvien nori ja matyti, tai dek kuo maziau... tada kadra galima labiau stumtelt ir zvilgsniui daugiau erdves atsiras.... ir pagrindine mergina nebus tokia centruota.... kirpdama kvadratu turi daugiau galimybiu perkomponuoti kadra....
dar ta taisykle del zvilgsnio ir erdves palikimo jam, tai kartais taip graziai atrodo sulauzyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 02 10, 12:17)

na neliudek. nepamirshk kad pas Paprasta ff ir iso gali kelti vos ne iki maximumo, o triukshmu nesimato mirksiukas.gif su atitinkama technika ir atitinkamos nuotraukos... man irgi nusibodo, kad vos ne tik lauke galiu fotkint su savo turima technika, patalpoje sunkoka, bet ka daryt..

nu kad pirmam lape parašyta, kad ji su Nikon D90 fotkina, tai kaip ir ne ff šitas nikonas g.gif ar čia sena info?
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 02 10, 11:02)
stai ir vel as 

Va galvojau-ilgai fotografuojancios savo nuotraukom ima kalbeti apie save.Tai va, Maggie man-labai mylintis gyvenima zmogus, liepsnele.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 10, 12:27)
nu kad pirmam lape parašyta, kad ji su Nikon D90 fotkina, tai kaip ir ne ff šitas nikonas  g.gif  ar čia sena info?

Sena.Pas Paprasta ff
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 02 10, 12:35)

Sena.Pas Paprasta ff

num joa smile.gif šaunu tada rolleyes.gif
aš tai net nesvajoju apie ff.. nes pas mane Pentax, nemažai jau investavus, o Pentax ff neturi, tai keist branda per brangu būtų.. objetyvai, blykstės, viską iš naujo pirkt reiktų doh.gif nebent Pentax kada nors gyvenime išleis ff, visi išsižioję laukia, bet nesulaukia lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif

nespeju su jumis niekaip doh.gif

ikeliau nuotraukyte i 6-ta grupe.Aisku,ne tokia,apie kokia masciau,bet...

6-ta grupe smile.gif

Erse,dabar tavo eile mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijja: 10 vasario 2011 - 12:58
QUOTE(Maggie @ 2011 02 10, 12:17)
kartais atrodo, kad is tikruju tai yra laiko gaishinimas, nors teikia begalini malonuma, visgi kartais reiktu gal daugiau demesio skirti dukrelei, mokslams, knygoms. o as uzsiciklinau ant fotkinimo.

Kaip Tu čia pataikėi į tai ką ir aš galvoju... Man va mintys dažnai aplanko: kaip man buvo gera ir ramu, kai nefotkinau. Ir pinigų kišenėj turėjau ir laisvo laiko. Galejau kai vaikas miega filmą pažiūrėt, o ne sėdėt kažkokiam forume, žiūrėt kažkieno foto darbus, tvarkyt nuotraukas ir parintis kad nieko nesigauna. Man buvo ramiau kol nefotkinau. Nors va šiandien nėr sesijos, sėdžiu ir nagai niežti kaip noriu ką nors papyškint.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 10, 13:00)
Kaip Tu čia pataikėi į tai ką ir aš galvoju... Man va mintys dažnai aplanko: kaip man buvo gera ir ramu, kai nefotkinau. Ir pinigų kišenėj turėjau ir laisvo laiko. Galejau kai vaikas miega filmą pažiūrėt, o ne sėdėt kažkokiam forume, žiūrėt kažkieno foto darbus, tvarkyt nuotraukas ir parintis kad nieko nesigauna. Man buvo ramiau kol nefotkinau. Nors va šiandien nėr sesijos, sėdžiu ir nagai niežti kaip noriu ką nors papyškint.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif mano mintis čia išdėstei lotuliukas.gif

oo, papasakokit savo istorijas kaip ir kada pradėjot domėtis fotografija? įdomu būtų sužinot ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 10 vasario 2011 - 13:05
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 10, 14:03)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  mano mintis čia išdėstei  lotuliukas.gif

oo, papasakokit savo istorijas kaip ir kada pradėjot domėtis fotografija? įdomu būtų sužinot  ax.gif

aš tai visad labai žavėdavausi geromis, kokybiškomis nuotraukomis ax.gif Visad mėgdavau turėti įamžintas svarbesnes gyvenimo akimirkas. Turiu daug pomėgių , kurie susiję su kūryba (dekupažas, nagų dizainas, papuošalų vėrimas, tortų kepimas) ir įpratau kažką padariusi tai nufotografuoti blush2.gif o po vestuvinių nuotraukų galutinai supratau, kad reik ir man bandyt kelt koją į fotografiją, nes ji žiauriai traukia blush2.gif kaip magnetas blush2.gif o šį gimtadienį iš vyro gavau dovanų fotoaparatą, tai taip ir atsidūriau čia blush2.gif
Atsakyti