Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Aš tai galvočiau, kad galima būtų sukurti albumą nuotraukom kelti (panašiai kaip namų darbai) ir suskirstyti į pamokas - pirma pamoka, antra pamoka ir t.t. ir į tuos albumus kelti nuotraukas. Na o apie tai diskutuoti kažkur kitur g.gif gal net atskira temą sukurti tam reikalui, nes čia bus didelis ir ilgas darbas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 02 08, 14:22)
aš tai senokai rašiau, kad wb namų darbas visai visai žaliems nereikalingas. Per anksti mano nuomone. Kai kurie nd su trim daiktais vos atlieka, ką ten apie wb. Pradmenis išmoks, o paskui ir toliau gali keliauti, tobulinti.
Ir šiaip, daryčiau nd neprivalomus  smile.gif  Galima prisistatymui foto kelias įkelti ir pagal jas spręsti ar reikia vienam ar kitam nd atlikti ar ne.

Skirstysim tuoj visus namų darbus klasėmis kaip mokykloj, ir po mokytoją paskirsim hihihi.gif
Man WB namų darbas buvo laiku ir vietoj, bet aš WB dažnai reguliuoju pati, gal ne visi tuom užsiima g.gif
Atsakyti
Laisvą minutėlę skaitau po truputį knygą ir žiūriu savo mėgstamiausią puslapį apie fotografiją bigsmile.gif kaip įdomu pamatyti fotografų darbuose "taisykles" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 02 08, 14:33)
Skirstysim tuoj visus namų darbus klasėmis kaip mokykloj, ir po mokytoją paskirsim  hihihi.gif
Man WB namų darbas buvo laiku ir vietoj, bet aš WB dažnai reguliuoju pati, gal ne visi tuom užsiima  g.gif

aš ant auto nusistatau, jei matau, kad stipriai grybauja, tada psireguliuoju, bet nesiveliu į tokias smulkmenas kaip čia - kai vos vos pageltonavę būna, ar vos vos pamelynavę būna, ir ekranelyje sunkiau įžiūrėt nei monitoriuje, su ps po to labai parasta ištaisyti.. taip kadrą gali pražiopsot, jei reguliuosi tą w/b 100 proc tikslumu..
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 08, 13:03)
aš buvau gavusi tokią info - "Informuojame, kad dėl nesikeičiančių oro sąlygų (vėjas dar labiau sustiprės, gūsiais iki 32 m/s), terminalo nedarbo laikas pratęsiamas iki 17:00 val."  ax.gif

nežinau, gali būt, kad kils, žiūrėjau per programą apie 13val, tai rodė po 3val tipo kad keisis šiek tiek, didės vėl. bet nebus taip stipriai, kaip apie 10val. tada buvo apie 32 smile.gif bet čia aišku kaip tam orui sušvies... biggrin.gif užtad rytoj planuojama kur kas mažesnis vėjuotumas hihihi.gif tai galėsit ir pafotkint bandyt mirksiukas.gif
Atsakyti
kur daugiau pasiguosiu jei ne cia, nebeturiu leliuko kuri galejau fotkint kaip noriu, uzaugo mano damacka cray.gif cray.gif cray.gif pabega is vietos kur ja pasodinus kol nueinu iki fotiko lotuliukas.gif bet gal isejo kas nors, susikelsiu i kompa ir parodysiu
Atsakyti
QUOTE(Ellos @ 2011 02 08, 11:06)
Išvada ta, kad aš namuose neturiu nei vieno tokio balto daikto, kaip popierius. Visų atspalviai skiriasi. Netgi jei tą patį popierių išlankstau jis būna šiek tiek kitoks, nes yra kitaip pasuktas, šviesa ne visai taip pat apšviečia.  Va, jei apšviesčiau iš visų pusių, tai gal ir toks pats būtų. Norėčiau, kad kas nors įdėtų man savo custom wb.
Kai patikrinu spalvą su photoshop'u, tai man rodo, kad mano custom gitara baltesnė už auto. Kiek aš supratau ,tai visiškai balta yra 255, o mano gitara balčiausioj vietoj 245.
Apie ekspoziciją kol kas nieko neišmanau.

O tu nuo fotografuojamo balto objekto nusistatyk custom mirksiukas.gif man tik taip gavosi, nes tos baltos skirtingos ax.gif nezinau ar suprantamai issireiskiau blush2.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 02 08, 13:22)
aš tai senokai rašiau, kad wb namų darbas visai visai žaliems nereikalingas. Per anksti mano nuomone. Kai kurie nd su trim daiktais vos atlieka, ką ten apie wb. Pradmenis išmoks, o paskui ir toliau gali keliauti, tobulinti.
Ir šiaip, daryčiau nd neprivalomus  smile.gif  Galima prisistatymui foto kelias įkelti ir pagal jas spręsti ar reikia vienam ar kitam nd atlikti ar ne.

O knygos skaitymui kartu manyčiau kokio dienoraštuko reiktų. Arba ir flickr kaip nors diskusiją nują užvesti.

Manau, kad WB reiktu palikti, ir uz privalomus ND ax.gif kas moka, jiem uztruks kelias minutes, o kam reikia mokytis ismoks ax.gif

drinks_cheers.gif ten lengviau butu susirasti info smile.gif
Atsakyti
Marile pavoge mano ideja, vakar tiek fotkinau siandien ateinu ziuriu tokia pat fotke biggrin.gif
Atsakyti
Aš už knygų nagrinėjimą, bei praktinę dalį. Labai norėčiau "fotografo akis" su jumis pastudijuoti smile.gif Svajonė mūsų vakar priminė, kad ir aš turiu ją - skaičiau keletą puslapų. Įdomi, bet sunki. Norėčiau perprasti, nes tikrai gerų dalykų radau 4u.gif
Atsakyti
Ateinu su eksperimentiniais kadrais, todėl prašom gausiai komentuot, kritikuot, mėtyt pomidorais ir kvietkais tongue.gif

Lašinau aliejų į vandenį, jis visai kitaip atšoka nuo vandens nei vandens lašeliai. Tik labai greitai susikaupia aliejaus balos, kurios lenda vis į kadrą, kad ir kaip aš jas su šaukštu bevaliau unsure.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2011 02 08, 13:49)
va, jau viskas biggrin.gif
user posted image

Patiko. šauniai, ir kitai mergaitei yra kaip pratęsti.
Atsakyti
aš apie tą savo dinamiką įdomu sulauksiu bent trumpo ats iš protų g.gif nors taip arba ne pasakykit, jei tingisi komentuot blush2.gif visą dieną laukiu ax.gif
Atsakyti