Įkraunama...
Įkraunama...

Fotokonkursas "SUPERVAIKAI"

QUOTE(Dagilis @ 2011 02 10, 19:12)
CP, kad tai pasiekt, aš du metus ištisai bandžiau, o tu nori į až greit receptą, kad pateikčiau? Skaityti visų pirma instrukciją, ten tai turi būti paaiškinta, kiekvienas fotika skirtingas ir esmė "praktika, praktika praktika". Nebepamenu, bet šis atvejis berods buvo darytas makro režimu ir reguliuojantis atstumą. Nebeturiu jo. O buvo štai

Ar mes kalbam apie tą patį? Kad makro rėžimu ir muiline galima normaliai nufotografuoti kažką veikiantį žmogų?
Atsakyti
Aš irgi norėjau rašyti, kad bepigu statiškus objektus fotografuoti ir dar gražiai saulutės apšviestus rolleyes.gif Nepatiko kampas, paeini į šalį ir vėl bandai, eglutė stovi kaip stovėjusi, o vaikui nepasakysi: būk gerutė, nusišypsok dar kartą mamytei ir primerk akį taip spontaniškai kaip prieš minutę, nes mamytės fotoaparatas sugalvojo sublyksėti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 02 10, 19:42)
Na ir visos šios pozicijos gynėjos taip ir nepaaiškina kam joms šautuvo dydžio fotikai brangūs fotikai? Gi taip super galima vargti ir išvargti po poros metų puikią foto su muiline bigsmile.gif

biggrin.gif o jus toliau kamuoja tas "brangumas"

ax.gif įdėtų kas naujų foto - tai būtų ką aptarinėt, o tai dabar apie koldūnus kalbos sukasi...nuobodu...taip nuobodu, kad reikia pasikabinėti vienai prie kitos cool.gif ...
Atsakyti
QUOTE(VaiVi @ 2011 02 10, 19:46)
Aš irgi norėjau rašyti, kad bepigu statiškus objektus fotografuoti ir dar gražiai saulutės apšviestus rolleyes.gif Nepatiko kampas, paeini į šalį ir vėl bandai, eglutė stovi kaip stovėjusi, o vaikui nepasakysi: būk gerutė, nusišypsok dar kartą mamytei ir primerk akį taip spontaniškai kaip prieš minutę, nes mamytės fotoaparatas sugalvojo sublyksėti rolleyes.gif

Turiu veidrodinį, labiausiai patinka vaikus fotografuot ir galiu pasakyt, kad juos fotografuot yra be galo sunku net ir veidrodiniu. Tačiau kai rankų nenuleidi ir daug dirbi - galiausiai turi rezultatą.
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 10, 20:03)
Turiu veidrodinį, labiausiai patinka vaikus fotografuot ir galiu pasakyt, kad juos fotografuot yra be galo sunku net ir veidrodiniu. Tačiau kai rankų nenuleidi ir daug dirbi - galiausiai turi rezultatą.

drinks_cheers.gif

Turejau as ir kokias tris muilines,bet laba norint foto budavo tikrai geros... visi iki siol varto vaiku albumu ir stebisi,kad fotikai buvo paprasti,visi laimeti biggrin.gif
tiesiog labai vengdavau blico...nemegstu as jo ir tiek, niekad nemegau fotografuoti vakare, o kas jum neleidzia fotografuoti dienos metu namie,ar pvz prie lango,kai buna labai gera dienos sviesa smile.gif ir foto tikrai mielos gaunasi,nereikia nei veidrodinio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 10 vasario 2011 - 20:13
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 02 10, 19:42)
Apie gamtą ir gerą apšvietimą jau buvo šiek tiek kalbėta... O kur ta super kokybė dingsta žmonėms susėdus prie stalo prietemoje? g.gif Veidai baisingi, akys stiklinės, raudonos... Aplinkos apšvietimas nenatūraliai išeina... doh.gif
Na ir visos šios pozicijos gynėjos taip ir nepaaiškina kam joms šautuvo dydžio fotikai brangūs fotikai? Gi taip super galima vargti ir išvargti po poros metų puikią foto su muiline bigsmile.gif

sakai su veidrodžiu ji savaime ir visiems gaunasi? biggrin.gif Man tai ne... Fotikas man tobulėjimui. Nes tiesiog jau nebeužteko. Galimybei fotkinti RAW, o ne tik jpg formatu. Galų gale originalių foto formatas būna didesnis "nemuilinių" kas aktualu spausdinantis dideles foto. Bet tai ne kompozicija, ne idėjos ir ne grožio pajautimas. Jis turi eiti pirma veidrodžio. Ir jei jau jis yra, jis ir iki veidrodžio įsigijimo yra pastebimas . ;] Tiesa šautuvo didumo fotiko neturiu. Veidrodžiai turi tokį daiktą kaip keičiamus objektyvus ir nereikia nusisapnuot, kad jei jau veidrodis tai foną savaime plaus. Tiesą sakant sau tokio tikslo nė nekeliu. Kai reikia pasidarau tokią aplinką kokios man reikia. O tiesiog tekštelt nei iš šio nei iš to ir tikėtis, kad vien dėl veidrodžio bus šedevras tobulu fonu - utopija. Va tokio aiškumo akvos kaip grange aš iki šiol su savo irgi du metus jau turimu veidrodžiu nesu nufotkinus.
Ir buvau aš toje fotografuojančių temoj vienu metu viena iš nedaugelio be veidrodžių ir ką...nei kas mane pašiepė, nei kas skersai žiūrėjo. Matyt buvau išimtis. biggrin.gif Kai nori tobulėt, ateina laikas kai tai ką turi nebegana. Bet realijos tokios, kad su "muiline" iki konkurso trejetukų esu "dasikasus", o su veidrodžiu kažkodėl ne. Kol kas savaime šedevrų fotkint dar nepradėjo. mastau.gif Bet turiu vilties, kad pradės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagilis: 10 vasario 2011 - 20:41
Aš tai neskirstau į veidrodinius ir neveidrodinius ax.gif Žinau tik tiek, kad su saviškiu (irgi ne pačiu pigiausiu) aš susišneku žymiai prasčiau nei su pažįstamos brangesniu, kurį teko tik keletą kartų rankose laikyti. Gal čia tik aš tokia tundra, bet man tikrai nemažai nuo fotoaparato nuotraukos kokybė priklauso blush2.gif Gal biolaukai su fudžiuku mums nesutampa lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2011 02 10, 20:10)
sakai su veidrodžiu ji savaime ir visiems gaunasi? biggrin.gif Man tai ne... Fotikas man tobulėjimui. Nes tiesiog jau nebeužteko. Galimybei fotkinti RAW, o ne tik jpg formatu. Galų gale originalių foto formatas būna didesnis "nemuilinių" kas aktualu spausdinantis dideles foto. Bet tai ne kompozicija, ne idėjos ir ne grožio pajautimas. Jis turi eiti pirma veidrodžio. Ir jei jau jis yra, jis ir iki veidrodžio įsigijimo yra pastebimas . ;] Tiesa šautuvo didumo fotiko neturiu. Veidrodžiai turi tokį daiktą kaip keičiamus objektyvus ir nereikia nusisapnuot, kad jei jau veidrodis tai foną savaime plaus. Tiesą sakant sau tokio tikslo nė nekeliu. Kai reikia pasidarau tokią aplinką kokios man reikia. O tiesiog tekštelt nei iš šio nei iš to ir tikėtis, kadvien dėl veidrodžios bus šedevras tobulu fonu - utopija. Va tokio aiškumo akvos kaip grange aš iki šiol su savo irgi du metus jau turimu veidrodžiu nesu nufotkinus.
Ir buvau aš toje fotografuojančių temoj vienu metu viena iš nedaugelio be veidrodžių ir ką...nei kas mane pašiepė, nei kas skersai žiūrėjo. Matyt buvau išimtis. biggrin.gif Kai nori tobulėt, ateina laikas kai tai ką turi nebegana. Bet realijos tokios, kad su "muiline" iki konkurso trejetukų esu "dasikasus", o su veidrodžiu kažkodėl ne. Kol kas savaime šedevrų fotkint dar nepradėjo.  mastau.gif Bet turiu vilties, kad pradės...

Nesakau. Žinau, kad sunku. Bet būtent - tobulėjimui ir tai džiugina, nes įmanoma kurti bene stebuklus, o kiek tu patobulėsi su muiline? Nedaug, išties nelabai...
Būtent, dar ir dydis, formatas... Juk tai taip svarbu g.gif Ir taip, visiškai pritariu, kad kartais taip užnervina tas gerasis fotikas doh.gif kai kas nors nepavyksta...
Bet patikėk, buvau kalnuose ir visur didelį tysiau, tik į baisiausią trąsą paskutinę dieną nepaėmiau, nes mes dar ir šuniuką pernešam tokiose trasose, tai žinai... kiekvienas gramas svarbus. Na ir net gamtos foto nepalyginsi unsure.gif Su geruoju fotiku kalnus darėm ant auto gamtos (nėr kada ten nustatinėti kažko kito), su bloguoju lengvuoju fotiku - analogiškai. Na ir po to blogojo labai teko taisyti foto ir tai ne kas gavosi, į kalnų konkursus deja nei viena foto neis iš tos dienos schmoll.gif doh.gif
Taip, kad kaip ten bebūtų, stebuklų nedaro vien technika pati, tai visiems aišku, bet galimybės, kontrastai, artinimai, tolinimai, ryškinimai, maskavimai, formatai... Ech, nesulyginama smile.gif
Atsakyti
O, Rustė atėjo... Oi, klius visom virėjom biggrin.gif ...

O, naujų foto atsirado.
Man šita miela http://www.supermama...p...&phid=22127 bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lapelokė: 10 vasario 2011 - 20:35
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 10, 19:44)

Ar mes kalbam apie tą patį? Kad makro rėžimu ir muiline galima normaliai nufotografuoti kažką veikiantį žmogų?

CP fotike yra ne tik makro, makro be įdirbio man taip irgi nefotkino, tiesiog mokytis reikia. ;] Žmogui kiti nustatymai aišku, bet man tada buvo "makro" periodas ir tiek. O žmonės su išplautu fonu man nebuvo aktualu. Nelabai aktualu ir dabar. Baigiau. bis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagilis: 10 vasario 2011 - 20:55
Smagi biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 10, 20:34)

miela foto, ir mergyte wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 10 vasario 2011 - 20:53