QUOTE(Dagilis @ 2011 02 10, 20:10)
sakai su veidrodžiu ji savaime ir visiems gaunasi?
Man tai ne... Fotikas man tobulėjimui. Nes tiesiog jau nebeužteko. Galimybei fotkinti RAW, o ne tik jpg formatu. Galų gale originalių foto formatas būna didesnis "nemuilinių" kas aktualu spausdinantis dideles foto. Bet tai ne kompozicija, ne idėjos ir ne grožio pajautimas. Jis turi eiti pirma veidrodžio. Ir jei jau jis yra, jis ir iki veidrodžio įsigijimo yra pastebimas . ;] Tiesa šautuvo didumo fotiko neturiu. Veidrodžiai turi tokį daiktą kaip keičiamus objektyvus ir nereikia nusisapnuot, kad jei jau veidrodis tai foną savaime plaus. Tiesą sakant sau tokio tikslo nė nekeliu. Kai reikia pasidarau tokią aplinką kokios man reikia. O tiesiog tekštelt nei iš šio nei iš to ir tikėtis, kadvien dėl veidrodžios bus šedevras tobulu fonu - utopija. Va tokio aiškumo akvos kaip grange aš iki šiol su savo irgi du metus jau turimu veidrodžiu nesu nufotkinus.
Ir buvau aš toje fotografuojančių temoj vienu metu viena iš nedaugelio be veidrodžių ir ką...nei kas mane pašiepė, nei kas skersai žiūrėjo. Matyt buvau išimtis.
Kai nori tobulėt, ateina laikas kai tai ką turi nebegana. Bet realijos tokios, kad su "muiline" iki konkurso trejetukų esu "dasikasus", o su veidrodžiu kažkodėl ne. Kol kas savaime šedevrų fotkint dar nepradėjo.
Bet turiu vilties, kad pradės...
Nesakau. Žinau, kad sunku. Bet būtent - tobulėjimui ir tai džiugina, nes įmanoma kurti bene stebuklus, o kiek tu patobulėsi su muiline? Nedaug, išties nelabai...
Būtent, dar ir dydis, formatas... Juk tai taip svarbu
Ir taip, visiškai pritariu, kad kartais taip užnervina tas gerasis fotikas
kai kas nors nepavyksta...
Bet patikėk, buvau kalnuose ir visur didelį tysiau, tik į baisiausią trąsą paskutinę dieną nepaėmiau, nes mes dar ir šuniuką pernešam tokiose trasose, tai žinai... kiekvienas gramas svarbus. Na ir net gamtos foto nepalyginsi
Su geruoju fotiku kalnus darėm ant auto gamtos (nėr kada ten nustatinėti kažko kito), su bloguoju lengvuoju fotiku - analogiškai. Na ir po to blogojo labai teko taisyti foto ir tai ne kas gavosi, į kalnų konkursus deja nei viena foto neis iš tos dienos
Taip, kad kaip ten bebūtų, stebuklų nedaro vien technika pati, tai visiems aišku, bet galimybės, kontrastai, artinimai, tolinimai, ryškinimai, maskavimai, formatai... Ech, nesulyginama