Įkraunama...
Įkraunama...

Fotokonkursas "SUPERVAIKAI"

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 10, 15:24)
Galima tad kelnes  ir kojines. Mergytei sijonėlį.
Argi pačios vien su pėdkelnėm vaikštom, o ką jau apie vyrukus ir kalbėti.

nepamirškit,kad vaikai daugiau ir juda bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 02 10, 14:55)
Skaitykite dar kartą, nes viską ne taip supratote biggrin.gif

smile.gif na kodėl ne taip - ne taip kaip jūs? Nes pakankamai atidžiai skaitau ir kartais kai kuriuos postus net po kelis kartus. Buvau net susirinkusi citavimui - bet kaip pabandžiau cituoti, labai akivaizdus dėsningumas pasimatė. Taigi citatas ištrynusi (kad išvengti asmeniškumų) tiesiog parašiau pastarųjų puslapių diskusijos suformuotas išvadas.
Esmė paprasta - bet kuri lazda turi du galus: kaip be gero fotoaparato nepadarysi šedevrinės nuotraukos (nors nesutikčiau su tuo visu 100%), taip ir be geros idėjos net supergeras fotoaparatas nepadės to padaryti.
Konkurso esmė - graži foto: ne tekšt pekšt būdu nutraukta tarp šiukšlių ir bardakų (aišku jei tai ne konkursas rūšiuokime šiukšles ar panašiai). Dar kartą pasikartosiu - aš ne fotografė, nepavadinčiau savęs net mėgėja - nors fotoaparatas visuomet mano rankinėje ir kompe turiu didžiausią archyvą savo darytų foto. Bet iš jų tinkamų konkursui turbūt atrinkčiau tik vienetus, o dėti bet ko nematau dėl ko ax.gif Man gal ir gražu, sukelia prisiminimus, bet ją žiūrės ir vertins visiškai svetimi žmonės, kurie matys ne mano prisiminimus - o tai kas yra fotografijoje. Ir neesu echbicionistė, kad demonstruoti tik dėl paties demonstravimo, tipo "va, žiūrėkite, čia aš/mano/ir pan."
O dar pažiūrėkit komentarus dėl foto (nors jų šitoje temoje labai mažai palyginus su šnekom apie fotografavimo techniką bei aparatūrą - o šiai temai manyčiau ne čia vieta, čia foto aptarimas - ne aparatūros, kuria jos darytos): sutinku su sakančiomis, kad netvarkingas fonas nuotraukai neprideda grožio drinks_cheers.gif ; sutinku ir su tomis - kurios sako, kad apmozotas vaiko veidas gražus ne visiems; bet daeinama jau ir iki kabinėjimosi prie absurdiškų smulkmenų ...pasidairykit dar kartą, pamatysit ne vieną ir ne du tokius postus (necituosiu jų vėlgi vengdama asmeniškumų ).

QUOTE(Vicious Vici @ 2011 02 10, 15:12)
Taigi atvirkščiai - čia kažkoks darželio lygis ir pavydo prikišinėjimas yra iš kitos pusės, ne iš mano cool.gif

smile.gif ištrauksiu iš konteksto šitą sakinį - panašu tikrai į darželio lygį: tu man gnybei, ir aš tau gnybsiu cool.gif

Paneikit mano šiuos komentarus:
1. Gražus vaikutis - bet foto pateikimas klaikus. Ar su geru fotoaparatu ši foto būtų ko nors verta? Mano nuomone NE.
user posted image
2. Dvi foto - panašus stilius, rezultatas skirtingas: abi atitinka temą, pirma nors ir švaresnė techniniu požiūriu (mano neprofesionalia nuomone), bet antros pateikimas/mintis/idėja labiau traukia dėmesį (nors realiai foto atrodo vėlgi tik mano nuomone daryta muiline, apšvietimas netikęs). Aš UŽ antrą iš tų dviejų.
user posted imageuser posted image
3.Ištobulintos iki "bedvasiškumo" foto - gražu savam archyvui, bet nieko įspūdingai patrauklaus:
user posted imageuser posted image
P.S. te nesupyksta foto autorė(ištraukiau pirmą pasitaikiusią, o jų tikrai ne viena) - bet aš nesuprantu kam aplamai tokią foto dėti į konkursą g.gif Apdirbk tu ją kokiomis nori programomis, tą patį kadrą padaryk su geriausiu fotoaparatu - tai NĖRA konkursinė nuotrauka. Tai tik dalyvavimas dėl paties dalyvavimo.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Artemidė ~: 10 vasario 2011 - 15:44
QUOTE(Jurmila @ 2011 02 10, 15:26)
Aš namie, pvz., su treningais vaikštau, bet be pėdkelnių apačioje. O vaikui, kuris daug juda, manau pėdkelnės patogiau  ax.gif

Taigi čia tik mano nuomone, ne tautos.
Man negražu, nepriimtina ir t.t. Na, tik tam tikromis situacijomis.
Todėl ir į kitų vaikų tokias bekelnių foto žiūriu per savo prizmę.

Dar, vizgi norėjau pasakyt tom, kurios jaučiasi turinčios teisę nuspręst kam verta dalyvaut konkursuose, o kam ne.

Turbūt fotosesinės foto taip mano šeimoj ir nebus. Man jos bedvasės. Man vertingos fotos su istorija. Pirmoji diena namie, pirmos maudynės, košės šaukštas... kartais labai paprasta foto slepia savo istoriją, nes tą dieną nutiko kažkas nepaprasto. Žiūrėdama savo darytas nuotraukas kone kiekvienai turiu po tokią istoriją. Kodėl ji tada daryta, kur ėjom, ką veikėm.

Ir man nusipjaut, kad jūsų vertinimo prizmė to nemato. Aš dedu konkursan foto ypatingas man. Ir jeigu jos negauna nė balso, ji vis tiek nepaprasta, tik daugiau niekas to nežino.

Taip, kad nepersistenkim komentuodami, bo mažai kam tai rūpi. Negražu- nežiūrėk. Bet nebandyk už mane nuspręst.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 10, 15:34)
Dar, vizgi norėjau pasakyt tom, kurios jaučiasi turinčios teisę nuspręst kam verta dalyvaut konkursuose, o kam ne.
Turbūt fotosesinės foto taip mano šeimoj ir nebus. Man jos bedvasės. Man vertingos fotos su istorija.  Pirmoji diena namie, pirmos maudynės, košės šaukštas... kartais labai paprasta foto slepia savo istoriją, nes tą dieną nutiko kažkas nepaprasto. Žiūrėdama savo darytas nuotraukas kone kiekvienai turiu po tokią istoriją. Kodėl ji tada daryta, kur ėjom, ką veikėm.
Ir man nusipjaut, kad jūsų vertinimo prizmė to nemato. Aš dedu konkursan foto ypatingas man. Ir jeigu jos negauna nė balso, ji vis tiek nepaprasta, tik daugiau niekas to nežino.
Taip, kad nepersistenkim komentuodami, bo mažai kam tai rūpi. Negražu- nežiūrėk. Bet nebandyk už mane nuspręst.[/i]

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Super gerai ir teisingai pasakyta, geriau nei nesugalvočiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurmila: 10 vasario 2011 - 15:37
Taip, kad nepersistenkim komentuodami, bo mažai kam tai rūpi. Negražu- nežiūrėk. Bet nebandyk už mane nuspręst.

smile.gif galima aš jūsų paklausiu:
Komentuoti "iki kiek" galima? Kur yra riba kai persistengiama?
Jei mažai kam rūpi, tai koks skirtumas persistengiama ar ne?
Na kaip nepažiūrėjus pasakysi gražu ar ne smile.gif
Už jus manau niekas ir nenuspręs, bet pakomentuoti turi teisę bet kas. Atsakyčiau jūsų žodžiais (šiek tiek perfrazavusi): nepatinka komentarai - neskaityk smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Artemidė ~: 10 vasario 2011 - 15:49
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 02 10, 15:12)
Ne ne, aš jau pakankamai priaiškinau ir prikalbėjau šiandien ir visas kalbas pavyzdžiais pagrindžiau, ne taip kaip kai kurie... Ir dėl pavydo net paaiškinau - pati sąmoningai veidrodinio nenorėjau, nors brukamas buvo per visus galus, už tą kainą paimiau ne veidrodinį ir nė karto nepasigailėjau. Taigi atvirkščiai - čia kažkoks darželio lygis ir pavydo prikišinėjimas yra iš kitos pusės, ne iš mano cool.gif

O viską galima buvo pasakyti vienu sakiniu: gerai nuotraukai reikia žmogaus, kuris nori geros nuotraukos, kuris mokosi iš klaidų, iš kitų žmonių (bet nebūtinai aišku tik tuo gyvena) ir reikia neblogos technikos cool.gif

O čia buvo bandyta parodyti, kad technikos nereik, tik dar nei viena iš čia šnekančių tai nefotkina vestuvių muiline cool.gif

Kaip???? Tu be veidrodinio sugebi gerų kadrų padaryt?! Neįtikėtina biggrin.gif Juokauju 4u.gif
Niekas nesakė, kad nereikia technikos. Kalba, bent jau aš taip supratau, apie tai, kad ir su minimalia technika galima grožį sukurt. Ir tai nenuginčyjamas faktas. Tai, kad tau nepasisekė ir nusipirkai skaitmeninį šudelioką, kuris apart gražios korpuso spalvos daugiau nieko vertas nebuvo - tavo pačios klaida. Yra nebrangių ir tikrai gerų fotoaparatų, kuriais galima labai gerų rezultatų gaut ir net vestuves nufotografuot smile.gif

QUOTE(Jurmila @ 2011 02 10, 15:13)
Na vaikas kaip ir su kelnėm, ne nuogas  unsure.gif Na, tiesa, tiksliau būtų - su pėkelnėm  biggrin.gif Bet tai kam dar kelnės, jei namie 20 ir daugiau šilumos. Tai va apie tai ir kalbama, kad buitinės, neišdailintos nuotraukos dažnai nesulaukia tokio dėmesio...

O kodėl turėtų sulaukt?

QUOTE(VaiVi @ 2011 02 10, 15:21)
Aš čia taip pavadinau tas, kuriose vaikučiai ryškūs, o fonas išplaukęs blush2.gif Jei sekat temą, tai turėjot pastebėti mano vieną ilgą žinutę, kur visas patinkančias sudėjau ax.gif Pažiūrėjau ir pati nusistebėjau, kad labai jau visos panašaus stiliaus

Supratau smile.gif

Turbūt fotosesinės foto taip mano šeimoj ir nebus. Man jos bedvasės. Man vertingos fotos su istorija.  Pirmoji diena namie, pirmos maudynės, košės šaukštas... kartais labai paprasta foto slepia savo istoriją, nes tą dieną nutiko kažkas nepaprasto. Žiūrėdama savo darytas nuotraukas kone kiekvienai turiu po tokią istoriją. Kodėl ji tada daryta, kur ėjom, ką veikėm.

Tai ir yra daugumos klaida. Ši turbūt sau taip pat labai ypatingai atrodo prieš veidrodį http://www.youtube.c...re=more_related
Atsakyti
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2011 02 10, 15:48)
smile.gif galima aš jūsų paklausiu:
Komentuoti "iki kiek" galima? Kur yra riba kai persistengiama?
Jei mažai kam rūpi, tai koks skirtumas persistengiama ar ne?
Na kaip nepažiūrėjus pasakysi gražu ar ne smile.gif
Už jus manau niekas ir nenuspręs, bet pakomentuoti turi teisę bet kas. Atsakyčiau jūsų žodžiais (šiek tiek perfrazavusi): nepatinka komentarai - neskaityk  smile.gif

Aš kažkada jau rašiau panašų postą. kad jei nesugebi priimti kritikos nedėk savo foto visai. Jei dedi ją viešai tai būk malonus ir susitaikyk, kad vieniem patiks, kitiems ne.

Bet kritika yra viena, o pašaipa visai kas kitas. O šį kartą tokių mano akiai jau buvo.
Kiek kritikuoti galima spręsti kiekviena pagal save. Iki tokio lygio, kiek pačias pradėtų tokie žodžiai "kandžioti".
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 10, 15:54)
Tai ir yra daugumos klaida. Ši turbūt sau taip pat labai ypatingai atrodo prieš veidrodį http://www.youtube.c...re=more_related

Tik pagirtina, jei žmogus sau atrodo ypatingas, sugeba pozityviai mąstyt, sugeba nepaisyt kažkokių visuomenės nustatytų šablonų, kurie įspraudžia į tam tikrus rėmus. Ar geriau būtų, jei ta moteriškė būtų depresuota, užsidariusi savyje arba dar geriau - iš neapykantos sau ir kitiem engtų aplinkinius, tyčiotųsi iš jų??? Aš irgi sutinku, kad turi būti laikas ir vieta, turi atsirinkti, ką kitiems parodyti. Bet geriau jau optimistiškas kraštutinumas nei juodas, depresuotas.
Labai žemas lygis tyčiotis iš kitų ir pateikinėt tokius pavyzdžius cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 10, 16:01)
Bet kritika yra viena, o pašaipa visai kas kitas. O šį kartą tokių mano akiai jau buvo.
Kiek  kritikuoti galima spręsti kiekviena pagal save. Iki tokio lygio, kiek pačias pradėtų tokie žodžiai "kandžioti".[/i]

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurmila: 10 vasario 2011 - 16:02
Ir man nusipjaut, kad jūsų vertinimo prizmė to nemato. Aš dedu konkursan foto ypatingas man.

Taigi valio, visos vadovaujasi tuo pačiu principu. Akivaizdžiai smile.gif

Beje, o kur ta riba, kai jau persistengta su komentavimu? Ir kas tą ribą nustatė? g.gif
Kiekvienas deda foto pagal savo suvokimo laipsnį ir kiekvienas komentuoja pagal tai, ką mato ir kaip suvokią tai, ką mato. Tam ir skirta ši tema ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 10, 17:34)

tongue.gif juokiasi puodas, kad katilas juodas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(success @ 2011 02 10, 16:07)
Nu nors vienas žmogutis šioj temoj su viskuo sutinka  thumbup.gif Ir kodėl kitos taip negali? Visoms būtinai reikia SAVO NUOMONĘ išsakyt doh.gif
lotuliukas.gif

Visos taip, ženklais kalbėkit - mažiau vietos užims, mažiau skaitymo biggrin.gif
Oi, ne visada sutinku, pasiskaitykit prieš tai buvusį pasisakymą - labai nuliūdino mane toks požiūris į žmogų ir tokie pavyzdžiai verysad.gif Atseit, toks žmogus, kuris nėra visuomenės susikurtas šablonas, jau nevertas dėmesio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurmila: 10 vasario 2011 - 16:10
QUOTE(Jurmila @ 2011 02 10, 16:08)
Visos taip, ženklais kalbėkit - mažiau vietos užims, mažiau skaitymo  biggrin.gif

... mažiau nuomonių, daugiau ramybės, saulės ir taikos ant žemės... smile.gif

P.S. Išmes mus Rustė už ausų už spam'ą, jeigu vien ženklais varysim cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo success: 10 vasario 2011 - 16:12