QUOTE(Vicious Vici @ 2011 02 10, 14:55)
Skaitykite dar kartą, nes viską ne taip supratote
na kodėl ne taip - ne taip kaip jūs? Nes pakankamai atidžiai skaitau ir kartais kai kuriuos postus net po kelis kartus. Buvau net susirinkusi citavimui - bet kaip pabandžiau cituoti, labai akivaizdus dėsningumas pasimatė. Taigi citatas ištrynusi (kad išvengti asmeniškumų) tiesiog parašiau pastarųjų puslapių diskusijos suformuotas išvadas.
Esmė paprasta - bet kuri lazda turi du galus: kaip be gero fotoaparato nepadarysi šedevrinės nuotraukos (nors nesutikčiau su tuo visu 100%), taip ir be geros idėjos net supergeras fotoaparatas nepadės to padaryti.
Konkurso esmė - graži foto: ne tekšt pekšt būdu nutraukta tarp šiukšlių ir bardakų (aišku jei tai ne konkursas rūšiuokime šiukšles ar panašiai). Dar kartą pasikartosiu - aš ne fotografė, nepavadinčiau savęs net mėgėja - nors fotoaparatas visuomet mano rankinėje ir kompe turiu didžiausią archyvą savo darytų foto. Bet iš jų tinkamų konkursui turbūt atrinkčiau tik vienetus, o dėti bet ko nematau dėl ko
Man gal ir gražu, sukelia prisiminimus, bet ją žiūrės ir vertins visiškai svetimi žmonės, kurie matys ne mano prisiminimus - o tai kas yra fotografijoje. Ir neesu echbicionistė, kad demonstruoti tik dėl paties demonstravimo, tipo "va, žiūrėkite, čia aš/mano/ir pan."
O dar pažiūrėkit komentarus dėl foto (nors jų šitoje temoje labai mažai palyginus su šnekom apie fotografavimo techniką bei aparatūrą - o šiai temai manyčiau ne čia vieta, čia foto aptarimas - ne aparatūros, kuria jos darytos): sutinku su sakančiomis, kad netvarkingas fonas nuotraukai neprideda grožio
; sutinku ir su tomis - kurios sako, kad apmozotas vaiko veidas gražus ne visiems; bet daeinama jau ir iki kabinėjimosi prie absurdiškų smulkmenų ...pasidairykit dar kartą, pamatysit ne vieną ir ne du tokius postus (necituosiu jų vėlgi vengdama asmeniškumų ).
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 02 10, 15:12)
Taigi atvirkščiai - čia kažkoks darželio lygis ir pavydo prikišinėjimas yra iš kitos pusės, ne iš mano
ištrauksiu iš konteksto šitą sakinį - panašu tikrai į darželio lygį: tu man gnybei, ir aš tau gnybsiu
Paneikit mano šiuos komentarus:
1. Gražus vaikutis - bet foto pateikimas klaikus. Ar su geru fotoaparatu ši foto būtų ko nors verta? Mano nuomone NE.
2. Dvi foto - panašus stilius, rezultatas skirtingas: abi atitinka temą, pirma nors ir švaresnė techniniu požiūriu (mano neprofesionalia nuomone), bet antros pateikimas/mintis/idėja labiau traukia dėmesį (nors realiai foto atrodo vėlgi tik mano nuomone daryta muiline, apšvietimas netikęs). Aš UŽ antrą iš tų dviejų.
3.Ištobulintos iki "bedvasiškumo" foto - gražu savam archyvui, bet nieko įspūdingai patrauklaus:
P.S. te nesupyksta foto autorė(ištraukiau pirmą pasitaikiusią, o jų tikrai ne viena) - bet aš nesuprantu kam aplamai tokią foto dėti į konkursą
Apdirbk tu ją kokiomis nori programomis, tą patį kadrą padaryk su geriausiu fotoaparatu - tai NĖRA konkursinė nuotrauka. Tai tik dalyvavimas dėl paties dalyvavimo.