labai sakyčiau nebrangus fotoaparatas,o nuotraukos lenkia čia esančias daug kartų kai kurios
FOTO
QUOTE(Forget @ 2011 02 10, 12:23)
taip, gal tai ir yra esmė.
Prieš 10 metų, studijų laikais, turėjau fotografijos kursą. Su senu Zenitu, nes niekas neleido skaitmenių naudoti, o ir turėjo juos itin retas studentas Foto tikrai labai gražios. Nepalyginamos su jokiomis muilinėmis.
Prieš 10 metų, studijų laikais, turėjau fotografijos kursą. Su senu Zenitu, nes niekas neleido skaitmenių naudoti, o ir turėjo juos itin retas studentas Foto tikrai labai gražios. Nepalyginamos su jokiomis muilinėmis.
Mano sesė su neblogu Zenitu irgi labai neblogų foto pridariusi, įskaitant nespalvotas ir nors tai buo senai, kokybė po šiai dienai nuotraukų gera. O kai bandydavo kažką padaryti su prastesniais juosteliniais, dar tais rusiškais, tai vargo vakarienė
Aš kažkaip galvoju, kad niekas ir nesiginčyja, kad dauguma turi žymiai geresnių nuotraukų su pigiais fotoaparatais padarytų, nei kai kurios šiame konkurse, bet tikrai nesutiksiu, kad technika nėra svarbi norint rezultato pasiekti
QUOTE(mmergyte @ 2011 02 10, 12:31)
kažkodėl žmogaus foto tik viena... tame ir esmė, kad būtent žmonių foto ir ypač kambariuose su tokiais fotikais gaunasi žiauriai prastos. Turiu prašymų iš giminių kažką pagerinti nuo tokių fotikų, tai siaubas kiek vargaus su programomis, kad kažką išgerinčiau kokybėje, bet vistiek nenatūralūs tie žmonės, akys kaip stiklinės ir pan.
QUOTE(VaiVi @ 2011 02 10, 12:33)
Aš kažkaip galvoju, kad niekas ir nesiginčyja, kad dauguma turi žymiai geresnių nuotraukų su pigiais fotoaparatais padarytų, nei kai kurios šiame konkurse, bet tikrai nesutiksiu, kad technika nėra svarbi norint rezultato pasiekti
Gera technika pagalbininkas, bet tikrai ne esminis faktorius
Antra vertus, ka dabar kalta ta, kuri turi geresni fotoaparata. Man tai kas, koki kuri turi, as matau rezultata - nuotrauka. Ir balsuoju uz mano akiai geriausia.
QUOTE(Soy @ 2011 02 10, 12:36)
Gera technika pagalbininkas, bet tikrai ne esminis faktorius
Antra vertus, ka dabar kalta ta, kuri turi geresni fotoaparata. Man tai kas, koki kuri turi, as matau rezultata - nuotrauka. Ir balsuoju uz mano akiai geriausia.
Niekas ir neteigia kitaip. Bet kai prasideda kalbos, kad su bet kuo galima gerai nufotkinti, reikia tik žmogaus, tai klausykit... darželinuko jau neapgautum Jau net imant telefonų lygiu visi nori krūtesnio, nes tas ir pafilmuoja ir normaliau fotografuoja nei tie pirmieji su fotkinimo galimybe
Aš gi apie tą patį Gera technika - puikus pagalbininkas. Prastesnė technika gal ne visada trukdis, bet pagalbos iš jos nulis bandant kažką įdomesnio sukurpti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 02 10, 12:38)
Niekas ir neteigia kitaip. Bet kai prasideda kalbos, kad su bet kuo galima gerai nufotkinti, reikia tik žmogaus, tai klausykit... darželinuko jau neapgautum Jau net imant telefonų lygiu visi nori krūtesnio, nes tas ir pafilmuoja ir normaliau fotografuoja nei tie pirmieji su fotkinimo galimybe
Esme ta, kad duok fotografui/gerai fotografuojanciam zmogui mobiliaka ir nemoksai akies neturinciam geriausia fotika - garantuoju, pirmojo nuotrauka ir su mobiliaku daryta bus geresne.
QUOTE(Soy @ 2011 02 10, 12:41)
Esme ta, kad duok fotografui/gerai fotografuojanciam zmogui mobiliaka ir nemoksai akies neturinciam geriausia fotika - garantuoju, pirmojo nuotrauka ir su mobiliaku daryta bus geresne.
Tai nekalbam apie savaime aiškius dalykus ar išterliotus vaikus. Nereikia kalbos supaprastinti iki darželio lygio ir matyti tik juoda arba balta...
O be to dar kitas dalykas - geras fotikas verčia temptis, nes tu žinai, kad įmanoma kažkas gero, įmanoma jį perprasti ir imti maksimumą, o su ta visiška muiline gali suktis kaip nori, lempų prijungti, užtiesalus kaip studijoje tiesti ir vistiek nu ne tas... dar kiek reikia su įvairiom programom vargti, kad visus grūdus, triukšmus ir dar bele ką pašalinti ir vistiek nėra to pasitenkinimo. Taip paplušėję žmonės praranda prasmę su tokia technika. Sakau tai, nes bandžiau savo kailiu...
Papildyta:
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 10, 12:54)
Kiek turi kainuoti fotoaparatas, kad jau manytumėt, jog su tokiu galima grožius kurt?
Nepamiršk dar to, kad viskas labai greitai nuvertėja. kaip minėjau, kažkada už š... sumokėjau virš 500 lt. Kiek aš dabar gaučiau už jį? 50 lt gal duotų kas... Koks lygis LT? Eilinė mamytė gali mėtytis ir vis keisti fotiką į geresnį, pastoviai vis pirkti, o senus po 50 lt iškišinėti? Pas daug ką dar guli stalčiuose tie kažkada visai nepigiai kainavę prastuoliai ir dalis foto ir būna su jais net konkursuose...
Man gera foto yra tada, kai nereikia jai apdirbimo.
O kai žmonės po pusvalandį sėdi prie foto ir ją retušuoja, o paskui pateikia kaip gerą, gražią, kokybišką foto, tai jau savęs negerbimas.
O dėl foto kokybės priklausančių nuo fotiko turiu n+1 pvz. itin kai susirenkam gauja mamų su vaikais. ir jei kokie 4 vaikai susėda, tai visos fotkinam su savo aparatais, o paskuikai iš visų susirenki foto su savu vaikai ir matai kokybę tam pačiam apšvietime, toj pačioj pozoj.
Papildyta:
Mergytės veidelio norėtųsi ryškesnio.
O kai žmonės po pusvalandį sėdi prie foto ir ją retušuoja, o paskui pateikia kaip gerą, gražią, kokybišką foto, tai jau savęs negerbimas.
O dėl foto kokybės priklausančių nuo fotiko turiu n+1 pvz. itin kai susirenkam gauja mamų su vaikais. ir jei kokie 4 vaikai susėda, tai visos fotkinam su savo aparatais, o paskuikai iš visų susirenki foto su savu vaikai ir matai kokybę tam pačiam apšvietime, toj pačioj pozoj.
Papildyta:
Mergytės veidelio norėtųsi ryškesnio.
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 10, 13:09)
O dėl foto kokybės priklausančių nuo fotiko turiu n+1 pvz. itin kai susirenkam gauja mamų su vaikais. ir jei kokie 4 vaikai susėda, tai visos fotkinam su savo aparatais, o paskui kai iš visų susirenki foto su savu vaikai ir matai kokybę tam pačiam apšvietime, toj pačioj pozoj.
Tuoj atsiras tokių, kurios sakys, kad tos mamytės moka geriau fotografuoti, šviesą pagauti ir pan.
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 10, 13:09)
Man gera foto yra tada, kai nereikia jai apdirbimo.
O moterys, kurios naudojasi kosmetika, kosmetologių paslaugomis, stengiasi, kad rūbai pabrėžtų jų estetinį vaizdą ir pan., tokios moterys taip pat savęs negerbia?
Man asmeniškai svarbu rezultatas. Jei geram rezultatui pasiekt reikia programos - nieko prieš. Ir aš gerbiu žmones, kurie sugaišo savo laiko ir išmoko jomis dirbt.