QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 10, 09:51)
Išplaukęs fonas = graži foto? hmmm.....
Bet pripažink, kad šiai dienai dauguma, pabrėžiu - dauguma leipsta dėl tokių foto. Ir tikrai nereikia lia-lia, kad su bet kokiu fotiku gausis tas pats, priklauso tik nuo žmogaus. Man tai toks vaizdas, kad čia fotografų susitarimas tokį briedą šnekėti. Man vienas taip irgi šnekėjo. Po to sakau tai kiek jūsų technika kainuoja, su kuria dirbate? Sako, nu su viskuo ką turiu - 50 000 lt
Tai kam jam tokiam profesionalaii matančiam ko kiti nemato tokia technika?
Aš turėjau Canon kažkokį paprastą, gražų tokį, raudoną, po to supratau, kad už raudonumą ir sumokėjau
kampus visokius, horizontus, kažkokį įdomesnį matymą jau tada turėjau, nu bet ką tu ten žmogau su juo... Foto kaip aptaškytos truputį purvais dažnai gaudavosi, nu įgyvendink tu ten nuostabią idėją, bet jei apšvietimo tai muilinytei nebus kokio tik jai vienai suprantamo reikia, tai slėpkis su tom foto... Įsigyjau normalesnį fotiką - ką tu, žmogau, visai kitas reikalas. Tik aišku, reikia pasidomėti tuo fotiku gerokai, žinoti ką nusistatyti, bet net visokie auto gamtos režimai ar portretiniai ir zoomas jau duoda rezultatą, kad pataikant į temą ne gėda ir konkursuose sudalyvauti
Taigi visgi reikia tos technikos, nesakau, kad už 50 000, bet... Tai geriau jau sakyti tiesiai šviesiai žmonėms - nori gerų kadrų, neparūkyk porą, trejetą mėnesių, pirkis geresnį fotiką ir instrukciją vakarais paskaitinėk. Nes žinokit jau iki gyvo kaulo atsibodo tas akių dūmimas, kad nereikia geresnio fotiko
Su muiline tik išskirtinėm, muilinei priimtinom sąlygom išeina kažkas gero...