Įkraunama...
Įkraunama...

Fotokonkursas "SUPERVAIKAI"

QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 10, 09:51)
Išplaukęs fonas = graži foto? hmmm.....

Skonio reikalas.
Išplaukęs fonas reikalingas pvz. nereikalingiem daiktam užmaskuot, kad į akis nekristų.

Bet kalba ne apie tai, o apie tai, kad visos gali padaryt gražias foto, tai prašau man pasakyti kaip su muiline padaryti, kad ryškus būtų tik norimas objektas, o ne fonas.

Atsakyti
"Pjūklas" iš praėjusio konkurso lotuliukas.gif
http://www.supermama...p...&phid=19579

Labai gražus vaikas smile.gif
user posted image
Atsakyti
Oho, kaži kodėl kai kas sau leidžia net kito konkurso foto kritikuoti t.y. tyčiotis čia.... Fe.

Šita mane kažkuom žavi. Gal būtų dar mielesnė jei berniukas būtų su marškinėliais g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 10 vasario 2011 - 10:00
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 10, 09:55)
Skonio reikalas.
Išplaukęs fonas reikalingas pvz. nereikalingiem daiktam užmaskuot, kad į akis nekristų.

Bet kalba ne apie tai, o apie tai, kad visos gali padaryt gražias foto, tai prašau man pasakyti kaip su muiline padaryti, kad ryškus būtų tik norimas objektas, o ne fonas.

Tai pati ir atsakei į savo klausimą - skonio reikalas. Man asmeniškai nebūtina išplaukęs fonas, kad nuotrauka graži būtų. O daiktus galima patraukt reikalui esant, o ne maskuot išplaukusiu fonu...
Papildyta:
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 10, 10:00)
Oho,  kaži kodėl kai kas sau leidžia net kito konkurso foto kritikuoti t.y. tyčiotis čia.... Fe.

Šita mane kažkuom žavi. Gal būtų dar mielesnė jei berniukas būtų su marškinėliais  g.gif

user posted image

O kas tyčiojasi ar kritikuoja? Matai, ką nori matyt....

Manęs šita nežavi.
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 02 10, 09:15)
hmm  ,koks tikslas deti vel tokia pacia foto,tik i nauja konkursa  g.gif
http://www.supermama...p...&phid=22109

Svarbu nelaimėti, o dalyvauti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 10, 09:32)
Pasakyk man, prašau kaip su muiline tokį išplaukusį foną padaryt.

O kam jį iš viso daryti? g.gif Tai nėra vienas iš konkurso reikalavimų ir nereikia dėl jo verstis per galvą irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 10, 09:51)
Išplaukęs fonas = graži foto? hmmm.....

Bet pripažink, kad šiai dienai dauguma, pabrėžiu - dauguma leipsta dėl tokių foto. Ir tikrai nereikia lia-lia, kad su bet kokiu fotiku gausis tas pats, priklauso tik nuo žmogaus. Man tai toks vaizdas, kad čia fotografų susitarimas tokį briedą šnekėti. Man vienas taip irgi šnekėjo. Po to sakau tai kiek jūsų technika kainuoja, su kuria dirbate? Sako, nu su viskuo ką turiu - 50 000 lt cool.gif Tai kam jam tokiam profesionalaii matančiam ko kiti nemato tokia technika? lotuliukas.gif
Aš turėjau Canon kažkokį paprastą, gražų tokį, raudoną, po to supratau, kad už raudonumą ir sumokėjau doh.gif lotuliukas.gif kampus visokius, horizontus, kažkokį įdomesnį matymą jau tada turėjau, nu bet ką tu ten žmogau su juo... Foto kaip aptaškytos truputį purvais dažnai gaudavosi, nu įgyvendink tu ten nuostabią idėją, bet jei apšvietimo tai muilinytei nebus kokio tik jai vienai suprantamo reikia, tai slėpkis su tom foto... Įsigyjau normalesnį fotiką - ką tu, žmogau, visai kitas reikalas. Tik aišku, reikia pasidomėti tuo fotiku gerokai, žinoti ką nusistatyti, bet net visokie auto gamtos režimai ar portretiniai ir zoomas jau duoda rezultatą, kad pataikant į temą ne gėda ir konkursuose sudalyvauti smile.gif
Taigi visgi reikia tos technikos, nesakau, kad už 50 000, bet... Tai geriau jau sakyti tiesiai šviesiai žmonėms - nori gerų kadrų, neparūkyk porą, trejetą mėnesių, pirkis geresnį fotiką ir instrukciją vakarais paskaitinėk. Nes žinokit jau iki gyvo kaulo atsibodo tas akių dūmimas, kad nereikia geresnio fotiko cool.gif Su muiline tik išskirtinėm, muilinei priimtinom sąlygom išeina kažkas gero...
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 02 10, 08:15)
hmm  ,koks tikslas deti vel tokia pacia foto,tik i nauja konkursa  g.gif
http://www.supermama...p...&phid=22109

ir dar su raudonom akim......

QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 10, 08:56)

Labai gražus vaikas smile.gif
user posted image

labai drinks_cheers.gif va čia tai įsimintinos nerealios akys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 10, 10:32)
Pasakyk man, prašau kaip su muiline tokį išplaukusį foną padaryt.

g.gif
Kaip suprantu, mano fotikas - "muiline" (Canon Powershot A620), tai su juo zaprasta ta "isplaukusi fona" padaryt - nustatai pasukes ratuka ant veiduko (atseit portretine foto), ir vuolia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 02 10, 10:58)
g.gif
Kaip suprantu, mano fotikas - "muiline" (Canon Powershot A620), tai su juo zaprasta ta "isplaukusi fona" padaryt  - nustatai pasukes ratuka ant veiduko (atseit portretine foto), ir vuolia g.gif

Tai būtent, kad yra muilinės ir 'muilinės'. Skirtumai: tikriems fotografams viskas 'muilinė' kas ne veidrodis cool.gif Bet paprastam žmogui ta 'muilinė' jau praktiškai visai oho. Žinai, kai tavo aparačiuko kaina jau virš tūkstantėlio lt, tai ir zaprasta su juo kažką geresnio padaryti, bet kiti būna sau gali leisti tik kokius 350 lt ir gauna tikrą muilinę. Pagavai mintį? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 10, 10:55)

Bet kalba ne apie tai, o apie tai, kad visos gali padaryt gražias foto, tai prašau man pasakyti kaip su muiline padaryti, kad ryškus būtų tik norimas objektas, o ne fonas.[/i]

Na jei daiktas nereikalingas, geriau jį visai patraukti iš kadro...

O kad būtų ryškus tik norimas objektas, su muiline galima padaryti objektą "prizūminus", arba įjungus makro funkciją...Fotografijos pradžiamokslių temoje yra merginų fotografuojančių muilinėmis ir padaro tikrai gražias kokybiškas foto...

Aplamai šiuose komkusuose per daug sureikšminama fototechnika...Man pvz. iš šio konkurso mieliausia šita foto:
user posted image
Kiek pastebėjau ši foto ir aptarimuose susilaukė daug gerų atsiliepimų, nors yra visai paprasta...tokią foto nufotografuoti užtenka ir muilinės...daug svarbiau pamatyti gražias akimirkas, pagauti mielus momentus...
Atsakyti
Pamačius vaiką kažką darant, tai kol patrauksi pašalinius objektus ir nebebus ko fotkint. O jei gyveni mažam bute tai viskas apkrauta, kad net nėr kur traukt.

Jop, vienam muilinė, kitam jau svajonių fotikas gali būti lotuliukas.gif

Makro rėžimas g.gif schmoll.gif Žmogaus juo normaliai nufotkint neina. Juolab kažką darančio.

Prisijungs Rustė, gal patvirtins daugiau foto, o jau... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 10 vasario 2011 - 11:18