merginos, ne i tema, bet nepykit, pamenat tortuka 'uzsitusink iki galo' tai va radau priezasti kodel uzsakovas to prase - per 'farus' kazkada rode toki girta vyruka sukaliojanti tai, tai youtubej tas labai paplito, didzejai net miksu kalna prikure http://www.youtube.c...feature=related luzau iki nukritimo
QUOTE(julioske @ 2011 02 09, 11:36)
op tai kokia auksine tada pasidarys pudra tada jau apsimokes pirktis tas mases is interneto
o tai mases nebrangs? Rinka staigiai sureaguos i sita cukraus pabrangima..
QUOTE(naitas @ 2011 02 09, 13:17)
o tai mases nebrangs? Rinka staigiai sureaguos i sita cukraus pabrangima..
maxej nuo ryt dasuker pudrai truputi nuolaida bus
zinokit vos neapsiverkiau siandien. broliui gimtadienio proga nutariau padovanot jo mgstamiausio patiekalo, koldunu, bliudeli... ir susisviete man kad ne formuot torta kaip visad, o pabandyt kupoliuka, vakar sumeistravau ta bliudeli, siandien ryte apdengiau mase, truputi palaikiau ir apverciau kad 'koldunus' sukraut, palikau stovet ir drebedama einu beziu virt... atsisuku, o mano kupoliukas pusiau issiketes!!!!!!!! pasirodo zelatinos pomaziai idejau... visa mase suaizejo, bet tik ji ir telaike mano kupoliuka... kdangi laiko nebr kept naujo, tai emiausi avantiuros, nuemiai virsutini vyniotinuku sluoksni, isgriebiau grietinele (visai tirsta, kaip grietine kotais, ir sudejau nauja porcija, uzdariau, apverciau, apspaudziau isiketimus ir uzdejau dar viena mases sluoksi, nes plesti bijojau kad neissikestu... atrodo pokraupiai, ikisau i saldytuva, kad sustingtu...
bus man kraupti ir apkalbineti ta iki laidele... visad atsisuka pries mane. jau pradedu tiket tais prietarais... gerai kad broliui bile tortas, viska suvalgys
bus man kraupti ir apkalbineti ta iki laidele... visad atsisuka pries mane. jau pradedu tiket tais prietarais... gerai kad broliui bile tortas, viska suvalgys
QUOTE(k.lapelyte @ 2011 02 09, 13:18)
maxej nuo ryt dasuker pudrai truputi nuolaida bus
tai kad visad perku iš sanitexo pudra (sauda ar kokia ten), pigiau gaunasi. Aišku, kiek aš ir tekepu, bet niekad nesiskundžiau... masės gaunasi lygios, gražios, pastilažas baltas, gražus.. kam mokėti brangiau....
aš irgi Sanitexe iki šiol pirkdavau
kadangi buvo ne vieną kartą klausta, kaip pasidaro tie drugeliai ant tortų, tai šiandien darydama nutariau padaryti keletą foto, gal bus mergaitėms aiškiau...
iškočiojame plonai masę, šiuo atveju pastilažas lipdymui...tada imame įspaudą, įspaudžiame į masę, įspaudą pamirkau krakmole, krakmolo perteklių nukratau padaužydama į stalą (šiandien krakmolo neturėjau, tai naudojau cukraus pudrą, BET su krakmolu gaunasi geriau)...kai įsispaudžia įspaudas, masės likučiai nuo šonų turi lengvai atsiskirti, tada apverčiame įspaudą, pašaliname masės likučius ir pirštais perbraukiame įspaudo kontūrą. Išimame drugelį, pašaliname nereikalingas masės detales ir dedame džiūti...masė neturi būti per minkšta ar per kieta, reikia pasigaminti aukso viduriuką o kaip toliau puošti drugelį, tai jau Jūsų fantazijos reikalas, ar dėsit ūselius, ar spalvinsit sparnelius ir t.t. Džiovinimui naudokitės Jums patogiomis formomis ar kruopomis, aš prisitaikiau sūrelių dėkliukus ir ryžius
sudžiūvusius drugelius lengva aisingu prilipdyti prie torto
kadangi buvo ne vieną kartą klausta, kaip pasidaro tie drugeliai ant tortų, tai šiandien darydama nutariau padaryti keletą foto, gal bus mergaitėms aiškiau...
iškočiojame plonai masę, šiuo atveju pastilažas lipdymui...tada imame įspaudą, įspaudžiame į masę, įspaudą pamirkau krakmole, krakmolo perteklių nukratau padaužydama į stalą (šiandien krakmolo neturėjau, tai naudojau cukraus pudrą, BET su krakmolu gaunasi geriau)...kai įsispaudžia įspaudas, masės likučiai nuo šonų turi lengvai atsiskirti, tada apverčiame įspaudą, pašaliname masės likučius ir pirštais perbraukiame įspaudo kontūrą. Išimame drugelį, pašaliname nereikalingas masės detales ir dedame džiūti...masė neturi būti per minkšta ar per kieta, reikia pasigaminti aukso viduriuką o kaip toliau puošti drugelį, tai jau Jūsų fantazijos reikalas, ar dėsit ūselius, ar spalvinsit sparnelius ir t.t. Džiovinimui naudokitės Jums patogiomis formomis ar kruopomis, aš prisitaikiau sūrelių dėkliukus ir ryžius
sudžiūvusius drugelius lengva aisingu prilipdyti prie torto
už idėjos originalumą 200 balų broliukas bus patenkintas
QUOTE(Olesta @ 2011 02 09, 07:24)
o prastesnės dėjai šaukštą ar daugiau??? jei įdėjai tiek kiek recepte nurodyta, va Tau ir atsakymas ko masė nesigavo, pritrūko želatinos...nereikia taupyti ant tokių dalykų
Dejau tiek kiek recepte buvo parasyta,na dabar zinosiu kita karta kai darysiu.
Man kuo toliau i miska tuo daugiau medziu nepykit jei kartosis klausimai.. jau nebepajegiu visu temu perslaityti..
Susiruosiau daryti pastilaza pagal si recepta:
1 v. šaukšto želatinos
60 ml. vandens
3 v. šaukštų dirbtinio medaus
120 g. bulvių krakmolo
500 g. cukraus pudros
5 v. šaukštai aliejaus
1.tai sakykit, jis tinka tik tortu dengimui, o gelyciu lipdymui ne? o jei nedesiu aliejaus tai galima gelytes is jo islipdyti?
2. ar galima pudra maltis paciai, ar butina pirkti gatava?
3. jei ant torto reikia tik keliu detaliu kitos spalvos, ar galima ta vieta nudazyti spalvos geliu su teptuku, ar butina imti atskirai mases ja dazyti,perminkyti tada norima detale issipjauti ir ant torto deti ant virsaus jau apdengtos mases?
kol kas tiek neaiskumu su tuo mano tortu...
Susiruosiau daryti pastilaza pagal si recepta:
1 v. šaukšto želatinos
60 ml. vandens
3 v. šaukštų dirbtinio medaus
120 g. bulvių krakmolo
500 g. cukraus pudros
5 v. šaukštai aliejaus
1.tai sakykit, jis tinka tik tortu dengimui, o gelyciu lipdymui ne? o jei nedesiu aliejaus tai galima gelytes is jo islipdyti?
2. ar galima pudra maltis paciai, ar butina pirkti gatava?
3. jei ant torto reikia tik keliu detaliu kitos spalvos, ar galima ta vieta nudazyti spalvos geliu su teptuku, ar butina imti atskirai mases ja dazyti,perminkyti tada norima detale issipjauti ir ant torto deti ant virsaus jau apdengtos mases?
kol kas tiek neaiskumu su tuo mano tortu...
šitas pastilažas yra skirtas tortų dengimui, BET niekas nedraudžia iš jo gaminti gėlytes, drugelius ir visas kitas reikiamas detales, tik tiek, kad jis ilgiau džiūna, BET misija tikrai įmanoma...
maltis pudrą galima pačiai, BET nesumalsi namie taip, kad neliktų grūdelių, tas duos trapesnę masę, o jei ją dažysi, cukraus grūdelių likučiai nusidažys intensyvesne nei visa masė spalva ir tavo tortas atrodys kaip pavasarinis kalakutės kiaušinis...
galima ir piešti ir lipdyti atskiras dalis ant torto, čia kaip jau užmanymas leidžia aisingu geriausia būtų piešti
maltis pudrą galima pačiai, BET nesumalsi namie taip, kad neliktų grūdelių, tas duos trapesnę masę, o jei ją dažysi, cukraus grūdelių likučiai nusidažys intensyvesne nei visa masė spalva ir tavo tortas atrodys kaip pavasarinis kalakutės kiaušinis...
galima ir piešti ir lipdyti atskiras dalis ant torto, čia kaip jau užmanymas leidžia aisingu geriausia būtų piešti
QUOTE(Olesta @ 2011 02 09, 16:03)
už idėjos originalumą 200 balų broliukas bus patenkintas
aciu kaip po tragedijos, pati pusiau patenkinta likau