QUOTE(armyteee @ 2011 02 11, 12:05)
Labas,prasau padekit.Man reikia sviestines teslos recepto.kai buvau maza mama gamindavo man labai skanu pyraga ir nebepamena teslos recepto.Labai noreciau ji pagaminti savo vyrui valentino dienos proga.As panenu kad mama kai pagindavo ta tesla ,ja dedavo i kamara kuriam laikui,kad jinai susaltu ir poto tarkuodavo ja.Sutarkuota dedavo i orkaite iskepdavo ir tada jau is jos gamindavo ta pyraga is kondensuoto pieno.Gal kauri zinot sitos teslos recetuka? Lbai dekinga buciau
Sveiki, radau ko neieskojau, gal kalba eina apie tai , jei ne tai ne
250g. sviesto
0,5 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
miltai (tiek,kad gautųsi minkšta tešla ir neliptų prie rankų)
2 skardinės karamelizuoto kondensuoto pieno
riešutų (graikiškų, žemės, kitokių)
džiovintų slyvų(arba razinų).
Sausainių kepimas:
sutarkuojame sviestą burokine trintuve arba išsukame, sudedame kiaušinius, supilame pieną, įdedame miltų bei išminkome tešlą kol nelips prie rankų. Paruoštą tešlą įdedame į celofaninį maišelį arba į kelis,tai lengviau bus tarkuoti, bei įdedame į šaldymo kamerą porai valandų. Sušaldytą tešlą sutarkuojame burokine trintuve,paskleidžiant po visą skardą.
Gautus trupinius kepame iki 200 laipsnių Celsijaus temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol pagels. (Iš šios tešlos turi gautis dvi skardos trupintų sausainukų)
Riešutus paskrudiname bei susmulkiname, taip pat susmulkiname džiovintas slyvas .
Sumaišome ataušusius sausainukus (maišant jie susilaužys), riešutus, slyvas su karamelizuotu kondensuotu pienu.
Gautą masę sudedame į porą celofaninių maišelių kuriuos paslegiame bei paliekame šaldytuve per naktį.
Cia ne mano receptas