Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos mokyklos

QUOTE(bytte @ 2011 05 27, 17:04)
Rašydama kad vaikas mokykloje turi išmokti skaityti, turėjau omenį, kad neturi ateiti mokėdamas skaityti, nes tada tik sedės pamokoje ir neiųmoks mokytis, o tai ir yra pradinės mokyklos tikslas. Toks pat tikslas turėtų būt ir pagrindinės - ne prikišt kuo daugiau žinių į mokinio galvą, bet kad jis gebėtų atsirinkti teisingą informaciją bei ją panaudoti. Mano nuomonė apie mokyklą sutampa su šio žmogaus. Deja mokytojai laikosi įsikibę seno savo suolo kėdės, statosi kompus, paprastas lentas keičia į interaktyves, bet esmė nesikeičia. Mielu noru vesčiau savo vaiką į kitokią mokyklą, deja...

Net ir mokantis skaityti bei rašyti ar skaičiuoti vakas tikrai turi ką veikti mokykloje.

Norėjau paklausti, kiek jūsų vaikų jau mokosi mokykloje ar ją baigė?
Atsakyti
QUOTE(rinda @ 2011 05 10, 14:56)
Mes šiemet eisim į Verdenę, jokios paramos iš mūsų neprašė, iš kitų būsimų pirmokų irgi. Mokykla remontuojama, ateisim į išgražintą  thumbup.gif . O mokyklos prestižas bet kuriai mokyklai svarbu, ar ne nuo to priklauso "gera" ar "bloga" mokykla? Ir iš vis nebežinau, ar išvis kur nors yra mokyklų, kur mokymas būtų nukreiptas ne į mokinį? Gal kur nors yra atvirkščiai: mokiniai mokytojus moko?  blush2.gif

Mes irgi keliausim į Verdenę. Paskambinau tik praėjusią savaitę, iš pradžių pavaduotoja pasakė kad lyg ir nebėra vietų, bet kitą dieną direktorė užtikrino, kad priims, nes mums pagal gyvenamą vietą priklauso. Pirmadienį dokumentus tvarkysimės. apie rėmimus neužsiminė. tik galvoju, kaip ten mokytojos. norisi tikėt, kad pasitaikys normali.
Atsakyti
QUOTE(Idava @ 2011 05 29, 16:27)
Mes irgi keliausim į Verdenę.

Ar jums ne per anksti? huh.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2011 05 29, 16:46)
Ar jums ne per anksti? huh.gif

Daug galvojom šiuo klausimu. nusprendėm, kad ne. pasidarėm praėjusią savaitę testą brandumo. Prieš testą gavom velnių nuo pedagoginės tarnybos direktorės kad norim vaiko gyvenimą sugriaut, bet po testo vaikas buvo labai išgirtas ir rekomenduoja eiti į mokyklą. Branda atitinka septynmečio, geba susikaupti ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Idava @ 2011 05 29, 16:27)
tik galvoju, kaip ten mokytojos. norisi tikėt, kad pasitaikys normali.

girdėjau, kad šiemet normalios. o jūs pas kokią nors pasiprašėte, ar į bendrą sąrašą?
Atsakyti
QUOTE(rinda @ 2011 05 29, 20:34)
girdėjau, kad šiemet normalios. o jūs pas kokią nors pasiprašėte, ar į bendrą sąrašą?

tai kad nė vienos nežinau, tikriausiai į bendrą sąrašą rašysimės.
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2011 05 29, 15:14)
Net ir mokantis skaityti bei rašyti ar skaičiuoti vakas tikrai turi ką veikti mokykloje.

Norėjau paklausti, kiek jūsų vaikų jau mokosi mokykloje ar ją baigė?

O koks skirtumas kiek vaikų, negi manote kad jei vienas ar du būtų mokyklą baigę mano nuomonė keistus? Man užtenka aplinkinių vaikų pavyzdžių kurie sėkmingai baigė mokyklas arba buvo sužlugdyti jose. Be to, man artimas žmogus, pakankamai ilgai dirbo pradinių klasių mokytoju, o jo patirtį aš vertinu.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 05 30, 18:56)
O koks skirtumas kiek vaikų, negi manote kad jei vienas ar du būtų mokyklą baigę mano nuomonė keistus? Man užtenka aplinkinių vaikų pavyzdžių kurie sėkmingai baigė mokyklas arba buvo sužlugdyti jose. Be to, man artimas žmogus, pakankamai ilgai dirbo pradinių klasių mokytoju, o jo patirtį aš vertinu.

Labai didelis skirtumas, kai savo kailiu viska patiri, tai ir nuomone yra reali. Vienas gali viena sakyti, kitas kita (nors ir labai mylimas ar gerbiamas), o pati galite susudaryti dar ir trecia nuomone...
As leidziu jau antra vaika i mokykla ir apie ta pacia mokykla ir mokymasi susidarau jau antra nuomone biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ČIČI: 31 gegužės 2011 - 09:50
taip kaip ir darželis - du vaikai - dvi nuomonės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2011 05 31, 11:18)
taip kaip ir darželis - du vaikai  - dvi nuomonės smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Matot kaip jums įdomiai - o man vis ta pati ir ta pati nuomonė, tik situacijos skiriasi. Matyt visgi iš praktikos nelabai ką galim nuspręst. O ta nuomonė dar kart gali pasikeist kai pabaigus pradinę mokytis pradės pagrindinėj, o paskui dar kitą sužinosit kai vaikai užaugę savo tiesą pasakys.
O jei vokti paprasčiau nei užsidirbti atrodo, tai taip ir reikia daryti? Ar patikėti žmonėmis, kurie sako kad paskui gali tekti brangiai už tai susimokėti, ir geriau to nedaryti? Ar savo patirtimi įsitikinti jums reikia?
Atsakyti
bytte, nesuprantu, ko Jūs norit? g.gif
Atsakyti