bytte, kalbate tik apie matematiką - o kiti dalykai? Juk pradinės tai ne tik matematika Jei jau toks super gabus, manau mokytoja tikrai ras jam papildomų užduočių, kad nenuobodžiautų per pamokas ir netrukdytų kitiems vaikams o jis '04 gimimo?
QUOTE(bytte @ 2011 05 20, 13:13)
Bendrai tai visai mokyklai nepasiruošęs vaikas, tik va sakė prarasim gabumus, jei matematikos neugdysim, nes po metų išvis nebus jam kas veikt per matematiką pirmoje klasėj
Tai kam vaiką nesubrendusį mokyklai, ir dar šešiametį mokyklon siųst? Tik dėl matematikos? Kitus gabumus ugdykit. Vaikas skaito laisvai? O kaip jo socialinė raida?
O susikaupti 30 minučių jis gali? Išklauso ir priima informaciją? Geba dirbti kolektyve?
Mokykla - tai ne tik matematika ir skaitymas. Tikrai bus ką ten veikt... Mano abu išėjo ir skaitantys, ir rašantys, ir skaičiuojantys. Ale nei vienas nemirė iš nuobodulio 1-oj klasėj. O dukra ir grodama išėjo į Balsio gimnaziją, bet teko padirbėti prie taisyklingų rankų. Taip kad, veiklos bus, nesijaudinkit. Visų mūsų vaikai patys pačiausi visad
Mokykla - tai ne tik matematika ir skaitymas. Tikrai bus ką ten veikt... Mano abu išėjo ir skaitantys, ir rašantys, ir skaičiuojantys. Ale nei vienas nemirė iš nuobodulio 1-oj klasėj. O dukra ir grodama išėjo į Balsio gimnaziją, bet teko padirbėti prie taisyklingų rankų. Taip kad, veiklos bus, nesijaudinkit. Visų mūsų vaikai patys pačiausi visad
vienok keista psichologės pozicija.. pamenu kai stojo mano dukra į mokyklą, tos mokyklos tiek mokytojai tiek ten dirbantis/ateinantis psichologas visus tėvų argumentus, kad jų vaikas super skaičiuoja, skaito ir tt atsvėrė tuo, kad tikrai yra vaikų, tokiame amžiuje, kurie šiek tiek pasistumėja į priekį nei kiti bendraamžiai, bet didžioji dalis tokių vaikų sustoja kažkur 2-3 klasėje , kai uždaviniai pasidaro sudėtingesni, kurie reikalauja tam tikrų fiziiologinių smegenų gebėjimų ( ar kažkas panašaus) ir kurių vaikas tokiame amžiuje gali ir nebeturėti.. tuomet vaikas stringa, ir tada prasideda problemos..
QUOTE(agnyte344 @ 2011 05 20, 07:57)
Na mes jau busimi pirmokai Gilijos pradinej tikekimes pasirinkom gerai Kaip manote?
pas kurią mokytoją būsit? Mes irgi ten būsimos pirmokės
QUOTE(Slapux @ 2011 05 20, 16:52)
o jis '04 gimimo?
taip jis 04-tų, todėl privalo eiti... o mokyklai nepasiruošęs
QUOTE(Aurute @ 2011 05 20, 17:53)
Tai kam vaiką nesubrendusį mokyklai, ir dar šešiametį mokyklon siųst? Tik dėl matematikos? Kitus gabumus ugdykit. Vaikas skaito laisvai? O kaip jo socialinė raida?
O jūs mūsų švietimo paklauskit kam vaiką mokyklon siūst, baudas tėvams dėt ir t.t.
QUOTE(Dilma @ 2011 05 20, 18:12)
O susikaupti 30 minučių jis gali? Išklauso ir priima informaciją? Geba dirbti kolektyve?
galėčiau nuorodą apie ugdymą įdėt, bet tingiu ieškot. Mano vaikas visiškai nelavintas, mes nesimokėm nei namie, nei ikimokyklynėj daržely. Skaityt mokykloj vaikai turi mokytis... testą darė gabumams, o ne žinioms. Krūva vaikų mokykloje nieko neveikia, tik mokosi mokytis, bendrauti kolektyve, susikaupti ties tam tikra užduotim, toks ir yra pradinės mokyklos tikslas, o ne išmokyti skaityti ir skaičiuoti.
QUOTE(Cererakennel @ 2011 05 20, 18:27)
vienok keista psichologės pozicija.. pamenu kai stojo mano dukra į mokyklą, tos mokyklos tiek mokytojai tiek ten dirbantis/ateinantis psichologas visus tėvų argumentus, kad jų vaikas super skaičiuoja, skaito ir tt atsvėrė tuo, kad tikrai yra vaikų, tokiame amžiuje, kurie šiek tiek pasistumėja į priekį nei kiti bendraamžiai, bet didžioji dalis tokių vaikų sustoja kažkur 2-3 klasėje , kai uždaviniai pasidaro sudėtingesni, kurie reikalauja tam tikrų fiziiologinių smegenų gebėjimų ( ar kažkas panašaus) ir kurių vaikas tokiame amžiuje gali ir nebeturėti.. tuomet vaikas stringa, ir tada prasideda problemos..
mano vaikas ne toks, jis nepasistumėjęs į priekį, jis pasirodė gabus. Ir užduotis darė tik logines, visas kitas atliko visai nesusidomėjęs, ir net pasakė kad nebenori atlikti. Gavom nukreipimą papildomai pas logopedą, nes labai atsilikusi kalbos raida, jis nesugeba apibūdinti nei daikto, nei reiškinio... ir panašiai. aš ne šeip ėjau pas psichologę, matau dideles problemas... matematines žinias kaip ir toliau reikėtų ugdyti, eiti į priešmokyklinę grupę (namie negalima būt, dėl socialinės raidos), o paskui eit su sustiprintą matematika klasę, ir dar būtų gerai, jei mokytojos nenervintų nepasėdintys vietoje vaikai... bet kadangi (ačių mūsų švietimo sistemai) tokios galimybės nėra, tai vistiek tektų eiti į mokyklą... paskui likti antriems metams, arba su spec pedagogu vytis kitus vaikus. Ir jei yra galimybė - mokytis matematikos papildomai.
Galimybė yra - berods, ta pati pedagoginė-psichologinė tarnyba, kuri išleidžia metais jaunesnius vaikus į mokyklą, gali ir neleisti išeiti į mokyklą, jei vaikas jai nesubrendęs. O dėl gabumų - turit tiek problemų, tai visų pirma, manau, reikėtų jas spręst ir lavint "kliūvančias" sritis, o ne mest visas jėgas matematikos gabumams
Dėl pradinės mokyklos tikslo - yą jums ir norėjau pasakyt - kad mokėjimas skaityt, rašyt ir matemtikos gabumais - dar ne rodiklis, kad vaikas pasiruošęs mokyklai ir kad jam nebus ten ką veikt .
Dėl pradinės mokyklos tikslo - yą jums ir norėjau pasakyt - kad mokėjimas skaityt, rašyt ir matemtikos gabumais - dar ne rodiklis, kad vaikas pasiruošęs mokyklai ir kad jam nebus ten ką veikt .
QUOTE(bytte @ 2011 05 20, 21:34)
taip jis 04-tų, todėl privalo eiti... o mokyklai nepasiruošęs
O jūs mūsų švietimo paklauskit kam vaiką mokyklon siūst, baudas tėvams dėt ir t.t.
Nei vienas vaikas, dar nesulaukęs septynerių, nebuvo priverstinai atvarytas į mokyklą. Jei kas ir kalba taip, tai tik kalbos ir lieka. Liežuvis be kaulo. O jei pedagoginė - psichologinė išvada, kad vaikas mokyklai nepasirengęs, tai niekas jūsų vaiko iš namų nepagriebs ir į mokyklą neatves. Beje, pradedant lankyti mokyklą socialinė branda yra daug svarbesnė už mokėjimus skaičiuot, skaityt, rašyt...
QUOTE(Aurute @ 2011 05 21, 06:07)
Nei vienas vaikas, dar nesulaukęs septynerių, nebuvo priverstinai atvarytas į mokyklą. Jei kas ir kalba taip, tai tik kalbos ir lieka. Liežuvis be kaulo. O jei pedagoginė - psichologinė išvada, kad vaikas mokyklai nepasirengęs, tai niekas jūsų vaiko iš namų nepagriebs ir į mokyklą neatves. Beje, pradedant lankyti mokyklą socialinė branda yra daug svarbesnė už mokėjimus skaičiuot, skaityt, rašyt...
Tada gal pasakysite kur man jį leisti, nes socialinė branda tikrai yra tokia, jog namie sėdėti vienas negali, reikia bendravimo kasdieninio. Juolab kad į daržą ėjo nuo dviejų ir be jokių verkimų mamai įsikibus į sijoną jai išeinant. Į darželį tikrai nepriims tai viena, antra psichologinė tarnyba NEDARO TOKIŲ IŠVADŲ, KAD VAIKAS DAR NEPASIRUOŠĘS EITI Į MOKYKLĄ, JIE TIK TESTUOJA AR VAIKAS PASIRUOŠĘS EITI Į MOKYKLĄ, ANKSČIAU NEI EINAMAISIAIS METAIS SUEIS SEPTYNERI. Jei vaikui einamaisiais metais sueina septyneri, tai jį tėvai privalo leisti į mokyklą, kitaip tai vaiko teisių pažeidimas. Nei vieno dar negaudė, nei vieno nenubaudė, bet kiek žinau, šį rudenį ruošiasi tai daryti (surašymas+sunkmetis, reikia parodyti kad dirba). Darželyje buvom susitarę kad eisim į paruošiamąją šiais metais, deja švietimas jau patikrino sąrašus.
Ir kodėl visos manot kad geriau žinot, nei psichologinės tarnybos psichologai kaip reikėtų daryti. Juk minėjau, kad psichologės išvados, psichologė specializuojasi tokioje srityje, dirba su tokiais vaikais, konsultavausi, nes įtariau kad vaikas nepasiruošęs eiti į mokyklą, testas - daugiau man, juridinės galios jis neturi. Ką jie gali - priskirti spec pedagogą, minėjau ir tai, ir logopedą, būtent dirbantį šioje srityje (nemaišykit su logopedu mokančiu vaikus tarti raides, manau žinot kad logopedai ne tik tai daro). Psichologė tikrai gera, ne šiaip kokia vos pabaigusi mokslus priimta į mokyklą antraeilėmis pareigomis, ji dirba ir su vaikučiais jau turinčiais mokymosi bėdų mokykloje, todėl jos rekomendacijomis nemanau abejoti, juolab kad mano požiūris į vaiko raidą sutampa su jos išvadomis.
Paklausiau elementaraus dalyko - ar žinote ar yra Klaipėdoje sustiprintai mokinami kur matematikos pradinukai, arba tiksliau ar yra Klaipėdoje kur vaikai mokinami su gabumais būtent matematikai. Nes va kalboms gabius vaikus mokina, dailiai ir muzikai taip pat, ir būtent skiriamas papildomas dėmesys šioms disciplinoms. Manau daugelis gabių matematikai vaikų yra silpnesni kalboms, todėl ir kalbas jie mokosi kaip silpnesni, ilgiau, dedant papildomas pastangas, šiek tiek kitaip. Manau kad tiek tai suprasti kiekvienas turi, arba sori... pavargau aiškinti
Asmeniskai as, tokios mokyklos nezinau
Kauneckienė yra stebuklinga mokytoja ir nuostabus žmogus, pasiseka tiems vaikams, kas pas ją papuola, ją vaikai sumaišę mama vadina, sveikatos ir sėmės jai.
Bet va pas Kubilienę tai geriau nepapulti, sausa, valdiška, neteisinga mokytoja. Tegul jai Dievulis atlygina dešimteriopai... už visas vaiko ašaras..
Bet va pas Kubilienę tai geriau nepapulti, sausa, valdiška, neteisinga mokytoja. Tegul jai Dievulis atlygina dešimteriopai... už visas vaiko ašaras..
sveikos mamos,
vakar buvo sendvraio mokykloj pirmoku teveliu susirinkimas. nu asmeniskai man, tai labai patiko. matosi, kad labai tam susirinkimui buvo ruostasi (bureliai rode savo pasirodymus, psichologe, logopede labai neblogai pakalbejo). buvo net jau daugmaz sudarytos klases ir kalbejo jau busimu pirmoku mokytojos. labai viskas sustyguota. patiko man del to labai.
o dar sake, kad gali komplektuoti dar viena pirmoku klase. taigi, kaip supratau, vaikai gali buti nebutinai is to mikrorajono. todel, mamytes, kurios pergyvenat ar svarstot del tos mokyklos, galiu pasakyti, kad as savo vaika ten uzrasiau, ir mano sirdis labai ir net labai rami.
ai dar prisiminiau, zada daryti dar prailginta dienos grupe norintiems vaikms. ji kainuos kazkaip apie 80 lt/men.
vakar buvo sendvraio mokykloj pirmoku teveliu susirinkimas. nu asmeniskai man, tai labai patiko. matosi, kad labai tam susirinkimui buvo ruostasi (bureliai rode savo pasirodymus, psichologe, logopede labai neblogai pakalbejo). buvo net jau daugmaz sudarytos klases ir kalbejo jau busimu pirmoku mokytojos. labai viskas sustyguota. patiko man del to labai.
o dar sake, kad gali komplektuoti dar viena pirmoku klase. taigi, kaip supratau, vaikai gali buti nebutinai is to mikrorajono. todel, mamytes, kurios pergyvenat ar svarstot del tos mokyklos, galiu pasakyti, kad as savo vaika ten uzrasiau, ir mano sirdis labai ir net labai rami.
ai dar prisiminiau, zada daryti dar prailginta dienos grupe norintiems vaikms. ji kainuos kazkaip apie 80 lt/men.