Įkraunama...
Įkraunama...

Surfinija-petunija

QUOTE(Darsė @ 2011 05 11, 11:50)
Pražydo  mano pilnavidurė, užauginta iš sėklos  wub.gif :

jau dabar matosi, kad bus graži wub.gif Kai labiau išsiskleis būtinai pasirodykit.

QUOTE(fussy @ 2011 05 11, 16:14)
Mano surfinijos dar nedidelės, bet neblogai žydi smile.gif

va ką reiškia prižiūrimos namie wub.gif

QUOTE(mamadonata @ 2011 05 12, 21:53)
Laukiu kol sutankės  ax.gif

gražu 4u.gif Ale aš tai jau būčiau prieš mėn ar kelis pagnaibiojus viršūnėles lotuliukas.gif

Mergaitės, žiedų spalva labai priklauso nuo tręšimo. Bet jei daugiau skiriamų požymių, tai būna, kad ir sumaišo pakuodami.

Pati kažkodėl spalvų miksą pirkau, sudygo, augo - viskas super. Bet sekantį kartą kalbant su pardavėja sunerimt privertė. Galiu tikėtis net ir nesvyrančiu. Laukiu cool.gif
Tiesa, kas jau pražydo, tai namuose saldžiai kvepia bigsmile.gif
Atsakyti

tikrai negalima is savo patirties zinau,siemet pabandziau pasisodinti is savu seklu labai apsidziaugiau kai pavyko ekspirimentas,isdygo doh.gif bet persodinus uzsimaniau kad butu greitesnis rezultatas ir palaisciau trasomis.Rezultatas,puse grazuoliu isnyko,o del kitos puses dar klausimas ar isliks.Tai merginos palinkesiu KANTRYBES ir graziu ziedu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ALMAEVA @ 2011 05 13, 09:01)
tikrai negalima is savo patirties zinau,siemet pabandziau pasisodinti is savu seklu labai apsidziaugiau kai pavyko ekspirimentas,isdygo  doh.gif bet persodinus uzsimaniau kad butu greitesnis rezultatas ir palaisciau trasomis.Rezultatas,puse grazuoliu isnyko,o del kitos puses dar klausimas ar isliks.Tai merginos palinkesiu KANTRYBES ir graziu ziedu biggrin.gif

blush2.gif uoj ATSIPRASAU man atrodo kad kazkeno zinute istryniau redaguodama savo.tikrai netycia as cia dar naujoke tai dar neviska suprantu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ALMAEVA: 13 gegužės 2011 - 09:04
QUOTE(ALMAEVA @ 2011 05 13, 10:09)
tikrai negalima is savo patirties zinau,siemet pabandziau pasisodinti is savu seklu labai apsidziaugiau kai pavyko ekspirimentas,isdygo  doh.gif bet persodinus uzsimaniau kad butu greitesnis rezultatas ir palaisciau trasomis.Rezultatas,puse grazuoliu isnyko,o del kitos puses dar klausimas ar isliks.Tai merginos palinkesiu KANTRYBES ir graziu ziedu biggrin.gif
Papildyta:

blush2.gif uoj ATSIPRASAU man atrodo kad kazkeno zinute istryniau redaguodama savo.tikrai netycia as cia dar naujoke tai dar neviska suprantu verysad.gif

nieko tu ten neistrinej biggrin.gif b biggrin.gif uk rami smile.gif
Atsakyti
Galima surfinijas tresti meslu? rolleyes.gif
Atsakyti
Laba diena, norėčiau patarimo patyrusių augintojų. Auginau darželines petunijas iš sėklų, visos augo vienodom sąlygom, toj pačioj žemėj. Susodinus į lovius - kas antras daigas pagelto blink.gif Atrodo tiesiog komiškai - pusė daigų šachmatine tvarka gražūs, žali, o kiti tarpuose - lapai balzganai geltoni su žaliom gyslom... Šiaip visi augalai (ir tie geltonieji irgi) gana vešlūs, su žiedais, bet norėčiau kad ir lapai žali būtų... Bandžiau tręšti, bet tie bespalviai atkakliai auga bespalviai, ir nors tu ką schmoll.gif Kaip gali būti, kad vienodai augintiems vieniems lyg viskas gerai, o kiti va vos ne balti lapai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2011 05 14, 11:27)
Laba diena, norėčiau patarimo patyrusių augintojų. Auginau darželines petunijas iš sėklų, visos augo vienodom sąlygom, toj pačioj žemėj. Susodinus į lovius - kas antras daigas pagelto  blink.gif  Atrodo tiesiog komiškai - pusė daigų šachmatine tvarka gražūs, žali, o kiti tarpuose - lapai balzganai geltoni su žaliom gyslom... Šiaip visi augalai (ir tie geltonieji irgi) gana vešlūs, su žiedais, bet norėčiau kad ir lapai žali būtų... Bandžiau tręšti, bet tie bespalviai atkakliai auga bespalviai, ir nors tu ką  schmoll.gif Kaip gali būti, kad vienodai augintiems vieniems lyg viskas gerai, o kiti va vos ne balti lapai?  g.gif

Sakyčiau gal per šalta, bet taip juk nėra. Gal drėgmės trūksta, ar persodinant šaknys labiau pasižeidė... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2011 05 14, 11:27)
Laba diena, norėčiau patarimo patyrusių augintojų. Auginau darželines petunijas iš sėklų, visos augo vienodom sąlygom, toj pačioj žemėj. Susodinus į lovius - kas antras daigas pagelto  blink.gif  Atrodo tiesiog komiškai - pusė daigų šachmatine tvarka gražūs, žali, o kiti tarpuose - lapai balzganai geltoni su žaliom gyslom... Šiaip visi augalai (ir tie geltonieji irgi) gana vešlūs, su žiedais, bet norėčiau kad ir lapai žali būtų... Bandžiau tręšti, bet tie bespalviai atkakliai auga bespalviai, ir nors tu ką  schmoll.gif Kaip gali būti, kad vienodai augintiems vieniems lyg viskas gerai, o kiti va vos ne balti lapai?  g.gif

Gal į per daug rūgščią dirvą pasodinot? Gal pertręšėt? Gal per daug saulės gavo? Nuo chlorozės, jei čia ji, gali apsaugoti trąšos su geležim. Būna specialios trąšos apsaugai nuo chlorozės - geležis su azotu. Nors prieš keletą metų ir man panašiai buvo nutikę - viena iš petunijų nuglesvėjo ir niekas nebepadėjo, taip ir sulaukė šalčių geltona tokia...
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2011 05 15, 22:54)
Gal į per daug rūgščią dirvą pasodinot? Gal pertręšėt? Gal per daug saulės gavo? Nuo chlorozės, jei čia ji, gali apsaugoti trąšos su geležim. Būna specialios trąšos apsaugai nuo chlorozės - geležis su azotu. Nors prieš keletą metų ir man panašiai buvo nutikę - viena iš petunijų nuglesvėjo ir niekas nebepadėjo, taip ir sulaukė šalčių geltona tokia...

ačiū. man irgi panašu kad geležies trūksta, bet bijau pertręšt, nes šalia tam pačiam inde ir tom pačiom sąlygom auga gražiausi žaliausi augalai g.gif nu gal tegu jos ir lieka tokios...
Papildyta:
QUOTE(aistutėlė @ 2011 05 14, 18:12)
Sakyčiau gal per šalta, bet taip juk nėra. Gal drėgmės trūksta, ar persodinant šaknys labiau pasižeidė... unsure.gif

gal ir Jūsų tiesa, gal tie daigeliai persodinant nukentėjo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(aistutėlė @ 2011 05 14, 18:12)

gal ir Jūsų tiesa, gal tie daigeliai persodinant nukentėjo doh.gif
Atsakyti
gal kas Klaipedoje turi pertekliu ir pasiulytu keleta svyrancios surfinijos daigeliu smile.gif
pirkciau keleta skirtingu spalvu. lauksiu AZ 4u.gif
Atsakyti
sveikutes.o jei dabar as ju pasiseciau tai matyt kad jau cia vasara nieko gero nebus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviliukep @ 2011 05 18, 14:26)
sveikutes.o jei dabar as ju pasiseciau tai matyt kad jau cia vasara nieko gero nebus? g.gif

Mano manymu jau velu, nebent setumet paprastas nesvyrancias, nes svyranciu petuniju krumelis ilgai auga, jei norit tureti grazia tankia svyrancia petunija wub.gif
Atsakyti
QUOTE(g-a-b-r-i-e-l-e @ 2011 05 18, 13:44)
Mano manymu jau velu, nebent setumet paprastas nesvyrancias, nes svyranciu petuniju krumelis ilgai auga, jei norit tureti grazia tankia svyrancia petunija wub.gif

ech rolleyes.gif na tada teks atidet kitam pavasariui si dziaugsma mirksiukas.gif
Atsakyti