Suvirins man stubura spinduliukai
. Stuburą sako lengviau gydyti, nei plaučius.
Labosssss visoms.
Papildyta:
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 02 23, 22:57)
Nuliudinai. Ryt begte i spinduliavima. Sekmes, laikysiu kumscius ir viska rasyk
O TU man tuos žirniukus išaiškink tiksliai kokiu pavadinimu
Papildyta:
QUOTE(Edmė @ 2011 02 23, 23:00)
Nesuprantu visko, bet negerai, turbūt. Stiprybės tau.
Edmute, man neskaudės kai švitins.
arūnėle, užaugs Tavo mergytė, net nepajusi, o TU busi visiskai sveika ir pamirši šias dieneles.
Smagu, kad GABIJAI taip palyginti gerai sulašėjo lašiukai.
GREK, na man tas sijonas nepatinka, nes elektrinasi, reikia pasijonio nesintetinio.
Rasu lankele, romantike, SVETA K., ir kitos kurių nepaminėjau
bukite sveikos ir drūtos
As jau pries kokius 5 metus kai dariau kaulu tankio tyrima, buvo blogai ciut ne osteoporoze. Dabar tiek chemiju ir t.t., aisku kad osteopore, ko pasekmeje lasteles rado silpna vieta kibti i isretejusi stuburiuka. Buvo net nageliai labai silnpni, jau trys men. geriu Osteoli(Kalcis su K vit.), nagai atsistate, auga, sustipres ir mano kauliukai, pamatysit
čia dar idedu istrauka is vieno straipsnio pagooglinus "
Osteoporozei būdingi stuburo slankstelių lūžiai dažnai lieka nepastebėti. Dėl slankstelių lūžių visada sumažėja ūgis ir pakinta laikysena. Dėl osteoporozės lūžęs slankstelis niekada neatgauna normalios anatominės struktūros. Slankstelis susiploja, deformuojasi, dažnai būna pakartotinių stuburo lūžių ir tolesnė deformacija. Todėl ilgainiui išsivysto dideli stuburo iškrypimai bei negalia.
- Progresuojant ligai vystosi kupra (vaizdžiai vadinama našlės kupra), išnyksta talija, atsikiša pilvas, šonkauliai remiasi į dubens kaulus. Kiekviena iš šių deformacijų turi būdingus simptomus. Ūgio sumažėjimas, atsikišęs pilvas patys savaime skausmo nesukelia, ir pacientai retai tuo skundžiasi, bet sukelia emocinį diskomfortą ir depresiją dėl išvaizdos pokyčių. Ligai progresavus, dėl sumažėjusios pilvo ertmės gali atsirasti virškinimo sutrikimų, todėl pacientai priversti valgyti dažniau ir mažesnėmis porcijomis. Eisena tampa atsargi, einant kojos statomos plačiai.
- Skausmas - labai individualus pojūtis, kurio negali matyti ir įvertinti kiti žmonės. Sergant osteoporoze skausmas atsiranda dėl trijų priežasčių:
1. Ilgųjų kaulų arba slankstelių lūžio.
2. Nusilpusių raumenų nuolatinio pertempimo. Lūžus kaului, organizmas natūraliai reaguoja į šį pažeidimą įtempdamas raumenis ir saugodamas pažeistą vietą nuo judesių. Deja, šie raumenys dažnai būna nusilpę dėl neveiklos, todėl greitai pervargsta. Įtemptuose raumenyse gaminasi pieno rūgštis, kuri ir sukelia skausmo pojūtį.
3. Baimė, nerimas, įtampa, nuovargis ir depresija sustiprina skausmą.
Slanksteliams susiplojus santykinai sutrumpėja gilieji nugaros raumenys, dėl to jie būna nuolat įtempti, tai ilgainiui sukelia šių raumenų nuovargį, pasireiškiantį lėtiniu nugaros skausmu. Dažnai objektyvaus tyrimo metu šalia slankstelio lūžio nustatomas priestuburinių raumenų skausmingumas ir vietinis tonuso padidėjimas.