Liga dar labiau progresuoja...
sena tema
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2011 01 28, 19:04)
Ale gal sumesiu, mažu kam pravers kas nors. Tai vis atsiranda klausiančių apie tuos, ar anuos..
PRADEDU..
MAMADONATA
Pasisakysiu ir as savo subjektyvia nuomone, apie pernai augintus pomidorus:
Armonika - grazus pomidorai, dideli krumai. Vaisiu nedaug, kai kurie vaisiai puvo viduje. Krumas sirgo.
Johanisbeere - Pomidoriuku nemazai, vieni ankstyviausiu buvo pas mane, vede ilgai. Skanus. Saldoki. Ligoms nelabai atsparus.
Penis - Vaisiai nera labai dideli. Vaisiu gana daug, nerugstus, sausoki, perdirbimui kaip tik. Patogu pjaustyti tokias "desreles" ziemos misrainems, o paskui valgyti.
Rumba - Tradicinio skonio. Pirmieji užmezgė vaisius geguzės pabaigoje, prinoko birželio 25 d.
Tolstoj - nors cia daug kas peikė juos del to, kad parduotuviniai, bet mums reikia ir tokiu. Turbut priprate jau. Mums labai patiko, vaisiai grazus, taisyklingos formos, ilgai laikosi nuskinti, tinka veztis i keliones, tinka konservavimui, vaisiai kietoki, bet ne sausi. Derlingi, grazios kekes.
Juodasis princas - Pirmas pomidoras sunoko gana anksti liepos pradžioje. Kiti dar kazko laukia. Gana minksti, reikia greitai suvartot, odelė plona. Skanus, vaisiu nemažai.
Kriaušiniai - skanus, nedideli pomidorai. Vaisiu pas mane buvo nedaug, bet ir pasodinau gana velai.
Princessa - grazus, skanus, nepersaldus. Nemazai ju buvo ant krumo.
Sun Stone - derėjo gerai. Labai skanus, švelnaus saldaus skonio, vaisiai minksti, labai skanios salotos su jais.
Betalux - zemaugiai, ne patys pirmieji dave vaisiu. Krumas sirgo. Lauke praeita vasara augo geriau nei siltnamyje.
BLAKSTIENA
POMIDORAI
1. SULTAN F1 - VID. VELYVUMO, ZEMAS, PANASUS I PARDUOTUVINIUS, KIETOKI
2. OLA POLKA- IV. ANKSTYVUMO,ZEMAS, AUGINSIU
3. RED CHERRY- AUKSTAS
4. CITRINA - VELYVA, AUKSTAS, VIENAS VAISIUS DAR KABO VIRTUVEJ
5. BETALUX - ANKSTYVA, ZEMAS
6. TIGERELLA - VID. ANKSTYVUMO, AUKSTAS, NIEKO YPATINGO, BET AUGINSIU
7. AGATA - ANKSTYVI, ZEMAS, AUGINSIU
8. BALKONZAUBER - ANKSTYVI, ZEMAS, AUGINSIU
9. RED PEAR - AUKSTAS,PANASUS I JAUCIO SIRDI
10. MARMANDE - ANKSTYVI, AUGINSIU
11. OXHEART -VID. ANKSTYVUMO, AUKSTAS,KAIP JAUCIO SIRDIS, MESINGI, NERUGSTUS
12. GOLDENE KONIGIN- VID. ANKSTYVUMO, VID AUKSTUMO, GELTONI,SKONIS NEBLOGAS
13. PEDRO H - VELYVAS, ZEMAS, KIETOKI
14. BLACK CHERRY- AUKSTAS,SAVYBIU VARDINT NEBEREIKIA
15. BLACK RUSSIAN- AUKSTAS, SKIRTINGUOSE SILTNAMIUOSE SKIRTINGAI VAISIUS VEDE, VIENUR DAUGIAU KITUR MAZAI,SKONIS NEBLOGAS, BET JUODI CHERIAI VIRSU EME
16. CHADWICK CHERRY- AUKSTAS, KAZKAIP NEISIDEMEJAU
17. JAUCIO SIRDIS - AUKSTAS, MESINGI, KAM DIDELIS RUGSTINGUMAS SKRANDZIO TAI SITIE PATS TAS
18. BLACK ZEBRA- AUKSTAS,LETAI NOKO
19. SNIEZNO BELYJ- AUGINSIU
20. PROMYK- UZAUGINO VOS KELIS VAISIUS,TURI BUT ANKSTYVAS, BET ZLOTY PIRMIAU SUNOKO,SURIZIKUOSIU GAL VIENA DAIGA AUGINT
21. PENIS - AUGINSIU
22. MARVEL STYPE- AUKSTAS,UZAUGO VOS KELI VAISIAI,PRINOKUSIU TAIP IR NETEKO PARAGAUT,BET IS SMALSUMO VEL PABANDYSIU AUGINT
23. ZLOTY .... - ZEMI,GELTONI,SKONIS NEBLOGAS
24. GARDENS DELIHT- AUKSTI,SAVYBES NEUZSIFIKAVO, AUGINSIU
25. VILMA- VID. ANKSTYVUMO, AUGINSIU
26. RADANA- VID VELYVUMO, AUGINSIU
27. KRAKUS- VID.VELYVUMO, AUGINSIU
28. EVERGREEN HEIRLOOM- AUGINSIU
29. VOYAGE TOMATO- AUGINSIU
30. FLAME- AUGINSIU
31. ILDI - AUGINSIU
32. GELTONOS KRIAUSYTES- AUKSTAS,VAISIAI NEDIDELI,SKONIS KAIP RED CHERRY, MARINUOTI SKYSTI,TINKA TIK VALGYMUI
33.TOMMY TOE- NEPAMENU NEI KUR PASODINUS BUVAU, NEI KOKIE UZAUGO
AUSRAP
Kadangi temute skaitau jau seniai ir sergu pomidoru liga nutariau ir as pasidalinti kaip derejo pomidorai pas mane.
1 Marissa ir Marfa - labai derlingi, vieninteliai, kuriems buvo nebaisus vasaros karsciai. Vaisiai labai vienodo dydzio, kietoki, bet skanus. Tikrai auginsiu.
2 Juodasis mauras - rusiskos seklos. Kazkas rase, kad panasus i juoda princa, bet pas mane buvo visai nepanasus - mazi slyviniai pomidorai, labai skanus, karsciai irgi buvo nebaisus ir gausiai iki pat salnu derejo. Tamsus. Tikrai auginsiu.
3. Juodas triufelis - patiko. Turbut irgi pora daigu bus.
4. Juodas princas - neauginsiu, derejo prastai, o norisi isbandyti ir kitas juodu pomidoru veisles. Bet buvo skanus.
5. Geltoni kriausiniai is Loretos sodu - neblogai derejo, skanus, tik reikia laukti kol pilnai sunoks. Siemet irgi auginsiu
6. Sone Stone - geltoni, derejo blogai neauginsiu.
7. Persikiniai geltoni - visais metais labai gerai deredavo, pernai buvo 4 pomidorai. siemet neauginsiu.
8. Benito buvo gerai konservavimui, bet siemet neauginsiu, bandysiu kita veisle.
9. Agatas - labai gerai augo lauke. Turejau daigu, gaila buvo ismest, sukisau i lauka ir jie mane nustebino. Turbut ir siemet kisiu laukan.
Neauginsiu - Toyoto, Rio Grande -nrdrtrjo, nepatiko.
http://www.supermama...?...0628&st=168
PRADEDU..
MAMADONATA
Pasisakysiu ir as savo subjektyvia nuomone, apie pernai augintus pomidorus:
Armonika - grazus pomidorai, dideli krumai. Vaisiu nedaug, kai kurie vaisiai puvo viduje. Krumas sirgo.
Johanisbeere - Pomidoriuku nemazai, vieni ankstyviausiu buvo pas mane, vede ilgai. Skanus. Saldoki. Ligoms nelabai atsparus.
Penis - Vaisiai nera labai dideli. Vaisiu gana daug, nerugstus, sausoki, perdirbimui kaip tik. Patogu pjaustyti tokias "desreles" ziemos misrainems, o paskui valgyti.
Rumba - Tradicinio skonio. Pirmieji užmezgė vaisius geguzės pabaigoje, prinoko birželio 25 d.
Tolstoj - nors cia daug kas peikė juos del to, kad parduotuviniai, bet mums reikia ir tokiu. Turbut priprate jau. Mums labai patiko, vaisiai grazus, taisyklingos formos, ilgai laikosi nuskinti, tinka veztis i keliones, tinka konservavimui, vaisiai kietoki, bet ne sausi. Derlingi, grazios kekes.
Juodasis princas - Pirmas pomidoras sunoko gana anksti liepos pradžioje. Kiti dar kazko laukia. Gana minksti, reikia greitai suvartot, odelė plona. Skanus, vaisiu nemažai.
Kriaušiniai - skanus, nedideli pomidorai. Vaisiu pas mane buvo nedaug, bet ir pasodinau gana velai.
Princessa - grazus, skanus, nepersaldus. Nemazai ju buvo ant krumo.
Sun Stone - derėjo gerai. Labai skanus, švelnaus saldaus skonio, vaisiai minksti, labai skanios salotos su jais.
Betalux - zemaugiai, ne patys pirmieji dave vaisiu. Krumas sirgo. Lauke praeita vasara augo geriau nei siltnamyje.
BLAKSTIENA
POMIDORAI
1. SULTAN F1 - VID. VELYVUMO, ZEMAS, PANASUS I PARDUOTUVINIUS, KIETOKI
2. OLA POLKA- IV. ANKSTYVUMO,ZEMAS, AUGINSIU
3. RED CHERRY- AUKSTAS
4. CITRINA - VELYVA, AUKSTAS, VIENAS VAISIUS DAR KABO VIRTUVEJ
5. BETALUX - ANKSTYVA, ZEMAS
6. TIGERELLA - VID. ANKSTYVUMO, AUKSTAS, NIEKO YPATINGO, BET AUGINSIU
7. AGATA - ANKSTYVI, ZEMAS, AUGINSIU
8. BALKONZAUBER - ANKSTYVI, ZEMAS, AUGINSIU
9. RED PEAR - AUKSTAS,PANASUS I JAUCIO SIRDI
10. MARMANDE - ANKSTYVI, AUGINSIU
11. OXHEART -VID. ANKSTYVUMO, AUKSTAS,KAIP JAUCIO SIRDIS, MESINGI, NERUGSTUS
12. GOLDENE KONIGIN- VID. ANKSTYVUMO, VID AUKSTUMO, GELTONI,SKONIS NEBLOGAS
13. PEDRO H - VELYVAS, ZEMAS, KIETOKI
14. BLACK CHERRY- AUKSTAS,SAVYBIU VARDINT NEBEREIKIA
15. BLACK RUSSIAN- AUKSTAS, SKIRTINGUOSE SILTNAMIUOSE SKIRTINGAI VAISIUS VEDE, VIENUR DAUGIAU KITUR MAZAI,SKONIS NEBLOGAS, BET JUODI CHERIAI VIRSU EME
16. CHADWICK CHERRY- AUKSTAS, KAZKAIP NEISIDEMEJAU
17. JAUCIO SIRDIS - AUKSTAS, MESINGI, KAM DIDELIS RUGSTINGUMAS SKRANDZIO TAI SITIE PATS TAS
18. BLACK ZEBRA- AUKSTAS,LETAI NOKO
19. SNIEZNO BELYJ- AUGINSIU
20. PROMYK- UZAUGINO VOS KELIS VAISIUS,TURI BUT ANKSTYVAS, BET ZLOTY PIRMIAU SUNOKO,SURIZIKUOSIU GAL VIENA DAIGA AUGINT
21. PENIS - AUGINSIU
22. MARVEL STYPE- AUKSTAS,UZAUGO VOS KELI VAISIAI,PRINOKUSIU TAIP IR NETEKO PARAGAUT,BET IS SMALSUMO VEL PABANDYSIU AUGINT
23. ZLOTY .... - ZEMI,GELTONI,SKONIS NEBLOGAS
24. GARDENS DELIHT- AUKSTI,SAVYBES NEUZSIFIKAVO, AUGINSIU
25. VILMA- VID. ANKSTYVUMO, AUGINSIU
26. RADANA- VID VELYVUMO, AUGINSIU
27. KRAKUS- VID.VELYVUMO, AUGINSIU
28. EVERGREEN HEIRLOOM- AUGINSIU
29. VOYAGE TOMATO- AUGINSIU
30. FLAME- AUGINSIU
31. ILDI - AUGINSIU
32. GELTONOS KRIAUSYTES- AUKSTAS,VAISIAI NEDIDELI,SKONIS KAIP RED CHERRY, MARINUOTI SKYSTI,TINKA TIK VALGYMUI
33.TOMMY TOE- NEPAMENU NEI KUR PASODINUS BUVAU, NEI KOKIE UZAUGO
AUSRAP
Kadangi temute skaitau jau seniai ir sergu pomidoru liga nutariau ir as pasidalinti kaip derejo pomidorai pas mane.
1 Marissa ir Marfa - labai derlingi, vieninteliai, kuriems buvo nebaisus vasaros karsciai. Vaisiai labai vienodo dydzio, kietoki, bet skanus. Tikrai auginsiu.
2 Juodasis mauras - rusiskos seklos. Kazkas rase, kad panasus i juoda princa, bet pas mane buvo visai nepanasus - mazi slyviniai pomidorai, labai skanus, karsciai irgi buvo nebaisus ir gausiai iki pat salnu derejo. Tamsus. Tikrai auginsiu.
3. Juodas triufelis - patiko. Turbut irgi pora daigu bus.
4. Juodas princas - neauginsiu, derejo prastai, o norisi isbandyti ir kitas juodu pomidoru veisles. Bet buvo skanus.
5. Geltoni kriausiniai is Loretos sodu - neblogai derejo, skanus, tik reikia laukti kol pilnai sunoks. Siemet irgi auginsiu
6. Sone Stone - geltoni, derejo blogai neauginsiu.
7. Persikiniai geltoni - visais metais labai gerai deredavo, pernai buvo 4 pomidorai. siemet neauginsiu.
8. Benito buvo gerai konservavimui, bet siemet neauginsiu, bandysiu kita veisle.
9. Agatas - labai gerai augo lauke. Turejau daigu, gaila buvo ismest, sukisau i lauka ir jie mane nustebino. Turbut ir siemet kisiu laukan.
Neauginsiu - Toyoto, Rio Grande -nrdrtrjo, nepatiko.
http://www.supermama...?...0628&st=168