Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Plaukia laivas @ 2011 02 06, 17:18)
Siandien nusiziurejau Mulinex duonkepe.

Pirkau Mulinexą - vieną duonkepę grąžinau, kita (pakeistoji) sugedo po 2 mėnesių; sutaisius kol kas veikia doh.gif
O kas dėl kepimo orkaitėje arba duonkepe - nėra ką lyginti, orkaitėje man gaunasi minkštesnė, puresnė. Dabar duonkepę naudoju tik kaip maišytuvą.
Papildyta:
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2011 02 06, 17:37)
As silikonines formas naudoju. Jos, manyciau, keksam skirtos.  g.gif Staciakampio formos tokios. Yra IKI ir Maximoje Akropolio. Apie 20lt kainuoja Maximoj (raudona), o IKI 24lt (ruda).
user posted image

O silikoninę jau niekuo nereikia kloti, tepti? Ir tinka tiek baltai, tiek ruginei duonytei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 06 vasario 2011 - 15:53
QUOTE(JusRuMa @ 2011 02 06, 15:10)
sveikos, mergaitės,
kokias skardas duonos kepimui naudojate? Klausiu, nes iki šiol kepdavau tefloninėje kekso formos, bet ji išsidėvėjo, tad duoną žiauriai pritraukia. Bandžiau stiklinėje - irgi sunku iškrapštyti (kalbu apie ruginę). Noriu dabar pirkti naują, bet nežinau, kokia tinkamiausia. Patarkite iš savo praktikos ax.gif

tiesk kepimo popieriu ax.gif

QUOTE(virgonca @ 2011 02 06, 15:30)
pasidalinkit, kur jus laikot duonele?

as tai maiselyje saldytuve laikau, bet galvoju irgi apie plastikini indeli g.gif su tais maiseliais tai tik gamta tersiam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 02 06, 15:10)
sveikos, mergaitės,
kokias skardas duonos kepimui naudojate? Klausiu, nes iki šiol kepdavau tefloninėje kekso formos, bet ji išsidėvėjo, tad duoną žiauriai pritraukia. Bandžiau stiklinėje - irgi sunku iškrapštyti (kalbu apie ruginę). Noriu dabar pirkti naują, bet nežinau, kokia tinkamiausia. Patarkite iš savo praktikos ax.gif

man aišku labiau patinka be formos, bet kiek išbandžiau formų, tai pirmenybė vis gi silikoninei
Atsakyti
Duona laikau plastikiniam maišiuke, tokie žali, tipo ekologiški
Kepu stikliniame inde su dangčių išklotu kepimo popieriumi, galima be jo, tada iškepus reikia duona uždengt 10min lengvai išsiims
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 02 06, 16:00)
oho kaip sakniai atrodo  bigsmile.gif  o skonis koks? Ar jauciasi bulves?

aciu,bulviu visiskai nesijaucia 4u.gif
Atsakyti
JusRuMa, ilasinu pora lasu aliejaus ir istepu silikonine formele. Duona pati "issoka" is jos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 02 06, 18:28)
tiesk kepimo popieriu ax.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 06, 18:35)
išklotu kepimo popieriumi

bet gi ruginė gana šlapia tešla, tai tas popierius atlaiko tą drėgmę - neištyžta ar nepabėga tešla po juo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 02 06, 19:30)
bet gi ruginė gana šlapia tešla, tai tas popierius atlaiko tą drėgmę - neištyžta ar nepabėga tešla po juo? g.gif

naudoju paprasčiausia skardelę ir kepimo popierių (visada rudą), tai jokių problemų nebūna smile.gif labai paprasta ir patogu smile.gif niekada neištižo, naudoju net kelis syk tą patį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2011 02 06, 18:50)
naudoju paprasčiausia skardelę ir kepimo popierių (visada rudą), tai jokių problemų nebūna smile.gif labai paprasta ir patogu smile.gif  niekada neištižo, naudoju net kelis syk tą patį smile.gif

drinks_cheers.gif
aš išvis mėgstu skystesne tešla daryt ir niekad neturėjau problemų, tik kai popirį kitos firmos paėmiau, tai tada lipo prie jos doh.gif
Atsakyti
Cia vienoj temoj rasiau, bet noriu Jusu nuomoniu:
Kokie miltai geriau duonai jei kvietiniai?
Ka daryt, kad nesupelytu kvietinis raugas?3 paroj eme ir gelytem prazydo lotuliukas.gif pas mane namie 23 silumos - gal tada kokias 2 paras tik rauginti? Ar ka pasiulytumet?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 02 06, 17:54)
O kas dėl kepimo orkaitėje arba duonkepe - nėra ką lyginti, orkaitėje man gaunasi minkštesnė, puresnė. Dabar duonkepę naudoju tik kaip maišytuvą.

Aciu uz atsakyma. Tai tada neskubesiu pirkti, pradzioj isbandysim kepima orakaitej ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 06, 21:47)
drinks_cheers.gif
aš išvis mėgstu skystesne tešla daryt ir niekad neturėjau problemų, tik kai popirį kitos firmos paėmiau, tai tada lipo prie jos  doh.gif

o kokį popierių naudojat?
Atsakyti