Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras

Ateinu ir pas jus pasiguosti. Pareinu namo, o mano mažiukai daigeliai ant žemės cray.gif
Ir nei vienas iš namiškių neprisipažysta
Papildyta:
kaži ar dabar geras laikas iš naujo sėti?
Atsakyti
ZUZLA dekui uz nuomone 4u.gif pasinaudosiu tavo patarimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zujka @ 2011 03 14, 20:19)
Ateinu ir pas jus pasiguosti. Pareinu namo, o mano mažiukai daigeliai ant žemės  cray.gif
Ir nei vienas iš namiškių neprisipažysta
Papildyta:
kaži ar dabar geras laikas iš naujo sėti?

Yra sveikų daigelių ar ne? Jei yra sveikų neskubėk išmesti, šie augaliukai labai gajūs. Įtaisyk juos į naujus namučius ir prigis. mirksiukas.gif
o sėti naujus tikrai nebus per vėlu smile.gif

Mergaitės, kam pelija sėklytės, tai skubiai atidenkit dangtelius - sudygs ir taip, jei namie šilta. Čia iš patirties. ax.gif Maniškiai irgi bandė pelyti, tai atidengusi palikau ir sudygo, o tada jau kai buvo augaliukai, uždengiau, kad augaliukams būtų šilčiau. Jei laikysite ir toliau uždengtus atsiradus pelėsiui sugadinsit augaliukus, nes šiluma ir drėgmė puikiausia terpė pelėsiui bujoti.. doh.gif
Atsakyti
o kai nupjauni adeniumo virsune tai ja galima isodinti ar ismesti smile.gif ?ir kai nupjauni ar greit pasirodo nauji stiebeliai
Atsakyti
kai kas bando šaknydinti viršūnę drėgname keramzite ar pan., bet kaip suprantu, čia bus tas pats kas auginti iš šakelės - nebus kaudekso.. aš vieną kartą pabandžiau, man nesigavo, o ir nereikia daugiau smile.gif turiu 5 ir man užtenka
kada pasirodo šakelės? įvairiai tikriausiai mirksiukas.gif priklauso nuo aplinkos.. jei šviesu, šilta, saulėta, tai ilgai laukti neteks.. bet nepamiršk, kad pjauti tik tada, kai pasirodo augimas.. taviškiai auga? leidžia naujus lapelius?
Atsakyti
QUOTE(solveigyte @ 2011 03 15, 00:17)
o kai nupjauni adeniumo virsune tai ja galima isodinti ar ismesti smile.gif ?ir kai nupjauni ar greit pasirodo nauji stiebeliai

Siūlyčiau žvilgtelėti į žemiau esančioje nuorodoje parodytą augaliuko formąvimą:
http://bonsai-nurser...ot-program.html
o visa tai daroma va taip:
http://bonsai-nurser...-repairing.html

Kas dar dėl pjovimo, jei vistik pjausi, siūlyčiau pjauti gerai apžiūrėjus augaliuką. Jei nupjausi žemiau visų "gyvų akučių", abejoju, kad pavyks sulaukti šakelių. Nors, kas žino.. O taip vadinamos "gyvosios akys" (čia kažkur buvau radusi tokį apibūdinimą) yra, galima sakyti, buvusių arba esamų lapelių vietose.
Kai aš nupjoviau saviškį, žemiau pjūvio buvo palikti 4 "taškeliai", kur anksčiau buvo lapeliai (pastarieji jau senokai pries pjovimą buvo nudžiūvę ir nukritę, tad likę tik žymės ant kamieno). Ir būtent iš tų 4 vietų man ir susiformavo naujos 4 šakelės. Čia taip pat ne mano išsigalvojimai, o susirinkta info iš interneto mirksiukas.gif
Linkiu sėkmės formuojant augaliukus mirksiukas.gif
Atsakyti
superinis bonsas blink.gif
Atsakyti
taip, gali ir iš akučių, gali ir iš nupjautos vietos, kaip čia - ir iš akutės ir iš viršaus smile.gif
solveigyte, jei sugalvosi pjauti kaip parodžiau, ten yra pakankamai akučių smile.gif
Atsakyti
Pristatysiu ir aš savo augaliukus ax.gif
Pirmi trys "pilvūziukai", įsigyti pernai pavasarį. Taigi jau metinukai - Charming, Double Violet ir Super Black. Tik kažkaip gaila kol kas man juos pjaustyt blush2.gif Tegul dar auga.

user posted image

O šie pirkti praeitą rudenį. Šiek tiek ištysę rolleyes.gif Pirmus du bandysiu paformuoti.
user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ausma @ 2011 03 15, 08:50)
Pristatysiu ir aš savo augaliukus ax.gif

Tik kažkaip gaila kol kas man juos pjaustyt blush2.gif  Tegul dar auga.

malonu malonu smile.gif

nu taip, tegu dar pasistiebia wub.gif
Atsakyti
na ziureiu jau po truputukaa leidzia bet dar palauksiu kaip sakei kol pripras namie o tada jau pjausiu smile.gif pasinaudojus visu jusu patarimais.sita dar viena klausima turiu ar galima laikyti an tiesiogines saules spinduliu?
Atsakyti
QUOTE(Elika @ 2011 03 15, 09:32)
Siūlyčiau žvilgtelėti į žemiau esančioje nuorodoje parodytą augaliuko formąvimą:
http://bonsai-nurser...ot-program.html
o visa tai daroma va taip:
http://bonsai-nurser...-repairing.html

Atrodo tai žiaurokai g.gif smile.gif - bet rezultatas gražus. Kas nors gal tokį turit suformavę? O ten toj nuorodoj lapelius reikia nuskabyti, ar šakelių viršūnėles nupjaustyti?
Atsakyti