Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras

ADENIUMAMS REIKIA LABAI LAIDAUS DRENAZO AS KAKTUSINE PIRKTINE ZEME MAISIAU SU SMELIU
Atsakyti
o as pastebejau kad mano viena seklyte sudygo,laukiu kol kitos isdygs....as sodinau i paprasta kaktusu zeme,nes nezinau kur smelio rasti,bet nieko gal bus matysim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pavilonyte @ 2011 03 12, 19:58)
Elika, gal galit pasirodyti, kaip jūsų metinukai atrodo  ax.gif

Kadangi jau tamsoka, tai labai nenoriai mano augaliukai pozavo doh.gif Na, bet rodau, ką pavyko išgauti. Tad prisistatom:
išsirikiavę ant rytinės palangės ax.gif
user posted image
Vienas š pulkelio tapo "bandomuoju triušiu", kad ir labai skaudančia širdim, bet nupjoviau viršūnę, o rezultatas - 4 šakelės ax.gif
user posted image
Daugiau fotosesijos rezultatų ŠTAI ČIA ax.gif
Atsakyti
O iš karto juos auginai tuose indeliuose ar persodinai kiek paaugintus?
Aš saviškius į lovelį pasėjau, tai žiūrėsiu kaip gausis.
Atsakyti
Sėjau aš juos į indelį nuo pyrago. Tokį plastikinį su dangteliu. Tai kaip šiltnamiukas buvo, bet greit man teko dangtelį pašalnti, nes rėmėsi į jį. Po kiek laiko 14 augaliukų man pasirodė per daug tame indelyje, tai persodinau (jau vasaros metu) į vienkartines stiklines blush2.gif o du augaliukus į vazonėlius. Šią vasarą persodinsiu vėl, šįkart jau dėl grožio, nes tose stiklinėse jie man nekaip beatrodo ax.gif
Dabar dar mažylių noriu blush2.gif šitie jau pas mane didžkiai bigsmile.gif
Atsakyti
o per kiek laiko nuo pasejimo uzauga, prazysta? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Koralė @ 2011 03 12, 19:01)
Gal kas tiksliai zinote, i kokia visgi zeme GERIAUSIA seti ir sodinti adeniumus? Jei i kaktusu, tai ar reikia ko nors primaisyti? blink.gif

taigi ką tik parašiau, kad geriausia kaktusų žemė su vermikulitu 50/50

QUOTE(Elika @ 2011 03 12, 20:15)
Vienas š pulkelio tapo "bandomuoju triušiu"

kodėl tik vienas? smile.gif aš visus čia matomus per pusę pjaučiau, nes išsistiebs į viršų ir tiek to grožio, retas adeniumas pats šakojasi.. o kai kas įsitikinęs, kad nupjovus viršūnę, kaudeksas didesnis auga smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ramune111 @ 2011 03 13, 07:38)
o per kiek laiko nuo pasejimo uzauga, prazysta? 4u.gif

nuo kokių 4 metų jau galima pradėt laukti žiedų smile.gif aš jau šiemet lauksiu topsecret.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 03 13, 09:23)
kodėl tik vienas? smile.gif aš visus čia matomus per pusę pjaučiau, nes išsistiebs į viršų ir tiek to grožio, retas adeniumas pats šakojasi.. o kai kas įsitikinęs, kad nupjovus viršūnę, kaudeksas didesnis auga smile.gif

Todėl, kad vienas jų pats šakojasi, o visus pjauti, tiesiog, buvo gaila, nes nežinojau kaip bus su tuo vienu nupjautu. O dabar pjauti nenoriu, nes jie man ir tokie gražūs. Jei kada prisiruošiu (ir nebus gaila) vieną augaliuka išvis pakankinsiu. Internete buvau radusi nuorodą apie adeniumų formavimą, kur augalui nupjaunama viršūnė ir šaknys, tada susiformuoja labai gražus šaknynas ir šakos. Tik, kad man tai atrodo kiek drastiška doh.gif ir tokius iš sėklyčių išaugintus gražuolius taip kankinti neleidžia širdis doh.gif nors pripažinsiu - labai jau smalsu..
Atsakyti
Elika, labai gražūs jūsų metinukai, nekantrauju ir aš sėt, belieka sėklyčių sulaukt, p jau ir dienos tokios saulėtos, pavasariškos.
Atsakyti
o kokio amziaus adseniumams galima jau virsunes pjaut?kokio aukscio mazdaug turetu jie but,kad jau galima butu pjaut? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaite56 @ 2011 03 13, 17:15)
o kokio amziaus adseniumams galima jau virsunes pjaut?kokio aukscio mazdaug turetu jie but,kad jau galima butu pjaut? blush2.gif

metukų jau tikrai galima pjauti; pjauti tik tada, kai po žiemos prasideda augimas; kas dėl aukščio, tai įvairūs juk jie būna, maniškiai net spirndžio dydžio nebuvo smile.gif dideliam nupjoviau tik vieną šaką, kitais metais nupjausiu likusias dvi
Atsakyti
aciu. smile.gif
Atsakyti