Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis,

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 07, 18:09)
wau  bigsmile.gif  taip paprasta ir gražu, šilta  wub.gif

4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Rico @ 2011 02 07, 18:11)

4u.gif
Atsakyti
Aš pasižiadžiau irgi su lašiukais. Vienas kadras normaliausias.

user posted image

Dar ryškiau turėtų būt?
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 02 07, 17:27)
Aš pasižiadžiau irgi su lašiukais. Vienas kadras normaliausias.

Dar ryškiau turėtų būt?

ooo, gražu smile.gif man tai ryšku, protams gal ir neryšku bus, velnias žino lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 07 vasario 2011 - 17:30
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 07, 17:09)
daugiau niekada šito nefotografuosiu, žiauriai neįdomu  lotuliukas.gif

Dažniausiai namų darbai ir nebūna įdomūs biggrin.gif
Atsakyti
Tiesa, fotkint su 50'tuku ir man nepavyko, tai išsitraukiau kitinį.
Atsakyti
Na ką, lašų diena šiandien? Man einant namo iš parduotuvės iškrito butelis ant žemės ir prakiuro fontanu, tai nusprendžiau, kad jau laikas ir man lašus pafotografuot lotuliukas.gif Gavosi kalnas puikių standartiškų lašų kadrų, laukia smagus perrinkimo procesas lotuliukas.gif

Aš tiesa supratau, kad esu ne standartas temoj, ir man labai patinka fotografuoti daiktus/maistą/lašus - kyla milijonai idėjų ir šiaip smagu. O kas svarbiausia, tai daiktai nezirzia "ar jau viskas?", "gal jau gana" ir "nu atstok" - aš matyt dar nesusidūriau su "teisingais" modeliais lotuliukas.gif
Atsakyti
Refresh, labai gražu, taip ir reik. Pasistengei, pasiruošei, ne taip kaip mes su svajone lotuliukas.gif

Aš tai ėjau tvarkytis, bet vis tik išsitraukiau pultelį ir dar pabandžiau doh.gif Kraunu
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 02 07, 18:27)

Dar ryškiau turėtų būt?

pakankamai rysku rolleyes.gif na lasai gal kam ir nuobodu, bet as buvau uzsidegusi, pora kartu fotkinau, bet dar tada turejau senuka savo, tai nelabai kas gavosi, reiks kada su naujuoju pabandyti pafotkinti lasus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 02 07, 17:33)
Tiesa, fotkint su 50'tuku ir man nepavyko, tai išsitraukiau kitinį.

nu aš savo bliūdą su 50 tuku fotkijau, šiaip įsitikinau, kad galima su juo tuos lašiukus fotkint, tik reiktų biški pasiruošt daugiau, tą bliūdą kitiap padėt reiktų, kad fonas būtų toliau, žodžiu, neįdomu, tai ir nesistengiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2011 02 07, 17:55)

Man Labai faina... nu vat graziai groja spalvos, kitoks kampas ir nuotaika.....

QUOTE(green_tea @ 2011 02 07, 18:40)
Na ką, lašų diena šiandien? Man einant namo iš parduotuvės iškrito butelis ant žemės ir prakiuro fontanu, tai nusprendžiau, kad jau laikas ir man lašus pafotografuot lotuliukas.gif Gavosi kalnas puikių standartiškų lašų kadrų, laukia smagus perrinkimo procesas  lotuliukas.gif

Aš tiesa supratau, kad esu ne standartas temoj, ir man labai patinka fotografuoti daiktus/maistą/lašus - kyla milijonai idėjų ir šiaip smagu. O kas svarbiausia, tai daiktai nezirzia "ar jau viskas?", "gal jau gana" ir "nu atstok" - aš matyt dar nesusidūriau su "teisingais" modeliais  lotuliukas.gif

ne tu viena tokia... as kai cia atejau, pagrindiniai mano fotografuojami objektai irgi buvo daiktai.... bet po truputi perejau prie zmoniu... man kazkai neteko dar susidurti su zirzianciais modeliais... na tik tiek kad as pati suprantu, kad tarkim po triju valandu sesijos jie savaime suprantama buna pavarge... bet as neimu i galva, nes as irgi butu tokios pat busenos... smile.gif
Atsakyti
Green tea, man irgi labiau patinka daiktus fotografuoti, bet ne lašus bliūde, noriu gamtoj. Tik jei neišmoksiu bliūde, kaip fotografusiu gamtoj doh.gif

Kol kas pasuoju, vaikas valgyt nori, namai apversti, mokslai atversti laukia, o aš vis su tuo fotiku, galo nėr biggrin.gif

Ne stebuklai, bet gal nors kiek aštriau. Dar vienas dalykas. Neapkrapytoj nuotraukoj daug geriau tie lašai atrodo, o kai apkarpau, noriu tik lašą parodyt, kad ir dydis tinkamas, vis vien ne taip, kaip turėtų būti ir viskas.

Nu žodžiu, kadanors reiks rimčiau įsigilinti.

Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 07, 17:45)
Refresh, labai gražu, taip ir reik. Pasistengei, pasiruošei, ne taip kaip mes su svajone  lotuliukas.gif

Aš tai ėjau tvarkytis, bet vis tik išsitraukiau pultelį ir dar pabandžiau  doh.gif  Kraunu

Svarbiausia pamoka, kurią aš išmokau šioje bendraudama šioje temoje - kiekvienai nuotraukai reikia PASIRUOŠTI. Kuo smulkiau ir detaliu apgalvoju viską prieš paimdama kamerą į rankas - tuo geresnį rezultatą gaunu. Ir išspaudžiu iš savęs žymiai daugiau.

Pvz šio koliažo mano nuotraukos padarymas užtruko 30 sekundžių, bet iki tol buvo 2 dienos idėjų rankiojimo ir "kas galėtų tikti" tipo nuotraukų paieška internete, kurių metu sukaupiau idėjų bent dešimčiai nuotraukų, tačiau nei viena idėja man nebuvo "ta", todėl galiausiai į darbą įtraukiau butokus ir po valandos intensyvaus brainstormo gimė "ta" idėja. Tuomet sekė pasiruošimas: kaip turėtų atrodyti kadras, ką turėtų vilkėti mergina. Išbandėm daugybę variantų, kol galiausiai nugalėjo staltiesė, kurią dar reikėjo išskalbti ir išlyginti. Vėliavai reikėjo dažų - vėlgi jų paieškos, vėliau vėliavos gaminimas. Tada sekė vietos paieškos: jau žinojom, kad tai bus stoty, bet reikėjo nueiti pafotografuoti, kad rasti "tą kampą". Be to, namie modelis apturėjo dvi bandomąsias fotosesijas tinkamos pozos ir veido mimikos paieškoms. Visas bandomąsias nuotraukas derinau iš karto prie pirmosios nuotraukos. Galiausiai, fotosesijos dieną buvo minus 7 ir mano modelis sutiko nusiauti ir nusirengti tik trims minutėms ir tik vieną kartą. Nuvykus su modeliu ir vėliava viskas vyko greitai: per repeticiją ji buvo pastatyta "tuo kampu", pasibandėm kaip vėjas vėliavą nešioja ir tada sekė mano "tos trys minutės", tačiau "tą kadrą" pagavau per 30 pirmų sekundžių, kadangi buvau išsiderėjus tris minutes, tai dar šį tą pasibandžiau.

Man tai būtų įdomu išgirsti ir kitų istorijas "už kadro", ypač žmonių fotosesijų, nes aš su jais mažiausiai susidūrusi. Nes komentarai apie įspūdį, kompoziciją ir apšvietimą yra viena, bet lygiai taip pat įdomu, kur stovėjo lempa, iš kurios pusės saulė švietė ir kodėl modelis žiūri į dešinę, o ne į kairę. blush2.gif
Atsakyti