QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 07, 13:20)
aš noriu pasiklausti dėl RAW kaip jūs darot? fotkinat visada tik raw, ar raw+jpg, ar tik jpg
aš tik kartą raw formatu fotkinau, ir užsiknisau, kad negaliu peržiūrėti nuotraukos.. nebent į fotoshopą įsikeliu ir tik tada matau.. yra gal kažkokia raw peržiūrom skirta programa?
aš turiu Pentax cd, ten yra kažkokia programa, kad peržiūrėt raw.. bet žiauriai nepatogi.. ir pvz iš tos pentax raw programos negaliu eksportuot failo į photoshop- va čia didžiausias minusas..
žodžiu, dėl šių problemų, nepatogumų fotkinu tik jpg...
aš tik kartą raw formatu fotkinau, ir užsiknisau, kad negaliu peržiūrėti nuotraukos.. nebent į fotoshopą įsikeliu ir tik tada matau.. yra gal kažkokia raw peržiūrom skirta programa?
aš turiu Pentax cd, ten yra kažkokia programa, kad peržiūrėt raw.. bet žiauriai nepatogi.. ir pvz iš tos pentax raw programos negaliu eksportuot failo į photoshop- va čia didžiausias minusas..
žodžiu, dėl šių problemų, nepatogumų fotkinu tik jpg...
As tik RAW fotkinu, o perziurineju fotkes su FastStone Image Viewer. Na man tai patogu, su ja nuotrauka atidaro per visa monitoriu, o kadangi manasis labai didelis, puikiai matau kas susiliejo, ivairias detales ir pan. Plius su ja gali konvertuoti fotkes. Su visokiais dydziais ir pan:)