Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis,

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 07, 13:20)
aš noriu pasiklausti dėl RAW  smile.gif  kaip jūs darot? fotkinat visada tik raw, ar raw+jpg, ar tik jpg  smile.gif

aš tik kartą raw formatu fotkinau, ir užsiknisau, kad negaliu peržiūrėti nuotraukos.. nebent į fotoshopą įsikeliu ir tik tada matau.. yra gal kažkokia raw peržiūrom skirta programa?

aš turiu Pentax cd, ten yra kažkokia programa, kad peržiūrėt raw.. bet žiauriai nepatogi.. ir pvz iš tos pentax raw programos negaliu eksportuot failo į photoshop- va čia didžiausias minusas..

žodžiu, dėl šių problemų, nepatogumų fotkinu tik jpg...

As tik RAW fotkinu, o perziurineju fotkes su FastStone Image Viewer. Na man tai patogu, su ja nuotrauka atidaro per visa monitoriu, o kadangi manasis labai didelis, puikiai matau kas susiliejo, ivairias detales ir pan. Plius su ja gali konvertuoti fotkes. Su visokiais dydziais ir pan:)
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 07, 13:28)
nu joa, turiu ash lightroom  g.gif  nepagalvojau su juo, ten yra normali nuotraukų peržiūra? einu pažiūrėt  smile.gif

aij, ten reikia importuot folderi jei nori perziuret, gal ir nieko...  bet vis tiek ne itin patogu  lotuliukas.gif 

būtų KUL, kad paprastai atsidarinėtų fotkės, kaip ir jpg atsidarinėja, tiesiog paspaudus ant  ikonos  smile.gif

Pas mane Irfanview rodo visus ravus, nereikia jpg.
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 07, 13:37)
Normali ta programa, priprasti reikia  4u.gif

Aš irgi RAW + JPG

o kodėl dar +jpg fotkini, jei programa patogi ? lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš fotografuoju tik RAW.
Atsakyti
as kolkas irgi raw+jpg fotkinu nes dar neatrandu patogiausio budo perziurai.Nors picasa rawu perziurai dazniausiai naudoju.O pentax programa tikrai nera patogi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 02 07, 13:41)
Pas mane Irfanview rodo visus ravus, nereikia jpg.

hm.. ta proga ką tik užsiinstaliavau.. neveikia verysad.gif
Atsakyti
Hm. Aš tai peržiūrinėju su Photoshopu. g.gif Įsikeliu po 6 fotkes, apžiūriu, tada kurios netinka ištrinu, kitas kurios tinka į šoną. Tada vėl po šešias (man taip lengviau atsimint, daugiau atmintis neneša) ir kažkaip kai šitaip pripratau, tai man visai lengva.
Atsakyti
O kur jūs laikot visas savo foto? Kokiose nors atmintyse? Nes kompe vieta po poros fotosesijų ir baigtųsi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellos @ 2011 02 07, 13:51)
O kur jūs laikot visas savo foto? Kokiose nors atmintyse? Nes kompe vieta po poros fotosesijų ir baigtųsi  doh.gif

Kompe. Daug vietos jame. O po fotosesijos duok Dieve, jeigu lieka 10 foto. Kitos šiukšlinėj.
Kai užsiimsiu ką nors rimčiau tada kelsiu gal į laikmeną atskirą. Turim tokį nešiojamą su 180 GB talpa. Kompe virš 200 GB smile.gif
Atsakyti
O kur jūs laikot visas savo foto? Kokiose nors atmintyse? Nes kompe vieta po poros fotosesijų ir baigtųsi  doh.gif

Fotografuojant prie visu fotiku, objektyvu ir t.t. dar ir gera kompa reik i kaina iskaiciuot biggrin.gif

Pas mus namie net serveris atskiras yra, laikymui. Plius isorinis diskas mirksiukas.gif

Fotkinu raw, perziurai ir raw failu tvarkymui naudoju Canono DPP programa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 07, 13:49)
hm.. ta proga ką tik užsiinstaliavau.. neveikia  verysad.gif

kazka negerai padarei. Pas mane veikia puikiai. Tiesa kad foldery rodytu fotkes iskarto , tai vyras kazka priedo parsiunte.

as raw prasisukus istrinnu, tu fotkiu kuriu nebereiks.
Atsakyti

kompe yra 200 GB, dar nešiojamą hardą turiu, ten dar 500 GB yra, vietos sočiai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2011 02 07, 13:56)
kazka negerai padarei. Pas mane veikia puikiai. Tiesa kad foldery rodytu fotkes iskarto , tai vyras kazka priedo parsiunte.
as raw prasisukus istrinnu, tu fotkiu kuriu nebereiks.

tai vat, ten irgi rašo, kad reikia plugino FORMATS.DLL, pokolkas nerandu jo, jei ką, lauksiu vyro iš darbo pargryžtančio, jis man padarys smile.gif
Atsakyti