QUOTE(rarity @ 2011 02 05, 23:37)
Na, tavo komentarai jautrumu taip pat nepasižymi
Jo, bet bet tie 'nejautrūs' komentarai su 'pasišpilkavimais' būna skirti patyrusiems vilkams
, nes nuo jų tokie visokie 'kvaili juokeliai' kaip vanduo nuo žąsies, jie jau patyrę būna iki mano pasisakymų eilę visokio plauko komentarų. Todėl 'seniams' rėžiu nerinkdama labai žodžių. Ir tarkomis jus, senutes, pavadinu nepiktai juk
O va ateitų naujokas, parodytų foto, prikrūpčiočiau savo komentarais, kad kokį čia numirėlį nufotkinai (ką nevykusiai padariau su airv nuotrauka
) ir dar neduokdie įvaryčiau kompleksą. Na, neesmė, aš kažkaip šiandien jautri ir verksminga. Man šiandien visko gaila, gal dėl to ir komentaras toks išėjo.
QUOTE(Mustachio @ 2011 02 06, 00:13)
išdrįsčiau užmokesčio prašyt
Savianalizė aišku labai geras dalykas, bet pvz aš nesu nė vieno žmogaus prašiusi užmokesčio. Yra kaip rašiau- abipusiai mainai, žmonės yra kultūringi ir patys prieš ateidami fotografuotis pasidomi kokios yra sąlygos, todėl, sutikdami su tomis sąlygomis, jie įgyja teisę į kažkokius lūkesčius bei kelia tam tikrus reikalavimus iš savo pusės, kaip, kur, kada su kuo, kokioj aplinkoj ir pan jie norėtų būti fotografuojami. Juk jei Tu kreipiesi į siuvėją, kad Tau įsiūtų sagą, Tau nekyla mintis, kad ta siuvėja šiaip, neturi kur savo laiko/taleno/siūlų ar energijos dėt? Pati paklausi, kiek tai kainuos. O va jei tą sagą įsius draugė ar kitas Tau mielas/artimas žmogus, tada ir pyragas kaip atsidėkojimas labai gražu
Gal man iki šiol sekėsi, bet neteko dar prašyti užmokesčio. Jei į mane kreipiasi,žmonės
patys pasidomi kokios yra sąlygos.
Jei Tu įdėtum skelbimą, kad fotografuoji, (ne ieškai modelių, bet fotografuoji) netikiu, jog imtų skambinti interesantai, kurie galvotų, jog fotkinsi juos nemokamai. Jei įdomu, pabandyk. Pamatysi, jie patys Tavęs paklaus
, o tada nuspręs tinka jiems tai ar ne
Jei jiems patiks, jie rekomenduos Tave savo draugams, draugai jau ateis su "pradine informacija apie sąlygas", va taip ir plėsis pamažu tas ratelis...