Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis,

QUOTE(rarity @ 2011 02 05, 14:11)
Gerai smile.gif
Ne, nereikėjo. Šio namų darbo esmė suprasti, kaip tarpusavyje sąveikauja diafragma (f) ir ISO.  Ką reiškia f 4 (arba kitas mažas skaičius)? Reiškia, kad diafragma plačiai atverta ir ant matricos patenka daug šviesos. Ką reiškia ISO? matricos jautrumą - kuo didesnis skaičius, tuo daugiau šviesos gauna matrica. Vadinasi, kuo mažesnis f, tuomažesnis ISO. Jei diafragmą priveriame, t.y. skaičiuką didiname - patenka mažiau švieos ir reikia didinti ISO, kad gautume normaliai eksponuotą foto.

Kaip suprantu, ND esmės nesupratote  g.gif

Dabar dėl namų darbo supratimo ir nesupratimo. Aš nenoriu nieko suerzinti, išsišokti ar kaip kitaip kelti bangas hihihi.gif bet gal tas, kas kuria naują temą galėtų šiek tiek patikslinti namų darbų esmę ir parašyti turbūt reikalingiausią dalyką naujokui - namų darbo tikslą ir kokį galutinį rezultatą reikia pasiekti.

Kitas dalykas, aš kaip naujokas skaitydamas teoriją ir atsižvelgdamas į namų darbo prašymą (nurodymus) supratau taip, kad F stopas reiškia - kiek tu atveri savo diafragmą. Jei fotoaparato nustatymuose pasidarai F 4, tuomet diafragma yra atveriama plačiausiai (liaudiškai tariant skylė didžiausia) ir patenka daugiausia šviesos. Jei yra F22, tuomet diafragma yra atveriama mažiausiai (liaudiškai tariant skylutė yra mažiausia) ir šviesos patenka mažiausiai.
Namų darbe nurodyta - Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, mažesnė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).
Tai iš to sakinio, kad mažinant diafragmą reikia didinti ISO, aš supratau, kad jei aš mažinu diafragmą (nežiūrint į skaičiaus reikšmę, o atsižvelgiant į diafragmos mažinimo procesą. Nežinau kaip paaiškinti šį aspektą..... žodžiu tas žodis mažinimas reiškia ne mažesnį skaičiuka f stopo, o mažesnę skylutę diafragmos atverime biggrin.gif ) tuomet reikia kelti ISO reikšmę, kad fotografija nesigautų tamsi . Todėl atlikus šitą ND pasidariau sau išvadas, kad kaitaliojant tokiu santykiu ISO ir F reikšmes aš gavau panašaus šviesumo nuotrauką, tik tų nuotraukų ryškumas ir kokybė, triukšmai skiriasi blush2.gif

Labai prašau to, kas supranta šituos dalykus pasakyti ar aš gerai supratau, ar ne blush2.gif

QUOTE(Ellos @ 2011 02 05, 14:25)
O kam jūs tą ISO iki 6000 užvarot?  g.gif  Juk jeigu fotkinat mažiausia diafragma, tai nebūtina užkelti ISO pačio aukščiausio  unsure.gif

Na kai esi naujokas ir nėra ND'e duota tiksli instrukcija iki kokio dydžio užkelti/ sumažinti tai ir darai - Didžiausia, mažesnė, dar mažesnė... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 05, 15:04)
Dabar dėl namų darbo supratimo ir nesupratimo. Aš nenoriu nieko suerzinti, išsišokti ar kaip kitaip kelti bangas hihihi.gif bet gal tas, kas kuria naują temą galėtų šiek tiek patikslinti namų darbų esmę ir parašyti turbūt reikalingiausią dalyką naujokui - namų darbo tikslą ir kokį galutinį rezultatą reikia pasiekti.

Kitas dalykas, aš kaip naujokas skaitydamas teoriją ir atsižvelgdamas į namų darbo prašymą (nurodymus) supratau taip, kad F stopas reiškia - kiek tu atveri savo diafragmą. Jei fotoaparato nustatymuose pasidarai F 4, tuomet diafragma yra atveriama plačiausiai (liaudiškai tariant skylė didžiausia) ir patenka daugiausia šviesos. Jei yra F22, tuomet diafragma yra atveriama mažiausiai (liaudiškai tariant skylutė yra mažiausia) ir šviesos patenka mažiausiai.
Namų darbe nurodyta - Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, mažesnė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).
Tai iš to sakinio, kad mažinant diafragmą reikia didinti ISO, aš supratau, kad jei aš mažinu diafragmą (nežiūrint į skaičiaus reikšmę, o atsižvelgiant į diafragmos mažinimo procesą. Nežinau kaip paaiškinti šį aspektą..... žodžiu tas žodis mažinimas reiškia ne mažesnį skaičiuka f stopo, o mažesnę skylutę diafragmos atverime  biggrin.gif ) tuomet reikia kelti ISO reikšmę, kad fotografija nesigautų tamsi . Todėl atlikus šitą ND pasidariau sau išvadas, kad kaitaliojant tokiu santykiu ISO ir F reikšmes aš gavau panašaus šviesumo nuotrauką, tik tų nuotraukų ryškumas ir kokybė, triukšmai skiriasi  blush2.gif

Labai prašau to, kas supranta šituos dalykus pasakyti ar aš gerai supratau, ar ne  blush2.gif
Na kai esi naujokas ir nėra ND'e duota tiksli instrukcija iki kokio dydžio užkelti/ sumažinti tai ir darai - Didžiausia, mažesnė, dar mažesnė...   blush2.gif

Aš suprantu taip. Mažini diafragmą, tai reiškia, kad didini f skaičiuką. Kuo, tas skaičiukas didesnis, tuo mažiau šviesos patenka į skylę, todėl reikia didinti ISO. Va taip rolleyes.gif blush2.gif
O apie zoominimus ir fokusavimus ką ten rašėt, tai pradėjau skaityti, bet nepabaigiau. Nes visai susibalamutrint galima iš tų postų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellos @ 2011 02 05, 15:12)
Aš suprantu taip. Mažini diafragmą, tai reiškia, kad didini f skaičiuką. Kuo, tas skaičiukas didesnis, tuo mažiau šviesos patenka į skylę, todėl reikia didinti ISO. Va taip  rolleyes.gif blush2.gif

teisingai mirksiukas.gif

pamenu anksciau naujokams isvis niekas nepadedavo,jei ko nesupranti,eik skaityti fotiko instrukcija,o dabar kuo daugiau padedi,tuo reikalavimai dideja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 05, 16:04)

namu darbu tikslas - ismokti naudotis fotoaparato funkcijomis.
o del rezultato, tai kaip baudama naujoke, manau turejai pasiziurineti ir albumeli, kuriame sukelti namu darbu pvz, ir ten viskas aiskiai matosi, kaip turi gautis. reikia ir teorija skaityt, kuri pateikta ne tik 1pl, bet ir nuorodos, + yra blogas pradziamoksliu, ten irgi yra daug info.
Atsakyti
QUOTE(Ellos @ 2011 02 05, 16:12)
Aš suprantu taip. Mažini diafragmą, tai reiškia, kad didini f skaičiuką. Kuo, tas skaičiukas didesnis, tuo mažiau šviesos patenka į skylę, todėl reikia didinti ISO. Va taip  rolleyes.gif blush2.gif
O apie zoominimus ir fokusavimus ką ten rašėt, tai pradėjau skaityti, bet nepabaigiau. Nes visai susibalamutrint galima iš tų postų  doh.gif

Aš lygiai taip pat supratau ir lygiai taip pat padariau 2ND blush2.gif todėl nesuprantu kodėl aš blogai jį atlikau blush2.gif

Iki zoominimo ir t.t. dar nepriėjau, todėl nesikišu į tas diskusijas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 05, 15:18)
Aš lygiai taip pat supratau ir lygiai taip pat padariau 2ND  blush2.gif  todėl nesuprantu kodėl aš blogai jį atlikau  blush2.gif

Iki zoominimo ir t.t. dar nepriėjau, todėl nesikišu į tas diskusijas  blush2.gif

Taigi gerai padarei mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 05, 15:18)
Aš lygiai taip pat supratau ir lygiai taip pat padariau 2ND  blush2.gif  todėl nesuprantu kodėl aš blogai jį atlikau  blush2.gif

kas tau sake,kad jis atliktas blogai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 05, 13:46)
Rodau 2ND  ax.gif

user posted image

viska cia gerai su nd, nesuprantu kam toki surmuli keliat rolleyes.gif ir nesuprantu kodel tiek daug nuotrauku smile.gif gi parasyta, kai F reiksme maziausia paskui didesne ir dar didesne, tai viso 3 nuotraukos, rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 05, 15:04)
Na kai esi naujokas ir nėra ND'e duota tiksli instrukcija iki kokio dydžio užkelti/ sumažinti tai ir darai - Didžiausia, mažesnė, dar mažesnė...   blush2.gif

Instrukcijos tikslios tikrai nera,man irgi buvo kile daug neaiskumu ka kaip,bet as tai puoliau skaityt senesnes temas,ziuret kaip kitos dare,kas nesigavo,ten patarimu kruva radau,ir is daugelio temu susidejau vaizda ka is tikro ir kaip,reik daryt blush2.gif nors is tikro,tai atima daug laiko,bet ir ziniu daugeja skaitant,ziurint pavyzdelius,na,bet as taip dariau,nes nesu is tu,kuri iskart puola klaust jei kas nesigauna,as dar 100 kart malsiuos vietoj,bandysiu savom jegom,kol pagalbos paprasysiu tongue.gif

Va,perpiet pabandziau Auto,sunku beprotiskai,neisivaizduoju kaip jus taip graziai tuos autoportretus padarot doh.gif na,bet kad parodyciau,kad netinginiauju,pasirodau ir irodau savo priklausomybe SM lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Tada viskas gerai blush2.gif per tą visą šurmulį visai susibalamutinau blush2.gif bet jeigu gerai padariau, tai vadinasi gerai supratau tai ką dariau ir gerai supratau tai, ką sužinojau ax.gif Informacijos tikrai daug skaityta, tiesiog kartais pats savim pradedi abejoti, susimakaluoji doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2011 02 05, 15:24)
pasirodau ir irodau savo priklausomybe SM lotuliukas.gif

Oi, koks pažystamas vaizdas- vaikas po pažasčia, o akys į kompą biggrin.gif oi negerai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 05 vasario 2011 - 15:37
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 05, 15:31)
Tada viskas gerai  blush2.gif  per tą visą šurmulį visai susibalamutinau  blush2.gif  bet jeigu gerai padariau, tai vadinasi gerai supratau tai ką dariau ir gerai supratau tai, ką sužinojau  ax.gif  Informacijos tikrai daug skaityta, tiesiog kartais pats savim pradedi abejoti, susimakaluoji  doh.gif

O aš turiu tokį dalyką, kaip išsiblaškymą, atrodo skaitau ir viskas aišku, bet galų gale paaiškėja, kad visai niekas neaišku. Dar vienas dalykas - esu labai negabi su terminais ir pan., pavyzdžiui, ilgai ir nuobodžiai nesupratau kas yra ATKŪRIMO režimas biggrin.gif Nesupratau, užmušk. Sakau, na, kas čia, kodėl aš nesuprantu, kaip man ten jį įjungti biggrin.gif O būtų parašyta - atkūrimo režimas yra nufotografuotų vaizdų rodymas, va, ir man tokiai viskas aišku biggrin.gif Ir bulb nesupratau ką reiškia. Neveikia pultelis ir viskas, ieškau instrukcijoje, nėra nieko. Ieškau internete, rašo reik įjungti bulb, o kas tas bulb? doh.gif Ieškau po visą fotoaparatą, nu nesuprantu visiškai. Po to toptelėjo į galvą, kad gali būti ten, kur yra laikmatis, na, po kažkiek sekundžių fotografavimas. Ir radau, pultelis veikia.

O dėl ankstesnių darbų, gera idėja, galima remtis, netoptelėjo į galvą, aš pastaraisiais metais labai retai čia lankiausi, nebeatsimenu. Bet liko du kūrybiniai, o su wb lyg susitvarkiau, pažiūrėsiu kas gavosi.
Atsakyti