QUOTE(rarity @ 2011 02 05, 14:11)
Gerai
Ne, nereikėjo. Šio namų darbo esmė suprasti, kaip tarpusavyje sąveikauja diafragma (f) ir ISO. Ką reiškia f 4 (arba kitas mažas skaičius)? Reiškia, kad diafragma plačiai atverta ir ant matricos patenka daug šviesos. Ką reiškia ISO? matricos jautrumą - kuo didesnis skaičius, tuo daugiau šviesos gauna matrica. Vadinasi, kuo mažesnis f, tuomažesnis ISO. Jei diafragmą priveriame, t.y. skaičiuką didiname - patenka mažiau švieos ir reikia didinti ISO, kad gautume normaliai eksponuotą foto.
Kaip suprantu, ND esmės nesupratote
Ne, nereikėjo. Šio namų darbo esmė suprasti, kaip tarpusavyje sąveikauja diafragma (f) ir ISO. Ką reiškia f 4 (arba kitas mažas skaičius)? Reiškia, kad diafragma plačiai atverta ir ant matricos patenka daug šviesos. Ką reiškia ISO? matricos jautrumą - kuo didesnis skaičius, tuo daugiau šviesos gauna matrica. Vadinasi, kuo mažesnis f, tuomažesnis ISO. Jei diafragmą priveriame, t.y. skaičiuką didiname - patenka mažiau švieos ir reikia didinti ISO, kad gautume normaliai eksponuotą foto.
Kaip suprantu, ND esmės nesupratote
Dabar dėl namų darbo supratimo ir nesupratimo. Aš nenoriu nieko suerzinti, išsišokti ar kaip kitaip kelti bangas bet gal tas, kas kuria naują temą galėtų šiek tiek patikslinti namų darbų esmę ir parašyti turbūt reikalingiausią dalyką naujokui - namų darbo tikslą ir kokį galutinį rezultatą reikia pasiekti.
Kitas dalykas, aš kaip naujokas skaitydamas teoriją ir atsižvelgdamas į namų darbo prašymą (nurodymus) supratau taip, kad F stopas reiškia - kiek tu atveri savo diafragmą. Jei fotoaparato nustatymuose pasidarai F 4, tuomet diafragma yra atveriama plačiausiai (liaudiškai tariant skylė didžiausia) ir patenka daugiausia šviesos. Jei yra F22, tuomet diafragma yra atveriama mažiausiai (liaudiškai tariant skylutė yra mažiausia) ir šviesos patenka mažiausiai.
Namų darbe nurodyta - Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, mažesnė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).
Tai iš to sakinio, kad mažinant diafragmą reikia didinti ISO, aš supratau, kad jei aš mažinu diafragmą (nežiūrint į skaičiaus reikšmę, o atsižvelgiant į diafragmos mažinimo procesą. Nežinau kaip paaiškinti šį aspektą..... žodžiu tas žodis mažinimas reiškia ne mažesnį skaičiuka f stopo, o mažesnę skylutę diafragmos atverime ) tuomet reikia kelti ISO reikšmę, kad fotografija nesigautų tamsi . Todėl atlikus šitą ND pasidariau sau išvadas, kad kaitaliojant tokiu santykiu ISO ir F reikšmes aš gavau panašaus šviesumo nuotrauką, tik tų nuotraukų ryškumas ir kokybė, triukšmai skiriasi
Labai prašau to, kas supranta šituos dalykus pasakyti ar aš gerai supratau, ar ne
QUOTE(Ellos @ 2011 02 05, 14:25)
O kam jūs tą ISO iki 6000 užvarot? Juk jeigu fotkinat mažiausia diafragma, tai nebūtina užkelti ISO pačio aukščiausio
Na kai esi naujokas ir nėra ND'e duota tiksli instrukcija iki kokio dydžio užkelti/ sumažinti tai ir darai - Didžiausia, mažesnė, dar mažesnė...