Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis,

Tai vat tos milimetrofkes ir yra fokusavimas,visai atskiras ziedas nuo zoomo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 05, 14:00)
laukine, manual ir rankinis tai tas pats biggrin.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif

Rita Gude,o tu pati supranti kame siejasi fokusas ir zoomas? juk tai du visiskai skirtingi dalykai.

fokuso taska gali pasirinkti viena,ir fokusuoji i daikta.
o zoomas,tai tuomet kai tu stovi vietoje,o gali toli esanti daikta prizoominti taip,kad jis tau bus per visa ekrana.
ar aiskiai as cia?

kol parasiau jau ir issiaiskinot biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijja: 05 vasario 2011 - 14:06
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 13:58)
. Juk jei autofokusas, vadinasi - zūminasi

Jei autofokusas, vadinasi jis automatiškai sufokusuoja. (suveda vaizdą į tašką pvz) O jei zoominimas- tai vadinasi Tu, sėdėdama ant sofkės, gali prizoominti savo vaiko ausį ir pažiūrėt ar ji švari smile.gif(pritraukti vaizdą). Jei tavo objektuvas nezoomina, t.y. neišsitraukinėja tokia dūda iš objektyvo biggrin.gif , vadinasi jis nėra zoominis, vadinasi tau zoominti (pritraukt vaizdą) galima bus tik pačiai vaikštant, o ne sėdint ant sofkutės. na, ar aiškiau? Zoominimas yra vaizdo pritraukimas ar atitolinimas, o fokusavimas- vaizdo suaštrinimas ar kaip čia pasakyt... Galima fokusuot pačiai rankomis, sukinėjant tuos žiedus, bet nesuk galvos ir daryk auto. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 13:55)
Beja, Zirzilija, gal painiai surašiau postus, kur teigiu kad neimu pinigų už fotografavimą, ir nefotkinu svetimų nemokamai. Tad truputį paaiškinu- kad žodyje "fotografavimas" telpa ne tik mygtuko spaudinėjimas, bet ir patalpų nuoma, visa ko pirkimas fotosesijai, aparatūra ir t.t. ir pan. Mygtuką "spaudinėju" nemokamai. O toliau jau kaip rašiau- tegu bus ... 4u.gif

as supratau, mano klausimas apie fotografavima apeme visa fotosesija, tai va ir iskilo klausimas, tie visi pirkimai, visokie aksesuarai, taip galvoju, negi irasai i seimynines islaidas ax.gif dabar jau aisku rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 05, 14:01)
kaaaa? biggrin.gif nepyk, bet cia kazka visai susipainiojai biggrin.gif fokusas, kai kazkos objektas yra ryskus, fokuse. o zoominimas, kai keiti mm, t.y. prieini pati arciau, arba suki objektyva, kad kazkoks daiktas priartetu

Aš nepykstu, įsivaizduok, aš žiauriai dėkinga, nu tikrai biggrin.gif 4u.gif

Dar labai atsiprašau, noriu paskutinį klausimą biggrin.gif

Na, ok, aš suprantu, kad fokusas yra ryškus objektas, o zūmas atstumo keitimas. Tą aš tvarkingai suprantu. Bet matyt tai sutapatinau, ir fokuso pagavimas yra tiesiog kažkurios objektyvo dalies sukinėjimasis, ar ne? Juda ant objektyvo, sukinėjasi, vadinasi fokusuojasi, bet ne zūminasi? O zūminasi tik tada kai perkeli pavyzdžiui objektyvą į kitą pusę, jis pagauna kokį kitą daiktą ir šast priartina ar pan.?
Kažkas tokio, ar ne? 4u.gif Nes matai girdžiu tą daiktą ir galvoju, kad zūminasi, o iš tikro nė velnio, tai tik fokusą gaudo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 02 05, 14:06)
irasai i seimynines islaidas ax.gif

Iš dalies smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2011 02 05, 14:04)
Tai vat tos milimetrofkes ir yra fokusavimas,visai atskiras ziedas nuo zoomo rolleyes.gif

yes!

Aiškiau nebūna biggrin.gif 4u.gif

Na, smagu su jumis, o dar norėjau neakivaizdžiai mokytis, t.y. daryti viską be įsijungimo pas jus. Super. Ir ką, skaičiau atrodo n straipsnių, n temų, aprašymus, o tokio elementaraus dalyko nesupratau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 14:08)
Aš nepykstu, įsivaizduok, aš žiauriai dėkinga, nu tikrai  biggrin.gif  4u.gif

Dar labai atsiprašau, noriu paskutinį klausimą biggrin.gif

Na, ok, aš suprantu, kad fokusas yra ryškus objektas, o zūmas atstumo keitimas. Tą aš tvarkingai suprantu. Bet matyt tai sutapatinau, ir fokuso pagavimas yra tiesiog kažkurios objektyvo dalies sukinėjimasis, ar ne? Juda ant objektyvo, sukinėjasi, vadinasi fokusuojasi, bet ne zūminasi? O zūminasi tik tada kai perkeli pavyzdžiui objektyvą į kitą pusę, jis pagauna kokį kitą daiktą ir šast priartina ar pan.?
Kažkas tokio, ar ne?  4u.gif  Nes matai girdžiu tą daiktą ir galvoju, kad zūminasi, o iš tikro nė velnio, tai tik fokusą gaudo? smile.gif

O tavo objektyvas zoominis iš vis? g.gif
Jei yra ant jo du sukinėjami žiedai, tai vienas bus tas su kuriuo gali zoominti, o kitas- fukusuoti, jei fokusuosi rankiniu režimu. Jei Tavo objektyvas nėra zoominis, tai žiedas bus vienas, kuris Tau leis fokusuoti rankomis, jei nusistatysi manual režimą, bet visos Tau siūlome to bent kolkas nedaryti, padaryk auto fokusavimą ir pabandyk. Kai padarysi foto bus pačiai aiškiau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 05 vasario 2011 - 14:11
O dabar biskiuka gryztam prie zaidimo hihihi.gif

user posted image

Visos foto yra cia http://www.flickr.co...157625980756314 Dabar eile Alabamai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 13:56)
Aš tik tyliai pastebėsiu- ar nesame nemandagios naujokei? Kažkaip jaučiasi tarsi erzelis ar pyktis, ar čia tik man taip atrodo? Hey, čia pradžiamokslis- pažodžiui- mokslo pradžia.
Ok, nepykit, tik pastebėjau, gal taip nėra. 4u.gif
Ačiū Laukine, viskas gerai mirksiukas.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 14:10)
O tavo objektyvas zoominis iš vis? g.gif
Jei yra ant jo du sukinėjami žiedai, tai vienas bus tas su kuriuo gali zoominti, o kitas- fukusuoti, jei fokusuosi rankiniu režimu. Jei Tavo objektyvas nėra zoominis, tai žiedas bus vienas, kuris Tau leis fokusuoti rankomis, jei nusistatysi manual režimą, bet visos Tau siūlome to bent kolkas nedaryti, padaryk auto fokusavimą ir pabandyk. Kai padarysi foto bus pačiai aiškiau. 4u.gif
Viskas gerai, viskas aišku, ačiū, tavo labai aiškų paaiškinimo postą perskaičiau vėliau biggrin.gif
O su auto man viskas ok, ką ir parodysiu.
Aha, žaiskit jūs, įnešiau kažkokį šaršalyną smile.gif Padarysiu visus ND ir parodysiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 05 vasario 2011 - 14:21
Na, žodžiu, šitą 4 ND iš karto parodau, kitus vėliau, reikia spausti ant nuotraukos, norint didesnio formato.

user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image user posted image

Na, kai kur ten trūksta ryškumo, bet esmę supratau. Išlaikymo kito nebandžiau, pabandysiu vėliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 05 vasario 2011 - 14:32
QUOTE(Alabama @ 2011 02 05, 12:11)
Turiu sio metu 3 modelius, nemokamus:)Viena man nuners sali.Neprasiau, pati.
O kitos man duoda neikainuojama dalyka-patirti.Na ka tas vynas.
Kas liko is baltos sukneles?biggrin.gif

Ką tas vynas ką tas vynas biggrin.gif gėris vynas yra biggrin.gif ypač kai gert negali lotuliukas.gif

O jeigu rimtai, tai aš neėmiau niekad pinigų už fotografvimą, nei vyno reketu užsiėmiau, nei šokoladų neprašiau, čia tik pavyzdys buvo. Jei žmogus nori, pats atsilygina. Va pvz kalbėjom su viena mergina apie fotografiją, užsiminiau, kad nuomosiuos pabandymui 50-tuką, tai jina užklausė, ar negalėčiau jos vaikučio pafotkinti su juo, plius prisidės prie nuomos. Tai man ir modelis ir nauda gaunasi...ir patirtis be abejonės pirmoje vietoje. Už tai aš jai atsilyginsiu padarydama ne dvi foto (tarkim mano požiūriu bus dvi pačios pačiausios), kurios man patiko iš fotosesijos, o daugiau mirksiukas.gif
Ta prasme, aš žmonių neverčiu man atsilyginti biggrin.gif gaunasi ir abipusiai manai, ir nauda ir šiaip šauniai praleista super diena drinks_cheers.gif ai dar turiu paminėti, kad ne tiek daug tokių dar fotosesijų per svao gyvenimą esu apturėjusi blush2.gif

Be to, kaip ir laukinė minėjo, yra skirtumas, kai prašo pafotkinti artimas žmogus, gera draugė, ar dar kas iš artimo rato, o kai jau vos ne komercinės fotografijos su savo išreikštais išankstiniais norais, kad va norėtų taip ir ne kitaip, užsimano arklio draugo brolio pusbrolis doh.gif tai tada aš tikrai nenoriu daryt dykai kažkokios ale komercijos ir visų pirma negaliu tikrai prisiimti tokios atsakomybės, nes kol kas aš fotografijoje dar žalias gaurkėlis....

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 05, 12:14)
o leliukai mūsų panašaus amžiaus, 1 sav jos jaunesnis  4u.gif  (tik čia ne mano mama žinoma  lotuliukas.gif )

o aš pamaniau, kad tavo mama biggrin.gif šiaip esu girdėjus ne vieną tokį atvejį, kai lėliuko susilaukia ir dukra ir mama biggrin.gif nu metu beveik, tad gal čia nieko nuostabaus rolleyes.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 12:33)
O dėl atsilyginimo fotografui... Jei kažkas manęs paprašytų papozuot ir už tai atiduotų nuotraukas, manau būtų abipusiai mainai. Aš savo laiką, man- nuotraukas.
Bet pvz jei mano draugė paprašytų, kad pafotografuočiau jos draugės pusbrolio sesę, ir dar studijoje už kurią moku nuomą- nemokamai, nefotkinčiau.

Ir pati, jei draugės paprašyčiau pafotkint visą mūsų šeimą, ta draugė gal pinigų ir neimtų, bet aš tikrai atsilyginčiau ar kvietimu į kokį spa ar dovanų čekiu...

Kažkada atrodė, nu ir kas čia tokio truputį papyškint fotkiku "negi gaila?" smile.gif Bet kai pati pabandžiau ir pamačiau koks tai sunkus darbas, kiek laiko tai užima, pastangų, idėjų, tai niekaip niekada nesutikčiau kad mane pafotografuotų už ačiū. Man būtų tiesiog gėda.  unsure.gif

Sutinku su kiekviena išsakyta mintimi drinks_cheers.gif noirs pati kaip jau minėjau, už fotografavimą atlygio neimu kol kas tikrai...gal kada ateityje...

Atsakyti