Tai vat tos milimetrofkes ir yra fokusavimas,visai atskiras ziedas nuo zoomo
QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 05, 14:00)
laukine, manual ir rankinis tai tas pats
Rita Gude,o tu pati supranti kame siejasi fokusas ir zoomas? juk tai du visiskai skirtingi dalykai.
fokuso taska gali pasirinkti viena,ir fokusuoji i daikta.
o zoomas,tai tuomet kai tu stovi vietoje,o gali toli esanti daikta prizoominti taip,kad jis tau bus per visa ekrana.
ar aiskiai as cia?
kol parasiau jau ir issiaiskinot
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 13:58)
. Juk jei autofokusas, vadinasi - zūminasi
Jei autofokusas, vadinasi jis automatiškai sufokusuoja. (suveda vaizdą į tašką pvz) O jei zoominimas- tai vadinasi Tu, sėdėdama ant sofkės, gali prizoominti savo vaiko ausį ir pažiūrėt ar ji švari (pritraukti vaizdą). Jei tavo objektuvas nezoomina, t.y. neišsitraukinėja tokia dūda iš objektyvo , vadinasi jis nėra zoominis, vadinasi tau zoominti (pritraukt vaizdą) galima bus tik pačiai vaikštant, o ne sėdint ant sofkutės. na, ar aiškiau? Zoominimas yra vaizdo pritraukimas ar atitolinimas, o fokusavimas- vaizdo suaštrinimas ar kaip čia pasakyt... Galima fokusuot pačiai rankomis, sukinėjant tuos žiedus, bet nesuk galvos ir daryk auto.
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 13:55)
Beja, Zirzilija, gal painiai surašiau postus, kur teigiu kad neimu pinigų už fotografavimą, ir nefotkinu svetimų nemokamai. Tad truputį paaiškinu- kad žodyje "fotografavimas" telpa ne tik mygtuko spaudinėjimas, bet ir patalpų nuoma, visa ko pirkimas fotosesijai, aparatūra ir t.t. ir pan. Mygtuką "spaudinėju" nemokamai. O toliau jau kaip rašiau- tegu bus ...
as supratau, mano klausimas apie fotografavima apeme visa fotosesija, tai va ir iskilo klausimas, tie visi pirkimai, visokie aksesuarai, taip galvoju, negi irasai i seimynines islaidas dabar jau aisku
QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 05, 14:01)
kaaaa? nepyk, bet cia kazka visai susipainiojai fokusas, kai kazkos objektas yra ryskus, fokuse. o zoominimas, kai keiti mm, t.y. prieini pati arciau, arba suki objektyva, kad kazkoks daiktas priartetu
Aš nepykstu, įsivaizduok, aš žiauriai dėkinga, nu tikrai
Dar labai atsiprašau, noriu paskutinį klausimą
Na, ok, aš suprantu, kad fokusas yra ryškus objektas, o zūmas atstumo keitimas. Tą aš tvarkingai suprantu. Bet matyt tai sutapatinau, ir fokuso pagavimas yra tiesiog kažkurios objektyvo dalies sukinėjimasis, ar ne? Juda ant objektyvo, sukinėjasi, vadinasi fokusuojasi, bet ne zūminasi? O zūminasi tik tada kai perkeli pavyzdžiui objektyvą į kitą pusę, jis pagauna kokį kitą daiktą ir šast priartina ar pan.?
Kažkas tokio, ar ne? Nes matai girdžiu tą daiktą ir galvoju, kad zūminasi, o iš tikro nė velnio, tai tik fokusą gaudo?
QUOTE(Ievukis @ 2011 02 05, 14:04)
Tai vat tos milimetrofkes ir yra fokusavimas,visai atskiras ziedas nuo zoomo
yes!
Aiškiau nebūna
Na, smagu su jumis, o dar norėjau neakivaizdžiai mokytis, t.y. daryti viską be įsijungimo pas jus. Super. Ir ką, skaičiau atrodo n straipsnių, n temų, aprašymus, o tokio elementaraus dalyko nesupratau
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 14:08)
Aš nepykstu, įsivaizduok, aš žiauriai dėkinga, nu tikrai
Na, ok, aš suprantu, kad fokusas yra ryškus objektas, o zūmas atstumo keitimas. Tą aš tvarkingai suprantu. Bet matyt tai sutapatinau, ir fokuso pagavimas yra tiesiog kažkurios objektyvo dalies sukinėjimasis, ar ne? Juda ant objektyvo, sukinėjasi, vadinasi fokusuojasi, bet ne zūminasi? O zūminasi tik tada kai perkeli pavyzdžiui objektyvą į kitą pusę, jis pagauna kokį kitą daiktą ir šast priartina ar pan.?
Kažkas tokio, ar ne? Nes matai girdžiu tą daiktą ir galvoju, kad zūminasi, o iš tikro nė velnio, tai tik fokusą gaudo?
O tavo objektyvas zoominis iš vis?
Jei yra ant jo du sukinėjami žiedai, tai vienas bus tas su kuriuo gali zoominti, o kitas- fukusuoti, jei fokusuosi rankiniu režimu. Jei Tavo objektyvas nėra zoominis, tai žiedas bus vienas, kuris Tau leis fokusuoti rankomis, jei nusistatysi manual režimą, bet visos Tau siūlome to bent kolkas nedaryti, padaryk auto fokusavimą ir pabandyk. Kai padarysi foto bus pačiai aiškiau.
O dabar biskiuka gryztam prie zaidimo
Visos foto yra cia http://www.flickr.co...157625980756314 Dabar eile Alabamai
Visos foto yra cia http://www.flickr.co...157625980756314 Dabar eile Alabamai
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 13:56)
Aš tik tyliai pastebėsiu- ar nesame nemandagios naujokei? Kažkaip jaučiasi tarsi erzelis ar pyktis, ar čia tik man taip atrodo? Hey, čia pradžiamokslis- pažodžiui- mokslo pradžia.
Ok, nepykit, tik pastebėjau, gal taip nėra.
Ačiū Laukine, viskas gerai Ok, nepykit, tik pastebėjau, gal taip nėra.
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 14:10)
O tavo objektyvas zoominis iš vis?
Jei yra ant jo du sukinėjami žiedai, tai vienas bus tas su kuriuo gali zoominti, o kitas- fukusuoti, jei fokusuosi rankiniu režimu. Jei Tavo objektyvas nėra zoominis, tai žiedas bus vienas, kuris Tau leis fokusuoti rankomis, jei nusistatysi manual režimą, bet visos Tau siūlome to bent kolkas nedaryti, padaryk auto fokusavimą ir pabandyk. Kai padarysi foto bus pačiai aiškiau.
Viskas gerai, viskas aišku, ačiū, tavo labai aiškų paaiškinimo postą perskaičiau vėliau Jei yra ant jo du sukinėjami žiedai, tai vienas bus tas su kuriuo gali zoominti, o kitas- fukusuoti, jei fokusuosi rankiniu režimu. Jei Tavo objektyvas nėra zoominis, tai žiedas bus vienas, kuris Tau leis fokusuoti rankomis, jei nusistatysi manual režimą, bet visos Tau siūlome to bent kolkas nedaryti, padaryk auto fokusavimą ir pabandyk. Kai padarysi foto bus pačiai aiškiau.
O su auto man viskas ok, ką ir parodysiu.
Aha, žaiskit jūs, įnešiau kažkokį šaršalyną Padarysiu visus ND ir parodysiu
QUOTE(Alabama @ 2011 02 05, 12:11)
Turiu sio metu 3 modelius, nemokamus:)Viena man nuners sali.Neprasiau, pati.
O kitos man duoda neikainuojama dalyka-patirti.Na ka tas vynas.
Kas liko is baltos sukneles?
O kitos man duoda neikainuojama dalyka-patirti.Na ka tas vynas.
Kas liko is baltos sukneles?
Ką tas vynas ką tas vynas gėris vynas yra ypač kai gert negali
O jeigu rimtai, tai aš neėmiau niekad pinigų už fotografvimą, nei vyno reketu užsiėmiau, nei šokoladų neprašiau, čia tik pavyzdys buvo. Jei žmogus nori, pats atsilygina. Va pvz kalbėjom su viena mergina apie fotografiją, užsiminiau, kad nuomosiuos pabandymui 50-tuką, tai jina užklausė, ar negalėčiau jos vaikučio pafotkinti su juo, plius prisidės prie nuomos. Tai man ir modelis ir nauda gaunasi...ir patirtis be abejonės pirmoje vietoje. Už tai aš jai atsilyginsiu padarydama ne dvi foto (tarkim mano požiūriu bus dvi pačios pačiausios), kurios man patiko iš fotosesijos, o daugiau
Ta prasme, aš žmonių neverčiu man atsilyginti gaunasi ir abipusiai manai, ir nauda ir šiaip šauniai praleista super diena ai dar turiu paminėti, kad ne tiek daug tokių dar fotosesijų per svao gyvenimą esu apturėjusi
Be to, kaip ir laukinė minėjo, yra skirtumas, kai prašo pafotkinti artimas žmogus, gera draugė, ar dar kas iš artimo rato, o kai jau vos ne komercinės fotografijos su savo išreikštais išankstiniais norais, kad va norėtų taip ir ne kitaip, užsimano arklio draugo brolio pusbrolis tai tada aš tikrai nenoriu daryt dykai kažkokios ale komercijos ir visų pirma negaliu tikrai prisiimti tokios atsakomybės, nes kol kas aš fotografijoje dar žalias gaurkėlis....
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 05, 12:14)
o leliukai mūsų panašaus amžiaus, 1 sav jos jaunesnis (tik čia ne mano mama žinoma )
o aš pamaniau, kad tavo mama šiaip esu girdėjus ne vieną tokį atvejį, kai lėliuko susilaukia ir dukra ir mama nu metu beveik, tad gal čia nieko nuostabaus
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 12:33)
O dėl atsilyginimo fotografui... Jei kažkas manęs paprašytų papozuot ir už tai atiduotų nuotraukas, manau būtų abipusiai mainai. Aš savo laiką, man- nuotraukas.
Bet pvz jei mano draugė paprašytų, kad pafotografuočiau jos draugės pusbrolio sesę, ir dar studijoje už kurią moku nuomą- nemokamai, nefotkinčiau.
Ir pati, jei draugės paprašyčiau pafotkint visą mūsų šeimą, ta draugė gal pinigų ir neimtų, bet aš tikrai atsilyginčiau ar kvietimu į kokį spa ar dovanų čekiu...
Kažkada atrodė, nu ir kas čia tokio truputį papyškint fotkiku "negi gaila?" Bet kai pati pabandžiau ir pamačiau koks tai sunkus darbas, kiek laiko tai užima, pastangų, idėjų, tai niekaip niekada nesutikčiau kad mane pafotografuotų už ačiū. Man būtų tiesiog gėda.
Bet pvz jei mano draugė paprašytų, kad pafotografuočiau jos draugės pusbrolio sesę, ir dar studijoje už kurią moku nuomą- nemokamai, nefotkinčiau.
Ir pati, jei draugės paprašyčiau pafotkint visą mūsų šeimą, ta draugė gal pinigų ir neimtų, bet aš tikrai atsilyginčiau ar kvietimu į kokį spa ar dovanų čekiu...
Kažkada atrodė, nu ir kas čia tokio truputį papyškint fotkiku "negi gaila?" Bet kai pati pabandžiau ir pamačiau koks tai sunkus darbas, kiek laiko tai užima, pastangų, idėjų, tai niekaip niekada nesutikčiau kad mane pafotografuotų už ačiū. Man būtų tiesiog gėda.
Sutinku su kiekviena išsakyta mintimi noirs pati kaip jau minėjau, už fotografavimą atlygio neimu kol kas tikrai...gal kada ateityje...