Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis,

QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 13:27)
Gerai, bandau pasivaikščioti su rankiniu fokusu, bandysim.

rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 13:46)
O koks išlaikymas? Gal rankos dreba o išlaikymas labai mažas? Ar tu čia ant trikojo?

Be trikojo, dėl rankų net nežinau, nes nepagaučiau apskritai turbūt iš jokio atstumo, o dabar iš vieno atstumo pagaunu, matyt ne tame esmė g.gif . Išlaikymas 1/20 -1/30, bet čia aš visiškai višta, reik įsigilint žiauriai.
Atsakyti
Aš tik tyliai pastebėsiu- ar nesame nemandagios naujokei? Kažkaip jaučiasi tarsi erzelis ar pyktis, ar čia tik man taip atrodo? Hey, čia pradžiamokslis- pažodžiui- mokslo pradžia.
Ok, nepykit, tik pastebėjau, gal taip nėra. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 13:54)
Be trikojo, dėl rankų net nežinau, nes nepagaučiau apskritai turbūt iš jokio atstumo, o dabar iš vieno atstumo pagaunu, matyt ne tame esmė  g.gif . Išlaikymas 1/20 -1/30, bet čia aš visiškai višta, reik įsigilint žiauriai.

islaikyma daryk bent 1/100
Atsakyti
Kad cia ne ranku drebejimas.Manual fokusas kai sukineji fokusavimo zieda ant objektyvo.Isijunk autofokusa arba pasirink taskini fokusavima.Juk pirma nd padarius esi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 13:54)
Be trikojo, dėl rankų net nežinau, nes nepagaučiau apskritai turbūt iš jokio atstumo, o dabar iš vieno atstumo pagaunu, matyt ne tame esmė  g.gif . Išlaikymas 1/20 -1/30, bet čia aš visiškai višta, reik įsigilint žiauriai.

Išsijunk rankinį, dėk manual. Kaip pasakė technikos dievas robobebras apie rankinį fokusą, tai trumpai- tas pats kas grežti dantį be nuskausminimo. Junkis manual. O išlaikymą daryt 125, manau tada viskas gausis. Tavo išlaikymas labai ilgas (mažas skaičius), todėl kaip rašiau, kiekvienas judesys lieja vaizdą. Pabankyk, gausis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vijja @ 2011 02 05, 13:52)
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 13:50)

gal tu taip neskubek unsure.gif
pasibandyk pati sau,ir jei supranti esme,ikelk cia,kai jau tau atrodys gerai g.gif
rasai,kad daug metu seki tema,tai juk turetum jau mazdaug isivaizduoti kas ir kaip g.gif
ar as klystu unsure.gif

Muilinukė ten buvo powershotas, nesigilinau į techniką, šiaip laiką gerai leidau, esmė kompozicijoj, konkursuose savitiniuose dalyvavom ir pan. irnesakyk.gif Dabar tikrasis mokslas prasideda.

Na, visvien aš nesuprantu... Juk jei autofokusas, vadinasi - zūminasi; o parašyta be zūmo, vadinasi - rankinį, arba kitaip be autofokuso g.gif Ar jau aš čia apsisunkinau, bet kaip fokusinti be zūminimo, kaip parašyta prie 3 ND?

Jei įjungsiu autofokusą, labai gerai viską pagaus, bet zūm zūm bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 13:58)
Išsijunk rankinį, dėk manual. Kaip pasakė technikos dievas robobebras apie rankinį fokusą, tai trumpai- tas pats kas grežti dantį be nuskausminimo. Junkis manual. O išlaikymą daryt 125, manau tada viskas gausis. Tavo išlaikymas labai ilgas (mažas skaičius), todėl kaip rašiau, kiekvienas judesys lieja vaizdą. Pabankyk, gausis. 4u.gif

laukine, manual ir rankinis tai tas pats biggrin.gif
Atsakyti
Aš matau dvi problemas kodėl jai nesigauna- rankinis fokusavimas, kurio kaip suprantu nelabai verta naudot ir baisiai ilgas išlaikymas prie kurio sudrebinus kamerą jai išsilieja visas vaizdas.
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 05, 14:00)
laukine, manual ir rankinis tai tas pats biggrin.gif

oh, kaip susimaliau. lotuliukas.gif Jo, Rita, persiprašau, auto ir manual (rankinis). Nu siaubas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 13:58)
Na, visvien aš nesuprantu... Juk jei autofokusas, vadinasi - zūminasi; o parašyta be zūmo, vadinasi - rankinį, arba kitaip be autofokuso  g.gif  Ar jau aš čia apsisunkinau, bet kaip fokusinti be zūminimo, kaip parašyta prie 3 ND?

Jei įjungsiu autofokusą, labai gerai viską pagaus, bet zūm zūm bus biggrin.gif

kaaaa? biggrin.gif nepyk, bet cia kazka visai susipainiojai biggrin.gif fokusas, kai kazkos objektas yra ryskus, fokuse. o zoominimas, kai keiti mm, t.y. prieini pati arciau, arba suki objektyva, kad kazkoks daiktas priartetu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 05 vasario 2011 - 14:02
zoom zoom kai atrinasi arba tolina objektas,o dabar tiesiog fokusuoja mirksiukas.gif manau be reikalo panikuoji,nes as matau is visu tu foto kad fokusas yra tik vienoj vietoj,ne vienoj foto,bet vienoj vietoj.O jei jau manual tai tada pati reguliuok.ranka sukinek 4u.gif as su skaitmena vos kelis kart be autofokuso fotkinau 4u.gif gal tiesiog pas tave garsiai fokusuoja rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievukis: 05 vasario 2011 - 14:03
QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 05, 13:52)
ka reiskia tas paryskintas? kaip gali fokusuojant zoomintis? esme kad visose trijose foto butu fokusas. tik is skirtingu atstumu. gali arba su auto, arba su rankiniu fokusu. bet su rankiniu tai tu faktas, kad nemoki ir kazka visai ne taip darai.

ar zinai ka reiskia zoomas? biggrin.gif

Aha, su rankiniu rezultatą parodžiau biggrin.gif

na, zūmas aš suprantu, tai zūm zūm, objektyvas artyn - tolyn, o su autofokusu jis ima ir zūminasi kol pagauna. Milimetrovkę, bet judinasi? Jaučiu be reikalo prikibau prie objektyvo judesių, palaikiau, kad tai zūmas (velnias, visada maniau, kad turiu zūmą, kuris daug kartų priartina biggrin.gif ) ir be reikalo išjungiau autofokusą? Taip? biggrin.gif

tada eisiu fotografuoti iš naujo su autofokusu ir gilintis kas yra zūminimas smile.gif
Atsakyti