Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis,

QUOTE(vijja @ 2011 02 05, 13:35)
o tu pabandyk isivaizduoti sviesia vasaros diena  tongue.gif  ir aisku,ne kambary ,o lauke paveiksluojant  mirksiukas.gif

maniau parametrus is interneto platybiu istrauke,o cia gal Rita Gude pati su tokiais parametrais paveiksluoji?

Aš sėdžiu šalia lango nuo lubų iki žemės. Parametrus surašiau anam poste- tamsu, nuotraukoj nieko nesimato. O apie f22 net minties nėr- juoduma. Nesuprantu kaip kažkam gaunasi kitaip?
Priėjau prie lango ir pabandžiau nufotkint lesyklėlę lauke: f16 (čia mano objektyvo max), išlaikymas 100, ISO 200, nu tamsu. Matosi ta lesykla, bet tokia šviesa kaip būna vakare už lango apie 17.30 val.
Gal vasarą lauke šviesią dieną ir gautųsi kas, bet dabar, kaip suprantu jos fotkina namie, ir dar tokią tamsią dieną ir su tokiu f.. Nu nesuprantu kaip galima gaut bent kiek įžiūrimą vaizdą?
Atsakyti
Na, va rodau 4 ND
Fokusas tik vienoje vietoje...

Iš toliausiai į arčiausiai - nekarpytos.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

ISO ir f viendodi - 400 ir 5,6
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 13:43)
Na, va rodau 4 ND

Iš toliausiai į arčiausiai - nekarpytos.

O koks išlaikymas? Gal rankos dreba o išlaikymas labai mažas? Ar tu čia ant trikojo?
Atsakyti
Na, va rodau 4 ND

Na siaubas.Kam tokius deti. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vijja @ 2011 02 05, 13:35)

Čia clip2Net gal sumaišė, labai faina programikė, viską gali karpyt ir kelt tiesiai į internetą, nes gauni adresą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 13:40)
Gal vasarą lauke šviesią dieną ir gautųsi kas, bet dabar, kaip suprantu jos fotkina namie, ir dar tokią tamsią dieną ir su tokiu f.. Nu nesuprantu kaip galima gaut bent kiek įžiūrimą vaizdą?

g.gif Einu pabandysiu dar ką pafotografuoti.
Atsakyti

Gal netycia manual fokusa ijungei nes atrodo kad fokusas vienoj vietoj ir bezumindama kartais ant jo uztaikai.Isijunk autofotokusa.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 02 05, 13:46)
Na siaubas.Kam tokius deti. unsure.gif

Alabama, aš ne konkursui, rodau kas gaunasi vaikštant biggrin.gif jei nepatogu, galiu kelti atskirai ir įdėti čia nuorodą.
Fokusas tik vienoje vietoje ir viskas. Daryk ką nori g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2011 02 05, 13:47)
Gal netycia manual fokusa ijungei nes atrodo kad fokusas vienoj vietoj ir bezumindama kartais ant jo uztaikai.Isijunk autofotokusa.

ji rase,kad eina daryti su rankiniu fokusu smile.gif

gavosi kazkokia nesamone unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2011 02 05, 13:47)

ievuki, ačiū, bet ar ne esmė ND, kad reik be autofokuso? g.gif Nes su autofokusu viskas kuo puikiausiai 4u.gif Aišku prie ND apie auto ir ne auto fokusą nebuvo parašyta, bet buvo parašyta apie zūmą, o man fokusuojantis jis zūminasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 13:48)
Alabama, aš ne konkursui, rodau kas gaunasi vaikštant biggrin.gif  jei nepatogu, galiu kelti atskirai ir įdėti čia nuorodą.
Fokusas tik vienoje vietoje ir viskas. Daryk ką nori  g.gif

Manau, Ievukis gali būti teisi. Pažiūrėk koks fokusavimas auto ar Manual?

Ir kokį išlaikymą darei? Svarbu trys skaičiai f, ISO ir išlaikymas, jei jo skaičiukas labai mažas, tai bet koks virpesys rankos (net tada kai atrodo jog rankos nedreba) iškart lieja vaizdą, tada reik naudot ar kažkokį pagrindą, kuris sugeria virpesius ar trikojį.
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 13:50)

gal tu taip neskubek unsure.gif
pasibandyk pati sau,ir jei supranti esme,ikelk cia,kai jau tau atrodys gerai g.gif
rasai,kad daug metu seki tema,tai juk turetum jau mazdaug isivaizduoti kas ir kaip g.gif
ar as klystu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 13:50)
ievuki, ačiū, bet ar ne esmė ND, kad reik be autofokuso?  g.gif Nes su autofokusu viskas kuo puikiausiai  4u.gif Aišku prie ND apie auto ir ne auto fokusą nebuvo parašyta, bet buvo parašyta apie zūmą, o man fokusuojantis jis zūminasi  g.gif

ka reiskia tas paryskintas? kaip gali fokusuojant zoomintis? esme kad visose trijose foto butu fokusas. tik is skirtingu atstumu. gali arba su auto, arba su rankiniu fokusu. bet su rankiniu tai tu faktas, kad nemoki ir kazka visai ne taip darai.

ar zinai ka reiskia zoomas? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 05 vasario 2011 - 13:53