Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis,

QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 12:57)
Nesupainiojau, tik nevienodai apipjausčiau. Žodžiu, esu nevykėlė su 4 ND  doh.gif . Man tiesiog nefokusuoja. O jei įjungiu automatinį, iškart zūmai kaitaliojasi  g.gif

ka? biggrin.gif ka tu cia pjaustai isvis? kokias fot gauni, tokias ir dedi. kuris cia tau zoomas nesigauna? abu? kaip gali nefokusuot? koks pas tave objektyvas? atsistoji is toliau, sufokusuoji, nufotkimi. eini arciau. vel ta pati padarai. jei esi labai arti (pvz 50 cm), tai gali ir nefokusuot.

o jei zoominant nevaiksciojant, tai stovi vietoj, nufotkini. tada prizoomini. vel nufotkini. vel niekur neini, dar labiau prizoomini ir nufotkini.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 05, 13:03)
ka? biggrin.gif ka tu cia pjaustai isvis? kokias fot gauni, tokias ir dedi. kuris cia tau zoomas nesigauna? abu? kaip gali nefokusuot? koks pas tave objektyvas? atsistoji is toliau, sufokusuoji, nufotkimi. eini arciau. vel ta pati padarai. jei esi labai arti (pvz 50 cm), tai gali ir nefokusuot.

o jei zoominant nevaiksciojant, tai stovi vietoj, nufotkini. tada prizoomini. vel nufotkini. vel niekur neini, dar labiau prizoomini ir nufotkini.

manau kalbejo apie foto karpyma.
sutinku,kad nd turetu buti dedami ne i koliazus,o pilno dydzio atskirom nuotraukom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 05, 12:46)
Rodau 2ND  ax.gif

Gerai smile.gif

QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 12:50)
Ar reikėjo ne atvirkščiai? T.y. jei mažiausias f, tai didžiausias ISO? Nes aš irgi iš pradžių kaip tu buvau padarius  lotuliukas.gif  Po to įsiskaitau, vuo blyn  biggrin.gif

QUOTE(*monikute* @ 2011 02 05, 12:51)
Aš supratau taip pat - mažiausias F ir didžiausias ISO  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Ne, nereikėjo. Šio namų darbo esmė suprasti, kaip tarpusavyje sąveikauja diafragma (f) ir ISO. Ką reiškia f 4 (arba kitas mažas skaičius)? Reiškia, kad diafragma plačiai atverta ir ant matricos patenka daug šviesos. Ką reiškia ISO? matricos jautrumą - kuo didesnis skaičius, tuo daugiau šviesos gauna matrica. Vadinasi, kuo mažesnis f, tuomažesnis ISO. Jei diafragmą priveriame, t.y. skaičiuką didiname - patenka mažiau švieos ir reikia didinti ISO, kad gautume normaliai eksponuotą foto.

Kaip suprantu, ND esmės nesupratote g.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 05, 13:03)
ka? biggrin.gif ka tu cia pjaustai isvis? kokias fot gauni, tokias ir dedi.

Kur jau biggrin.gif Nuotraukas apipjaustau, nes aš neturiu tokio atstumo ir tokio kambario, kuriame nebūtų buitinių daiktų. Drįsiu pareikšti, kad apkarpymas esmei netrukdo tongue.gif nes vienur svarbiausia fonas, kitur daiktas, kuris normaliai arba nenormaliai matosi lotuliukas.gif Kai turėsiu studiją, galėsiu nekarpyt blush2.gif

su šituo tvarkoj

kuris cia tau zoomas nesigauna? abu? kaip gali nefokusuot? koks pas tave objektyvas? atsistoji is toliau, sufokusuoji, nufotkimi. eini arciau. vel ta pati padarai. jei esi labai arti (pvz 50 cm), tai gali ir nefokusuot.

4 ND zūmas, t.y. prieinant vis arčiau. Ir galima sakyti tik vienoje vietoje tas fokusas gaunasi, gal ir dar kažkur, bet ar pas kaimynus išlysti turėčiau, o ir nesimato, nes objektas tai per toli.
Mano Pentax 18-55 kit + SIGMA 70-300/4-5.6 DG APO MACRO,
ar nepaprasčiau būtų įdėti į pirmą puslapį, jau esu tai rašiusi? Tikiu, kad sunku ką pakomentuoti.

DAR KARTĄ AČIŪ už dėmesį friends.gif
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2011 02 05, 13:11)
Šio namų darbo esmė suprasti, kaip tarpusavyje sąveikauja diafragma (f) ir ISO.  Ką reiškia f 4 (arba kitas mažas skaičius)? Reiškia, kad diafragma plačiai atverta ir ant matricos patenka daug šviesos. Ką reiškia ISO? matricos jautrumą - kuo didesnis skaičius, tuo daugiau šviesos gauna matrica. Vadinasi, kuo mažesnis f, tuomažesnis ISO. Jei diafragmą priveriame, t.y. skaičiuką didiname - patenka mažiau švieos ir reikia didinti ISO, kad gautume normaliai eksponuotą foto.

Ačiū už paaiškinimą 4u.gif ar ne geriau būtų pridėti šį postą prie 3 ND? labai puikiai aiškiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 05 vasario 2011 - 13:16
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 13:13)
Kur jau biggrin.gif Nuotraukas apipjaustau, nes aš neturiu tokio atstumo ir tokio kambario, kuriame nebūtų buitinių daiktų.  Drįsiu pareikšti, kad apkarpymas esmei netrukdo  tongue.gif  nes vienur svarbiausia fonas, kitur daiktas, kuris normaliai arba nenormaliai matosi  lotuliukas.gif Kai turėsiu studiją, galėsiu nekarpyt  blush2.gif

su šituo tvarkoj
4 ND zūmas, t.y. prieinant vis arčiau. Ir galima sakyti tik vienoje vietoje tas fokusas gaunasi, gal ir dar kažkur, bet ar pas kaimynus išlysti turėčiau, o ir nesimato, nes objektas tai per toli.
Mano Pentax 18-55 kit +  SIGMA 70-300/4-5.6 DG APO MACRO,
ar nepaprasčiau būtų įdėti į pirmą puslapį, jau esu tai rašiusi?  Tikiu, kad sunku ką pakomentuoti.

DAR KARTĄ AČIŪ už dėmesį  friends.gif

nu nemanau, kad paprastam zoominimui reik studojos.. visos cia mes namie darem nd. ir jau tikrai galima rast vieta, kad pasaliniu daiktu maziau matytusi. su 70-300 netilpsi, bet gi turi kitini.

i pirma psl dabar jau negalima idet, ir nevisi gi viska atsimena kas kada ko prase

man jau praejo noras komentuot
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 05, 13:17)
nu nemanau, kad paprastam zoominimui reik studojos.. visos cia mes namie darem nd. ir jau tikrai galima rast vieta, kad pasaliniu daiktu maziau matytusi. su 70-300 netilpsi, bet gi turi kitini.
Na, aš fotografuoju prie lango, ten žiauriai nepatogu. O lempų atitinkamų dar neturiu, kitą savaitę pirksiu, tai tada galėsiu kambary kur daug vietos ax.gif

i pirma psl dabar jau negalima idet, ir nevisi gi viska atsimena kas kada ko prase
Suprantu, kad dabar negalima, baigiantis temai priminsiu biggrin.gif

man jau praejo noras komentuot

Nuo senų laikų šitam skyrely visi jautrūs, nes dalyvavau/ skaičiau nuo 2007 metų. Labai daug pertvarkų, susiskirstymų. Nereikia priimti asmeniškai kiekvieno žodžio ar pastabos, bet pasakydama, jaučiu nieko nepakeisiu, nes čia matyt publika tokia mūsų iracionalesnė biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
O kam jūs tą ISO iki 6000 užvarot? g.gif Juk jeigu fotkinat mažiausia diafragma, tai nebūtina užkelti ISO pačio aukščiausio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellos @ 2011 02 05, 13:25)
O kam jūs tą ISO iki 6000 užvarot?  g.gif  Juk jeigu fotkinat mažiausia diafragma, tai nebūtina užkelti ISO pačio aukščiausio  unsure.gif

Na, aš taip pabandžiau per 2 ND buvo įdomu smile.gif Mažiausias ir didžiausias. Bet tas variantas nelabai vykęs, arba reikėjo ant stovo. Gerai, bandau pasivaikščioti su rankiniu fokusu, bandysim.
Atsakyti
QUOTE(Ellos @ 2011 02 05, 13:25)
O kam jūs tą ISO iki 6000 užvarot?  g.gif  Juk jeigu fotkinat mažiausia diafragma, tai nebūtina užkelti ISO pačio aukščiausio  unsure.gif

zinoma,kad nebutina biggrin.gif
kai susidraugaus su savo technika,pacios supras smile.gif
o siai dienai,juk svarbiau nd esme 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 12:56)

Ar šitaip:
user posted image

Aš kažko neįkertu, bet prie f16, ISO 200, išlaikymo 125, sėdint prie lango pas mane jau taip tamsi foto gaunasi kad nieko nesimato, tai prie f22, ir ISO 200, čia su blykste Jūs fotkinat? Ar aš visai kukū ir nieko nebesuprantu? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 13:32)
Aš kažko neįkertu, bet prie f16, ISO 200, išlaikymo 125, sėdint prie lango pas mane jau taip tamsi foto gaunasi kad nieko nesimato, tai prie f22, ir ISO 200, čia su blykste Jūs fotkinat? Ar aš visai kukū ir nieko nebesuprantu? blink.gif
Aš be blykstės 4u.gif na, mano langai per visą sieną, gal šviesiau? g.gif
Atsakyti
tiek to biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijja: 05 vasario 2011 - 13:40