QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 05, 13:03)
ka?
ka tu cia pjaustai isvis? kokias fot gauni, tokias ir dedi.
Kur jau
Nuotraukas apipjaustau, nes aš neturiu tokio atstumo ir tokio kambario, kuriame nebūtų buitinių daiktų. Drįsiu pareikšti, kad apkarpymas esmei netrukdo
nes vienur svarbiausia fonas, kitur daiktas, kuris normaliai arba nenormaliai matosi
Kai turėsiu studiją, galėsiu nekarpyt
o jei zoominant nevaiksciojant, tai stovi vietoj, nufotkini. tada prizoomini. vel nufotkini. vel niekur neini, dar labiau prizoomini ir nufotkini.
su šituo tvarkoj
kuris cia tau zoomas nesigauna? abu? kaip gali nefokusuot? koks pas tave objektyvas? atsistoji is toliau, sufokusuoji, nufotkimi. eini arciau. vel ta pati padarai. jei esi labai arti (pvz 50 cm), tai gali ir nefokusuot.
4 ND zūmas, t.y. prieinant vis arčiau. Ir galima sakyti tik vienoje vietoje tas fokusas gaunasi, gal ir dar kažkur, bet ar pas kaimynus išlysti turėčiau, o ir nesimato, nes objektas tai per toli.
Mano Pentax 18-55 kit + SIGMA 70-300/4-5.6 DG APO MACRO,
ar nepaprasčiau būtų įdėti į pirmą puslapį, jau esu tai rašiusi? Tikiu, kad sunku ką pakomentuoti.
DAR KARTĄ AČIŪ už dėmesį
Papildyta:QUOTE(rarity @ 2011 02 05, 13:11)
Šio namų darbo esmė suprasti, kaip tarpusavyje sąveikauja diafragma (f) ir ISO. Ką reiškia f 4 (arba kitas mažas skaičius)? Reiškia, kad diafragma plačiai atverta ir ant matricos patenka daug šviesos. Ką reiškia ISO? matricos jautrumą - kuo didesnis skaičius, tuo daugiau šviesos gauna matrica. Vadinasi, kuo mažesnis f, tuomažesnis ISO. Jei diafragmą priveriame, t.y. skaičiuką didiname - patenka mažiau švieos ir reikia didinti ISO, kad gautume normaliai eksponuotą foto.
Ačiū už paaiškinimą
ar ne geriau būtų pridėti šį postą prie 3 ND? labai puikiai aiškiai