Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis,

QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 12:24)
3 namų darbai.
user posted image

Su 4 namų darbais yra problemų, man nefokusuoja, jei nezūminu, o tik keičiu atstumą  g.gif

gerai smile.gif

ka reiskia nefokusuoja? gal per arti prieini g.gif

Paprasta,nu laabai grazu wub.gif bet vistik mano akys taip ir praso,kad ta suknele butu raudona doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijja: 05 vasario 2011 - 12:29
QUOTE(Ellos @ 2011 02 05, 12:17)
Tai jei apsiniaukę, tai debesėlį, jei saulė šviečia, tai saulytę, jei pavėsyje , tai pas mane toks namukas su pavėsiu nupaišytas... Paskaityk fotiko instrukciją  mirksiukas.gif

Ot tie fotografai, jei nesupranti, tai iškart - paskaityk fotiko instrukciją biggrin.gif viską sąžiningai skaičiau, net galva apsisuko biggrin.gif
Na, ok, taip ir darau, bet man nesižiūri spalvos. Nuo ko priklauso, tų visų debesėlio, saulutės, namukų ir t.t. nustatymai? Nuo to balto lapo? Ne viską aš suprantu, man tikrai sunku, o jei kas pasako nors kiek, staiga ir šauna į galvą, susitvarkau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(vijja @ 2011 02 05, 12:27)
ka reiskia nefokusuoja? gal per arti prieini  g.gif
Na, jei per arti, tai galiu tik tuomet vos ne du atstumus padaryt, vieną laabai tolli, o vieną vidutiniškai g.gif Su kitu objektyvu apskritai negaliu per pora metrų prieiti... Na, bandysiu pažiūrėt ką ten nufotografavau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 12:30)
Ot tie fotografai, jei nesupranti, tai iškart - paskaityk fotiko instrukciją biggrin.gif viską sąžiningai skaičiau, net galva apsisuko biggrin.gif
Na, ok, taip ir darau, bet man nesižiūri spalvos. Nuo ko priklauso, tų visų debesėlio, saulutės, namukų ir t.t. nustatymai? Nuo to balto lapo? Ne viską aš suprantu, man tikrai sunku, o jei kas pasako nors kiek, staiga ir šauna į galvą, susitvarkau  blush2.gif

baltas lapas reikalingas tuomet,kai nusistatai rankini wb.,o saulute,debeselis ir tt yra pusiau automatiniai.Pabandyk pasizaisti ir ta pati daikta,toje pacioje sviesoje nupaveiksluoti su skirtingai nustatytu wb,bus iskarto aiskiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 02 05, 11:42)

Tu kaip visad detalėse užsiknis

Ne, neužsiknisu. Aš mėgstu suprasti, išsiaiškinti jei man kyla klausimų. Šitaip ateina žinojimas ir patirtis.
Perdegė pas mus vonioj lemputė, kalti laidai ir el. instaliacija. Man pasidarė įdomu kaip ta elektra ateina į laidą. Mano vyras fizikas. Pusę ryto jis man pasakojo ir aiškino kaip "gimsta" elektra ir ateina į laidą, kaip dega lemputė... Bet nuo to aš neketinu tapti nei elektrike nei domėtis laidais ar el. instaliacija smile.gif tiesiog, kilo klausimas, žmogus atsakė. Kažkokia info nusėdo mano šviesioje galvoje. Nors nesu tikra ar iš vis kažką supratau doh.gif . Gal tapau protingesnė. g.gif
Tas pats dėl rarity nuotraukos. Man užkliuvo tas kampelis ir va įdomu ar gerai taip, ar negerai? Jei negerai, kaip galima pagerint? Tiesiog užkliuvo-paklausiau-gal kažkas atsakys. Va ir viskas smile.gif Nesureikšminu tų klausimų kaip gal atrodo iš šalies..

O dėl atsilyginimo fotografui... Jei kažkas manęs paprašytų papozuot ir už tai atiduotų nuotraukas, manau būtų abipusiai mainai. Aš savo laiką, man- nuotraukas.
Bet pvz jei mano draugė paprašytų, kad pafotografuočiau jos draugės pusbrolio sesę, ir dar studijoje už kurią moku nuomą- nemokamai, nefotkinčiau.
Ir pati, jei draugės paprašyčiau pafotkint visą mūsų šeimą, ta draugė gal pinigų ir neimtų, bet aš tikrai atsilyginčiau ar kvietimu į kokį spa ar dovanų čekiu... Kažkada atrodė, nu ir kas čia tokio truputį papyškint fotkiku "negi gaila?" smile.gif Bet kai pati pabandžiau ir pamačiau koks tai sunkus darbas, kiek laiko tai užima, pastangų, idėjų, tai niekaip niekada nesutikčiau kad mane pafotografuotų už ačiū. Man būtų tiesiog gėda. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 13:33)

Bet pvz jei mano draugė paprašytų, kad pafotografuočiau jos draugės pusbrolio sesę, ir dar studijoje už kurią moku nuomą- nemokamai, nefotkinčiau.

o kur tu darei fotosesijas, negi visi ten tavo draugai? jpamenu, kad rasei kad neimi pinigu, darai tai nes nori fotografuoti smile.gif tai visgi, kaip ten yr 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vijja @ 2011 02 05, 12:33)
baltas lapas reikalingas tuomet,kai nusistatai rankini wb.,o saulute,debeselis ir tt yra pusiau automatiniai.Pabandyk pasizaisti ir ta pati daikta,toje pacioje sviesoje nupaveiksluoti su skirtingai nustatytu wb,bus iskarto aiskiau  mirksiukas.gif

Ačiū Vija.

Gal dar šiandien sužaisiu. O 4 ND be ryšio beryšiausias, užduotį suprantu, bet nepavyksta, ar gali būti kalti objektyvai? g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 02 05, 12:11)
Turiu sio metu 3 modelius, nemokamus:)Viena man nuners sali.

Va, idealu. Hobis už hobį.
Abi jos investuoja kalnus valandų, kad išmoktų to ką moka, abi leidžia laiką, fotografuodamos-tvarkydamos foto-nerdamos, tad toks va barteris mano galva yra puikiausias.

Aš fotkinau nemažai draugių vaikų, bet pati prašiau, nes man reikėjo modelių, norėjau išbandyti skirtingas aplinkas, naujus drabužius ir pan, aparatūrą, tai tikrai nė minties nebūtų kad imt pinigus ar kažkokį užmokestį, aš labai dėkinga, kad leido publikuot tas foto, čia, manau, jau yra atsidėkojimas. Kai kurias iš tų nuotraukų įdėjau čia, Jūs komentavote, mokinote kaip galėjau padaryti geriau...

O yra draugių, kurios paprašė kad pafotografuočiau.. Tada kažkuri atvežė pyrago, kažkuri man iš kitos šalies atveža pigesnių pampersų ar IKEA prekkių... smile.gif

Dar labai man patinka padovanoti savo sesiją pvz gimtadienio ar Kalėdų proga. Ir originalu ir smagu ir draugystė stiprėja..
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 13:33)
Ne, neužsiknisu. Aš mėgstu suprasti, išsiaiškinti jei man kyla klausimų. Šitaip ateina žinojimas ir patirtis.
Tas pats dėl rarity nuotraukos. Man užkliuvo tas kampelis ir va įdomu ar gerai taip, ar negerai? Jei negerai, kaip galima pagerint? Tiesiog užkliuvo-paklausiau-gal kažkas atsakys. Va ir viskas smile.gif Nesureikšminu tų klausimų kaip gal atrodo iš šalies..

aha, ir aš kartais labai norėčiau kabinėtis prie foto- o kodėl taip, o kodėl kitaip... taip ir vyksta mokymasis ... bet kai turiu mažai patirties, tai dar ir nedrįstu... 4u.gif Ainu rarity foto nagrinėt biggrin.gif
Atsakyti
Rodau 2ND ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 12:43)
Va, idealu. Hobis už hobį.
Abi jos investuoja kalnus valandų, kad išmoktų to ką moka, abi leidžia laiką, fotografuodamos-tvarkydamos foto-nerdamos, tad toks va barteris mano galva yra puikiausias.

As irgi prasau draugiu, kad leistu vaikus fotografuot.Ideali mokykla butu.Apie pinigus kalba net neina, savaime suprantama.Tai va palauksim, kol gripai aprims ir varysiu.
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 02 05, 12:37)
o kur tu darei fotosesijas, negi visi ten tavo draugai? jpamenu, kad rasei kad neimi pinigu, darai tai nes nori fotografuoti smile.gif tai visgi, kaip ten yr 4u.gif

Ne, ne visi. Daug draugų, daug svetimų, dar daugiau iš vis nepublikuotų foto.
Pinigų už fotografavimą aš iš vis neimu. Visa kita- detalės, tebūnie tai jau privatu. 4u.gif

Va labai paprasta situacija. Žmonės nori šeimos foto jaukioj aplinkoj. Tai gal namie? Ne, namai netinka, nes gyvena standartiniam daugiabuty, tamsiam, su sekcijom iki lubų ir visokiais rakandais. Ką daryti? Gal nusipirkti naują butą? - Per brangu. Tad labai neprasta išeitis yra pasipaveiksluoti studijoje- gauni ir gražią aplinką ir tai nekainuoja tiek, kiek naujas butas ir ta pati aplinka kitokie, ne įgrįsusi naminė.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 05, 12:46)
Rodau 2ND  ax.gif

Ar reikėjo ne atvirkščiai? T.y. jei mažiausias f, tai didžiausias ISO? Nes aš irgi iš pradžių kaip tu buvau padarius lotuliukas.gif Po to įsiskaitau, vuo blyn biggrin.gif
Atsakyti