paprasta, man patiko tavo auto, netgi labai
rarity, gera žaidimo nuotrauka
detalių nemažai, o jau gėlės grožis
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 04, 23:11)
va mano paskutinė fotosesija.. labai sudėtingos sąlygos buvo .. nerealiai pas mamytę tamsu namuose buvo , ir blykstės nepasiemiau, tai iš šono su staline lempa šviečiau.. net nepastebėjom kaip sutemo, nes tai jai maitint reikėjo, tai man maitint, tai jos vaikas verkia, tai mano vaikas verkia
žodžiu- linksma
ir kambariukas mažiukas, o plačiausias kampas kokį turiu 50 mm, tai į senas įsimūrijus fotkinau
rezultatas manęs netenkina, na bet vistiek pasirodau
Visai nieko fotosesija, ypač turint omenyje sunkias fotografavimo sąlygas, tik man daug kur centravimas užkliuvo.
O tai jūs su mama abi panašaus amžiaus lėliukus auginat?
Pas mano mamą labai fotogeniška aplinka, daug detalių, spalvų, graži lova pas ją, yra šiokio tokio indiško stiliaus, pagalvėlių ir šiaip visko visko... užuolaidos kelių spalvų iš indiškų sarių pasiūtos, kaspinukai visokie...na nes jinai turi labai labai daug cinko kuriant interjerą, ten pasisukioti su fotiku dar aprangą modelio parinkus gautųsi superfotosesija...bet tamsuma siaubinga
ir ten ne mano nosiai kol kas...gal kada perkąsiu būtent tokį fotografavimą ir atrasiu tinkamą apšvietimą.
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 04, 23:44)
Dėl apatinės kraštinės, taip, bet man kažkodėl viršutinis kampas su foto kraštu užstrigo, nžn kodėl užtai ir klausiu ar 'teisinga' taip? Gal reikėjo kirpt kažkaip, kad to kampuko nebebūtų ar jis nebūtų taip arto foto krašto? Ar nežinau gi, tik bandau suprast kas galima, o kas ne, kad vėliau galėčiau ir aš išmokus taisykles jas imt laužyt
Tu kaip visad detalėse užsiknisi, kai to visai nereikia, nors šaunu, kad stengiesi mokytis...bet į fotografiją reikia laisviau žvelgti ...nebent viduje neturi kažko TO...
Sakau, nueik į kelias parodas...gal praplėsi akiratį... net jei kažkąda pakritikavo tave dėl kompozicijos, fotografavimo kampo, apšvietimo ar šiaip kokių nors fotografiškų taisyklių, tai dar nereiškia, kad reikia knistis į tas detales va taip va...į jas tiesiog sulendant
...fotografuok, o tas pajautimas turi ateiti savaime...na čia mano požiūriu
juk iš tavo foto matosi, kad tobulėji, vadinasi ir pajautimas ateina... po truputi, bet jis ateina
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 00:56)
Aš manau, tai labai priklauso nuo to, ar Jūs ieškote modelių mokslo/praktikos tikslams ar į Jus asmeniškai kreipiasi žmogus ir norėtų, kad jį fotografuotumėte. Tai viena. Antra, pvz tas žmogus Jus susiranda, sakosi norįs būti pafotografuotas pvz Radisson'o liuxo numeryje, su Moet chandon taure rankoje ir, tarkim Statkevičiaus kailiniais po užpakaliu. Juk įmanoma visa tai padaryt, bet kas už tai turėtų mokėt? Galų gale, gal to žmogaus, kuris į Jus kreipiasi norėdamas pasipaveiksluoti, šiaip, gyvenime mokslo tikslais nė nenorėtumėte fotografuoti? Čia toks slidokas klausimas, sakyčiau. Tie, kas ima pinigus už sesiją tikrai neima pinigų už pafotografavimą- į tą kainą įeina kur kas daugiau... Bet aišku, čia plati diskusija, tik išsakiau savo nuomonę, nes lyg nuskambėjo nuostaba dėl to, kad kažkas gali imti iš pradžiamokslio pinigus už sesijas.
Aš, kadangi esu pirma materialistas, po to menininkas, tai manau taip:
jei yra žmonių, kurie nori sumokėti, ir jei abi pusės patenkintos rezultatu, vadinasi viskas puikiai
Na aš dar labai žalia fotografijoje, bet aš tikrai nesu linkusi pulti paskui kiekvieną, kuris užsinori pabūti mano nemokamu modeliu. Manau normalu pasisiūlyti pačiai pafotografuoti, nes tuo metu būtent su tuo konkrečiu žmogum (aišku tai būna koks nors pažįstamas) turiu fotografinių idėjų ir panašiai... Kartais net matau, kaip ką darysiu... dabar yra kelios idėjos, tik laukiu savo nusižiūrėtų modelių TAIP.
Kitas dalykas, kad tas pradžiamokslis gi kur geriau fotografuoja nei eilinis žmogus, tuo niekad neužsiiminėjęs, be to jis sėdi dar per naktų naktis tvarkydamas tas foto, žiūrėdamas, kad viskas gautųsi gražiai, tad kažkaip jam atsidėkoti manau yra labai normalu, gal nupirkti vyno butelį, gal skanų šokoladą, o gal ir litą kitą sumokėti (aišku nenuplėšiant už foto, kaip už profesionalo).
Pritariu paryškintam Laukinės sakiniui....
"To take a photograph is to align the head, the eye and the heart. It's a way of life." ~ Henri Cartier-Bresson