Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis,

QUOTE(vijja @ 2011 02 05, 11:18)
Rita Gude,jei pati matai skirtuma,tai nd geras  4u.gif  su spalvom issiryskinsi kai darysi wb namu darba  4u.gif

Ellos,puikiai  mirksiukas.gif

Be abejo, skirtumas yra, ypač didesnėse nuotraukose.
Va to namų darbo ir bijau, nes ko labiausiai nesuprantu, tai wb, ką reiškia dirbtinis, ką reiškia ne dirbtinis, gi automatinis iprie dirbtinės šviesos yra dirbtinis ar ne, o sureguliuotas pagal lapą lauke fotografuojant, dirbtinis ar jau natūralus biggrin.gif

Žodžiu, man mistika su wb yra, tikiuosi, iki 5-o namų darbo išsiaiškinsiu smile.gif

Pas Ellos labai švaru viskas good.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 11:24)
Va to namų darbo ir bijau, nes ko labiausiai nesuprantu, tai wb, ką reiškia dirbtinis, ką reiškia ne dirbtinis, gi automatinis iprie dirbtinės šviesos yra dirbtinis ar ne, o sureguliuotas pagal lapą lauke fotografuojant, dirbtinis ar jau natūralus biggrin.gif

Žodžiu, man mistika su wb yra, tikiuosi, iki 5-o namų darbo išsiaiškinsiu smile.gif

Aš kol kas vengiu fotografuoti baltus daiktus. Manau reiks rimtai pavargti su 5 ND. O dabar paprasčiausiai nusistatau WB iš tų pasirinkimų: debesėlis, lemputė, saulytė ir t.t. Šitą ND fotografavau prie lango, o kadangi buvo apsiniaukę, tai pasirinkau debesėlį. Su auto WB niekad nefotkinu, nes arba mėlyna gaunasi, arba geltona doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 11:24)

yra dirbtinis apsvietimas ir naturalus apsvietimas. dibtinis tai lempos visos, naturalus tai naturali dienos, saules sviesa. viena nd darai prie naturalaus apsvietimo (3 foto turi gaut), kita prie dibtinio apsvietimo (irgi 3 foto turi gaut)
Atsakyti
paprasta, man patiko tavo auto, netgi labai wub.gif

rarity, gera žaidimo nuotrauka drinks_cheers.gif detalių nemažai, o jau gėlės grožis bigsmile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 04, 23:11)
va mano paskutinė fotosesija.. labai sudėtingos sąlygos buvo .. nerealiai pas mamytę tamsu namuose buvo , ir blykstės nepasiemiau, tai iš šono su staline lempa šviečiau.. net nepastebėjom kaip sutemo, nes tai jai maitint reikėjo, tai man maitint, tai jos vaikas verkia, tai mano vaikas verkia  lotuliukas.gif  žodžiu- linksma  smile.gif  ir kambariukas mažiukas, o plačiausias kampas kokį turiu 50 mm, tai į senas įsimūrijus fotkinau  doh.gif  rezultatas manęs netenkina, na bet vistiek pasirodau  smile.gif

Visai nieko fotosesija, ypač turint omenyje sunkias fotografavimo sąlygas, tik man daug kur centravimas užkliuvo.

O tai jūs su mama abi panašaus amžiaus lėliukus auginat? bigsmile.gif

Pas mano mamą labai fotogeniška aplinka, daug detalių, spalvų, graži lova pas ją, yra šiokio tokio indiško stiliaus, pagalvėlių ir šiaip visko visko... užuolaidos kelių spalvų iš indiškų sarių pasiūtos, kaspinukai visokie...na nes jinai turi labai labai daug cinko kuriant interjerą, ten pasisukioti su fotiku dar aprangą modelio parinkus gautųsi superfotosesija...bet tamsuma siaubinga doh.gif ir ten ne mano nosiai kol kas...gal kada perkąsiu būtent tokį fotografavimą ir atrasiu tinkamą apšvietimą.

QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 04, 23:44)
Dėl apatinės kraštinės, taip, bet man kažkodėl viršutinis kampas su foto kraštu užstrigo, nžn kodėl užtai ir klausiu ar 'teisinga' taip? Gal reikėjo kirpt kažkaip, kad to kampuko nebebūtų ar jis nebūtų taip arto foto krašto? Ar nežinau gi, tik bandau suprast kas galima, o kas ne, kad vėliau galėčiau ir aš išmokus taisykles jas imt laužyt smile.gif

Tu kaip visad detalėse užsiknisi, kai to visai nereikia, nors šaunu, kad stengiesi mokytis...bet į fotografiją reikia laisviau žvelgti ...nebent viduje neturi kažko TO...
Sakau, nueik į kelias parodas...gal praplėsi akiratį... net jei kažkąda pakritikavo tave dėl kompozicijos, fotografavimo kampo, apšvietimo ar šiaip kokių nors fotografiškų taisyklių, tai dar nereiškia, kad reikia knistis į tas detales va taip va...į jas tiesiog sulendant biggrin.gif ...fotografuok, o tas pajautimas turi ateiti savaime...na čia mano požiūriu mirksiukas.gif juk iš tavo foto matosi, kad tobulėji, vadinasi ir pajautimas ateina... po truputi, bet jis ateina mirksiukas.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 05, 00:56)
Aš manau, tai labai priklauso nuo to, ar Jūs ieškote modelių mokslo/praktikos tikslams ar į Jus asmeniškai kreipiasi žmogus ir norėtų, kad jį fotografuotumėte. Tai viena. Antra, pvz tas žmogus Jus susiranda, sakosi norįs būti pafotografuotas pvz Radisson'o liuxo numeryje, su Moet chandon taure rankoje ir, tarkim Statkevičiaus kailiniais po užpakaliu. Juk įmanoma visa tai padaryt, bet kas už tai turėtų mokėt? Galų gale, gal to žmogaus, kuris į Jus kreipiasi norėdamas pasipaveiksluoti, šiaip, gyvenime mokslo tikslais nė nenorėtumėte fotografuoti? Čia toks slidokas klausimas, sakyčiau. Tie, kas ima pinigus už sesiją tikrai neima pinigų už pafotografavimą- į tą kainą įeina kur kas daugiau... Bet aišku, čia plati diskusija, tik išsakiau savo nuomonę, nes lyg nuskambėjo nuostaba dėl to, kad kažkas gali imti iš pradžiamokslio pinigus už sesijas.
Aš, kadangi esu pirma materialistas, po to menininkas, tai manau taip: jei yra žmonių, kurie nori sumokėti, ir jei abi pusės patenkintos rezultatu, vadinasi viskas puikiai smile.gif

Na aš dar labai žalia fotografijoje, bet aš tikrai nesu linkusi pulti paskui kiekvieną, kuris užsinori pabūti mano nemokamu modeliu. Manau normalu pasisiūlyti pačiai pafotografuoti, nes tuo metu būtent su tuo konkrečiu žmogum (aišku tai būna koks nors pažįstamas) turiu fotografinių idėjų ir panašiai... Kartais net matau, kaip ką darysiu... dabar yra kelios idėjos, tik laukiu savo nusižiūrėtų modelių TAIP.

Kitas dalykas, kad tas pradžiamokslis gi kur geriau fotografuoja nei eilinis žmogus, tuo niekad neužsiiminėjęs, be to jis sėdi dar per naktų naktis tvarkydamas tas foto, žiūrėdamas, kad viskas gautųsi gražiai, tad kažkaip jam atsidėkoti manau yra labai normalu, gal nupirkti vyno butelį, gal skanų šokoladą, o gal ir litą kitą sumokėti (aišku nenuplėšiant už foto, kaip už profesionalo).

Pritariu paryškintam Laukinės sakiniui....

Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 02 05, 08:54)
man patiko  smile.gif  pirma mintis, kuri šovė: 'panaši į žurnalistę...- tik dabar jos pavardę pamiršau blush2.gif '

QUOTE(Melodi @ 2011 02 05, 10:37)
Paprasta, mantai fainas auto, as taves gyvai nemacius tai nzn ant kiek tikroviskai pati gavaisi, bet gi nebutinai turi tikroviskai gautis biggrin.gif

QUOTE(gotte @ 2011 02 05, 11:42)
paprasta, man patiko tavo auto, netgi labai  wub.gif

Dėkui thumbup.gif thumbup.gif Labai smagu skaityti smile.gif
O dabar dedu tęsinį Zirzilijos foto ax.gif Detalė- suknutė ir raudona spalva...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2011 02 05, 10:37)

Rarity, luks kadras, tik neisikirtau uz kokios detales uzsikabinai blush2.gif

Rankšluostis 4u.gif

QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 11:03)
Sveiki smile.gif

Antrieji namų darbai biggrin.gif

Gerai 4u.gif

QUOTE(Ellos @ 2011 02 05, 11:11)
Laba dienelė. Ir aš parbėgu su antru ND  pioneer.gif

Gerai 4u.gif

gotte, kišau ką galėjau, kad lengviau būtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 05, 11:37)
yra dirbtinis apsvietimas ir naturalus apsvietimas. dibtinis tai lempos visos, naturalus tai naturali dienos, saules sviesa. viena nd darai prie naturalaus apsvietimo (3 foto turi gaut), kita prie dibtinio apsvietimo (irgi 3 foto turi gaut)

Na, tai beveik suvokiu, bet ką fotoaparate nustatyti? jei pavyzdžiui noriu natūralaus, bet šviesų, prie lango. Debesėlį? saulutę? ar baltą lapą (aš taip jį vadinu, suprantat apie ką aš biggrin.gif )

Garbės žodis nežinau blush-anim-cl.gif
Atsakyti

Kitas dalykas, kad tas pradžiamokslis gi kur geriau fotografuoja nei eilinis žmogus, tuo niekad neužsiiminėjęs, be to jis sėdi dar per naktų naktis tvarkydamas tas foto, žiūrėdamas, kad viskas gautųsi gražiai, tad kažkaip jam atsidėkoti manau yra labai normalu, gal nupirkti vyno butelį, gal skanų šokoladą, o gal ir litą kitą sumokėti (aišku nenuplėšiant už foto, kaip už profesionalo).

Turiu sio metu 3 modelius, nemokamus:)Viena man nuners sali.Neprasiau, pati.
O kitos man duoda neikainuojama dalyka-patirti.Na ka tas vynas.

QUOTE(paprasta @ 2011 02 05, 11:45)
Dėkui  thumbup.gif  thumbup.gif Labai smagu skaityti  smile.gif
O dabar dedu tęsinį Zirzilijos foto  ax.gif Detalė- suknutė ir raudona spalva...

Kas liko is baltos sukneles?biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

[
.. tik man daug kur centravimas užkliuvo.

O tai jūs su mama abi panašaus amžiaus lėliukus auginat?  bigsmile.gif

na kaip minėjau, plaučiausia ką turiu, tai 50mm , o kambariukas mini pas ją smile.gif tai kompozicijai laisvės jokios nebuvo, tik žiūrėjau, kad išvis abu jie man į kadrą sutilptų smile.gif

o leliukai mūsų panašaus amžiaus, 1 sav jos jaunesnis 4u.gif (tik čia ne mano mama žinoma lotuliukas.gif )

Papildyta:
QUOTE(paprasta @ 2011 02 05, 11:45)
Dėkui  thumbup.gif  thumbup.gif Labai smagu skaityti  smile.gif
O dabar dedu tęsinį Zirzilijos foto  ax.gif Detalė- suknutė ir raudona spalva...

oij, super nuotraukytė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 05, 12:10)
Na, tai beveik suvokiu, bet ką fotoaparate nustatyti? jei pavyzdžiui noriu natūralaus, bet šviesų, prie lango. Debesėlį? saulutę? ar baltą lapą (aš taip jį vadinu, suprantat apie ką aš biggrin.gif )

Garbės žodis nežinau  blush-anim-cl.gif

Tai jei apsiniaukę, tai debesėlį, jei saulė šviečia, tai saulytę, jei pavėsyje , tai pas mane toks namukas su pavėsiu nupaišytas... Paskaityk fotiko instrukciją mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 02 05, 12:11)

Kas liko is baltos sukneles?biggrin.gif

skalbiu... lotuliukas.gif
Atsakyti
3 namų darbai.

user posted image

Su 4 namų darbais yra problemų, man nefokusuoja, jei nezūminu, o tik keičiu atstumą g.gif
Atsakyti