QUOTE(kaban @ 2011 06 06, 22:11)
1. Kaip tvirtinsite neopora prie sienos
klijais ir smeigėmis.
2. Nu paskaiciokte, idomu kaip su 30 cm neoporu pritempsite iki PN
gerai, nesunku. 25 cm akyto betono, sakykim "AEROC Classic" liambda ≤0,11 W/mK R=2,27
neoporas, liambda =0,032 W/mK R=9,375
taigi sienos R bendras =11,645
Kai "sakoma: kad PN pabrangsta tik 10% turima omenije, kad skaiciojamas kiekvienas centas.. o pas jumi sienos jau per storos, pamatas joms per galingas, siltinimas per mazas, tvirtinimas 3gubai brangesnis, dar sildimo sistema "suprjektuota".. joks cia nebus pn ir dar okiu 30-40% brangiau uz standarta.. jei rinktis PN - reishkia is anksto reik pamirsti savoka "man norisi kad butu taip"..
Wow, kaip supratau, Jūs namą pats statėtės, taigi tikrai gerai viską žinote. Jei darau pamatus gręžtinius, man rostverko storį reikia daryti pagal blokelio ir šiltinimo sluoksnio storį? Ar rostverkas turi būti neplonesnis tik už blokelio storį?
Jei kas netyčia pamiršo, blokelio storis 25 cm.
Taigi, prašyčiau smulkiau paaiškinti, kame tas pamatų galingumas. Dar nespėjau pradėti statybų, gal Jūs kaip tik mane išgelbėsite nuo neapgalvoto žingsnio.
Taip pat baisiai domina, kodėl sienų R=11,6 yra per mažas?
Taip pat baisiai įdomu, iš kur tas "30-40% brangiau", pasikartosiu, Jūs gal mane išgelbėsite nuo neapgalvotų investicijų. Ups, jei Jūs teisus, tai jau ne investicijos o tik išlaidos.
Taigi, jei tikrai įtikinsit mane, kad aš klystu, na nežinau kaip Jums reikės atsidėkoti, bet buteliukas tai tikrai priklausys
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 06 06, 21:20)
Davėte gerą idėją - savam monitoringe reiks padaryti tikią eilutę, nuo dienos D gauta energija Eg / siurblinės suvartota energija Es. Labai paprasta ir bus akivaizdus COP. Spėju kad pasiekti vidurkį 6 per sezoną bus kaip du pirtu apm... nes kai kolektorius šaltas siurblinė nedirba, tik valdiklis srebia kelis mW.
Šeip tai padaryta viena klaidelė. Kad teisingai apskaičiuoti COP, tokiu atveju reikėtų elektros skaitliuko ir prie teno ir tik jo sanaudas sudėjus gausis bendras COP.
Nebijote problemų su sandarumu? Jūsų pasirenkama technologija negarantuoja kokybės - ši labai priklausys nuo žmogiškojo faktoriaus. Juk nemesite praktikos ir nepulsite pats blokelių klijais tept? O kas dėl statybų leidimo - mano projekte irgi blokeliai, irgi vata ar eps...ir nieko. Svarbiausia matmenis išlaikyti - čia šventai.
Įdomu, iš ko statysite sekantį, antrą ir trečią?
Dėl sandarumo kaip ir prisibijau, todėl įpač paskaitintas EVOY šiltalo apskaičiavimo programėlės, kur jis vos ne visur kišo aliuminio folija, taip susidomėjau atspindinčiaja izoliacija . Tikrai tikiu kad veikia, ir tikrai manau, kad akyto betono atveju jos reikia ne dėl vienos, bet dėl dviejų priežaščių.
O kad Jūsų projekte blokeliai, tikrai nesitikėjau
Papildyta:
QUOTE(narvid @ 2011 06 06, 22:33)
akumuliacinėja atsiras gyviu nes kas savaitia reik uškelt temperatura berots iki 60c... o darant uždara rata ...
Jo, žinau šią problemą, turiu kelias mintis, bet dar norėčiau pasitikslint. Cirkuliacijos nė už ką nedarysiu, tai mano nuomone prieštarauja PN koncepcijai- neekonomiška . Pas mane visi vandens vartojimo taškai arba prie pat , arba virš boilerinės.