QUOTE(DEU @ 2011 06 03, 17:24)
planuoti šilumos siurblį jei nepasiteisins.
reikės didelį butelį nuvežti. Labai nustebsiu jei tie rezultatai paneigs teorinius skaičiavimus.
Šilumos siurblys: labai patrauklu kaip technologija, bet realaus pastato šildymo poreikis bei siurblio COP yra atvirkštiniai dydžiai
todėl kyla aibė abejonių, kad tai bus neefektyvi investicija. Geo COP beveik nepriklauso nuo lauko temperaturų, bet įrengimo kąštai siaubingi
. PN reikėtų kažkokio "mini" geo sprendimo, su atitinkama galia bei kaina.
Todėl elektra vis dar atrodo patraukliausiai, su sąlyga, kad pavyks kokybiškos atitvaros bei pažangi ventiliacija su ŽŠ, vienu žodžiu mažas šildymo poreikis.
Butelių imti nemėgstu, atvešite - gausite padėti jį įveikti
Papildyta:QUOTE(mintas @ 2011 06 04, 00:43)
pirmojo namo rekuperatoriaus efektyvumas yra tikrai žemas lyginant su šios dienos egzemplioriais.
Mano žiniomis pirmame name stovi "aliumo spinta" už "nuo 15,000Lt" kuriai ŽŠ kaip šuniui penkta koja, todėl jei mano informacija teisinga, tai pirmas namas turi super rekupą. Sekančiuose namuose veikmė daro teisingą pakeitimą - liūto dalį temperatūrinio skirtumo užkrauna ŽŠ o šilumokaitą patikėdama eiliniam rekupui, niekuo ypatingai neblizgančiam. Tai yra teisinga, mano nuomone, tą patį noriu pasidarysi savo sistemoj.
Papildyta:QUOTE(ed@ @ 2011 06 04, 02:23)
Jis gamins šilumą ir kai temperatūra bus -25'C, tačiau tuomet COP bus tik ~2. (nors tai - dvigubai geriau nei tiesiog šildytis elektra).
Gal galite šį teiginį pailiustuoti konkrečiu įrenginiu? Be sanyo eco co2 man toks šaunuolis nežinomas, kad prie -25c vis dar veiktų kompresorius o ne apsauginis elektrinis tenas. Pigiausią 4,5kW sanyo teko rasti už 21000
be montavimo, kas PN yra labai brangu.
Papildyta:QUOTE(mintas @ 2011 06 04, 12:37)
Čia labai grubus bet paprastas nuostolių pasiskaičiavimo būdas pagal kurį nesimato ventiliacijos nuostolių
PN ventiliacijos nuostoliai yra žymiai paprastesnė problema, nei standarte. Turite vidutinį ventiliacijos poreikį kūbais, delta t, oro specifinę šilumą, būtinai atsižvelgiate į rekupo COP, jei yra ŽŠ - tai daro įtaką deltai t
Lengva suskaičiuoti, jei namas sandarus ir neįmanoma, jei door testas duoda n-17