dvikomponentes putos is flakoneliu:
http://soudal.lt/pro...oudafoam_2k.pdf
del putu....masciau stoga purksti jomis bet suabejojau tai pradejau abejoti
ir firmomis kurios "viska" purskia....
labiausiai (man) "neaiskus" ju ilgaamziskumas bei sandarumo islikimas po n-metu.
- atviru poru (pvz gamo - nekokiu atsiliepimu girdejau, bet oponentai nieko konkretaus negaledavo pasakyti) laidzios garams - tai butu pliusas (leistu galimai
dregmei pasisalinti is konstrukcijos), bet pasak poliserviso atstovo (netycia isejo
kalba apie ilgaaziskuma, jie prekiauja uzdaru poru putomis langams sandarinti),
tai paminejo gad jei tik per putas eina garas-dregme ir esant salciui sios putos bus
ardomos salcio ir laikui begant sudules (o kaip tik gamo ir kiti rekomenduoja net nedeti pleveliu garui izoliuoti is vidaus) - tai labai subalamutino mane...
- uzdaru poru
firmos purskencios ir atviru ir uzdaru poru putomis siulo (mano atveju
slaitinis stogas) purksti tik atviru poru. pasak ju uzdaru poru reikia purksti ant betono, metalo ir pan, atviru poru labiau plecias ir geriau uzkemsa plysius....
dar, liamda uzdaru poru 0,023 bet laikui bega sis parametras blogeja. vieni
atsiunte deklaracija , kur liamda patampa =0,03 (cia kalba apie putas, pvz kingspan irgi
deklaruoja kad ju plokstes ir praranda siluminis savybes tik per pirmus 2-3 metus praranda iki 7% savo savybiu, o paskui nebe taip sparciai), pasak siu putu
purskeju ir iprastas polistirolas/neoporas laikui begant praranda silumines
savybes (pablogeja) liamda - tik niekas to nedeklaruoja
))
- purskiama vata, ekovata
pasak vienu purskeju (jie purskia ir ekovata, ir putas) tai buna problematiska
su ekovatos uzpurskimu ties murlotu - laikui begant atsiranda nesandarumai.
tai siulo murlota purksti putom o tarp gegniu ekovata (pigiau)
ir galiausiai bites forume radau gamo atstovo komentara, kad sandaruma galima
pasiekti ir siltinant iprasta vata, bet tam reikia itin kruopstaus darbo kas istempia
darbu trukme ir uz rinkos iprastine kaina neapsimoka daryti (nebent sau ptas darai, ir slaitams nauduoti vata ne rulonine, su kuo mazesne liamda ir kad tankis butu kuo didesnis @)))
p.s. zodziu, taip mano svarstymai apie tai kuom siltinti, uzsiciklino
purskiamos putos - ekovata - polistirolas - vata -......
QUOTE(LokysL @ 2011 02 21, 22:24)
radau kad ceresit 84 express yra uzdaru poru, tik kad jos skirtos polistirolo lapams klijuoti, nors manau tinka ir sandarinimui.