QUOTE(Giedruolė @ 2011 02 13, 22:17)
Šneka apie saulės namą, kurio didžioji dalis metinių šilumos poreikių bus padengiama iš saulės na tarkim 60proc., kita dalis bus gaminama vanduo vanduo ŠS. Dalį šilumos vanduo vanduo ŠS ims iš antrinių akumuliacinių talpų kuriose tarkim bus kaupiama atliekama šiluma (tarkim iki 25C) nuo pirminės akumuliacinės (joje mus ruošiamas KV 50C ir šiluma šildymo sistemai 35C). vasarą antrinėje aku bus kaupiama perteklinė šiluma. tai štai yra ką apgalvoti. Žinoma numatomi ir saulės baterijos elektrai kaupti. Norėtųsi žinoti ar yra tokių kurie susidūrę su tokiais skaičiavimais?
Skaičiavimai labai paprasti, ypač jei su H2O: delta t x kg x 1,163 - čia sukaupta energija vandenyje. Turiu nuliūdint - su vandenėliu žaidžiant pastato nuostoliai turi būti super maži, nes vanduo nieko ypatingo nesukaupia:
((65-25)x3000x1,163 ~ 140kWh, ko užteks tik 3-5 labai šaltoms paroms)
Reiktų domėtis jūsų atkastom parafininėm, bet ir tos turi trūkumėlį - pats įdomumas prasideda apie 60C kas žiemos dienomis yra sunkiai pasiekiama.
Noras 60proc. dengti saule yra labai realus. Ypač jei 60proc METINIO poreikio
nes gruodį-sausį tas procentas gali stipriai sumenkti o likusiais mėnesiais stipriai pasitaisyti.
Jei aš jus pralenksiu - galėsite pasimokyti iš mano klaidų
Papildyta:QUOTE(Giedruolė @ 2011 02 13, 22:52)
Aš į SN tik dabar pradėjau gilintis, tai ieškau paramos
Bus parama
pats senai tokią idėją gliaudžiau, tikėjausi iki 90proc saule dengti - kaži ar pavyks, todėl pradėsiu nuo minimumo su galimybe plėstis. Akumuliavimas yra didžiausia problema.