Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos VII

QUOTE(Grand @ 2011 02 12, 00:35)
Atsieit šildymui reikia 10 kWH. Tai ne šilumos poreikis, o šilumo galia.

galia matuojama kW - kilowattais
energija matuojam kwh - kilowattvalandziai
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 02 11, 22:10)
tongue.gif  as nemanau kad turiu tiek pinigu kad PN pasistatyti. Bet nuo to niekiek nesumenkeja mano susidomejimas PN.

Jei butum idemiau skaites tema, butum pastebejes, kad ATA EVOY visada akcentavo, kad PN = standartas. Pinigine israiska. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2011 02 12, 00:39)
o tu pats,stataisi,ruosiesi ar tik diskutuoji?uz PN ar pries?

Aš šiuo metu projektuoju namą. Man PN koncepciją priimtina, tačiau ne 100 proc. Aš jau esu labai daug nieko nekainuojančių architektūrinių dalykų panaudojęs savo name: itin primityvi namo forma, teisinga orientacija pasaulio šalių atžvilgiu, nedidelis vidinis pastato tūris, netgi aukštis nuo grindų iki lubų ganėtinai mažas, atskyriau šiltas patalpas nuo šaltų ir šaltas išdėliojau šiaurinėje pusėje, stoge nėra jokių kaminių, veliuksų ir kitų šalčio tiltelių ir t.t.

Dar vienas dalykas svarbi ir namo forma. Geriausia, kad ilgesnė namo dalis eitų iš rytų į vakarus, t.y. kad didžioji namo fasado dalis būtų atsukta į pietus. Toks dalykas leidžia geriausiai gaudyti saulę.

Taip pat radau kaip teisingai turi būti izoliuotos prie namo šiltos dalies prišlietos šaltos patalpos (garažas, katlinė, sandėliukai ir t.t.). Pasirodo tam šioje vietoje yra mūrinama dar viena sieną ir į jos vidurį dedama vata. Aš būtent taip ir žadu padaryti. Tai reiškia, kad noriu visiškai izoliuoti šiltas patalpas nuo šaltų, kad nebūtų šalčio tiltelio. Tačiau tai nereiškia, kad į sienas ir lubas dėsiu toną vatos. Kol kas nežinau.

Taip pat nusprendžiau, kad į grindnis link grunto galima pridėti putplasčio pagal PN reikalavimą. Šiuo atveju vatos storis grindyse visiškai neturi jokios įtakos rekuperatoriu, tačiau bent jau vienas iš šalčio tiltelių bus eliminuotas.

Dar žadu dėti PN kriterijus atitinkančius langus. Beje, patys langai nėra dideli, o jų bendras plotas - tik 29 kv. Dideli langai - tik pietų pusėje.

Visi šie sprendimai iš esmės nieko nekainuoja (išskyrus daug vatos grindyse ir langus), tačiau padės tikrai daug energijos sutaupyti.

Būtent šitais PN kriterijais aš tikiu ir tikrai naudosiuosi. Liko apsispręsti dėl vatos storio sienoje ir stoge, vėdimo ir šildymo sistemų. Tiesiog reikia laiko. Beje, turiu PHPP programą ir žadu viską su ja suskaičiuoti. Man visai nesvarbu, kad nepasieksiu 15 kWH, bet noriu tiksliai sužinoti, kokius skaičius pasieksiu. Beje, šiandieną užsisakiau iš rusų PN saito užsisakiau Feisto knygą apie PN.

Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 02 12, 00:39)
Labai teisingai. Mano vienas iš sūnų turi problemų su kvėpavimu. Buvo pas vieną geriausių Vilniuje gydytojų. Žinai ką jinai pasakė. Kad Britanijoje įprasta, jei vaikas per metus kvėpavimo takų ligomis serga apie 10 kartų. Lietuviai kol kas atsparesni. Jie per metus serga tik apie 2 kartus. O dar įdomiau, kad prieš maždaug 10 metų, nebuvo iš viso jokių problemų Lietuvoje vaikams su kvėpavimo ligomis. Žinoma, čia yra įtakos ir dėl E, užterštos aplinkos, bet rekuperatorius  tikrai nėra gėris.

Iš serijos viena bobutė pasakė...tai ką čia išdėstėte toli prasilenkia su tikrove. Gal galima sužinoti kas ta gydytoja - labai įdomu kuo remiantis ji pateikė tokius skaičius.
Buvo tos problemos, ir ne tik prieš 10m. Buvo ir natūrali atranka, kai išgyvena tik stipriausi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pliurpalas: 12 vasario 2011 - 00:02
Pridedu paveiksliuką kaip reikia teisingai izoliuoti garažą ir kitas pagalbines patalpas nuo šiltų patalpų. Štai jis. Beje, tokie dalykai gali būti naudojami bet kuriame name. Ne tik PN. Aš tikrai už nieko nekainuojančias PN idėjas. O jų yra tikrai nemažai ir labai gerų. Mano toks požiūris.
Papildyta:
QUOTE(pliurpalas @ 2011 02 12, 00:59)
Iš serijos viena bobutė pasakė...tai ką čia išdėstėte toli prasilenkia su tikrove. Gal galima sužinoti kas ta gydytoja - labai įdomu kuo remiantis ji pateikė tokius skaičius.
Buvo tos problemos, ir ne tik prieš 10m. Buvo ir natūrali atranka, kai išgyvena tik stipriausi.

Aš kalbu apie bronchine astma. Gydytojos pavardės ir vardo nežinau. Čia tik žmona žino. Man su vardais ir pavardėm sunku. Beje, esam konsultavęsi ir Santariškėse, ir Antakalnio klinikose, ir privačiai. Praktiškai per visus pulmonologus VLN perėjom.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 02 12, 01:04)
Aš kalbu apie bronchine astma. Gydytojos pavardės ir vardo nežinau. Čia tik žmona žino. Man su vardais ir pavardėm sunku. Beje, esam konsultavęsi ir Santariškėse, ir Antakalnio klinikose, ir privačiai. Praktiškai per visus pulmonologus VLN perėjom.

Tai gal laikas pamatyti, kad daugelis faktų nesutapimų realybėje ir jūsų kalboje išlenda dėl to, kad jūs tuos "faktus" pateikiate atmestinai: tai viena gydytoja sakė, tai žmona žino - bet rašėte jūs: dabar ir dar taip užtikrintai, lyg dėstytumėt faktus iš stat.gov. puslapio paėmęs.

Bronchinė astma yra tik viena iš daugelio kvėpavimo takų ligų - tai faktas.
Kad ši diagnozė dabar nustatoma vis dažniau - galim pasidžiaugti, tai rodo kad LT pagaliau atsiranda efektyvios diagnostinės priemonės šiai ligai nustatyti. Tęsčiau ir toliau - bet tai nėra forumas apie ligas...

Kažką kažkur nugirdęs darote skubotas išvadas, nesigilinate į esmę ir pateikiate "teisybės neatitinkančią informaciją" kaip faktą: o tai du skirtingi dalykai. Dabar susimąsčiau - ar tikrai žurnalistika yra jūsų darbas?
Atsakyti
QUOTE(pliurpalas @ 2011 02 12, 01:15)
Tai gal laikas pamatyti, kad daugelis faktų nesutapimų realybėje ir jūsų kalboje išlenda dėl to, kad jūs tuos "faktus" pateikiate atmestinai: tai viena gydytoja sakė, tai žmona žino - bet rašėte jūs: dabar ir dar taip užtikrintai, lyg dėstytumėt faktus iš stat.gov. puslapio paėmęs.

Bronchinė astma yra tik viena iš daugelio kvėpavimo takų ligų - tai faktas.
Kad ši diagnozė dabar nustatoma vis dažniau - galim pasidžiaugti, tai rodo kad LT pagaliau atsiranda efektyvios diagnostinės priemonės šiai ligai nustatyti. Tęsčiau ir toliau - bet tai nėra forumas apie ligas...

Kažką kažkur nugirdęs darote skubotas išvadas, nesigilinate į esmę ir pateikiate "teisybės neatitinkančią informaciją" kaip faktą: o tai du skirtingi dalykai. Dabar susimąsčiau - ar tikrai žurnalistika yra jūsų darbas?

Gydytojos pavardės aš neatsimenu, nes pas ją registravo vaiką žmona. Galiu pasakyti, kad tai buvo maloni moteris su akiniais. Būtent jinai mums taip ir sakė, t.y. kad tokius dalykus jinai sužinojo ar pasidalino su kolegomis gydytojais būdama konferencijoje GB. Jinai sakė, kad dažnėja tokių ligų vaikų amžiau grupėje, nes dar prieš 10 metų iš viso tokių dalykų beveik nebuvo Lietuvoje.

Tačiau jei ir žinočiau gydytojos pavardę, vis tiek viešai jos nesakyčiau.

O kuo jūs tikit ir netikit - man visiškai dzin. Gal aš ir ne žurnalistas. Gal aš iš viso ne lietuvis. Gal aš lietuvių kalbą išmokęs dr. Feistas, kuris tyrinėja PN rinką Lietuvoje ir jos galimybės. Kurkti toliau į sveikatą ką tik norit. Man visiškai dzin. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 02 12, 01:24)
O kuo jūs tikit ir netikit - man visiškai dzin. Gal aš ir ne žurnalistas. Gal aš iš viso ne lietuvis. Gal aš lietuvių kalbą išmokęs dr. Feistas, kuris tyrinėja PN rinką Lietuvoje ir jos galimybės. Kurkti toliau į sveikatą ką tik norit. Man visiškai dzinbiggrin.gif

Pradžioje tęsinys iš serijos "viena bobutė sakė".
Argi aš ką nors rašiau apie tikėjimą - prie ko čia tikit/netikit? Į naktį pervargot matomai - kledėti vėl pradedat. Turbūt todėl ir bandote pats save užtikrinti, kad jums tikrai dzin. Nes man tai tikrai dzin ar jums dzin.
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2011 02 12, 00:56)
Jei butum idemiau skaites tema, butum pastebejes, kad ATA EVOY visada akcentavo, kad PN = standartas. Pinigine israiska. biggrin.gif

jauciu tu ne i ta foruma papuolei..
Papildyta:
QUOTE(Grand @ 2011 02 12, 01:04)
Pridedu paveiksliuką kaip reikia teisingai izoliuoti garažą ir kitas pagalbines patalpas nuo šiltų patalpų. Štai jis. Beje, tokie dalykai gali būti naudojami bet kuriame name. Ne tik PN. Aš tikrai už nieko nekainuojančias PN idėjas. O jų yra tikrai nemažai ir labai gerų. Mano toks požiūris.
Papildyta:

Tu man dabar pasakyk,kam antra siena garazui pripaisei,kam sviesta sviestuota dedi? Kodel nepakanka tarp garazo ir gyvenamu patalpu sienos tokios kaip kad is isores?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 02 12, 09:45)

Tu man dabar pasakyk,kam antra siena garazui pripaisei,kam sviesta sviestuota dedi? Kodel nepakanka tarp garazo ir gyvenamu patalpu sienos tokios kaip kad is isores?

Kad eliminuot salcio tiltu galimybe.
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2011 02 12, 10:02)
Kad eliminuot salcio tiltu galimybe.

Yra ir paprastesniu budu nei antra siena statyti.
lotuliukas.gif neklausk,nesakysiu,patys ieskokites,arba dar viena siena name statykit.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 02 12, 09:45)
jauciu tu ne i ta foruma papuolei..
Papildyta:

Su tokiu suprantimu tu ne tik, kad PN nepastatysi. Tu net normalaus standarto tikriausiai neišspausi. Tai ne mano sugalvota mintis. Taip daro visas civilizuotas pasaulis (išskyrus lietuvius), nes toks yra PN standartas.

Bet aišku Biesas ir Evoy turi savo receptą. Pateps stebuklingu tirpalu ir šalčio tiltelio kaip nebūta. Štai kur dingo Evoy - kuria stebuklingą šalčio tiltelių tirpalą.
Papildyta:
Ar bent vienas PN fanatas žino vieną esminių PN teiginių.

Jo esmė tokia: PN namo šilumos sluosknis turi būti taip sulipdytas nuo grindų per sienas iki stogo tarsi paimtum pieštuką ir neatkėlęs rankų bei nepadaręs tarpų nubrėžtum apskritimą. Trumpiau: sandarumą lemia vientisumas.

Papildyta:
Čia labai gera info apie tai, koks turėtų būti klimatas Lietuvoje po kažkiek metų.

Esmė tokia: šildymo sąskaitos mažės, tačiau reikės gerokai pasistengti ir pasisaugoti nuo perkaitimo vasarą. Iš esmės PN per metus negali būti daugiau kaip 10 proc. dienų, kuomet vidaus temperatūra viršytų 25 laipsnius. Panašu, kad pasistačius tikrai šiltą namą artimiausiu metu teks gerokai pasirūpinti vėsinimu vasarą.
Atsakyti