Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos VII

QUOTE(Grand @ 2011 02 11, 20:49)
Viename Lietuvoje pastatytame PN vakar buvo atlikti požeminio rekuperatoriaus šilumokaičio matavimai. Pasirodo, kad iš lauko paimtas oras praėjęs po žeme sumontuotomis triūbomis sugeba sušilti tik 2 laipsniais, t.y. vakar lauke buvo apie -5, tai praėjęs po žeme užkasta triūba oras sušilo tik iki -3.

Po žeme užkasto triūbos ilgis - 25 metrai. Užkasimo gylis - 1,8 m. Darbai ir pačios triūbos kainavo ne vieną tūkst. Lt. Atsipirkimo - jokio.

Išvada:

blogai apskaiciotas-ivertintas-irengtas
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 02 11, 21:37)
blogai apskaiciotas-ivertintas-irengtas

Per daug primityvi pastaba. Jūs geriau pateikit skaičius kas ne taip, pasakykit ką daryti, kur kasti, kiek gilinti, kaip paduoti, kokį vamzdį rinktis ir t.t. Ir pateikit ne teorines pastabas, o grynai praktines išvadas.

Matyt, kad tokių neturit, nors mane gi raginot viską skaičuoti ir pateikinėti faktus, o pats abstrakcijomis kalbate. Vaikiška.

P.S. Beje, visame SM labai mažai iš praktikos kalbančių žmonių. Geriausiu atveju tiks koks 1 proc. Tai labai didelė šio forumo bėda. Jokios praktikos tik Lenino raštų teorija su ne itin vykusia vidine filtracija.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 02 11, 21:43)
Per daug primityvi pastaba. Jūs geriau pateikit skaičius kas ne taip, pasakykit ką daryti, kur kasti, kiek gilinti, kaip paduoti, kokį vamzdį rinktis ir t.t. Ir pateikit ne teorines pastabas, o grynai praktines išvadas.

Matyt, kad tokių neturit, nors mane gi raginot viską skaičuoti ir pateikinėti faktus, o pats abstrakcijomis kalbate. Vaikiška.

P.S. Beje, visame SM labai mažai iš praktikos kalbančių žmonių. Geriausiu atveju tiks koks 1 proc. Tai labai didelė šio forumo bėda. Jokios praktikos tik Lenino raštų teorija su ne itin vykusia vidine filtracija.

kaikas buvo realiai pateikes apie zemes silumokaiti su kurkas geresniais skaiciais negu tu pakeitei.. Tu matai tik kas blogiausia ir poto rodai visiem kaip pavyzdi.. Blyn,kas tu per zmogus..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 02 11, 21:51)
kaikas buvo realiai pateikes apie zemes silumokaiti su kurkas geresniais skaiciais negu tu pakeitei.. Tu matai tik kas blogiausia ir poto rodai visiem kaip pavyzdi.. Blyn,kas tu per zmogus..

Tavo toks pasakymas yra lygus 0 (nuliui). Nes, kažkas, kažkur, kažkaip ir kažkada...

Labai konkretu.

Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 02 11, 22:02)
Tavo toks pasakymas yra lygus 0 (nuliui). Nes, kažkas, kažkur, kažkaip ir kažkada...

Labai konkretu.

na,kas seka tema tas iskart supras apie ka,o taves aklo as per gatve nevesiu,geriau eik pasiieskok blogybiu internete.. tau nulis,kaikam realus irodymas su skaiciais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 02 11, 22:04)
na,kas seka tema tas iskart supras apie ka,o taves aklo as per gatve nevesiu,geriau eik pasiieskok blogybiu internete.. tau nulis,kaikam realus irodymas su skaiciais  mirksiukas.gif

Tai gal tada išdėstyk savo įsivaizduojamo PN namo koncepciją.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 02 11, 22:06)
Tai gal tada išdėstyk savo įsivaizduojamo PN namo koncepciją.

tongue.gif as nemanau kad turiu tiek pinigu kad PN pasistatyti. Bet nuo to niekiek nesumenkeja mano susidomejimas PN.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 02 11, 22:10)
tongue.gif  as nemanau kad turiu tiek pinigu kad PN pasistatyti. Bet nuo to niekiek nesumenkeja mano susidomejimas PN.

Tai išeina taip, kad PN labai brangus namas. Ne kiekvienam eiliniam lietuviui įkandamas. Ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 02 11, 22:13)
Tai išeina taip, kad PN labai brangus namas. Ne kiekvienam eiliniam lietuviui įkandamas. Ar ne?

Mano manymu taip. Ne tai kad neikandamas,bet,man netinka kaikurie dalykai PN name.. Kokie? Nesakysiu,nes tai tik mano asmeniniai poreikiai .. PN kaip ten bebutu brangesnis uz standarta,del to niekas nepasigincys ir nelabai tikiu kad tik 10%. kad 30% tai tikiu.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 02 11, 22:13)

"Brangu" yra sąlyginis dydis - tai kas brangu vienam, nebus brangu kitam.

Kas yra eilinis lietuvis? Lietuvoje beliko tik tie, kurie nesugebėjo ar nebegalėjo išvažiuoti - vadinasi liko eiliniai lietuviai - pensininkai ir maži vaikai didžiąja dalimi. Tada taip - ne kiekvienam eiliniam lietuviui įkandama.

Jūsų vertinimu: viskas kas parašyta ne jūsų - yra nulis.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 02 11, 22:18)
Mano manymu taip.  Ne tai kad neikandamas,bet,man netinka kaikurie dalykai PN name.. Kokie? Nesakysiu,nes tai tik mano asmeniniai poreikiai ..  PN kaip ten bebutu brangesnis uz standarta,del to niekas nepasigincys ir nelabai tikiu kad tik 10%. kad 30% tai tikiu.

Aš irgi nesakau, kad PN - absoliutus blogis. Anaiptol. Turi šis namas tikrai neblogų dalykų, pavyzdžiui, vientisą šilumos apvalkalą nuo grindų iki stogo, kad būtų kuo labiau eliminuoti šalčio tilteliai. Toks dalykas yra naudingas bet kuriam namui, tačiau nėra būtina kišti vatos iki beprotybės.

Dar įdomiau yra tai, kad patys vokiečiai iš PN instituto sako, kad PN ir standarto kainos Vokietijoje susilygina tik po 30 metų. Tik po 30 metų PN pradės taupyti šeimininkų pinigus. Iki tol - standartas yra pigesnis ir labiau apsimokantis.

Dar reikia įvertinti ir tą faktą, kad Vokietijoje statant PN yra taikomos mokestinės lengvatos. Lietuvoje - to nėra. Vadinasi realiai mums, lietuviams, PN ir standarto kaina susilygins tik po kokių 35 metų.

Ar verta tiek ilgai laukti? Gal geriau tuos plius 10-30 proc. namo pabrangimo investuoti į akcijas. Bus tikrai didesnis pliusas per 30 metų? Yra ir kitų investavimo galimybių.

QUOTE(pliurpalas @ 2011 02 11, 22:25)
"Brangu" yra sąlyginis dydis - tai kas brangu vienam, nebus brangu kitam.

Kas yra eilinis lietuvis? Lietuvoje beliko tik tie, kurie nesugebėjo ar nebegalėjo išvažiuoti - vadinasi liko eiliniai lietuviai - pensininkai ir maži vaikai didžiąja dalimi. Tada taip - ne kiekvienam eiliniam lietuviui įkandama.

Jūsų vertinimu: viskas kas parašyta ne jūsų - yra nulis.

Ne, aš taip nemanau. Visi žmonės gali turėti savo nuomonę ir požiūrį. tai net labai sveikintina.

Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 02 11, 22:27)
Aš irgi nesakau, kad PN - absoliutus blogis. Anaiptol. Turi šis namas tikrai neblogų dalykų, pavyzdžiui, vientisą šilumos apvalkalą nuo grindų iki stogo, kad būtų kuo labiau eliminuoti šalčio tilteliai. Toks dalykas yra naudingas bet kuriam namui, tačiau nėra būtina kišti vatos iki beprotybės.

Dar įdomiau yra tai, kad patys vokiečiai iš PN instituto sako, kad PN ir standarto kainos Vokietijoje susilygina tik po 30 metų. Tik po 30 metų PN pradės taupyti šeimininkų pinigus. Iki tol - standartas yra pigesnis ir labiau apsimokantis.
Dar reikia įvertinti ir tą faktą, kad Vokietijoje statant PN yra taikomos mokestinės lengvatos. Lietuvoje - to nėra. Vadinasi realiai mums, lietuviams, PN ir standarto kaina susilygins tik po kokių 35 metų.

Ar verta tiek ilgai laukti? Gal geriau tuos plius 10-30 proc. namo pabrangimo investuoti į akcijas. Bus tikrai didesnis pliusas per 30 metų? Yra ir kitų investavimo galimybių.

GRANG..imesk linka,kur parasyta,kad kaina susilygina tik po 30metu?

as pasikartosiu,kad nesu uz PN,nei pries.as kaip ir tu,uz atvira diskusija.bet turbut perdaug to visagalio GOOGLE visi prisiskaito.o ten 100%tiesa?vat idomus straipsniukas:mitai apie pasyvu nama.

http://www.passivhus...a...s.html?&L=1

taip kad cia labai daug netiesos pateikiama forume..ir kuo tiketi?
Atsakyti