Sveiki
Kadangi esu nėštukė, sumasčiau savo būsimam lialiukui dekoruoti vaikišką lovytę (atnaujinti seną) tik va, pagalvojau, kad su sendinimu laaabai jau brangiai gausis ir ilgas procesas.. nors būtent kažką su juo ir norėčiau.. labai gražu kažkur mačiau savaime skylinėjančius dažus, sakau būt visai gerai gal
Tiesa, pamiršau paminėti, kad dekupaže patirties turiu mažai, dar tik pradedančioji, tai ir nelabai apie tas priemones išmanau kuri geresnė, su kuria gražiau gautųsi pvz.: turiu vienkomponentį ir dvikomponentį 'Decoupage' firmos.. na, man jie visiškai nepatinka.. kažkoki per skysti.. ir nelabai gražiai įtrūkiai gaunasi.. jei storiau užtepu, tai išvis suaižėja, net kampai užsiraitoja o jei plonai tepu, tai laaabai jau smulkiai gaunasi..
Laukiu patarimų iš jau daugiau patirties turinčių dekupažuotojų gal kokią idėją neblogą pasiūlytumėt? ar gal kokių pvz. esat mate internete?
Klausiu rimtai, nenoriu, kad prasidėtų moralai, jog jei nemoki, tai ir neužsiimk.. kiekvienam yra puiki galimybė išmokti, niekas negimė mokėdamas
Sveika,
jei rimtai, tai sugalvok kokiais motyvais dekoruosi lovytę, išdėstyk kompoziciją, apgalvok spalvas ir efektus, kuriuos nori matyti ir treniruokis ant mažesniu daikčiukų-juodraščių klijuodama, skeldėdama, dažydama kol gausi tavę tenkinantį rezultatą, nes tam, kad būtų gražu, turėsi įdėt šiek tiek pastangų, jug, ką bedarytum gyvenime, tam, kad kažką gauti, turi ir įdėti. O dėl priemonių, tai kiekviena turi savo "veidą", paskaitinėk forumą, tikrai rasi informacijos. Linkiu sėkmės
jei rimtai, tai sugalvok kokiais motyvais dekoruosi lovytę, išdėstyk kompoziciją, apgalvok spalvas ir efektus, kuriuos nori matyti ir treniruokis ant mažesniu daikčiukų-juodraščių klijuodama, skeldėdama, dažydama kol gausi tavę tenkinantį rezultatą, nes tam, kad būtų gražu, turėsi įdėt šiek tiek pastangų, jug, ką bedarytum gyvenime, tam, kad kažką gauti, turi ir įdėti. O dėl priemonių, tai kiekviena turi savo "veidą", paskaitinėk forumą, tikrai rasi informacijos. Linkiu sėkmės
Vaikeliui lovytei nerekomenduoju naudoti jokios skaldančios paviršių priemonės, nei vienkomponentės, nei dvikomponentės - vaikas juk būtinai grauš, čiulps, laižys... Mano nuomone tas priemones geriau aktyviai seilėti nereikėtų, bet mažuliui to nepaaiškinsi.
Rekomenduočiau tik akrilinius dažus kaip pagrindą, pritapyti irgi teks su akriliniais dažais,užklijuoti dekupažo klijais kažkokius motyvus (nesvarbu ar servetėlė ar ryžinis), ir akriliniu laku kelis kartus nulakuoti.
Rekomenduočiau tik akrilinius dažus kaip pagrindą, pritapyti irgi teks su akriliniais dažais,užklijuoti dekupažo klijais kažkokius motyvus (nesvarbu ar servetėlė ar ryžinis), ir akriliniu laku kelis kartus nulakuoti.
Aš irgi planavau savo leliaus lovyte nudekupuoti, tai galvojau padaryti kokį tigriuką, nes vietos klijuoti servetėlės beveik nėra, tai galvojau nudažysiu orandžine poto priklijuosiu to spicialaus popieriaus kad padaryčiau juodus tigro dryžius.. na bet galiausiai vaiko tėvas lyg užsakė naują lovytę tai ir nebedarysiu nieko.
O aš pasiūlysiu pagražinti lovelę trfareto pagalba - ir paprasta, ir gražu. Tereikia perdažyti lovelę (geriausia voleliu ar pan.) ir išsirinkus tinkamą trafaretą - juo dekoruoti (viena ra keliomis spalvomis). Naudoti akrilines priemones. Pabaigai nuolakuoti akriliniu laku
http://cdn1.iofferph...58/215/fgjU.jpg
http://www.janniefun..._Bed_done_1.JPG
http://images.meredi...p_100236135.jpg
http://cdn1.iofferph...58/215/fgjU.jpg
http://www.janniefun..._Bed_done_1.JPG
http://images.meredi...p_100236135.jpg
QUOTE(baltė @ 2011 02 07, 14:11)
O aš pasiūlysiu pagražinti lovelę trfareto pagalba - ir paprasta, ir gražu. Tereikia perdažyti lovelę (geriausia voleliu ar pan.) ir išsirinkus tinkamą trafaretą - juo dekoruoti (viena ra keliomis spalvomis). Naudoti akrilines priemones. Pabaigai nuolakuoti akriliniu laku
Super idėja Reiks išbandyti, kažkaip net nebuvau susimąsčiusi apie trafaretų naudojimą
labutis
nesu as jokia patyrusi dekupazuotoja, dekupazinu nedaug.
Bet pirmas mano darbelis ir buvo vaikiska lovyte. Gaila ,kad visgi neturiu foto. Kadangi lovytes prireike per savaite, tai teko labai ekstra ja grazinti. O ja apgrauze petes....... Nu tai pirmiausia gerai nuploviau ir dezinfekavau. O tada ir nusilupo senasiss lakas. Ir prireike spakliuot kai kur , todel teko panaudot paveikslelius.,
negaliu apsakyt kad tai buvo tikras dkupazo darbas. Bet lliukui labai patiko.
Vaikas kuris neaugintas loveeje, noriai joje sededavo. Tiesa visi paveiksliukai buvo gerokai isbuciuoti ir nuciulpti.
Todel patariu rinktis nekenksmingas vaikui priemones. Na ir be kvapo, kad pa2ios galetumet dirbti...... Ir grazius vaikiskus paveiksliukus. Manoji lovele puosesi mazom avelem ir visciukais.
nesu as jokia patyrusi dekupazuotoja, dekupazinu nedaug.
Bet pirmas mano darbelis ir buvo vaikiska lovyte. Gaila ,kad visgi neturiu foto. Kadangi lovytes prireike per savaite, tai teko labai ekstra ja grazinti. O ja apgrauze petes....... Nu tai pirmiausia gerai nuploviau ir dezinfekavau. O tada ir nusilupo senasiss lakas. Ir prireike spakliuot kai kur , todel teko panaudot paveikslelius.,
negaliu apsakyt kad tai buvo tikras dkupazo darbas. Bet lliukui labai patiko.
Vaikas kuris neaugintas loveeje, noriai joje sededavo. Tiesa visi paveiksliukai buvo gerokai isbuciuoti ir nuciulpti.
Todel patariu rinktis nekenksmingas vaikui priemones. Na ir be kvapo, kad pa2ios galetumet dirbti...... Ir grazius vaikiskus paveiksliukus. Manoji lovele puosesi mazom avelem ir visciukais.
pritariu, kad vaikiska lovyte reikia dekoruoti su kuo maziau kenksmingesnem priemones, dazais, paveiksliukais ir apsauginiu laku, senukuose yra ekologiskas lakas, tinkantis vaikiskiem baldam, net medinius saukstu sake, kad galima lakuoti.
Dėkui pasisakiusioms turėsiu omenyje
QUOTE(šneider @ 2011 02 08, 13:58)
Super idėja Reiks išbandyti, kažkaip net nebuvau susimąsčiusi apie trafaretų naudojimą
reiks ir man kada pabandyt aciu
Kai paskaiciau tai patarimai dalijami daugiausia ne neisivaizduojanciu kaip atrodo kudikio lovele Pirmiausia jeigU lovele "padeveta" reikes ja graziai nuslifuoti, o tai jau vergiskas darbas patikekite manimi. Lengvesnis budas butu tiesiog pasiausti ja svitriniu popierium ir perdazyti akriliniais dazais. Dariau dvi loveles, pirmiausia noredama beicuoti numiau visa laka, o paskui persigalvojau, nes neimanoma svariai panaikinti visu "nesiojimo" zymiu ir tada lovyte perdaziau akriliniais dazais baltais rema o svelniai pasteliniais visus pagaliukus. Dekupazui vietos ten tikrai nera , traafaretai gal ir tiktu bet tik tokiu atveju jeigu truksta tik papuosimu normaliai svariai lovytei. O jeigu reikia visgi naikinti naudojimo zymes tai geriausia iseitis dazymas... Tiesa nemanau kad tai geras darbas besilaukianciai... Sunku yra slifuoti, sunku sedeti vienoje vietoje ilgai ir panasiai... Na bet kaip kas nori... As neprasideciau daugiau su tokiu darbu, nes jis labai sunkus ir ilgas...
MANO DARBAS
MANO DARBAS
Sveikos mamytes, as irgi dekoravau savo maziaus lovyte, tada parduotuvese
ieskojau ekologisko lako, bet niekur neradau, o (senukuose paaiskino, kad
ekologiskas-tai vandens pagrindu yra lakas ). Nulakavau as lovyte tik 2kartus,
o mazius kai ismoko stovet : tai grauze, ciulpe, ypac jam knietejo priklijuoti
piesinukai , nelabai tas cemijos valgymas naudingas
ieskojau ekologisko lako, bet niekur neradau, o (senukuose paaiskino, kad
ekologiskas-tai vandens pagrindu yra lakas ). Nulakavau as lovyte tik 2kartus,
o mazius kai ismoko stovet : tai grauze, ciulpe, ypac jam knietejo priklijuoti
piesinukai , nelabai tas cemijos valgymas naudingas