o tai apie siaudu granuliu katilus niekas ne bu, nei me
Bent pasakytumet, kad negirdejote abra kad tai sh paskutinis... reikia nuomones, bo dujos uzkniso....
Papildyta:
Na ir dar, kad neskaityti per visu 5 forumo blokus - noriu keisti savo dujini i granulini - tinkamas sprendimas, ar yra geresniu alternatyvu?
Jei ka - pinigu kapso neturiu ir noriu keisti dujini i ka nors kito del ekonomijos ir praktiskumo.
peckuriu buti tikrai nenoriu
QUOTE(Arunasasas @ 2011 02 09, 22:13)
durpiu granules diametras 10-12mm kazin kaip degiklis vartos tokias , juk rasoma kad 6-8mm diametro granules naudoti....
Pas mane irgi tas pats rašoma. Bet sijotą anglį galima naudoti gerokai stambesnę, todėl dėl didesnio diametro granulių bėdų ir nekyla.
QUOTE(Mysia @ 2011 02 09, 22:42)
o tai apie siaudu granuliu katilus niekas ne bu, nei me
Bent pasakytumet, kad negirdejote abra kad tai sh paskutinis... reikia nuomones, bo dujos uzkniso....
Papildyta:
Na ir dar, kad neskaityti per visu 5 forumo blokus - noriu keisti savo dujini i granulini - tinkamas sprendimas, ar yra geresniu alternatyvu?
Jei ka - pinigu kapso neturiu ir noriu keisti dujini i ka nors kito del ekonomijos ir praktiskumo.
Papildyta:
Aš irgi pirkau granulinį dėl tų pačių priežasčių. Tik pirkdamas išsiaiškink kokia katilui bus reikalinga priežiūra. Pvz. aš tik po nupirkimo suzinojau, kad, jei kūrensiu ne anglim, o granulėm, reikės kas savaitę valyti degiklio alkūnę. Nors ir trumpas darbelis, bet suodinas. Nors visa kita mane visiškai tenkina: užpilu kurą kas savaitę, katilas valdo šildymo sistemą kaip dujinis, pelenus išimu kas savaitę ar dvi (vien pjuvenų granulėm beveik nekūrenu), šilumokaitį valau retai, šiandien išvaliau tik ketvirtą kartą, nes beveik neapsineša. Ir jei durpių granulės pasiteisins, kūrensiu vos ne pigiau nei malkom
QUOTE(zojux @ 2011 02 09, 20:49)
na gal... ten reiketu is tikruju lygtai temnperatura matuoti ir pagal tai sureguliuoti.....bet pas mane uz toki prietaisa akys yra
Matuojamas granuliu kiekis (paduodamas) per 10min (tarkim), tada pasveriama kiek pribyrejo. Mase suvedama i lentele ir si nurodo pagal galinguma kokius parametrus reikia suvesti (ventiliatorius/padavimas).
Juos suvedus dar nezymiai galima "is akies" pakoreguoti.
! | Primename, kad forume netoleruojamas dvigubų vartotojo vardų (nick'ų) turėjimas, ypač siekiant sudaryti palaikymą savo kitam vartotojui. |
QUOTE(Paliukas @ 2011 02 10, 07:50)
Matuojamas granuliu kiekis (paduodamas) per 10min (tarkim), tada pasveriama kiek pribyrejo. Mase suvedama i lentele ir si nurodo pagal galinguma kokius parametrus reikia suvesti (ventiliatorius/padavimas).
Na toki buda raso instrukcijoje, bet cia jokio tikslumo neturetu buti, nes juk pacios granules nera kazkokios etalonines, skiraisi ir ju mediena ir peimaisos ir kt. todel pagal sneko istumiama kieki nieko labai ir nenustatysi.
Ziuriu issiaiskinot...
Griztu prie klausimo - dujinio katilo keitimas i granulini - optimalus sprendimas ar vis tik yra geresniu variantu?
Ir del katilo patarimus labai vertinciau.
Namas 340 kv, 240 sildomas, is ju 80 grindys, like radiatoriai iki 18 laipsniu.
Is anksto dekoju uz patarimus ir komentarus
Griztu prie klausimo - dujinio katilo keitimas i granulini - optimalus sprendimas ar vis tik yra geresniu variantu?
QUOTE(Mysia @ 2011 02 10, 19:15)
Ziuriu issiaiskinot...
Dažniausiai čia besilankantys ieško informacijos apie visus GKK, jų turimus pliusus ir minusus. O tu jau atėjai turėdamas savo konkretų katilą ir to katilo konkretų pardavėją...
Jei grįžtant prie dujinio ir granulio katilų- tai kaip tik mano variantas, turėjau dujas, bet norėjau kūrentis pigiau. Kūrenu GKK jau antrą sezoną, darbo ir vargo yra, bet tik todėl, kad pasirinkau tuo metu pigiausią kurą- grūdus. Kol kas papildomas vargas atsipirkdavo, kitam šildymo sezonui, įtariu, jau reiks rinktis tarp medžio, durpių ir anglies granulių. Šiaudų granulės nedomina, nes mano katilas joms nepritaikytas (turėtų buti nerūdyjančio plieno "viduriai").
QUOTE(Mysia @ 2011 02 10, 19:55)
Aisku.
Mano klausimas del konkretaus katilobuvo todel, kad jis butent siaudams pritaikytas.
Bet tiek to
O kaip su islaidom - kiek stipriai sumazejo pakeitus is duju i GKK?
Ko as galeciau tiketis?
Mano klausimas del konkretaus katilobuvo todel, kad jis butent siaudams pritaikytas.
Bet tiek to
O kaip su islaidom - kiek stipriai sumazejo pakeitus is duju i GKK?
Ko as galeciau tiketis?
Sunku atsakyti jau vien todėl, kad neaišku, kokia kaina įsigysite granulinį kurą. Mano atveju, žiemą sunaudodavau apie 500m3 dujų, kas sudaro apie 4500 kWh ir 750Lt/men. Dabar kūrendamas grūdų- granulių miksą sunaudoju apie toną, o pinigais tai yra apie 250-300Lt/men. Jei pirksite medžio granules po 600Lt/t, tai skaičiuokite, kad 1m3 dujų prilygsta 2kg granulių. Toliau tik kalkuliatoriaus darbas...
QUOTE(zojux @ 2011 02 10, 19:04)
Na toki buda raso instrukcijoje, bet cia jokio tikslumo neturetu buti, nes juk pacios granules nera kazkokios etalonines, skiraisi ir ju mediena ir peimaisos ir kt. todel pagal sneko istumiama kieki nieko labai ir nenustatysi.
Musiskiuose vyksta taip:
10min be sustojimo paduodamos granules, po to jos sveriamos
pagal svori ir nurodyta kuro kaloringuma nustatoma:
ventiliatoriaus apsukos prie max padavimo
ventiliatoriaus apsukos prie min padavimo
Kuomet veikia - pakoreguojamas degimas, pagrinde nustatoma kai min galingume kad vyktu degimas (pagal fotoelemento parodymus), bet veiktu taip kad temperatura katile po truputi kristu - krentant pereis prie max, po to vel prie min, max ir t.t. - maziau veiks tenas (saulyys bus manau aktualu).
Cia taip vyksta ir nustatoma musiskiuose - manau jusiskiame bus panasiai.
Mysius - kaltas apkaltinau del reklamos, issiaiskinom
sveiki
noriu statytis Granuliu degikli ir metausi terp lenku Kotrzewa bio ir estų Pelltech. gal kas turit ar turejot kaip tie lenkiški ar nebus bedos nes kaina tai tikrai patraukli net 1500 pigiau... tai jau mamyte beveik du menesius gales baršius virt uz tokius pinigus????
o gal yra dar gersniu?????
Pardavimu vadybinikai galit siust psiūlimus i maila Aurimas.vw@gmail com
noriu statytis Granuliu degikli ir metausi terp lenku Kotrzewa bio ir estų Pelltech. gal kas turit ar turejot kaip tie lenkiški ar nebus bedos nes kaina tai tikrai patraukli net 1500 pigiau... tai jau mamyte beveik du menesius gales baršius virt uz tokius pinigus????
o gal yra dar gersniu?????
Pardavimu vadybinikai galit siust psiūlimus i maila Aurimas.vw@gmail com
QUOTE(silainiai @ 2011 02 10, 21:11)
Sunku atsakyti jau vien todėl, kad neaišku, kokia kaina įsigysite granulinį kurą. Mano atveju, žiemą sunaudodavau apie 500m3 dujų, kas sudaro apie 4500 kWh ir 750Lt/men. Dabar kūrendamas grūdų- granulių miksą sunaudoju apie toną, o pinigais tai yra apie 250-300Lt/men. Jei pirksite medžio granules po 600Lt/t, tai skaičiuokite, kad 1m3 dujų prilygsta 2kg granulių. Toliau tik kalkuliatoriaus darbas...
Sakykit kaip sekas su anglim (jei dabar bandet)?
Durpiu granuliu negausiu - taip kad pasidalinti ispudziais nepavyks