Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 5

QUOTE(silainiai @ 2011 02 09, 10:29)
Ačiū.  4u.gif Tikrai vent. galingumą nustatyti 90% ? net nedrąsu...  tongue.gif  O kaip su ventiliatoriaus sklende?

drinks_cheers.gif
Ventiliatorius 90%, sklende irgi iki max. atidarykit - anglis sunki, jos neismes.
Pas save kai kurenau ventiliatorius buvo ant max. (tiesa, mano modelyje tik sklende reguliuojas - senas modelis).
Atsakyti
QUOTE(snobass @ 2011 02 07, 20:57)
galiu pasakyti is savo patirties, kurenimo granulemis paprastumas priklauso nuo granuliu kokybes ir zmogiskojo faktoriaus smile.gif klausimas: kurenu durpiu granulemis, jos man nedega, vadinasi kaltas katilas, degiklis? man sukelia juoka. turbut patys zinote kodel i naujas masinas nebepilame A72 benzino smile.gif bet juk butu pigiau? jeigu jau isgalejai nusipirkti granulini katila, tai ir nepagailek pinigu bent vidutines kokybes medzio pjuvenu granulems. asmeniskai as jau du metus kurenuosi degikliu ECOFIRE E+. degiklis turi samotine degimo kamera, ko pasekoje galima kurenti ir prastesnes kokybes granules. per tuos du metus teko isbandyti ivairios kokybes granules(prieniskes stepo, elektrenu Baltwood, kelmes, tiek kauno Naujintos, tiek panevezio). pasakysiu atvirai, nepagailesi pinigu granulems, sutaupysi laiko praleisto prie degiklio ir slako grandymo smile.gif Per du sildymo sezonus, pakeiciau tik temperaturini davikli imontuota degiklio viduje(apsauga nuo degiklio perkaitimo). kadangi montavausi pats, neatkreipiau demesi i durelese esancia termoizoliacija, tai yra ja is viso ismeciau. to pasekoje degiklis smarkiai perkaisdavo ir galu gale termodaviklis visai uzgeso, degiklis visai nepasileido. aisku gi kaltas tik degiklis, nes jis paliko saltus namus lauke esant -15C smile.gif Joke smile.gif issikvieciau serviza(didelis pliusas jiems), buvo paaiskinta, kad degiklis imontuotas ne pagal reikalavimus. servizas pakeite termodavikli, permontavo degikli ir mano rupesciai baigesi.  dega jau antras sezonas, o samotine degimo kamera net nepajuodavusi smile.gif keraminis tenas taip veikia, sildausi visgi granulemis, o ne tenu, kaip ne kurie forumo dalyviai biggrin.gif
beje teko matyti kaip veikia ir kito gamintojo lenkiskas degiklis su automatiniu uzsidegimu. dega taip pat maziausiai 2 metai. pagrindine buvusi problema - slakas. pakeistos granules ir viskas susitvarke.

reziume: niekas is nieko neatsiranda, lygiai taip pat siluma is s*** biggrin.gif

Kazko labai idomiai sita istorija ir nuotykis nuskambejo 90% panasus manajam atvejui g.gif lotuliukas.gif Turiu tam tikru beveik garantuotu spejimu lotuliukas.gif

P.S. Ecofire degikliu pries 2 metus nebuvo LT !!!
Atsakyti
na taip, sutinku smile.gif
p.s.: laiska gausi, reikia gi viska tvarkingai paruosti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2011 02 09, 09:33)
Kazko labai idomiai sita istorija ir nuotykis nuskambejo 90% panasus manajam atvejui  g.gif  lotuliukas.gif  Turiu tam tikru beveik garantuotu spejimu lotuliukas.gif

P.S. Ecofire degikliu pries 2 metus nebuvo LT !!!

kaip manai, ar taip pat negalejo nutikti ir kitiems naudotojams, na pvz man? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
p.s. praeita sildymo sezona visko buvo, tik reikejo ieskot wink.gif

beje is kur perkate angli? ar anglis plauta?
Atsakyti
aš ne apie reklama produktu smile.gif mane domina ką žmogeliukai perdaro- patobulina įsigiję produktą...kad ir koks jis butų , tobulybei ribų nėra , ir pas kiekviena jis skirtingai atlieka savo funkcijas...
Atsakyti
QUOTE(Arunasasas @ 2011 02 09, 12:29)
aš ne apie reklama produktu smile.gif  mane domina ką  žmogeliukai perdaro- patobulina įsigiję produktą...kad ir koks jis butų , tobulybei ribų nėra , ir pas kiekviena jis skirtingai atlieka savo funkcijas...

Apatinio padavimo, degikli bando "pakrapstyti" - nepamirskit, kas investuoja nuo 8klt nelabai ir nori nagus kisti prie konstrukciju.

Kas liecia degiklius, tai nelabai ka ten primastysi irgi.

Dazniausiai "apgaudinejamos" elektronikos paleidimo metu, del pajunginetojo klaidu/kitokiu sprendimu ir t.t.

Kazkada patiko tai kad sumastem granulini katila pastatyti vietoj Zvakes, nepakeisdami pajungimo schemos, kas klientui kainavo 100Lt vietiniam santechnikui (tiesa ir to nemokejo - atidave zvake) smile.gif

Kaip ir minejau dazniausiai zaidziama su elektronika - labai plestis nenoreciau, kad neatsirastu "taupanciu" ne ten kur reikia smile.gif
Atsakyti
iš savo patirties :apie retortorinį degiklį: kamino trauka gera, katilas pereina į budėjimo režimą, bet vis tiek degimo procesas vyksta pilnu tempu , nes orą traukia per ventiliatorių..granulės deginamos , degimas pradeda eiti į padavimo vamzdį , padidinus laukimo rėžime padavimą katilas praktiškai nė nepradeda dirbt...padariau sklendę kuri kontrasvoriu daro oro padavimą, degimas silpsta ir tada degiklis veikia kaip ir turi ....nesigauna nevaldomo proceso..
gal kituose degikliuose tas numatyta ir yra sumontuota sklendės, nežinau ..
kitas pastebėjimas :nesudegusių granulių išmetimas iš degimo lėkstės....lėkštės kraštas padidintas, nesudegusi granulė neišlekia iš degimo lauko, o pelenai išlekia ...bandymo keliu rastas optimalus variantas..
to pasekoje sumažėjo sudegintų granulių , mažiau pelenuose nepilnai sudegusių granulių..
Atsakyti
QUOTE(Arunasasas @ 2011 02 09, 13:12)
iš savo patirties :apie retortorinį degiklį:  kamino trauka gera, katilas pereina į budėjimo režimą, bet vis tiek degimo procesas vyksta pilnu tempu , nes orą traukia per ventiliatorių..granulės deginamos , degimas pradeda eiti į padavimo vamzdį , padidinus laukimo rėžime padavimą katilas praktiškai nė nepradeda dirbt...padariau sklendę kuri kontrasvoriu daro oro padavimą, degimas silpsta ir tada degiklis veikia kaip ir turi ....nesigauna nevaldomo proceso..
gal kituose degikliuose tas numatyta ir yra sumontuota sklendės, nežinau ..
kitas pastebėjimas :nesudegusių granulių išmetimas iš degimo lėkstės....lėkštės kraštas padidintas, nesudegusi granulė neišlekia iš degimo lauko, o pelenai išlekia ...bandymo keliu rastas optimalus variantas..
to pasekoje sumažėjo sudegintų granulių , mažiau pelenuose nepilnai sudegusių granulių..

Pre ventiliatoriaus turetu but voztuvas (gal ir pas Jus), tokia kaip rankenele, kuri kai ventiliatorius isijungia pakyla nuo slegio, kai issijungia - turi grizti i pradine padeti, tuomet per ventiliatoriu netrauks ir nekeliaus i bunkeri.

Jeigu yra tokia galimybe - pasididinkite ventiliatoriaus galia "gesimo" rezime, tuomet turetu ispusti.
Atsakyti
Sveiki. is savo patirties kiek pastebejau tai oro padavimas pagal anglies kaloringuma irgi labai skiriasi. Mazesnio kaloringumo anglis su normaliai paduotu oru sudega beveik i pelenus, tai paciai angliai duodant per daug oro galima vietoj pelenu galima gauti slaka , taip pat deja panasiai gaunasi ir su nekokybiskomis granulemis ir grudais.Pas mane apie 5000 silumines vertes anglis dega: vetiliatoriaus sklende adara iki galo , ventiliatoriaus greitis pirmas is 10-ies esamu, padavimas 3 sek. pertrauka 14. bet skirtinguose katiluose viskas kazkiek skiriasi.
Atsakyti
tame degiklyje nėra tokios sklendės, teko patiems prikonstruoti ...
Atsakyti
QUOTE(Arunasasas @ 2011 02 09, 13:37)
tame degiklyje nėra tokios sklendės, teko patiems prikonstruoti ...

Betgi Jusu degiklyje turetu buti nustatymai, kurie kontroliuotu max galinguma bei min, taip pat pasiekus uzduota temp. turetu gesintis.
Tokiu atveju, patenkantis deguonis per ventiliatoriu (savaime) neitakotu degimo proceso (nes jo nebutu)
Atsakyti
Tikrai taip , mano degiklyje kur granules meta per viršų taip ir yra.
Aš kalbėjau apie Kostrzewos Peleets fuzzy logic katilą , jo degiklis neturi jokiu sklendžių, ir degimas budinčiame režime vyksta kuo puikiausiai, sumontavus sklendę degimo procesas gavosi kontroliuojamas...po kurio laiko galėsiu pasakyti, kokie skirtumai, pliusai ir minusai skirtingo veikimo degiklių biggrin.gif
Atsakyti