galiu pasakyti is savo patirties, kurenimo granulemis paprastumas priklauso nuo granuliu kokybes ir zmogiskojo faktoriaus
klausimas: kurenu durpiu granulemis, jos man nedega, vadinasi kaltas katilas, degiklis? man sukelia juoka. turbut patys zinote kodel i naujas masinas nebepilame A72 benzino
bet juk butu pigiau? jeigu jau isgalejai nusipirkti granulini katila, tai ir nepagailek pinigu bent vidutines kokybes medzio pjuvenu granulems. asmeniskai as jau du metus kurenuosi degikliu ECOFIRE E+. degiklis turi samotine degimo kamera, ko pasekoje galima kurenti ir prastesnes kokybes granules. per tuos du metus teko isbandyti ivairios kokybes granules(prieniskes stepo, elektrenu Baltwood, kelmes, tiek kauno Naujintos, tiek panevezio). pasakysiu atvirai, nepagailesi pinigu granulems, sutaupysi laiko praleisto prie degiklio ir slako grandymo
Per du sildymo sezonus, pakeiciau tik temperaturini davikli imontuota degiklio viduje(apsauga nuo degiklio perkaitimo). kadangi montavausi pats, neatkreipiau demesi i durelese esancia termoizoliacija, tai yra ja is viso ismeciau. to pasekoje degiklis smarkiai perkaisdavo ir galu gale termodaviklis visai uzgeso, degiklis visai nepasileido. aisku gi kaltas tik degiklis, nes jis paliko saltus namus lauke esant -15C
Joke
issikvieciau serviza(didelis pliusas jiems), buvo paaiskinta, kad degiklis imontuotas ne pagal reikalavimus. servizas pakeite termodavikli, permontavo degikli ir mano rupesciai baigesi. dega jau antras sezonas, o samotine degimo kamera net nepajuodavusi
keraminis tenas taip veikia, sildausi visgi granulemis, o ne tenu, kaip ne kurie forumo dalyviai
beje teko matyti kaip veikia ir kito gamintojo lenkiskas degiklis su automatiniu uzsidegimu. dega taip pat maziausiai 2 metai. pagrindine buvusi problema - slakas. pakeistos granules ir viskas susitvarke.
reziume: niekas is nieko neatsiranda, lygiai taip pat siluma is s***
Kazko labai idomiai sita istorija ir nuotykis nuskambejo 90% panasus manajam atvejui
P.S. Ecofire degikliu pries 2 metus nebuvo LT !!!