QUOTE(snobass @ 2011 02 08, 18:50)
as ir neslepiu, kad esu prekybininkas, manes to tiesiog niekas neklause
dirbu su granulem, zinau kas kur ka gamina ir ka parduoda, kame cia problema?
tavo tariamas "durninimas" tai tiesiog draugiskas proto kretimas, kad kiekvienas sutaupytas Lt ant granuliu tonos atsiena 10 kartu daugiau katilo/degiklio remontui. Peace
Nors aš ir ne pardavėjas
, bet įsikišiu. Matau, kad prekiauji degikliais, kuriuose prastesnės kokybės granulės prastai ir dega. Kai aš pirkau saulėgražų lukštų granules, jų pardavėjai informavo, kad saulėgražų lukštų granulės degs blogiau, nei pjuvenų granulės, ypač degiklyje (vienas turėjo katilą su degikliu, kitas katilą su apatiniu padavimu). Bet kaina buvo gan priimtina (550 Lt/t), todėl 2 t pabandymui ir nusipirkau. Ir kūrendamas nieko nesugadinau. Šlako kiek daugiau susidaro tik orams atšilus, kada katilas daugiau laiko būna budėjimo režime. Tenka vieną kartą paroje su žarstekliu jį nustumti nuo degiklio. Bet, kas mane nustebino, dervų susidaro net mažiau, nei kūrenat pjuvenų granules. Šiandien iš Agromax parsivežiau toninį maišelį durpių granulių
už 359 Lt ir jei jos degs panašiai, kai saulėgražų granulės, būsiu labai patenkintas. Pas mane katilas apatinio padavimo Kostrzewa 25 kW, šildau apie 220 m2.