Labas. Dėl kombinuotu katilu iš klientu patirties: kada jie pirkdavo katilą tai sakydavo man būtinai su antra kamera malkoms ir pasakodavo kaip jis rudenį ar pavasari pakūrens malkomis. kai klientas jau yra naudojęs granulini katilą viena sezona ir jo paklausi ar naudojai malkas kūrenimui atsakymas:ar aš veikti neturiu ko, bet uždavus klausima ar reikalinga antra kamera katilui, beveik 100 procentu atsakymas kad taip, na dėl viso pikto.
QUOTE(tttzenius @ 2011 03 18, 21:43)
Labas. Dėl kombinuotu katilu iš klientu patirties: kada jie pirkdavo katilą tai sakydavo man būtinai su antra kamera malkoms ir pasakodavo kaip jis rudenį ar pavasari pakūrens malkomis. kai klientas jau yra naudojęs granulini katilą viena sezona ir jo paklausi ar naudojai malkas kūrenimui atsakymas:ar aš veikti neturiu ko, bet uždavus klausima ar reikalinga antra kamera katilui, beveik 100 procentu atsakymas kad taip, na dėl viso pikto.
He-he,
Sujunkit "Silainiai" ir "tttzenius" nuomones ir gausit tiesa apie kombinuotus katilus.
Esme tame, kad naudotis ta virsutine kamera malkoms reikia "su protu".
Asmeniskai dazniausia naudoju ja kaip Silainiai, kai noriu greitesnio atsako is katilo, bet su mazesnem anglies sanaudom. Granulinis katilas labiau veikia stabilios temperaturos palaikymui ir nelabai sugeba staigiai uzkelti temperatura, kai jos reikia/norisi. Vat stai tada ir padeda ta kamera ir 5-6 malkos paraleliai su automatinio padavimo dalimi. O veliau vel leidziama vien tik granulinei daliai palaikyti siluma. Ekonomiskumas garantuotas. Viskas, kas cia parasyta: is savo patirties.
Ir, mano galva, visam sitam sunkiam pasirinkimo procese labiausiai reikia krepti demesi 3 dalykus:
~i katilo protinga konstrukcija (realus NVK, kad ir kitu asmenu patirties),
~patoguma naudotis (kaip katilu, tai ir valdykliu),
~bei katilo ilgaamziskuma (juk gaila sukisti 10klt i daikta, kuris per 5 metus surudys ar pradegs.)
Nuo to ir sokam...
Sekmes!
Ir, mano galva, visam sitam sunkiam pasirinkimo procese labiausiai reikia krepti demesi 3 dalykus:
~i katilo protinga konstrukcija (realus NVK, kad ir kitu asmenu patirties),
~patoguma naudotis (kaip katilu, tai ir valdykliu),
~bei katilo ilgaamziskuma (juk gaila sukisti 10klt i daikta, kuris per 5 metus surudys ar pradegs.)
Nuo to ir sokam...
Sekmes!
[/quote]
Bravo labai viskas aiskiai pasakyta,as uz ketini
Mane atkalbejo nuo ketinio/spizinio - seni specai - patikejau.
Sako skyla/ truksta sekcijos lengvai - tik bakst ir viskas.
Pakeisti imanoma, bet kai ten viskas pridege ir prisvile, tai darbas Oi Oi Oi
Keiciant neapsiribojama vien tik sekcija reikia keisti ir kai kuriuos tvirtinimo elementus ir netik.
Na ir NVK realus - 81 %. Aisku tie 10% sezonui nedaug sudaro 300 Lt pagal sildoma plota, galima ekonomaizeri statyti ir t.t.
Apie automatika - katila galima pasirinkti su norima automatika.
Varykit, paneikit viska, tik taip, kad nesigaileciau del savo plieninio pasirinkimo - svelniai zodziu.
Sako skyla/ truksta sekcijos lengvai - tik bakst ir viskas.
Pakeisti imanoma, bet kai ten viskas pridege ir prisvile, tai darbas Oi Oi Oi
Keiciant neapsiribojama vien tik sekcija reikia keisti ir kai kuriuos tvirtinimo elementus ir netik.
Na ir NVK realus - 81 %. Aisku tie 10% sezonui nedaug sudaro 300 Lt pagal sildoma plota, galima ekonomaizeri statyti ir t.t.
Apie automatika - katila galima pasirinkti su norima automatika.
Varykit, paneikit viska, tik taip, kad nesigaileciau del savo plieninio pasirinkimo - svelniai zodziu.
QUOTE(rutulia @ 2011 03 17, 21:58)
Sveiki,
Noriu patarimo. Domejomes kombinuotais katilais, sildomais granulemis bei kietu kuru - malkomis.
Dviejose firmose sulaukeme tokiu rekomendaciju:
Moderator Senosr Bio 20 (skirtas iki 180m2), kaina apie 10000 Lt
Heiztechnik Q Pellet Duo 15, kaina apie 9600 lt.
Namas 135 m2, Katilines plotas apie 10m2
Ar tas "kombinuotumas' lygiavertis, t.y. ar tikrai galima kurenti ir sildytis vien malkom, jei kartais granules zenkliai pabrangtu
Ka mano forumo profesionalai apie tokius katilus? Ar Lenkijoj galima pigiau isigyti siuos katilus? Galima ir per az bendrauti
Noriu patarimo. Domejomes kombinuotais katilais, sildomais granulemis bei kietu kuru - malkomis.
Dviejose firmose sulaukeme tokiu rekomendaciju:
Moderator Senosr Bio 20 (skirtas iki 180m2), kaina apie 10000 Lt
Heiztechnik Q Pellet Duo 15, kaina apie 9600 lt.
Namas 135 m2, Katilines plotas apie 10m2
Ar tas "kombinuotumas' lygiavertis, t.y. ar tikrai galima kurenti ir sildytis vien malkom, jei kartais granules zenkliai pabrangtu
Ka mano forumo profesionalai apie tokius katilus? Ar Lenkijoj galima pigiau isigyti siuos katilus? Galima ir per az bendrauti
Laba-malkomis kurenti reikia valdiklio kelius parametrus pakeisti,tada varinejantis siurbliukas veiks pasiekus uzduota temp,arba atsijungs nukritus temp.jei budinciu rezimu,kai temp.,namuose tik palaikoma,butinas siurbl,darbas min., koreguojamas-jums tada nesidusins katilas,kaip cia kazkas teigia.
O dervos-kondensatas visada atsirada pradzioje kol katilas naujas,neperdeges. Granulemis paleidus nauja katila visai nebuvo kondensato-kurenant malkomis buvo,kazkur apie 4kartus.
As irgi kurenant malkomis nebuvau padares korekciju valdiklije,tai net ideklo skarda prie katilo spalva pakeite,bet juk zmogiskas faktorius,ziniu trukumas,labai priklauso is kur pirksite katila,mes jau pasimokinome.
QUOTE(Ramunytis @ 2011 03 30, 13:37)
O gal kas turit pasijunge kelis katilus: granulini + kieto kuro, butu idomu paanalizuot schema, arba bent jau paziuret ar daug darbo sujungt abu i viena sistema
Cia daugiau apie tai snekama
http://nepacrossroad.../about1952.html
QUOTE(mykas @ 2011 04 10, 18:28)
Norejau pasiklausti del SSOM klases anglies deginimo su retortiniu degikliu. Frakcija - 5-24 mm.
Si anglis kieta kaip akmuo,nors frakcija tinkama ar nesugadinsiu sneko?
Si anglis kieta kaip akmuo,nors frakcija tinkama ar nesugadinsiu sneko?
Kur tokia gauni? Kokia kaina?
SSO yra kietesne ir kaitresne uz DOM. Is vienos puses, tai gerai, nes su mazesniu kiekiu gauni ta pati rezultata, taciau SSO visada buvo brangesne us DOM. Is kitos puses, jei nekokybiskai surusiuota, t.y didesne frakcija, nei gali tilpti pro padavimo sraigta, gausis eiline legenda apie lauzomas variklio ir sraugto spilkas.
QUOTE(Iriska @ 2011 04 10, 19:45)
Kur tokia gauni? Kokia kaina?
SSO yra kietesne ir kaitresne uz DOM. Is vienos puses, tai gerai, nes su mazesniu kiekiu gauni ta pati rezultata, taciau SSO visada buvo brangesne us DOM. Is kitos puses, jei nekokybiskai surusiuota, t.y didesne frakcija, nei gali tilpti pro padavimo sraigta, gausis eiline legenda apie lauzomas variklio ir sraugto spilkas.
Lauzomos spilkos, "monoblokai", mazos el sanaudos - dabar jau zinau kas smegeneles plauna ir panasius straipsnius i savo puslapius kelia
Gaila kad neapsisprendusius taip "maudo"....