Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 5

QUOTE(runchikas @ 2011 03 08, 10:13)
Na jau pradejome sneketi ne pagal temos pavadinima tai uzduosiu dar viena klausima:
Kaip suprantu pakankamai gerai apsiltintam 160 - 180 kvm namui uztenka 14-18 kw kieto kuro katilo.
Taciau mes planuojame statyti nama (apie 150 kvm) ir per 8 metrus nutolusi ukini pastata su garazu (70-80 kvm). Tame ukiniame pastate ir planuojame katiline su KKK. Viena kontura paleisti po ukini pastata kad tik palaikytu pliusine temperatura o visa kita siluma po zeme paleisti i nama. Nuo katilo vietos iki gyv namo artimiausio kambario bus apie 10-12 metru atstumas.
Kaip primesti katilo galinguma tokiu atveju?
Vieni sako kad termoizoliacines medziagos dabar tokios geros, kad del atstumo nuostoliu beveik nera. Kiti sako atvirksciai, kad nuostoliai bus labai dideli.

Gal jus turesite savo minciu? Pasidalinkite.

Tokiu atveju galingumas turetu buti maziausiai apie +-20kW (cia apie malkini snekant), nes ukinis pastatas vistiek prasys silumos kad ir minimaliai (viena radiatoriu/kontura) statysit.
Del atstumu - kaip ir minejo kiti, viskas priklausys nuo to kokias apsiltinimo medziagas desit, kokiame gilyje uzkasite vamzdzius. Jeigu pataupysit, bus kaip miestuose - per salcius zaliuos zolyte tame ruoze, o namas gaus maziau silumos.

paprastesnis/patogesnis variantas siuo atveju butu:
katiline "priblokuota" prie namo - galesite velai vakare/anksti is ryto "su maike" nueiti "dakrauti" malku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 08 kovo 2011 - 09:42
QUOTE(silainiai @ 2011 03 06, 19:37)
Klausykit, ar naujos granulės dega taip pat gerai, kaip ir ankstesnės? Man jos pasirodė gerokai prastesnės, nei buvau parsivežęs pabandymui sausio mėnesį . Aš dabar niekaip negaliu sugaudyti parametrų: iš karto (per pusvalandį) susidaro šlako pluta. Ventiliatoriaus režimus išbandžiau nuo 25 iki 100%, jokio skirtumo. Jei nepavyks "susidraugauti" su šitomis granulėmis, teks mesti iš galvos, kad visą kitą šildymo sezoną durpių granulėmis kūrensiu...  schmoll.gif

Dabar jau galiu atsakyti - praėjo dvi paros. Kūrenti sekasi daug geriau nei anksčiau. Anksčiau naudojau špižinį degiklį, dabar plieninį. Oro padavimą sumažinau. Liamda zondas deguonį rodo ~ 200, o anksčiau būdavo apie ~220. Apsilydę šlako gabalai nesusidaro, randu tik pelenus ir šiek tiek mažų sukibusių kelių išdegusių granulių gabaliukų, kurie nubyra kartu su pelenais.
Atsakyti
QUOTE(edmundask @ 2011 03 08, 20:46)
Anksčiau naudojau špižinį degiklį, dabar plieninį.

Man gaudavosi padavimas daugiausiai 3 /7 . Koks jusu padavimas? Man tokio padavimo silumos neuztekdavo - Kostrzewa PFL40kw
Atsakyti
QUOTE(morkus @ 2011 03 06, 23:39)
o tai kokio dabar galingumo jusu katilas ir koks sildomas plotas?
nutrukus elektrai su granuliniu irgi nepasisildysi, o jeigu ir malkomis cirkuliaciniams siurbliams reikia elektros.be to, retai ir tebuna, kad elektros ilgai nebutu.
saules energijos panaudojimas visiskai neatsiperkantis dalykas, net saules kolektoriaus siltam vandeniui ruosti atsipirkimas miglotas.
sildymas su teisingai irengtu geoterminiu kainuoja pigiau negu granulemis. kol nebuvau isigilines i jo veikima ir as galvojau, kad brangiai kainuoja juo sildytis.
pasikartosiu, kad man didziausias geoterminio minusas, kad visur turi buti sildomos grindys  schmoll.gif

Siuo metu sildau apie 140-160kw +-,katilas 23kw.ateitije,kazkada planuoju isirengti 2a,kazkur dasides apie 90-100kv sildomo ploto.
gal ir geras vieno zmogaus patarimas,apsisiltinus pasistatyti 2a.+krosnele,kapsule.
Pas mane dingus elektrai yra ant griztamo yra sumontuota sklende,uzdarius prie siurbliuku kranus,galiu kurenti,sildyti is samatioko,vamzdyne yra ir nuozulnos.
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2011 03 08, 09:37)
Man labai patiko, kai dar buvo plonesnis smalos sluoksnis ir pabandziau keleta derebuliniu malku uzmesti, tai ten ir tas plonas sluoknis labai graziai pradejo atsiburbulineti nuo metalo. Tik atmose tai sukiau naturaliu degimu padaryti, kad liesna kiltu i virsu  g.gif , o atidarius sklende nesnori ilgai laikyti, kad traukos ventiliatorius neperkaistu.

Durnas klausimas,bet paklausiu-ideklas yra su mlibdemu?
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 03 08, 21:27)
Man gaudavosi padavimas daugiausiai 3 /7 . Koks jusu padavimas? Man tokio padavimo silumos neuztekdavo - Kostrzewa PFL40kw

Mano Kostrzewa 25 KW. Kaip reguliuoti kuro padavimą nežinau, katilo paleidėjas sakė, kad galėsiu reguliuoti tik oro kiekį. Pradžioj bandžiau kiek kaitalioti, bet vėliau atstačiau jo paliktus parametrus pjuvenų granulėms ant pirmos oro padavimo ventiliatoriaus padėties. Katilo nustatymai, kuriuos užsirašiau:
GAMYKLOS SERVISO
KATILAS
Darbo režimas: pastovus
Nustatyta temp. 70 0C
Diapazonas 02 0C

ŠILDYMO SISTEMA
Skaičiuota Temp. 45 0C
Temp. Mažinimas 15 0C
Temp. Kreivė 1,4
Perstūmimas 00 0C

BOILERIS
Nustatyta Temp. 45 0C
Pirmenybė ne
Diapazonas 05 0C
Katilo Tboil 70 0C

DEGIKLIS
Aktuali galia 55%
Kuras pellets
Uždegimo vent. 90 60
Palaikymas stop [min] 5
Palaikymas pad [sek] 20
Palaikymas vent [sek] 120
Vent. Galia palaik. 30

PARAMETRŲ KEITIMAS o2=170
Parametrų keitimas ne
Užfiksuotas gal. 30 %
Vent. Gal. Prie 20 % 15 20
Vent. Gal. Prie 40 % 25 28
Vent. Gal. Prie 60 % 35 38
Vent. Gal. Prie 80 % 45 48
Vent. Gal. Prie 100 % 50 55
Deguonis prie 20 % 190
Deguonis prie 40 % 180
Deguonis prie 60 % 170
Deguonis prie 80 % 160
Deguonis prie 100 % 150

MATAVIMAI
Katilo Temp. 65 0C
Boilerio Temp. 45 0C
Padavimo mech. 25 0C
Radiatorių temp. 44 0C
Lauko temp. -10 0C
Išmet. Dujų tem. 105 0C
Deguonis 170
T kamb. Pasiekta taip

LANGUAGE
Selected lietuvių

pirmą durpių granulių toną deginau atsukęs 3 oro padavimo ventiliatoriaus padėtį ir su špižiniu degikliu, dabar naudoju plieninį granulių degiklį, o oro padavimo ventiliatotorius atsuktas į 2 padėtį. Antiblokadą durpių granulėms nustatau 1 s. Fuzzy Logic funkcija ir liamda zondas įjungti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edmundask: 08 kovo 2011 - 21:29
QUOTE(edmundask @ 2011 03 08, 22:28)
KATILAS 
Darbo režimas:            pastovus
Nustatyta temp.            70 0C
Diapazonas            02 0C

Nusistatykit darbo rezima - "oru", juk lauko jutiklis pajungtas, dabar jam "dzin" Jusu lauko jutiklis
Atsakyti
QUOTE(edmundask @ 2011 03 08, 22:28)
Mano Kostrzewa 25 KW. Kaip reguliuoti kuro padavimą nežinau, katilo paleidėjas sakė, kad galėsiu reguliuoti tik oro kiekį. Pradžioj bandžiau kiek kaitalioti, bet vėliau atstačiau jo paliktus parametrus pjuvenų granulėms ant pirmos oro padavimo ventiliatoriaus padėties. Katilo nustatymai, kuriuos užsirašiau:
                            GAMYKLOS SERVISO
KATILAS 
Darbo režimas:            pastovus
Nustatyta temp.            70 0C
Diapazonas            02 0C

ŠILDYMO SISTEMA 
Skaičiuota Temp.    45 0C
Temp. Mažinimas    15 0C
Temp. Kreivė            1,4
Perstūmimas            00 0C

BOILERIS 
Nustatyta Temp.            45 0C
Pirmenybė                    ne
Diapazonas            05 0C
Katilo Tboil                    70 0C

DEGIKLIS 
Aktuali galia            55%
Kuras                    pellets
Uždegimo vent.            90          60
Palaikymas stop [min]  5
Palaikymas pad [sek]    20
Palaikymas vent [sek]  120
Vent. Galia palaik.    30

PARAMETRŲ KEITIMAS  o2=170 
Parametrų keitimas    ne
Užfiksuotas gal.            30 % 
Vent. Gal. Prie 20 %    15          20
Vent. Gal. Prie 40 %    25          28
Vent. Gal. Prie 60 %    35          38
Vent. Gal. Prie  80 %    45          48
Vent. Gal. Prie 100 %    50          55
Deguonis prie 20 %    190
Deguonis prie 40 %    180
Deguonis prie 60 %    170
Deguonis prie 80 %    160
Deguonis prie 100 %    150

MATAVIMAI 
Katilo Temp.            65 0C
Boilerio Temp.            45 0C
Padavimo mech.            25 0C
Radiatorių temp.            44 0C
Lauko temp.          -10 0C
Išmet. Dujų tem.    105 0C
Deguonis                    170
T kamb. Pasiekta    taip

LANGUAGE 
Selected                    lietuvių

pirmą durpių granulių toną deginau atsukęs 3 oro padavimo ventiliatoriaus padėtį ir su špižiniu degikliu, dabar naudoju plieninį granulių degiklį, o oro padavimo ventiliatotorius atsuktas į 2 padėtį. Antiblokadą durpių granulėms nustatau 1 s. Fuzzy Logic funkcija ir liamda zondas įjungti.

Jo,cia ,,Kostrezewa" parametru aibe,per daug isplesta,Perfektui daug viskas paprasciau-aiskiau valdymas biggrin.gif
Atsakyti
Kostrzewa yra serviso rezimas. Ten iejus galima keisti padavima s per 10s.
Taip pat kitus parametrus, siurbliu min t, uzdegimo laukimo laika, minimalia katilo galia ir kita, ko nesuprantu. Reikia zinoti serviso rezimo apsaugos koda. jei tikrai nusiteikes zaisti ir eksperimentuoti, pasiskambinkite darbuotojui ir paklauskite to kodo. Arba parasykite man i az.
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 03 09, 14:17)
Kostrzewa yra serviso rezimas. Ten iejus galima keisti padavima s per 10s.
Taip pat kitus parametrus, siurbliu min t, uzdegimo laukimo laika, minimalia katilo galia ir kita, ko nesuprantu. Reikia zinoti serviso rezimo apsaugos koda. jei tikrai nusiteikes zaisti ir eksperimentuoti, pasiskambinkite  darbuotojui ir paklauskite to kodo. Arba parasykite man i az.

Ten ne Kostrzewa o Estyma kodas smile.gif
Siaip nesiulyciau zaisti su:
Uzdegimo laukimo laiku
Bei patikros laiku...
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 03 09, 14:24)
Ten ne Kostrzewa o Estyma kodas smile.gif

Sutinku - kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. tada reiskia ta koda ir paliukas zino.
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 03 09, 14:34)
Sutinku - kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. tada reiskia ta koda ir paliukas zino.

Aga - zinau smile.gif
Atsakyti