Na Atmos turi
granulems pritaikyta katila savo pasiulymuose. Ne visi degikliu gamintojai gali pasiulyti katilus butent degikliams (kodel, manes neklauskite, manau del limituotu islaidu).
Morkau - jei buciau toks "sprogstantis" kaip tamsta, turbut "7000lt" suprasciau kaip izeidima.
Leiskite truputi nukrypti nuo temos ir paaiskinti siokius tokiu ispudzius is kazkiuko muges:
1. Inkilelis pauksciams prekybos centre kainuoja apie 10lt, pagamintas kinijoje ir sveriantis gal 200g, valio - pigu, tik neaisku ar atlaikys bent sezona lauke aplinkos poveiki (net i rankas paemus, baisu kad nesulauzyciau). Grizau is kaziuko muges su inkileliu kurio svoris tikrai pora kg ir padarytas is normaliu lentu uz 20lt, esu ramus kad tikrai viena sezona atlaikys (aisku jei koks gandras nepamegins taupymo sumetimais ilisti)
2. Rukyto kumpio kilogramas kainuoja apie 30lt (kaimisko), prekybos centre yra ir desru kurios apipurkstos xemija kainuoja 6-8lt uz 400g, juk pigiau ane? bet kazkaip noris normalaus prodykto. Tas pats su duona/batonu ir kitais valgomais produktais.
3. Meno kuriniai - paveikslai, velgi kinietiski "copy paste" ant drobes kainuoja iki 100lt, bet ir va kazkodel labiau pinigine ir galva palinko uz 300lt isigyti aliejiniais dazais dazyta normalesni (kitu kainos ir 1000lt siekia).
4. Taip pat su sodo irankiais, baltarusiskas kastuvas (jis dar gana tvirtas) kainuoja 20-30lt, bet va vienas zinomas prekes zenklas kastuvus parduoda uz maziausiai 100lt, toki isigijus tikrai ramu kad nei sulinks ir kad bus patogiau tokiu naudotis negu dar pigesniu negu baltarusiskas neaiskios kilmes...
5. galeciau testi ir testi....
Esu is tokiu zmoniu, kurie megsta minimalistini, bet normalu gyvenimo buda, negu prispirkti neaiskios kilmes daiktu, kurie neaisku kiek tarnaus ir apsikrauti namus su mintim "as viska turiu". Mano moralas toks - kai gainiojates kainos, paimkit nusipirkit Viadrus n metu padeveta uz 800lt, istatytkit savo gamybos degikli (juk saket kad jeigu noretumet, susitvarkytumet) uz 1000lt (tiek minejot) ir naudokites, viskas gi bus ok:
1. pigu
2. dega granules
3. galima kurenti malkas
4. NVK bus toks kokio Jus panoresit (technines charakteristikos tik uzsigeidimo klausimas)
ir visiems papasakosit kaip Jums sauniai sekas... Esat truputi nezmogiskas kai is kazkieno nelaimes juokiates (apie "ji minejo jog nori parduoti"), Leonora naudojas Eko Perfekt katilu, pirktu is imones kuri turi priestaringa reputacija (ne ne is manes), problema pas Leonora - iseina siluma greitai is namu, Jusu ziniai lyg ir perkalbejau kad planuojamus isleisti pinigus galingesniam katilui - isleistu pastato apsiltinimui - bukit zmogiskas ir bent jau patarkit, o nelaukit kol kazkas "paslys"....
skirtumas tas, kad tu parduodi brangiai, o kiti dar net geresnius katilus pigiai. tai jis man gliutamato kieki desruose skaiciuoti pradejo
geoterminis aisku kad zymiai geriau uz granulini katila, reikia tik atitinkamo ilgio vamzdis po zeme pakastas kad butu. vienas metras vamzdzio yra skaiciuojama apie 14w silumos, va ir reiktu pasiskaiciuoti, kad isgauti koki 15kw kailo galinguma reikia 1100 metru ilgio vamdzio. tai paklauskit kas daug moka uz elektra kiek jiems vamdzio uzkase gal 400 metru?
ir geoterminio irengimo kaina uzlauzta nenormaliai, nes tas vamzdis labai pigus.
bet as geotermini iskart atmetu, nes reikia kad visur butu grindinis sildymas, kas man visiskai nepriimtina.