Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 5

QUOTE(silainiai @ 2011 02 24, 09:12)
Gal kas gali patarti...
Pradėjau kūrenti durpių granules, iš pradžių viskas OK, bet po nakties randu ant degiklio viršaus susiformavusį apie 15cm šlako kamuolį(visą kiaurai raudoną nuo karščio). Dėjau keramiką ir ant apatinės lentynos, ir ant viršutinės. Bandžiau oro padavimą ir 70%, ir 50%, ir 30% - rezultatas tas pats. Kame problema?  g.gif

Aš jau buvau rašęs, kad kūrenant durpių granules problema šlakas. Dukart paroje nustumiu šlako gabalą nuo degiklio. Pelenų ir šlako per savaitę susidaro apie du kibirus (30 l). Teigiama tai, kad katilas daug švaresnis ir neapauga suodžiais, kaip kūrenant pjuvenų granulėmis. Be to jau beveik tris savaites nevaliau Kostrzewos degiklio alkūnės (kūrenant pjuvenų granulėmis tekdavo valyti kiekvieną savaitę).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edmundask: 26 vasario 2011 - 20:57
[quote=tttzenius,2011 02 25, 11:29]
nuo sekmadienio lyg šio ryto nebuvau katilinej, katilas kūrenosi anglimi "SSOM". galvutej švaru. norejau parodyt bet menkas kompiuteristas esu ,nemoku nuotraukos ikelt.

Labai sudominote del ANGLIU ,,SSOM"
Ar galeciau su savu katilu kurenti per bunkeri padavimas ,,sraigtu" ir ar neluz-neuzkirs kuro padavimo ,,Sraigto" anglis frakcijos iki 50mm?
LAUKSIU ATSAKYMO nes iki 50mm frakcijos anglis labai kaina skiriasi,daug pigesne ir daug kur jos galima isigyti,kur plautos anglies Zirnio kaina ir mazai kur kokybiskos yra.
Atsakyti
Leonorai. Matot mano galvute yra horizontalaus padavimo, tad su jokiu kuru dėl padavimo nekyla problemų. Pačioj pradžioj man teko tokia anglį kūrent standartinėj retortoj su alkūne bet tik apie 300 kg. Laužyt nieko nelaužė , bet pats degimo procesas nelabai patiko, nes esant nevienodai frakcijai liepsna vis kaitaliodavo degimo krypti nuo galvutes paviršiaus, tai vienur prislopsta tai kitur dega geriau,nors bendrai sąnaudos atrodė normalios. Ir būtinai anglį reik žiūrėt natūroj nes jų parašymas 13-50mm dažnai neatitinka tikrovės.
Atsakyti
QUOTE(tttzenius @ 2011 02 27, 10:57)
Leonorai. Matot mano galvute yra horizontalaus padavimo, tad su jokiu kuru dėl padavimo nekyla problemų. Pačioj pradžioj man teko tokia anglį kūrent standartinėj retortoj su alkūne bet tik apie 300 kg. Laužyt nieko nelaužė , bet pats degimo procesas nelabai patiko, nes esant nevienodai frakcijai liepsna  vis kaitaliodavo degimo krypti nuo galvutes paviršiaus, tai vienur prislopsta tai kitur dega geriau,nors bendrai sąnaudos atrodė normalios. Ir būtinai anglį reik žiūrėt natūroj nes jų parašymas 13-50mm dažnai neatitinka tikrovės.

Nu ka, buvau siandien pas Zenona sveciuose smile.gif dega tikrai neblogai tos anglys maciau savo akimis. Degiklis toks kaip ir noriu kaip granpal katile, na tik samoto nera. Matyt teks is jo pirkti ir nebesukti galvos. Dar reiks lauzti Zenona del kainos rolleyes.gif
Atsakyti
Pabusiu blogieciu:
sraigtiniame kuro padavime frakcija kuria galima naudoti yra 5 - 25mm, +-5mm priklausomai nuo modelio.

Del ko taip sakau? del to kad manau jog pilant frakcija iki 50mm, bus po to sunkumu su sraigtu.
Naudojant visuomet kaip pagrindini kura akmens angli, sraigtas devisi (granules ar grudai yra minkstesni ir tokios bedos nera). O "traiskant" angli jis devisi dar labiau.
Papildyta:
QUOTE(rutulia @ 2011 02 26, 21:08)
sveiki,
Skaitau tema, atrodo, kad vieni profesionalai cia susirinke smile.gif
Turiu pora paprastu klausimu, gal  kas nepatinges atsakyti.  blush2.gif
1. Kokio galingumo granulini katila rekomenduotumete 136 m2 namui
2. Kiek tonu kuro - granuliu-  sunaudojate per menesi? Pvz, per praejusi sausi, t.y. per pacius salcius?
3. Kokia automatizuoto katilo kaina (kad kuras neuzsidegtu bunkeryje)
is anskto aciu  4u.gif

Na kadangi niekas neatsako pameginsiu atsakyti:
1. Nuo 10 iki 15kW, priklausomai nuo namo
2. Per menesi skaiciuojama apie 1t, sezonas skaiciuojamas 6men. Cia tokie "blogesni" skaiciai, paprastai buna geresni - bet prisizadeti nesinori.
3. Kainos paprastai prasideda nuo 8klt ir gali siekti iki 20klt, priklausomai kokiu patogumu ir tech. charakteristiku norite.
Atsakyti
Šiandieninė mano durpiu ir šiaudų granuliu paieška baigėsi visišku nuliu. Kiek pavyko rasti skelbimu apie tokia prekyba Šiauliu puseje visi kaip susitare sako: gruodžio pradžioj turejom , tad nieko negalėsiu išbandyti.
Atsakyti
QUOTE(tttzenius @ 2011 02 28, 14:41)
Šiandieninė mano durpiu ir šiaudų granuliu paieška baigėsi visišku nuliu. Kiek pavyko rasti skelbimu apie tokia prekyba Šiauliu puseje visi kaip susitare sako: gruodžio pradžioj turejom , tad nieko negalėsiu išbandyti.

Jeigu paguos, tas pats yra aplink Vilniu
Atsakyti
QUOTE(tttzenius @ 2011 02 28, 14:41)

o kaip del sneko devejimosi? gal tikrai greit susideves didelias anglis pilant?
Atsakyti
QUOTE(tttzenius @ 2011 02 28, 13:41)

Matyt visi pardavėjai nusprendė,kad šildymo sezonas į pabaigą ir reikia išparduoti turimus likučius, nebešaldant lėšų sandėliui .
Atsakyti
jei turit pazystamu kelininku, tai jie naudoja panasia iranga zvyro perpilimui, nors zvyras buna smulkus, bet snekus keicia/virina maziausiai karta per sezona.
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2011 02 28, 16:00)
Matyt visi pardavėjai nusprendė,kad šildymo sezonas į pabaigą ir reikia išparduoti turimus likučius, nebešaldant lėšų sandėliui .

Ne del to cia, kazkada bandziau "atkasti" siaudu granuliu (praeitais metais), taip pat beveik nesekmingai.
Siais metais bandziau "atkasti" durpiu granuliu link Pabrades (berods), bet irgi nesekmingai.

pasiteisinimai - nepasiteisina, ne visi katilai gali jas kurenti...
Atsakyti
QUOTE(morkus @ 2011 02 28, 16:59)
o kaip del sneko devejimosi? gal tikrai greit susideves didelias anglis pilant?

nepergyvenk natūroj mačiau toki šneka išimta patikrinimui pravariusi 130t. anglių. tai vija buvo tokio storumo kaip kitų gamintoju nauja. Šnekas dirbo katilui šildant cechą ir du gyvenamuosius namus, išmatavimai koki matei pas mane.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2011 02 28, 16:56)
Jeigu paguos, tas pats yra aplink Vilniu

Tas pats visur, na bet gamintoju daugėja ir perkant geguže arba birželi problemų nėra ir kainos padoresnės, svarbu iš anksto apsispresti kuo kurensi. http://www_balosa_lt/?part=2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tttzenius: 28 vasario 2011 - 15:55
QUOTE(tttzenius @ 2011 02 28, 16:50)
Tas pats visur, na bet gamintoju daugėja ir perkant geguže arba birželi problemų nėra ir kainos padoresnės, svarbu iš anksto apsispresti kuo kurensi

As ta pacia dainele padainuosiu - kelis maisus sukurenti, o tada ziureti ar imti urmu mirksiukas.gif

O del sneko tai pasigincyciau, nebereikalo lenkai taip nedrasiai duoda garantija snekui - is patirties (savo) tai snekas daugiau trinasi kurenant angli
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 28 vasario 2011 - 15:53