Sveiki visi
Na pirma aciu uz pasitikejima - paglostet sirdi
Negalejau anksciau parasyt - vakar teko remontuoti viena is katilu kitam Lietuvos gale (cia apie garantinius senkant) - sia savaite is kliento lauksiu ziniu kaip sekas, negenda tik neparduodami produktai
MUTTER - namas rastinis 130m2, siuo metu yra labai gera galimybe pasikviesti ka nors su termovizorium, namuose pasistengti uzkelti temperatura iki kokiu +20 ir is lauko puses paziureti kokie yra silumos nuostoliai (cia kol - 20 lauke). Galiu lazintis kad gali ir 10kW katilo uztekti.
Jeigu paaiskes kad uztenka 10kW katilo, 18kW katilas naudos daugiau kuro.
Taip pat jeigu turesite zidini namuose rekomenduociau pirkti katila pritaikyta tik vienai kuro rusiai - Jusu plotai nera dideli, todel galesite istikus sunkumui su katilu, pasikurenti malkom zidinyje.
Kas liecia Ziebec katilus, viskas priklauso ko ieskot ir kuom kurensites. Jeigu tik smulkia anglim, tuomet gerai (25kg per para labai jau toks neaiskus skaicius, koks namas, kokia varza, koki plota sildo, kokia temperatura palaiko), taip pat apsisove pasakydami siuos skaicius, mano skaiciavimais prie -20/-25 ju katilas vidutiniskai naudojo 5,3kWh, o jo galingumas 18kW (3 kart didesnis), vadinas galejo dar sutapyti isigyje mazesnio galingumo katila (nes namas laaaaaaaaaaaabai siltas pas ta klienta, arba patyliukais meta malkas kokias). Taip pat gesinimas prie padavimo vamzdzio - kas man tokiais atvejais nepatinka kad net bakelio neideda kad avariniam atvejui esant gesintu (taupmo sumetimais). Taip pat "suteikiama 5 metu garantija vandens korpusui", "dvieju metu garantija suteikiama patvarumui" - na neaisku kazkaip. Na nedesiu i suns dienas
Kas liecia 72l vandens talpa - cia ji neprieko, katilas neuzsigesina, pamaisymo voztuvo nevaldo del to pasake (turbut) kad nereikia akumuliacines talpos. Aisku kuo didesne tuo geriau.
Anglis lauke - aisku galit laikyt - tik kad nelytu ant ju ir nedrektu, panasiai kaip ir su malkom.
Del el. spirales, anglis yra gana toks "purvinokas" kuras, gali buti kad reikia pavalyti, bet nelabai zinau rinkoje katilu kurie angli ikurdinetu el. spirale, cia labiau taikytina imontuojamiems granuliu degikliams
Papildyta:
QUOTE(Pretorija @ 2011 02 15, 08:41)
Noreciau uzduoti sau aktualu klausimuka. Buciau dekinga, jei pagelbetumet: naujame name turime Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic katila, 25 kW. Siuo metu tame name dar negyvenam, bet uz savaites kitos jau ruosiames. Sildom nama nuo spalio menesio. Siuo metu name dienos metu nustatyta temperatura 20 laipsniu, nakti - 17. Kreive - 0,4
Aisku, kai tokie salciai, name temperatura iki 20 laipsniu nekyla, pakyla iki kazkur 16,5, bet kai negyvenam, mums kol kas tinka...Tik vat man kyla klausimas, kas "sveikiau" katilui - ar buti su maziausia kreive ir uzstatyta aukstesne temperatura, bet jos nepasiekti, ar vis tik geriau butu pakelti kreive bent iki 0,6 ir sumazinti temperatura paciame kambario temp.daviklyje iki tarkim 17 laipsniu ir turet ta pati efekta... TAigi mano klausimas ne apie pacia siluma name, o apie tai, kas geriau katilui.
Aciu
Jums butu geriau kad pasiektu vis tik uzduota - pakelkit sildymo kreive.