Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 5

QUOTE(Arunasasas @ 2011 02 12, 14:24)
tai va biggrin.gif po savaites sildymosi granuliu degikli Platinum Bio  sumontavus i Astra G31,5 kuro sanaudu rezultatai...aisku dar nepagavau kampo kuris darbo rezimas tinkamiausias , bet viskas gerai ir manau kad rezultatai pozityvus ...saziningai isvaliau viska , pasveriau likusias granulias ...gavosi kad sudeginta  15,5 maiso po 15 kg.  t.y.232,5kg  daug ?  pelenu kokie 6kg. manau tinkama trasa ant darzo bus biggrin.gif

namas 260kv. palaikoma 22 laipsniai ...ziuresiu kas bus toliau kai saltis paspaus , nors zinant kaip katias elgesi su malkomis , nemanau kad bus kitaip ir su granulemis..

Su boileriu ar be jo cia rezultatai
Atsakyti
boileris 200l. palaikau kaip ir katile 60 laipsniu. dabar perejau ant kitokio rezimo , paziuresiu kokios sanaudos gausis...
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2011 02 12, 15:11)
Na, pradėjau kūrenti anglies granules. Nustatymus pastačiau 9s-60s , ventiliatoriaus sklendę pridariau 1/4 ir galingumą nustačiau 60%. Ventiliatoriaus sklendę atidarius pilnai pradeda skraidyti smulkesni anglies gabaliukai... Kol kas įspūdžiai neblogi, temperatūrą katile sukelia labai lengvai, lauke per kaminą dūmą nelabai eina įžiūrėti. Rytoj turėsiu pirmas sąnaudas.  mirksiukas.gif

Po pusantros paros rimto darbo (kai lauke naktį -19) katilo darbu kūrenant anglies granules likau patenkintas. Užduotą temperatūrą palaiko be vargo. Tiesa, po nakties radau kalną sudegusios anglies ant degiklio, todėl ventiliatoriaus sklendę atidariau pilnai ir galingumą nustačiau 80% . Dabartiniu oru sąnaudos iš akies apie 30-35kg per parą, kas, mano nuomone, visai normalu, esant tokiems orams.
Atsakyti
QUOTE(edmundask @ 2011 02 09, 20:12)
Durpių granulių kaina iki tonos 369 Lt/t, virš tonos 359 Lt/t su PVM. Sufasuota tik įvairaus dydžio didmaišiais. Mano paskaičiavimu, šildymo kaštai gali būti net mažesni nei šildantis akmens anglim, kuri dažniausiai irgi šlakuojasi. Tik durpių granules, kaip ir kitas granules, pilti į katilą daug maloniau - žymiai švaresnis darbas.

O kada Jūs pirkot šitas granules? Nes dabar telefonu jau sako, kad 399Lt/t g.gif
Atsakyti
QUOTE(Arunasasas @ 2011 02 13, 16:47)
boileris 200l. palaikau kaip ir katile 60 laipsniu. dabar perejau ant kitokio rezimo , paziuresiu kokios sanaudos gausis...

Na man atrodo (arba bent jau noreciau), kad pas mane biskuti maziau susikurentu, bet tam labai koja kisa mano nuomone boileris.
Siaip tomis siltomis vasario dienomis sukurendavau ~20Kg per para. Sildomo grindinio ploto 120m2, boileris 150l ir 2vnt. raksluosciu dziovintuvu.
Labai nepatikdavo reikalai su boileriu, ten tie bajeriai kai virsuje boilerio siltas vanduo o apacioje saltas, tai jis su laiku tai "juda" tai net ir nenaudojant vandens temperetuara boileryje krenta, nors boilerio ta rodykle teberoso pastovia temperatura. Dabar pas mane yra ivestas i boileri degiklio temperaturinis daviklis (apie 30 cm nuo boilerio apacios), bet jis mano nuomone butent yra ties ta riba kur tie vandens temperaturos ir daugiausiai persikeitineja.
Taigi kai tik boileryje nukrenta temperetaura iki nurodytos zemiausios ribos ir issijungia siurbliukas is karto labai daug laipsniu nuima boileris ir krenta temperetaura.
Dabar nezinau kaip optimizuoti ta boilerio temperaturiniu skirtumu svyravima.

koki karta manau reiks dar paeksperimentuoti uz kaitinus boileri ji visai atjungti ir paziureti kokios tada bus sanaudos.
Atsakyti
pas mane visa sistema suka vienas siurblys , boilerio gryžtamas pajungtas pries siurbli , siurblys ant gryztamo vamzdio, droseliavimas su kranais ir atbuliniais voztuvais , pirmumas sildymo sistemai , boileris gauna mazesni karsto vandens debita todel dideles itakos kaitinant neturi ...aisku boileris pasiima energijos gana nemazai , bet juk viskas priklauso kiek karsto vandens sunaudoji..rankluosciu dziovintuvus jau pries kelis metus perdariau ant elektriniu, elektros sildutuvai su termoreguliatoriais maziau sunaudoja , negu kuro....
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 02 12, 23:31)
Del granuliniu katilu tai jie visi panasiai veikia. Kaip anksciau buvo mineta svarbu atkreipti demesi, kad katilas butu pagamintas is tinkamo plieno (katilinio), sieneliu storis nuo 5 mm., arba spizinis. Garantijos salygos, laikas (kad nebutu bajerio - mokate kas metus po 250 lt ir jums garantija tais metais galioja smile.gif), ar patikimas pardavejas. Visa tai ivertinus manau galima uz ta pacia kaina isigyti katila, kuris yra tik su automatiniu valdymu ir katila plius automatinis uzdegimas, liambda zondas ir kita.
Dar yra svarbu apsispresti del kuro rusies, kuria vartosite. Anglis lyginant su granulemis yra pigiau, bet namie gali atsirasti nepageidautinu pedsaku ant kilimo ir kita.
Stebuklu nera, papildyt kura reikia, pelenus valyti reikia, kuro pardaveju ieskoti reikia, katilo nustatymu pritaikymas tam tikram kurui kelia dikusijas per visa foruma, dar jis kartais sugenda () - zodziu tai tampa tam tikru hobiu ir galvos skausmu.
Bet gal geriau nei kas 6 val. vaikscioti i katiline ir krauti kura i degimo kamera.
O tas zebiec is tikruju neaiskus - nera issamaus aprasymo, instrukciju - reikia eiti i lenku puslapy http://www_zebiec_co...rz-model/kppduo

na stai siunciu aprasyma to ZIEBIEC lietuviskai- lyg ir yra viskas ko reikia tik to limda zondo matyt nerasta lotuliukas.gif tik va 2 klausimai pasistojo
-1- ar rimtai kas turit atom. gran. uzdegima karta per sav. reik valyt spirale ir ar elektros ta automatika procentaliai daug isnaudoja?
-2-SVARBU- ar galima angliu granules laikyt lauko nesildomam sandely? Name vietos ner blush2.gif

GAL GALITE PATARTI VERTA DEMESIO KATILA IS SAVO PATIRTIES 130KVM RASTINUKUI?Dienos ir naktys leiodziamos renkant info-irkaip visad kuo toliau i miska tuo daugiau medziu... mirksiukas.gif
sirdingai dekui uz atsakymus wub.gif MEILES VISOMS MYINCIOS IR VIENISOMS SIRDIMS!!! wub.gif

Katilų ZEBIEC sandara :

KPM DUO tipo katilas su kuro dozatoriumi yra ekologiškas įrenginys bei valdomas automatiškai. Katilas yra viršutinio degimo, jo naudingo veikimo koeficientas 84 %. Taip pat jį galima eksploatuoti, panaudojus vandens groteles. Katilas turi padidintą kūryklą, tai leidžia joje įkrauti daugiau kuro. Greitas ir paprastas katilo aptarnavimas. Aukštas saugumo lygis (jutiklis nuo katilo perkaitimo, šneko judesio jutiklis, bunkerio gesinimo, džiovinimo sistema).
Katilo elektroninis valdiklis įgalina:
- Režimus programuoti kas valandą, kas savaitę,
- Dirbti su atmosferos jutikliu,
- Valdyti centrinės šildymo sistemos cirkuliacinį siurbliuką,
- Valdyti buitinio šilto vandens cirkuliacinį ir padavimo siurbliukus,
- Dirbti ŽIEMOS/VASAROS režime,
- Koreguoti nakties ir ekonominį režimą.
KPM DUO tipo katilams suteikiama
5 metų garantija katilo korpuso suvirintų sujungimų sandarumui.
24 mėnesių garantija patvarumui ir tinkamam katilo veikimui.
Bunkerio kuras: anglies dulkės (0÷31,5mm ), granulės, akmens anglis (8÷31,5mm ), akmens anglis (8÷20mm )
Kūryklos kuras: anglis, malkos
Įkrovos sudeginimo laikas max ir min (bunkeris) - 32 - 95 val
Įkrovos sudeginimo laikas max ir min (kūrykla) - 8 - 22 val

TECHNINIAI - EKSPLOATACINIAI PARAMETRAI Pavadinimai Mato vnt. Katilo markiravimas

KPM DUO 20
Nominalinė galia/diapazonas kW
20/7-22
Naudingumo koeficientas %
iki 84

Pakūros tūris (bunkeris)

Pakūros tūris (kūryklos)
dm³
150

46

Reikalaujama trauka Pa
24-34

Dumtraukio pjūvis ne mažesnis cm x cm
20 x 14

ø 18
Minimalus dumtraukio aukštis m
7,5
Vandens tūris dm³
95

Katilo svoris kg
480
Katilos matmenys aukštis mm
1536
plotis mm
590
ilgis mm
1450

Atsakyti
Del katilo nekomentuosiu - cia Paliuko darbas.
Man nepatinka, kad tik viena kuro rusis (anglis), malkos nesiskaito.
Nera fuzzy logic rezimo, automatinio uzdegimo (kai kas sako, kad jo nereikia,nes kuriama tik karta per sezona, bet man buvo kad baigiasi kuras, bandziau kita kura - tai netrukdo), liambda zondas man pradejo patikti (vejas uzkyla - ventiliatorius mazina, anglis dregnesne papuola - paputima didina). Cia aisku svarbi kaina - nes mano mintis ta,kad dabar Lietuvoje galima uz ta pacia kaina paieskojus isigyti geresne komplektacija.
Uzdegimo tenas pas mane stovi su ventiliatoriumi, kuris nuolat veikia - del to valyti nereikia.
Uzdegimo metu 5 min (angliai), medzio granulem (1-2 min) naudoja 900KWh.
Angli laikyti saltam sandely - nezinau. Kadangi sau angli pirkau lapkricio menesi, tai ji truputi dregnoka, ziema pirkta anglis isvis plaukia. Todel pries pildamas i bunkeri palaikau siltoje katilineje pora savaiciu atvirus maiselius, kad pradziutu.
Jeigu kazka patart del katilo, tai prisiimti sau atsakomybe - to as negaliu.
Tik Paliukas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mykas: 14 vasario 2011 - 13:59
QUOTE(Arunasasas @ 2011 02 14, 09:27)
pas mane visa sistema suka vienas siurblys , boilerio gryžtamas pajungtas pries siurbli , siurblys ant gryztamo vamzdio, droseliavimas su kranais ir atbuliniais voztuvais , pirmumas sildymo sistemai , boileris gauna mazesni karsto vandens debita todel dideles itakos kaitinant neturi ...aisku boileris pasiima energijos gana nemazai , bet juk viskas priklauso kiek karsto vandens sunaudoji..rankluosciu dziovintuvus jau pries kelis metus perdariau ant elektriniu, elektros sildutuvai su termoreguliatoriais maziau sunaudoja , negu kuro....

O grindinis sildymas yra pas tave, kad vienans siurb;lys visa sistema varineja?
Abejociau, kad elektirnis ranksluosciu dziovintuvas sunaudoja maziau elektros energijos vertine israiska, nei kieto kuro. Tam, kad jis butu tiek pat siltas, su elektra turi gautis brangiau.
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 02 14, 15:57)
Del katilo nekomentuosiu - cia Paliuko darbas.
Man nepatinka, kad tik viena kuro rusis (anglis), malkos nesiskaito.
Nera fuzzy logic rezimo, automatinio uzdegimo (kai kas sako, kad jo nereikia,nes kuriama tik karta per sezona, bet man buvo kad baigiasi kuras, bandziau kita kura - tai netrukdo), liambda zondas man pradejo patikti (vejas uzkyla - ventiliatorius mazina, anglis dregnesne papuola - paputima didina). Cia aisku svarbi kaina - nes mano mintis ta,kad dabar Lietuvoje galima uz ta pacia kaina paieskojus isigyti geresne komplektacija.
Uzdegimo tenas pas mane stovi su ventiliatoriumi, kuris nuolat veikia - del to valyti nereikia.
Uzdegimo metu 5 min (angliai), medzio granulem (1-2 min) naudoja 900KWh.
Angli laikyti saltam sandely - nezinau. Kadangi sau angli pirkau lapkricio menesi, tai ji truputi dregnoka, ziema pirkta anglis isvis plaukia. Todel pries pildamas i bunkeri palaikau siltoje katilineje pora savaiciu atvirus maiselius, kad pradziutu.
Jeigu kazka patart del katilo, tai prisiimti sau atsakomybe - to as negaliu.
Tik Paliukas smile.gif

na vistiek labai dekui uz pastebejimus-bet automatinis granuliu uzdegimas yra,kaina 11000lt, okazi ar papildomai galima prijungt ta tena,kad valyt nereiktu ir kiek tai pinigu israiska. be to cia vandens turis 72 litrai ir del to akumuliacines talpos nereikia :)inu ir tipo vakar ir siandien per para suvalge zebiec 25kg nepilnus thumbup.gif cia pasak pardavejo..taigi laukiu laaabai ir paliuko nuomones drinks_cheers.gif
Atsakyti
namas du aukstai, dvi vonios , tualetai ,grindinis pajungtas lygiagreciai nedideliam radiatoriui, per termostata, viskas sukasi kuo puikiausiai ..del elektriniu dziovintuvu, jie tik elektriniai po 40w , bet valdosi pagal laika ir temperatura , histereze 10 laipsniu , taip kad susyla ir po pusvalandzio isijungia , nakti vel miega ...kai pirma padariau taip , buvau paleides per elektros skaitikli , jau tiksliai nepamenu, bet ~8lt gavosi menesiui.. o juk kad dziovintuvas tinkamai veiktu tai siurblys turi varinet karsta vandeni , siurblys elektra naudoja ... o vasara kaip?
Papildyta:
granuliniam katile tenas reikalingas , ir jo valyt tikrai nereiks biggrin.gif juk ir taip kas savaite reikia valyti degikli , vadinasi gesini degima , isdauzai smalas , priaugusias nuodegas , ir katila vel paleidi dirbti...kaip be uzdegimo , su zibalu laistysi granules biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2011 02 14, 15:46)
na vistiek labai dekui uz pastebejimus-bet automatinis granuliu uzdegimas yra,kaina 11000lt, okazi ar papildomai galima prijungt ta tena,kad valyt nereiktu ir kiek tai pinigu israiska. be to cia vandens turis 72 litrai ir del to akumuliacines talpos nereikia :)inu ir tipo vakar ir siandien per para suvalge zebiec 25kg nepilnus thumbup.gif  cia pasak pardavejo..taigi laukiu laaabai ir paliuko nuomones  drinks_cheers.gif

72 l. katilo vandens talpa manau kad tikrai labai maza.. ir 25kg parai tikrai daug.. toki kieki 32kw katilas per salcius parai naudoti turetu...
Atsakyti
QUOTE(Arunasasas @ 2011 02 14, 15:55)
72 l. katilo vandens talpa manau kad tikrai labai maza.. ir 25kg parai tikrai daug.. toki kieki 32kw katilas per salcius parai naudoti turetu...

25 kg granulių parai yra daug... lotuliukas.gif Tokiam kiekiui sudeginti reikalingas NET 32 kW katilas... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti