Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Coccinela @ 2011 06 30, 12:54)
O kas tas dvigubas mezgimas? Koks čia raštas specialus ar 2 sluoksniai? g.gif

Cia toks mezgimo budas, kai mezgant is karto gaunasi 2 sluoksniai.
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 06 30, 17:24)
Cia toks mezgimo budas, kai mezgant is karto gaunasi 2 sluoksniai.

o galima plačiau? kokią nuorodą į tokį mezgimą? nes nemoku, o būtų labai šaunu išmokti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglinė @ 2011 06 30, 10:32)
Sveikos, susidomėjau daugkartinėmis sauskelnėmis ir norėjau jūsų paklaust, )prisipažinsiu visų temos neskaičiau) ar renkantis sauskelnes jūs atkreipiat dėmesį į metų laikus sakysim gal vienos šiltesnės sauskelnės, kitos gal labiau šiltam orui tinka, kurios geriau dėvisi nes jos įvairių medžiagų, aš asmeniškai dairausi į vat šias http://www.atsakinga...skelnes-20.html gal kuri turit tokias ir galit pagirt arba pakritikuot ar parodyt, kurios jums atrodo geresnės ir kiek maždaug tų sauskelnių reikia turėt, kad nepritrūkt, kad nebūtų reikia vaikučiui keist, o sausų nėra  biggrin.gif

būčiau dėkinga jei kuri pasidalintumėt savo patirtimi 4u.gif

ash sakyciau kad visais metu laikais, virsutines kelnytes
visgi sveikiausios, labiausiai kvepuojancios - vilnones,
su PUL yra teke patirti, kad karshtesne vasaros diena/nakti
pabere uzpakaliuka, ko niekad nebuna su vilnonem,tiesiog vasarai
galima rinktis ne tokias karstas, vadinamas dienines;
maloniausias yra bambukas/antibakterishkas ir pnsh..
kiek ir ko reikia, kazin ar kas gali tiksliai patarti ir pasakyti
nes kiekvienai skirtingai, reik atrasti savo sistema,
kokias sauskel norisi naudoti, ir tada jau aishkiau kiek ko reikes:)
Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2011 06 30, 20:50)
ash sakyciau kad visais metu laikais, virsutines kelnytes
visgi sveikiausios, labiausiai kvepuojancios - vilnones,
su PUL yra teke patirti, kad karshtesne vasaros diena/nakti
pabere uzpakaliuka, ko niekad nebuna su vilnonem,tiesiog vasarai
galima rinktis ne tokias karstas, vadinamas dienines;
maloniausias yra bambukas/antibakterishkas ir pnsh..
kiek ir ko reikia, kazin ar kas gali tiksliai patarti ir pasakyti
nes kiekvienai skirtingai, reik atrasti savo sistema,
kokias sauskel norisi naudoti, ir tada jau aishkiau kiek ko reikes:)

cia apie maloniausia bambuka, kaip suprantu api sauskelnes, o ne apie prilaikancias?
o man beskaitant kilo mintis, o prilaikancias niekas nebendete is bambukinio siulo megzti? tik is vilnos mezgate? man yra teke matyti bambukini siula, tik nezinau kiek procentu ten jo buvo, gal kas bandete ka panasaus? pasidalinkite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(garbanota avyte @ 2011 06 30, 20:00)
cia apie maloniausia bambuka, kaip suprantu api sauskelnes, o ne apie prilaikancias?
o man beskaitant kilo mintis, o prilaikancias niekas nebendete is bambukinio siulo megzti? tik is vilnos mezgate? man yra teke matyti bambukini siula, tik nezinau kiek procentu ten jo buvo, gal kas bandete ka panasaus? pasidalinkite mirksiukas.gif

bambuko kelnytes praleis dregme. Tokiu savybiu turi tik vilna, todel is jos ir mezgamos kelnytes
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 06 30, 18:36)
o galima plačiau? kokią nuorodą į tokį mezgimą? nes nemoku, o būtų labai šaunu išmokti  bigsmile.gif

ieskojau internete, tai radau angliska va toki vaizdeli http://www.youtube.c...feature=related, bet cia kazkaip keistai mezga.. is karto abi puses.
As mezgu pagal mamos instrukcijas, tai viena eile mezgant ismezgi kas antra aki, o kitas nuimi (t.y. pvz pirma ismezgi, antra nukeli, trecia izmezgi, ketvirta nukeli ir t.t.), kita eile mezgant ismezgi tas, kurios buvo nukeltos ir nukeli tas, kurios buvo ismegstos. Mezgu su 1 siulu (cia sitam vaizdeli su 2 siulais mezga).
As kai mezgu tai gaunasi, kad pirma eile mezgant issimezga priekinis "sluoksnis", o kita eile - kitas "sluoksnis" (o sitam vaizdeli tai is karto abu "suoksniai" mezgami) g.gif taip turetu buti greiciau, bet nebandziau niekada g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 06 30, 19:52)
As kai mezgu tai gaunasi, kad pirma eile mezgant issimezga priekinis "sluoksnis", o kita eile - kitas "sluoksnis" (o sitam vaizdeli tai is karto abu "suoksniai" mezgami)  g.gif  taip turetu buti greiciau, bet nebandziau niekada g.gif

aga, žinau šitą būdą smile.gif bet reik iš pradžių dvigubą kiekį akių užsidėt bei raštas netamprus gaunas, arne? Kaži, nebūna paskiau sunku apmaut? g.gif

O taip kaip youtubėj, tai man pasirodė žiauriai nepatogu turėt 2 kamuolius ir šitiek tą siūlą mainyt, kurį rankoj turėt. Na, nebent moki vienu metu abudu laikyt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 06 30, 21:52)
ieskojau internete, tai radau angliska va toki vaizdeli http://www.youtube.c...feature=related, bet cia kazkaip keistai mezga.. is karto abi puses.
As mezgu pagal mamos instrukcijas, tai viena eile mezgant ismezgi kas antra aki, o kitas nuimi (t.y. pvz pirma ismezgi, antra nukeli, trecia izmezgi, ketvirta nukeli ir t.t.), kita eile mezgant ismezgi tas, kurios buvo nukeltos ir nukeli tas, kurios buvo ismegstos. Mezgu su 1 siulu (cia sitam vaizdeli su 2 siulais mezga).
As kai mezgu tai gaunasi, kad pirma eile mezgant issimezga priekinis "sluoksnis", o kita eile - kitas "sluoksnis" (o sitam vaizdeli tai is karto abu "suoksniai" mezgami)  g.gif  taip turetu buti greiciau, bet nebandziau niekada g.gif

reikes pabandyt, bet tame vaizdelyje isvis idomiai labai mezga...akis as visai kitaip ant virbalo uzsidedu, zinojau kad kitas budas yra bet niekad nesidomejau koks, taip neiprasta smile.gif tai situo mezgimu visada gausime dvieju spalvu (na jei skirtingus siulus pasiimsime) mezgini, vienoje puseje viena spalva kitoje -kita, o tas tavo paminetas rastas - tai as taip koiniu uzkulnius mezgu, nepagalvojau, kad ir kelnytems galima pritaikyti, labai dekui uz info smile.gif kvieciame ir i rankdarbiu tema uzlek su tokiom fainom idejom:)
Atsakyti
QUOTE(garbanota avyte @ 2011 06 30, 19:00)

nepavyx ish bambuko prilaikanciu, nes jis praleidzia dregme:)
Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2011 07 01, 11:37)
nepavyx ish bambuko prilaikanciu, nes jis praleidzia dregme:)

aisku, nebent vila butu su bambuku maisyta, bet vitiek turbut ne kas, nesulaikytu dregmes...

o kaip su tais prefoldais, pasidalinkite daugiau... kokius naudojate medvilninius ar bambukinius ir kaip sekasi?
Atsakyti
QUOTE(singa @ 2011 06 30, 16:02)
Aš irgi esu naujokė daugkartinių sauskelnių srityje smile.gif Turiu medvilninių sauskelnių, prefoldų ir "viskas viename" Itti Bitti sauskelnių. Labiausiai man patinka Itti Bitti Tutto (nuo 3kg iki 20kg), nors turiu ir Itti Bitti D'Lish Snap In One. Kai lelius paaugs, norėčiau vien tik šitas Itti Bitti Tutto  http://www.nuogimimo...sauskelnes.html sauskelnes naudoti, tik vis pagalvoju, kad ten yra sintetikos, todėl nelabai sveika naudoti vien tik šitas sauskelnes.
Kokia jūsų nuomonė apie šias sauskelnes?

Išsakykit savo nuomonę apie Itti Bitti Tutto sauskelnes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 06 30, 21:23)
aga, žinau šitą būdą smile.gif bet reik iš pradžių dvigubą kiekį akių užsidėt bei raštas netamprus gaunas, arne?  Kaži, nebūna paskiau sunku apmaut?  g.gif

mezginys pakankamai tamprus gaunasi mirksiukas.gif taip pat kaip ir paprastai mezgant.
Papildyta:
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 07 01, 09:31)
smile.gif kvieciame ir i rankdarbiu tema uzlek su tokiom fainom idejom:)

uzlekciau, bet neradau temos apie daugkartiniu sauskelniu mezgima.. Rankdarbiu temoje kuria radau tik apie siuvima kalbama 4u.gif
Atsakyti